Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brit valt moslima aan over Brussel. Wat doet Twitter?

  •  
24-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Closeup portrait of a group of business people laughing

© Closeup portrait of a group of business people laughing

//
Twitter revolted against this tweet This guy’s vicious tweet about the Brussels attacks backfired in the best way possible — but it also exposed a larger issue.#MicBrights
Geplaatst door Mic op woensdag 23 maart 2016
De aanslagen in Brussel houden iedereen bezig, lokale politiek, wereldleiders maar ook – of misschien vooral – de gewone burger. En hoewel de angst en verontwaardiging begrijpelijk is, mag het geen excuus zijn voor racisme, islamofobie of enige andere vorm van discriminatie jegens anderen. Dat ontdekte de Britse Matthew P. Doyle toen hij een tweet eruit gooide waarin hij een willekeurige moslimvrouw om een verklaring vraagt voor de terreur in België. Het internet zou het internet niet zijn als er niet snel en gepast gereageerd werd. Amerikaanse newsblog .Mic maakte er bovenstaande filmpje over.
Ook heeft .Mic de politisering van terreuraanslagen door politici in beeld gebracht. Tijdens en na dergelijke aanslagen vervallen velen uit de politiek in retoriek om hun standpunten – of die nou links of rechts zijn – podium te geven. Waardoor het lijden van anderen gebruikt wordt voor eigen gewin.
Update 14:30:
De Britse man die de tweet eruit stuurde heeft een bezoekje van de politie gekregen. Hij legde na alle ironische reacties van andere Twitteraars uit dat zijn opmerking niet verkeerd bedoeld was. De vrouw die hij aansprak zou namelijk ‘Brits en wit’ zijn geweest. Volgens viel zijn vraag helemaal niet zo verkeerd en is hij zeker geen xenofoob.
"Ze zei dat ze er niets mee te maken had. Ik zei ‘bedankt om dat uit te leggen’ en haar zoontje zei me nog goeiedag toen we elk onze weg voortzetten. Ik heb moslimburen, en toen er bij hen werd ingebroken, was ik de eerste om te helpen. "
Helaas nam de politie zijn tweet serieuzer dan hij het bedoelde en werd hij opgepakt. Ook kwam er woensdag een man langs zijn huis die iets naar hem wilde werpen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.