Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse overheid stopt Covid-toelage, voedselbanken bereiden zich voor 'op het ergste'

  •  
30-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
BRITAIN - HEALTH - VIRUS - ECONOMY - POVERTY

© Sylvia Culshaw (R), volunteer warehouse manager, sorts food at Blackpool Food Bank in Blackpool, north west England, on March 9, 2021. In Britain's most deprived areas, such as seaside resor

Voedselbanken door heel Groot-Brittannië bereiden zich voor ‘ op het ergste ’. Volgende maand wordt een maandelijkse Covid-toelage van zo’n 23 euro voor huishoudens met de laagste inkomens geschrapt. Vermoedelijk belanden daardoor in een klap ongeveer 800.000 Britten onder de armoedegrens.
Volgens de Britse overheid was vanaf het begin duidelijk dat de toelage tijdelijk zou zijn. Die was bedoeld om het verlies van werk en daarmee inkomen als gevolg van de coronapandemie te compenseren. In plaats van een maandelijkse uitkering, wordt de aandacht nu gericht op het begeleiden naar nieuw werk.
Volgens experts van onder meer de Britse denktank het Legatum-instituut, wordt de extra steun te vroeg gestopt. Uit steekproeven zou ook blijken dat enkele duizenden mensen vanaf komende maand maaltijden moet overslaan en ook zullen velen komende winter moeite hebben om de energierekening te betalen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Déjà vu
Déjà vu30 sep. 2021 - 22:12

Johnsons humor zal de Britse buikjes vullen met 'lachgas'. Gevulde buikjes en hongergevoel gaan niet samen! Daarom moet deze man minstens drie termijnen als premier krijgen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout30 sep. 2021 - 10:40

Zelfs in de oorlog waren er geen voedeselbanken nodig in Engeland.

adriek
adriek30 sep. 2021 - 8:24

Die 23 euro per maand valt keurig weg tegen de verhoging van de energierekening met ongeveer hetzelde bedrag. (Rekenen is niet het sterkste punt van BJ)