Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Brinkman kan niet omgaan met censuur door Wilders

  •  
26-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image

Brinkman zegt in interview geen internationale anti-islampartij te willen... Neemt uitspraak op twitter terug om vervolgens tweet te verwijderen

PVV-er Hero Brinkman heeft op Twitter zijn uitspraken in het SGP-jongerenblad Contact genuanceerd. Brinkman zegt op Twitter dat ‘de internationale strijd van Wilders tegen de islam respect verdient’. In het interview zegt de PVV-er nog bang te zijn dat zijn partij straks bekend zal staan als de ‘internationale anti-islampartij’. Na kritiek op eventuele ‘censuur’ van de kant van Wilders, heeft Brinkman de tweet verwijderd.
Brinkman zegt in het interview niets te hebben met de toespraken van Wilders in Duitsland, Israël en Amerika. “Dat Geert in Europa optreedt, moet hij zelf weten. Ik wil echter niet dat de PVV straks bekend staat al de internationale anti-islampartij’.
Al vrij snel moest de PVV-er terugkomen op zijn woorden. Hij twittert: “Natuurlijk is de PVV geen one-issuepartij. De internationale strijd van Wilders tegen de islam verdient respect. Ook van mij.”
Het is niet de eerste keer dat Brinkman openlijk tegen Wilders in gaat. Eerder wilde hij de partij democratiseren, maar stuitte hij op veel verzet.
Intussen heeft Brinkman de bewuste tweet weer weggehaald. 
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (51)

OpStand2
OpStand226 feb. 2011 - 16:48

"Ik wil echter niet dat de PVV straks bekend staat al de internationale anti-islampartij'. " Te laat. In buitenlandse berichtgeving over de PVV is dat al lang het enige dat telt. En Wilders mag zijn aanhang best wat anders proberen wijs te maken, maar 'bashen' van de islam is waar hij groot mee is geworden. Over cognitieve dissonantie gesproken.

ChristopherSebastian
ChristopherSebastian26 feb. 2011 - 16:48

Het is niets meer en niets minder dan weer een afleidingsmanouvre van deze meneer zoals toen i.v.m. de democratiseren van de PVV, vermoed ik ieder geval. Het zal me helemaal niet verbazen als al deze verschillende stappen allemaal daarvoor zorgvuldig en goed bedacht waren en onderlinge gewoon afgesproken tussen deze meneer en zijn baas om de PVV meer salonfähig te lijken. Wat mij betreft: met **schurken** (wat mij betreft dat zijn ze gewoon of naar mijn mening in ieder geval!) moeten wij in een beschaafd land zoals Nederland nooit zaken doen en sorry hoor maar vertrouw ik persoonlijk al die 24 PVV Kamerleden geen cent!

Jakko2
Jakko226 feb. 2011 - 16:48

"Ik wil echter niet dat de PVV straks bekend staat al de internationale anti-islampartij'. " Wat een gotspe. Dit is een opwarmertje tot afsplitsing en een uitnodiging tot het aantrekken van gelijkgezinden. Een teen wederom in een badje waarvan hij de temperatuur test. Groep Brinkman: rechtgeaard reactionair, law and order, anti-links zonder anti-islamsentimenten, democratisch, niet te flauw met de onderbuik. een zetel of twee. drie als 'ie het slim speelt.

msj_meijerink
msj_meijerink26 feb. 2011 - 16:48

Fout, fout, fout, Geert doet ook aan 'Calimero Spelen': 'En toch is het niet eerlijk' is telkens weer zijn geslaagde optreden in de diverse media, als hij ergens op wordt aangesproken of als hem naar een oplossing voor een door heem aangekaart probleem wordt gevraagd. Want dan roeptoetert hij elke keer succesvol genoeg om in de landelijke pers op de voorpagina te komen. Van Televaag tot Trouw krijgt men geen genoeg van zijn onzin, dat bekt lekker voor de losse verkoop!

