Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brit besmet met varkensgriep

  •  
27-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1679 keer bekeken
  •  
ANP-310626109

In Groot-Brittannië is een persoon besmet geraakt met het H1N2-influenzavirus, ook wel bekend als varkensgriep. Dat meldt The Guardian. Gezondheidsspecialisten zijn een bron- en contactonderzoek gestart om uit te zoeken of in de omgeving van deze persoon meer mensen besmet zijn geraakt.

Sinds 2005 is er wereldwijd zo’n vijftig keer een besmetting van varkensgriep aangetroffen in een mens. Het nieuwe geval is het eerste ooit in Groot-Brittannië en de virussoort is genetisch niet gerelateerd aan de eerdere gevallen. Het virus, Influenza A(H1n2)v is een ziekte die op de Britse eilanden rondgaat bij varkens. De Wereldgezondheidsorganisatie is op de hoogte gesteld van de ontdekking.

Het is nog onduidelijk hoe de besmette persoon het virus heeft opgelopen. De persoon, van wie de identiteit onbekend is, is niet in aanraking gekomen met varkens. Hij of zij heeft milde ziekteklachten gehad en is niet in het ziekenhuis opgenomen. Onderzocht wordt nog hoe besmettelijk de betreffende virusvariant is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Biertje2
Biertje228 nov. 2023 - 7:13

Ik ben eigenlijk benieuwd hoever dit virus afwijkt van die op varkens. Is die kunstmatig of natuurlijk ontstaan?

Dehnus
Dehnus28 nov. 2023 - 0:35

Maar vooral doorgaan met die veestapels veeboeren, dit gaat fantastisch. Van vogelgriep.yot varkensgriep, het is constant.

JoostJK
JoostJK27 nov. 2023 - 18:30

Werk aan de winkel voor de Complotdenkers onder ons. Waarbij natuurlijk niet de vraag gesteld mag worden waarom er eigenlijk zoveel varkens, koeien, kippen in erbarmelijke omstandigheden moeten worden vastgehouden om ons "van eten te voorzien" En nee, ik ben geen vegetariër ( wel een aardig eind op weg ) https://www.youtube.com/watch?v=vALfTnd7rD4

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe27 nov. 2023 - 20:03

De persoon had milde klachten maar het zou wel weer kunnen leiden tot de volgende ronde varkensruimen.