Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse minister van BiZa stapt op na leugens over deportatietargets

  •  
29-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15709000776_2e1f478f11_k

© Cc-foto: Association for Decentralised Energy

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Amber Rudd, heeft zondagavond haar ontslag ingediend. Rudd stond onder grote druk vanwege haar rol in het Windrush-schandaal, waarbij bejaarde Britse burgers met een Caribische achtergrond die vaak als kind vanuit een voormalige Britse kolonie naar Groot-Brittannië kwamen op grote schaal uitgezet dreigden te worden.
Nadat ze meermaals ontkende op de hoogte te zijn van deportatietargets die het ministerie zichzelf zou hebben gesteld, publiceerde the Guardian vandaag een brief van Rudd aan premier May waarin ze spreekt van haar ‘ambitieuze maar haalbare’ doel om 10 procent meer ‘illegale’ immigranten te deporteren in ‘de komende paar jaar’. De vraag is nu wat de consequenties zullen zijn voor het premierschap van May, die enkele jaren geleden als minister van Binnenlandse Zaken zelf nog verantwoordelijk was voor het creëren van het ‘ vijandige klimaat ‘ dat nu zo veel ellende veroorzaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.