Bernie2
Bernie226 feb. 2011 - 16:48

Die Hero. Hij representeert al een club die zich openlijk en schaamteloos als anti-islam profileert. Sterker nog: hij verleent actief hand & spandiensten aan het eenmansbedrijf PVV dat etnische zuivering van moslims uit Nederland en Europa voorstaat. Da's nog 's wat anders dan bollenpellen. Maar even opgelet: Brinkman wil niet geafficheerd worden met anti-islam activiteiten? Daar denken Annie en Truus uit Lutjebroek, die dagelijks met hun hoofddoekje op in de bus naar Hoorn zitten, toch echt anders over. Zij hopen dat Hero hen, tijdens een controle, er toch blank genoeg vindt uitzien. Begrijpelijk, want deze onvervalste kopvoddenrukker laat geen gelegenheid onbenut om zijn afkeer van hoofddoekjes, maar ook de islam in het algemeen, te ventileren. Grote intellectuele inzichten moeten bij deze voortvarende kopvoddenrukker uit de Beemster nog ontdekt worden, maar boerenslim is hij zeker. Daarom des te vreemder dat deze laat puberende onderbuiker inmiddels niet voor zichzelf is begonnen, bijvoorbeeld met KuiL (kopvodden uit het landschap). Dan kan hij tweeten, publiceren en oreren wat hij wil, zonder tussenkomst van die maffe Limburger die hem steeds maar weer op de knieën dwingt.

karuna2
karuna226 feb. 2011 - 16:48

Misschien mag ik even opmerken dat ik een half jaar gelelden nog zei dat de kans bestond dat de anti-islam standpunten van Wilders gemeengoed worden als je Wilders zoveel macht geeft. Als je sommige reacties hier ziet is dat er dus al van gekomen. Zonder ook maar enig argument wordt (soms zelfs) met trots beweert dat het volkomen terecht is dat de PVV zo tegen de islam is. Hoever gaan we hier nog verder in afzakken?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 feb. 2011 - 16:48

[Laat karuna dat maar eens beantwoorden, dat was de bedoeling, als je "beweert" dan moet je het ook staven.] Met net zoveel recht kun je vragen of iemand staaft dat moord verboden moet blijven... Bij een democratie hoort vrijheid van denken, en dus vrijheid van geloven. Jij pleit voor een dictatuur met denkpolitie als je een geloof wilt verbieden. Niemand hoeft hier te "staven" waarom hij voor een democratie is. Jij hoeft ook niet te "staven" waarom je voor een dictatuur met denkpolitie bent. Dat valt namelijk niet te staven...

karuna2
karuna226 feb. 2011 - 16:48

@Bromberen Ik zet het maar even hier want dan komt hij (ongetwijfeld) het misschien nog tegen. Ik leg dan toch maar even uit want zelf kom je niet verder dan wat je mij verwijt: brullen. Er is een bewering die geheel tegen alles wat democratisch is ingaat, namelijk dat het prima zou zijn om een anti-islam partij te zijn en dat internationaal uit te dragen als zijnde een na te treven doel. Democratie zegt dus dat je probeert zoveel mogelijk de belangen van iedereen binnen die democratie te behartigen. Dan zal je toch echt heel erg goeie argumenten moeten hebben wil je iets verbieden. Hoe je dat 'iets' dan ook definieert religie, ideologie, maakt niet uit. Dus alleen als bewezen is dat dit 'iets' steeds of per definitie leidt tot geweld tegen onschuldigen is dat 'iets' te verbieden of perse nodig te bestrijden. Bij de islam geldt dit dus duidelijk niet. Er zijn eindeloos veel mensen die de islam aanhangen die nooit tot geweld zouden willen overgaan. Wat er dan ook in de Koran staat en als het al aanzet tot iets, dan er staan blijkbaar voldoende teksten in die aanzetten tot het vreedzaam samenleven. Dan kun je je niet meer richten tegen de islam, maar hooguit tegen onderdelen of de manier waarop sommigen de islam belijden. Een opmerking als: ik ben er trots op dat de PVV een anti-islam partij is, is dan ook tegen alles waar een democratie voor staat en zou gewoon niet gezegd moeten worden als je jezelf als democraat wilt profileren. En nu de argumentatie waarom het gerechtvaardigd zou zijn om van ook mijn land te vinden dat we gidsland in de 'Wilders-anti-islam-strijd' zouden moeten worden.

