Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brinkman veroordeeld wegens bedreiging

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brink_300.jpg
Politicus van de 'botte bijl' dreigde ook letterlijk met bijl
Het Noord-Hollandse Statenlid en voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman is door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 500 euro voor het met een bijl bedreigen van zijn buurman.
Brinkman, die steeds heeft volgehouden onschuldig te zijn, had al langer ruzie met zijn buurman.  De Volkskrant schrijft:
Het conflict draaide om de verbouwing van de stolpboerderij van Brinkman in Middenbeemster. De rechter acht bewezen dat Brinkman zijn buurman op 1 maart 2010 bedreigde met een bijl. De straf is gelijk aan de eis van officier van justitie Anne Peters.
Brinkman raakte als een van de eerste PVV’ers in opspraak vanwege het gebruik van geweld in het Haagse perscentrum Nieuwspoort. De voormalig politieman ontkende ook in dat geval. Bij de Tweede Kamer-verkiezingen haalde zijn nieuwe partij 7363 stemmen, een fractie van wat nodig is voor een zetel. Bij de eerste Statenvergadering na het reces  bleek hij maandag afwezig
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

Bernie2
Bernie225 sep. 2012 - 9:10

Ik was er niet bij, die bewuste bijltjesdag, maar neem graag aan dat deze bewezen agressieve alcoholicus ook voor zijn buren geen lekkere jongen is. De haatzaaier, die zo graag gehoofddoekte moslima's, nonnen en onze moeders met hoofddoekjes op het OV en het Provinciehuis uit wilde trappen, zit nu zonder werk en overweegt het opstarten van B&B in de Beemster. Jawel. Ik zie mooie features in het verschiet. All-in arrangementen voor zijn vroegere vrienden en aanverwante groeperingen. En of Hero nu een glas in de hand heeft, een gummiknuppel of een bijl, hij slaat zich wel door de moeilijkste tijden heen. Cheersz mate.

Opinius
Opinius25 sep. 2012 - 9:10

op dit moment valt mij op dat Joop.nl veel items wijdt aan een begrip als "geweld". de een viel uit het vvd nest het en stichtte een pvv ,daaruit viel deze weeklip weer. hij bijlt maar een end,ik breng hem wel een paar kuup boomstammen zodat ie kan werken met zijn bijl voor mijn brandhout dat ik nodig heb om de winter door te komen. dan kan hij uit te voeten met zijn agressie ,en heb ik het daaruit warm . Dat heet met intellect organiseren ,intervenieren ,vindingrijk zijn ,zodat ieder in zijn basisbehoefte voorzien wordt. grinnn

BakkerGerard
BakkerGerard25 sep. 2012 - 9:10

Op hoeveel staat de BrinkmanWachtgeldmeter?

lembeck
lembeck25 sep. 2012 - 9:10

Nu heeft hij tenminste helemaal de knoop letterlijk doorgehakt om ooit nog bij de politie terug te kunnen keren. Dahaaag, Hero.

Meta Foor
Meta Foor25 sep. 2012 - 9:10

toch netje van OM dat ze tot na 12 sep hebben gewacht; dat heeft hem minstens 5000 stemmen gescheeld !

Andy40
Andy4025 sep. 2012 - 9:10

Ik vind een voorwaardelijke boete van €500 voor het bedreigen met een bijl (!!??) wat aan de magere kant eerlijk gezegd. Wat zou Hero hier zelf van denken?

wvdstraat
wvdstraat25 sep. 2012 - 9:10

Het heeft niet eens zozeer met de (zelfde) regio te maken, maar waarom moet ik bij hem toch steeds ook aan Scheringa denken ? Een kruk die denk dat 'ie Cruyff is, misschien ? X ongeschikt

Bouwman2
Bouwman225 sep. 2012 - 9:10

Terecht dat deze straatregisseur met de ruwe mentaliteit van oud rechercheur Teeven aangepakt wordt. Nu nog Moscovicsz die geld onder tafel aanpakt uit het criminele circuit met het excuus dat hij geen opening van zaken wil geven omdat dat onder de geheimhouding valt. De perfecte laundry constructie. De hetze van de Telegraaf werd gevolgd door -God betere het- zijn vriend de schrijver Leon de Winter in de Vk van vandaag. De W inter werpt het verleden van de vader van mr M ij de strijd ter sprake in een aanval op de integriteit van deken Kemper. Als of een zoon zich kan beroepen op zijn vader. Over imfaam gedrag gesproken. Het zweet parelde mr M op de bovenlip. Deze man is niet intrinsiek fout, hij is gewoon fout en dient zo snel mogelijk van het tableau geschrapt. De hoeders van het recht, wat advocaten ook zijn kunnen niet het gezelschap dulden van een man die publicitair geweldig is, maar moreel het recht ondergeschikt maakt aan arrogant eigen belang.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai25 sep. 2012 - 9:10

Wie is dat ook al weer, Brinkman?

Klungel2
Klungel225 sep. 2012 - 9:10

En er stemmen nog 7363 op hem! Ik hoop omdat zij niet wisten van de bijl, de kopstoot en de alcohol....

1 Reactie
Bernie2
Bernie225 sep. 2012 - 9:10

Die 7363? Waarschijnlijk zijn dorpsgenoten. Met een opgeheven knuppel en alcoholische dampen in je nek wil je wel...

[verwijderd]
[verwijderd]25 sep. 2012 - 9:10

Allemaal leuk en aardig over de buurman en de bijl, maar hoe komt een eenvoudige pliesieman aan zo'n godsgruwelijk grote boerderij ?

1 Reactie
Klungel2
Klungel225 sep. 2012 - 9:10

Graaien, graaien en nog eens graaien... En boetes innen.