Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse politicus Boris Johnson vergelijkt EU-doelen met de plannen van Hitler

  •  
15-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
Boris_Johnson_-opening_bell_at_NASDAQ-14Sept2009-3c
Boris Johnson, de conservatieve ex-burgemeester van Londen en groot voorstander van het vertrek van Engeland uit de EU, heeft de doelen van Europa vergeleken met die van Hitler en Napoleon. In een interview met The Daily Telegraph zei de oud-burgervader en Lagerhuis-lid zondag, dat de Europese Unie hetzelfde doet als Hitler en Napoleon eerder deden.
Volgens Johnson zijn de doelen van een verenigd Europa hetzelfde als de doelen van Hitler destijds om Europa te domineren, het hele continent tot één superstaat maken. Hij voegde daaraan toe dat het allemaal mislukte pogingen zijn om de ‘gouden eeuwen’ uit de Romeinse tijd te doen herleven. De conservatieve politicus zegt in het interview dat al die pogingen iedere keer weer dramatisch eindigden en dat de EU het nu weer probeert, maar op een andere manier.
Johnson:
"Het fundamentele probleem is het gebrek aan onderliggende loyaliteit aan het Europese idee. Er is geen enkele autoriteit die iedereen respecteert en begrijpt. Dat veroorzaakt een enorme democratische leegte."
Tegenstanders van Johnson en voorstanders van Engeland in de EU hebben fel op zijn uitlatingen gereageerd. Zo zei die oud-labourminister Yvette Cooper dat Johnson een vuil spelletje speelt door een link teleggen met de donkerste en meest sinistere periode in de Europese geschiedenis.
Johnson zet zich, zeker nu hij sinds begin mei burgemeester-af is, vol in voor Brexit en steekt zijn ambitie daarna de opvolger te worden van premier David Cameron niet onder stoelen of banken. Op 23 juni wordt in Engeland het referendum gehouden over of het land wel of niet in de EU moet blijven.
Beeld: Wikipedia
 

Meer over:

politiek, europa, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.