Opinius
Opinius26 feb. 2011 - 16:48

D D : "Door zijn boek als eerste in de V.S. uit te geven weet Wilders dat hem 100% vrijheid van meningsuiting wordt gegarandeerd." Yep. nu wacht de wereld sindsdie enkel nog in smart dat "zijn Bijbel "in alle talen wordt uitgegeven.Want pas dan ,dan zijn "we "er,.. dan zal komen: en zie... God zag dat het goed was

Opinius
Opinius26 feb. 2011 - 16:48

DD :"Door zijn boek als eerste in de V.S. uit te geven weet Wilders dat hem 100% vrijheid van meningsuiting wordt gegarandeerd." Yep,.. nu wacht de hele wereld in smart na dit boek van GW ,dat dáarna eindelijk dat andere ultieme boek van zijn hand zal komen . namelijk de onomwerpelijke " GW heilige Schrift " uiteraard explodeert dit boek na de 1 e druk..en komt het dan in alle wereld talen. als: de verlossing is nabij.!!

Opinius
Opinius26 feb. 2011 - 16:48

"Intussen heeft Brinkman de bewuste tweet weer weggehaald." hij kon ze ook plaatsen die heeft daarmee dan nog tenminste zijn eigen autonomie bij twitter.

ErnsTT2
ErnsTT226 feb. 2011 - 16:48

Laten we de Feiten er eens bij pakken: Laat ik beginnen met een Wens: salām-lisān (arabisch) šalôm-lašôn (hebreeuws) Vrij vertaald: laten we (in) vrede spreken: Ik hoop dat ik met deze tekst niemand tegen de haren instrijk, en hoop dat de bovenstaande wens zijn uitwerking heeft, en tot een gezond debat mag voeren? Ik wens Vrede in de verschillende Semitische varianten, die we allen wel kennen... Uit de verwantschap der talen valt overduidelijk op te merken dat de "on-vrede" tussen Joden en Arabieren niets anders is dan een strijd der onwetendheid. Nu een nadere verkenning van de Feiten, de anti-semitische volgers van Wilders kennen ze helaas overduidelijk niet, en toch roepen ze zonder enige kennis van zaken de meest gruwelijk anti-semitische zaken.. Ik vraag me wel eens af; beseffen ze zich eigenlijk überhaupt wel hoe onmenselijk kwetsend ze bezig zijn in hun aantoonbaar *blinde* adoratie van hun geliefde "Geloof" in hun geblondeerde "Messias"? Ik zal ze proberen uit hun boze droom helpen, want kennelijk weten ze niet eens wat anti-semitisme inhoud, wat op zich al te gruwelijk voor woorden is ! Nagenoeg alle Islamitische bevolkingsgroepen die we in Nederland kennen (een paar minderheden uitgezonderd) zijn immers Semitisch. Het is een veelgemaakte blunder van de Widers adepten ("Zionisten") tegenwoordig, dat ze *zichzelf* een exclusieve Semitische oorsprong aanmeten, om hun criticasters als Anti-Semiet weg te zetten. De werkelijke Feiten vertellen echter een heel wat genuanceerder verhaal: Het merendeel van de zich Jood danwel Semiet noemende politiek actieve Zionisten, zijn immers helemaal geen Semiet of Sephardisch Joods van bloedlijn. De meesten zijn immers helemaal niet Sephardisch maar Askenazi. En de Askenazi zijn in tegenstelling tot de Sephardische (Echte Semieten) grotendeels van Khazaarse afkomst (net als de Oeigoeren in China btw.) Ik zal even een stukje uit de Groot Joodse Internet Encyclopedie voor je quoten: [quote] http://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=402&letter=C All the skepties of thattime and those mentioned below had no knowledge of the facts concerning the Chazars and Chazarian Judaism as contained in Slavonic Russian sources, or of the "Acta Sanctorum," which discusses those sources. It is therefore not surprising that the first author of a comprehensive history of