Joop

Britse minister: Anti-vaxxers hebben bloed aan hun handen

  •  
04-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
39980840173_afd1df0a8e_z (1)

© Cc-foto: Prachatai

De Britse minister van Volksgezondheid overweegt vaccinaties voor kinderen verplicht te stellen, nu de vaccinatiegraad ook daar hard blijft dalen. Tussen 2010 en 2017 werden meer dan 2,5 miljoen kinderen wereldwijd niet ingeënt met de eerste dosis van het mazelenvaccin. Een half miljoen van hen wonen in het Verenigd Koninkrijk. In een interview met de Britse krant The Times zegt minister Matt Hancock dat anti-vaxxers ‘bloed aan hun handen’ hebben:
"Het bewijs is kristalhelder, vaccinatie is goed voor je en voor je kinderen. En bovendien bescherm je zo mensen die niet gevaccineerd kunnen worden. Mensen die anti-vaccinatie propageren zijn moreel verwerpelijk en zeer onverantwoordelijk. Niet-vaccineren zonder goede reden is gewoon verkeerd."
Ook in Nedereland onderzoekt de politiek of er een algehele vaccinatieplicht moet komen. Een derde van de jongeren in Amsterdam, Diemen en Amstelveen die een oproep kregen voor intentingen tegen meningokokken kwam vorige maand niet opdagen en blijft dus vatbaar voor de dodelijke bacterie.
Cc-foto: Prachatai
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

ruma ankka
ruma ankka5 mei 2019 - 11:43

De antivaxers doen me denken aan mensen die in de auto liever geen veiligheidsgordel gebruiken want er is een kans dat je hierdoor niet snel genoeg los kan komen mocht je auto te water raken. De kans dat je dan bij een aanrijding in de problemen raakt is relatief veel groter maar om een of andere reden telt dat niet.

1 Reactie
Freek3
Freek36 mei 2019 - 13:54

Er is een enorm verschil tussen geen gordel dragen en anti-vaxers. Als je geen gordel draagt en je krijgt een ongeluk dan heb je jezelf ermee, je gaat dood of loopt onnodige levenslange handicaps op. En behalve dat heb je daardoor een opdrijvend effect op verzekeringspremies voor iedereen. Als anti-vaxxer heb je ook jezelf ermee, je wordt ziek, misschien ga je dood of wordt je gehandicapt. En ja, ook dit heeft een opdrijvend effect op verzekeringspremies voor anderen. Maar er is nog een probleempje, je neemt de kans mee dat je anderen die zich niet kunnen inenten dood maakt. Daarom zou dit niet zozeer via verplichte inenting moet worden verbeterd, veel meer door vervolging voor dood door schuld bij overlijden van iemand die je bent tegengekomen toen je besmettelijk was.

fransvdwoning
fransvdwoning4 mei 2019 - 16:56

Maar ik denk dat dat de enige oplossing is. Links rijden mag in Nederland ook niet.

Rdetje
Rdetje4 mei 2019 - 13:50

Hopelijk hebben wij ook ministers, die zich op gelijke wijze durven uit te spreken en ook de moed hebben de anti-vaxxers te stoppen. En vaccinatie verplicht te stellen cq af te dwingen.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai4 mei 2019 - 12:05

Minister Matt Hancock heeft in deze helemaal gelijk! In Nederland zijn er kinder crashes die geen niet ingeënte kinderen willen opvangen en gelijk hebben ze!

Wilma3
Wilma34 mei 2019 - 11:45

'Het bewijs is kristalhelder, vaccinatie is goed voor je en voor je kinderen. En bovendien bescherm je zo mensen die niet gevaccineerd kunnen worden. Mensen die anti-vaccinatie propageren zijn moreel verwerpelijk en zeer onverantwoordelijk. Niet-vaccineren zonder goede reden is gewoon verkeerd.' Krachtige taal en ik ben het er helemaal mee eens!

Anoniempje5
Anoniempje54 mei 2019 - 11:38

Ook de russen zouden ze hier weer op gestort hebben. https://foreignpolicy.com/2019/04/09/in-the-united-states-russian-trolls-are-peddling-measles-disinformation-on-twitter/ Verplichten gaat alleen maar averechts werken. Dat gaat bewijzen waar ze juist bang voor gemaakt zijn.