Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse hack leidt Al Qaida's 'wannabe' rekruten om de tuin

  •  
03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AmericanCupcakes_300.jpg
Een recept voor een mojito-cupcakes vervangt bominstructies
Agenten van de Britse geheime dienst wisten Al Qaida’s online magazine Inspire te hacken. Het 67-pagina tellende Engelstalige tijdschrift bevatte onder andere instructies voor het maken van bommen. Om de ‘wannabe terroristen’ om de tuin te leiden vervingen de agenten de instructies met recepten voor het maken van Amerikaanse cupcakes.
Al Qaida leider Anwar al-Awlaki wil zijn nieuwe rekruten goed opleiden. Ze moeten de Engelse taal leren en uiteraard bommen kunnen maken. Het tijdschrift dat vorig jaar zomer uitkwam bevatte daarom een serie artikelen over ‘Hoe een bom te maken in de keuken van je moeder’. Auteur AQ Chef beschreef daarin uitvoerig de stappen die de rekruten moesten doorlopen voor het maken van dodelijke wapens. De agenten van het Britse Cheltingham bedachten daarop een inventieve oplossing door de bominstructies te vervangen met liefdevolle recepten voor Amerikaanse cupcakes met onder andere mojito-smaak, schrijft The Daily Mail.
cc-foto: Sugar Daze

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 jun. 2011 - 21:32

Het significante punt wordt hier in dit bericht gemist. Net zoals in Nederland de AIVD dat deed runden de britten hier een zogenaamde AQ site. Dit met als enig doel om angst voor AQ "feitelijk" te kunnen onderbouwen. Slechts op het moment dat bleek dat op deze door de britten zelf gerunde site belangstelling ontstond voor bomrecepten verving men die door recepten voor cupcakes. http://nos.nl/artikel/176939-aivd-runde-extremistische-website.html

MarcKaptijn
MarcKaptijn3 jun. 2011 - 21:32

Een smaakbommetje zullen we maar zeggen...

hannogroen
hannogroen3 jun. 2011 - 21:32

Als je op voorhand al niet aan zo'n recept voor cupcakes ziet dat dat nooit explosieven kunnen zijn kan je ook maar beter ver blijven van recepten voor echte explosieven.

eeweew
eeweew3 jun. 2011 - 21:32

Om een bom te maken heb je toch geen tijdschrift meer nodig?

Joeri2
Joeri23 jun. 2011 - 21:32

Die Al Qaida toch. Ik bestel ze gewoon online bij die andere terroristen: http://www.ehow.com/how_4580910_buy-gun-online.html Yep, in Amerika kan alles, je moet wel een pay-pal account hebben. Dus voor wikileaks zal het wat moeilijker worden om een explosief te maken. Maar misschien ook niet, een paar woordjes schijnen ook explosief te kunnen zijn.

Ginerted
Ginerted3 jun. 2011 - 21:32

'Hoe een bom te maken in de keuken van je moeder' Je kunt de wereld tegenwoordig buiten die paar idioten die de hele zin prima vinden, verdelen in twee groepen: Degenen die er één slechte gedachtegang in zien en degenen die er twee zien. Ik zie er als liberaal twee, maar een groot, maar gelukkig ook inmiddels licht afnemend, aantal links-progressieven, ziet naast de aloude al dan niet religieuze conservatieven, uit een valse beschermingsbehoefte jegens een, vreemd genoeg, opeens hen nu hen nu welgevallige, relatief nieuwe exotisch-religieuze groep conservatieven, in tegenstelling tot de oude vertrouwde, er nog maar één.

1 Reactie
Joeri2
Joeri23 jun. 2011 - 21:32

Een regel zonder punt noem jij een zin?