the Jews, Basnage, who in his "Histoire des Juifs," v. 446, Rotterdam, 1707, prints the Chazarian letters, has the boldness to declare as idle fancy, not only the kingdom of the Chazars, but even the existence of the Chazarian people, which was invented, he considers, by Jewish boastfulness. [/quote] Hier zie je dat zelfs de oudere geschiedsschrijvers dezelfde fout als jij en Wilders maakten, ze weten gewoon niet veel van hun iegen geschiedenis, terwijl iedereen die wel opgelet heeft op school weet dat de meeste Sephardische Joden dankzij de bereidwillige Nederlandse en Franse collaberatie in rook opgingen :-( EN Israel is voornamelijk bevolkt geraakt met de Oost Europese (Krim) Joden die onder Stalin het Oostblok uitgejaagd werden, en die zijn dus grotendeels van de Khazaarse bloedlijn. Maar ik zei met opzet Anti-Semiteisme, waar de Wilders adepten zich jopelijk onbewust schuldig aan maakte, en dat strekt veel verder dan de Sephardische en Mizrahim. Ook dat hadden ze allang zelf kunnen weten als ze opgelet hadden, maar goed het zei ze vergeven, onwetendheid is immers de nieuwe mode, want kennis is iets elitairs tenslotte, en dus *vies* Ga er maar eens aanstaan om tegen de niet aflatende stroom anti-semitisme in te roeien tegenwoordig :-( Goed, wat is nou anti-semitisme, en wat is semitisch nu eigenleijk? Tot de Semiten rekent men iedereen die een semitische taal spreekt: [In linguistics and ethnology, Semitic refers to a language family of largely Middle Eastern origin, now called the Semitic languages; Akkadian, Amharic, Arabic, Aramaic, Assyrian, Babylonian, Ge'ez, Hebrew, Maltese, (de enige officieel erkende Europese Semitische taal) Phoenician, Syriac, Tigre, Tigrinya Ugaritic [/quote] Van de Semiten zijn de Sephardische Joden een kleine minderheid, die helaas juist door het anti-semitisme in de voorgaande eeuwen zo klein geworden is... En waar we dus voor moeten waken, dat het weer zo'n slchting aan gaat richten, door een paar volksmennende haatzaaiers die alleen op eigen gewin uitzijn ten koste van alles wat anders is... Anti-Semitisme is helaas een kennelijk veelkoppig monster dat aan het begin van iedere eeuw zijn kop weer opsteekt, vandaar mijn opmerking, dat ik me verbaas over de uiterst kwetsende uitlatingen geboren uit xenofobe onwetendheid en indoctrinatie door kwade genius. Hier een mooi Kaartje waarop iedereen kan zien zonder echt na te hoieven denken, hoe Anti-Semitisch de uitlatingen van Wilders en de Zijnen zijn. http://www.rethinkingschools.org/just_fun/games/mapgame.html Oh, klein probleempje met deze kaart de landen zijn niet ingevuld dat mag eenieder zelf doen, probeer het maar eens, is gelijk een les dat we best nog wat kunt leren over de wereld... Van al de landen die nu ingevuld mogen worden, spreekt men links van Iran en boven Mali-Niger Semitisch kortom bijna alles wat hier en elders door anti-islamisten word gezegd *is* de-facto evenzeer Anti-Semitisch. Dat is een onweerlegbaar *Feit*. Ik hoop dat iedereen nu ook iets meer inzicht heeft gekregen in zijn eigen onbewuste anti-semitisme, ik kan me best voorstellen dat eenieder door de aanhoudende indocrtinatie van extremistisch Rechts een beetje (of kompleet) de weg kwijt geraakt is, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Mag ik iedereen een welgemeende šalām šālôm salām səlōm wensen? EN het antisemitisme een spoedig wegebben in de vergetelheid

Naamhiero
Naamhiero26 feb. 2011 - 16:48

---'de internationale strijd van Wilders tegen de islam respect verdient'.--- Dat noemt Hero nuanceren? Ben ik even blij dat er mensen zijn die dat veel beter kunnen... Ik zeg het niet snel, maar de volgende lap tekst is, mijns inziens, een *must read*. Ook voor hen die PVV stemmen! http://scienceblogs.com/dispatches/2011/02/eds_view_of_islam_and_sharia_l.php ---Intussen heeft Brinkman de bewuste tweet weer weggehaald.--- Ooit, hoopt Hero, zal de PVV "Democratisch" worden. *proest*

1 Reactie
Klaas2
Klaas226 feb. 2011 - 16:48

---[Ooit, hoopt Hero, zal de PVV "Democratisch" worden. *proest* ]--- Ooit zal de hemel op aarde nederdalen, en wie het "boek der openbaring" heeft gelezen zal weten wie er in toegelaten wordt. Ik hou even mijn mond, ik ben benieuwd welke Christen dat weet.

HenkJohanFaber
HenkJohanFaber26 feb. 2011 - 16:48

Ik heb wel medelijden met sommige PVV kamerleden. Zoals Fleur Agema en Hero Brinkman. Ze kunnen dan ook niets, maar dan ook niets doen. Ze hebben teveel affectiviteit met de PVV om de partij (en daarmee ook grotere belang gedoogd construtie) te laten vallen. Wilders heerst als een dictator in zijn partij is nog maar weer eens bevestigd.

3 Reacties
Michiel Online
Michiel Online26 feb. 2011 - 16:48

Ja hoor, Brinkman kan elk moment uit zijn partij stappen, niemand die hem tegenhoud.

fjacobse
fjacobse26 feb. 2011 - 16:48

--- Wilders heerst als een dictator in zijn partij is nog maar weer eens bevestigd.--- Hitler was ook een dictator. En we weten wat daarvan gekomen is.

ErnsTT2
ErnsTT226 feb. 2011 - 16:48

Joh het is gewoon de volgende stap in het Spindoctorframe van de VVD. Nu WIlders zijn effectiviteit aan het verspelen is en de Chique spin-off Rita ook al haar glorie verloren heeft om de rechtsradicale factie van de VVD de zo gewenste mediamanipulatie mogelijk te maken, worden de wissels gezet voor LPF 4.0 VDB: Vrijzinnige Democraten Brinkman Met wederom een verwijzing naar een vroegere naam van de VVD zoals ook de PVV dat is... De VVD heette namelijk eerst heel even PvdV (Partij Van de Vrijheid (PVV)) http://nl.wikipedia.org/wiki/PvdV

Yggdrasil
Yggdrasil26 feb. 2011 - 16:48

Brinkman wordt binnen de PVV een beetje onberekenbaar, in ieder geval genoeg om Wilders te laten wankelen als control-freak. Maar het is natuurlijk overduidelijk dat de PVV wel degelijk een one-issue-partij is. De anti-Islam-partij.

1 Reactie
matrix2
matrix226 feb. 2011 - 16:48

Brinkman ziet ook dat de meeste partijen naar rechts opschuiven. Binnen 8 jaar is het anti-islam standpunt opgenomen binnen elk partijprogramma. Het is niet meer te verkopen dat islam de religie van de vrede is. Alhoewel... dogma's zijn hardnekkig..

wvdstraat
wvdstraat26 feb. 2011 - 16:48

Ik voorzie diverse splitsingen: * partij voor laag opgeleiden * partij voor nauwelijks opgeleiden, die toch een mening hebben * partij voor slecht opgeleiden die wél van dieren, maar niet van mensen houden * partij voor verkeerd opgeleiden, dis de mening van een ander behoeven * partij voor partijen * partij tegen partijen * een zo-de-wind-waait-waait-mijn-jasjepartij * de ik-lees-nooit-boeken-dus die-moeten-verboden-wordenpartij * de alles-asfalterenpartij * etc etc..... En dat alles uit één fractie....

1 Reactie
DikkieDik3
DikkieDik326 feb. 2011 - 16:48

Nu is mijn vraag aan u of een énige opleiding, zo ja, welke opleiding, heeft genoten.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 16:48

Ik zou er niets op tegen hebben als de PVV bekend wordt als internationale anti-islam partij, want dat blijft keihard nodig. Ik zou er trots op zijn als Nederlander, zoals door hele geschiedenis heen ONS land altijd gidsland is geweest.

4 Reacties
karuna2
karuna226 feb. 2011 - 16:48

Ik mag misschien wel even heel erg triest worden van zo'n opmerking. :(

Yggdrasil
Yggdrasil26 feb. 2011 - 16:48

Ik zou er trots op zijn als Nederlander, ============== Dat is toch vreemd want uw opmerking is wel weer heel erg on-Nederlands.

MacRebennack
MacRebennack26 feb. 2011 - 16:48

Inderdaad, 'Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen in totaal 106 000 Nederlandse Joden om, het hoogste percentage van heel West-Europa. Vele van de omgekomen Joden waren door Nederlandse politiemannen uit hun huizen gehaald. Het merendeel van de Nederlanders gedroeg zich passief jegens de anti-Joodse maatregelen van de Nazi’s.' http://joodsactueel.be/2009/03/30/joodse-gemeenschap-van-nederland/ een voortrekkersrol om trots op te zijn.. Brinkman past ook precies bij zijn beroepsgroep, hij kiest nu alleen een andere bevolkingsgroep uit..

Naamhiero
Naamhiero26 feb. 2011 - 16:48

---want dat blijft keihard nodig.--- Kun jij dat ook onderbouwen, zonder je onderbuik te gebruiken? Overigens, de PVV is internationaal al geruime tijd bekend alszijnde een fascistoide bende.

Klaas2
Klaas226 feb. 2011 - 16:48

Volgens mij is het doorgestoken kaart. Een trucje om de scherpe randjes van de PVV af te halen. De PVV geen anti-islam zegt Brinkman, kan het nog treuriger? NOTA BENE: Hij wil de vrouwen met hoofddoekjes uit de bus laten verwijderen. Een zootje leugenaars, dat is de PVV. Dat wordt iedere keer voor meer mensen duidelijk

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje26 feb. 2011 - 16:48

Precies Rouane, Dat heb je goed gezien, Hero speelt bij vlagen de zogenaamde good cop hij wilde de democratie binnen de PVV hij wil er met dit twitterbericht ook nog eens voor zorgen dat de PVV niet alleen als een anti Islam partij wordt gezien. Yeah sure.............. Het is allemaal stemmingmakerij in aanloop naar de verkiezingen. Dit twitterberichtje zorgt weer voor de broodnodige beroering, en aandacht en dat is ook de enige reden, waarom dit een/ tweetje weer is opgezet.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 16:48

PVV is geen one-issue partij. Ik tel er minstens 2 misschien wel 3!

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil26 feb. 2011 - 16:48

De PVV is een anti-Islam partij De PVV wil het Islamitisch onderwijs verbieden De PVV wil een kopvoddentax invoeren De PVV wil een hoofddoek draag verbod in de openbare ruimte De PVV wil alle moskeeën sluiten en afbreken. Sjonge dat zijn al 5 issues.

sociaaltje
sociaaltje26 feb. 2011 - 16:48

Creatief met fotoshop in de weer geweest, om het SP logo te veranderen? Hoewel ik het natuurlijk absoluut niet met je statement eens ben kan ik er wel om lachen ; - ))

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 16:48

Waarom zou anti-islam standpunt geen gemeengoed mogen zijn, zoals dat ook geval was t.a.v. nazisme en communisme? Los van de geheel legitieme ideologische strijd -feiten liegen niet-, wat een politieke hypocrisie bij sommigen..

3 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT226 feb. 2011 - 16:48

Luguber dat je Anti-Semitisme nu na alles wat we er over weten goedpraat :-(

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 feb. 2011 - 16:48

Als je voor een democratie bent, is het logisch om tegen een dictatuur te zijn. Nationaal-socialisme staat een dictatuur voor. Communisme niet. Het feit dat er communistische dictaturen bestaat, houdt nog niet in dat communisme per definitie "slecht" is. Het is dus onzin om tegen communisme te zijn, en al helemaal om daar in de wet, of zelfs de grondwet, iets voor te regelen. Er is gelukkig ook nog niet zo'n poging ondernomen. Het is in tegenspraak met een democratie om grenzen te stellen aan waarin mensen mogen geloven. Als je dat wilt, streef je naar een politiestaat. Een dictatuur dus.

Opinius
Opinius26 feb. 2011 - 16:48

joooo en morgen gezond weer op .....

matrix2
matrix226 feb. 2011 - 16:48

Onderzoekje http://www.welingelichtekringen.nl/11625-poll-pvv-zou-het-in-engeland-heel-goed-doen.html

2 Reacties
sam tosha
sam tosha26 feb. 2011 - 16:48

Er zijn overal angsthazen te vinden

Opinius
Opinius26 feb. 2011 - 16:48

wat ? onderzoekje feiten , .tis nog veel geweldiger joh ! http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/7-nieuws/1757-wilders-met-fitna-naar-amerika.html etc etc b.t.w. wanneer komt GW zijn "heilge geschrift" uit ??? het boek der verlossing

Yggdrasil
Yggdrasil26 feb. 2011 - 16:48

Onderzoekje http://www.krapuul.nl/blog/11815/de-pvv-scoort-85-op-de-wikipedia-lijst-van-fascisme-kenmerken/

3 Reacties
BillDuin
BillDuin26 feb. 2011 - 16:48

En zo is het nou maar net, als ze het bij het volkomen onafhankelijke Krapuul zeggen dan is zo....

matrix2
matrix226 feb. 2011 - 16:48

Nieuwjaarstoespraak Koningin Margrethe, Denemarken; We worden tegenwoordig uitgedaagd door de islam op mondiaal en lokaal niveau. Dat moeten we serieus nemen. We hebben dit probleem ongeveer twee jaar lang onaangeroerd gelaten omdat we tolerant en lui zijn. We moeten oppositie bieden aan de islam en accepteren dat we soms een minder prettig label opgeplakt krijgen, omdat we voor bepaalde dingen geen tolerantie moeten hebben. En áls we tolerant zijn, moeten we weten of het uit gemakszucht of overtuiging is U steekt uw hoofd in het zand!

boeie
boeie26 feb. 2011 - 16:48

Ondanks dat het onderzoekje natuurlijk best een punt heeft, is het dom en zinloos. Het werkt alleen maar averechts, een del van de kenmerken worden juist versterkt door de reactie van anderen. Overigens zal elke extreme partij, dus ook de SP, hoog scoren op deze schaal.

Hanvander Horst
Hanvander Horst26 feb. 2011 - 16:48

Hero Brinkman heeft van de grote baas op zijn lazerij gehad en snel eieren voor zijn geld gekozen. Geert Wilders is immers juist wel bezig met zijn internationale profiel. Niet voor niets geeft hij zijn boek tegen de islam eerst in het Engels uit en dan pas in de moedertaal van het vaderland dat hem blijkbaar zo lief is. De Nederlandse taal komt bij hem op de twééde plaats blijkbaar, nu hij zijn denkbeelden voor het eerst op een systematische manier - althans dat hoop je - gaat trachten uiteen te zetten.

4 Reacties
matrix2
matrix226 feb. 2011 - 16:48

Door zijn boek als eerste in de V.S. uit te geven weet Wilders dat hem 100% vrijheid van meningsuiting wordt gegarandeerd.

Yggdrasil
Yggdrasil26 feb. 2011 - 16:48

Niet voor niets geeft hij zijn boek tegen de islam eerst in het Engels uit en dan pas in de moedertaal van het vaderland dat hem blijkbaar zo lief is. =============== Wauwie, een echt boek bedoel je, fictie zoals Bosma dat ook schreef en ook nog in het Engels dan valt het steenkolen-accent van hem ook niet zo op. Want no mosque here in schrijftaal is toch anders dan dat die pseudo-Nederlander dat roept. Fortuyn, zeg maar de voorloper en leraar van Wilders gaf ook immer blijk van zijn Nederlander met de Nederlander-cultuur echter toen het bekende puntje bij paaltje kwam en hij plotsklaps werd vermoord toen werd al snel duidelijk dat je met een lijk ook nog wel zaken kon doen, je kon er in ieder geval de publieke opinie mee beïnvloeden en ik quote even een voorbeeld van hoe je een lijk na zijn dood publicitair nog kunt gebruiken. ================= Fortuyn werd in eerste instantie op 10 mei na een requiemmis in de kathedraal van Rotterdam onder massale belangstelling begraven op de begraafplaats Westerveld in zijn geboorteplaats Driehuis (provincie Noord-Holland). Op 20 juli werd zijn lichaam herbegraven in Provesano in Italië, waar Fortuyn een vakantiewoning bezat. ==================== Ja ja, Nederlander met de Nederlanders.

Opinius
Opinius26 feb. 2011 - 16:48

en daarna komt wellicht subiet "zijn Uniek en enige heige gschrift" daarna uit. o ik wacht zo op die verlossing!

karuna2
karuna226 feb. 2011 - 16:48

Wilders bewandelt hier zoals gewoonlijk een sluwe strategie. Als hij het eerst in het Nederlands uitgeeft, vraag ik toch af of heel veel mensen in Nederland hier blij mee zijn. Ook binnen de PVV aanhangers. Een anti-islam boek overstijgt de Nederlandse politiek en zet Nederland op de kaart op een manier die veel mensen eerder afschrikt dan dat ze er achter gaan staan. Maar komt het boek eerst in het engels in het buitenland uit dan komen daar de eerste reacties vandaan. Krijgt hij aanhang in het buitenland dan zal de Nederlander die ook graag een zondebok heeft en graag ergens schuld neerlegt, zich daar makkelijker achter scharen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat zijn geldschieters in het buitenland zitten en dus eisen dat hij het boek in het engels uitgeeft. Maar het zal hem ook goed uitkomen binnen Nederland. Ik ben wel heel erg benieuwd wat Rutte en Verhagen hiermee gaan doen, want het brengt Nederland toch echt in een heel erg rare positie. Wilders wordt natuurlijk met Nederland en tegenwoordig ook met de regering van Nederland in verband gebracht. Met een anti-islam boek van één van de regeringspartners wordt Nederland inderdaad (tot mijn grote verdriet en woede) gidsland in de wereld met de belachelijke anti-islam strijd van Wilders.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2011 - 16:48

Wie zegt dat het censuur was dat Brinkman zijn tweet terugtrok? Ik plaats ook wel eens een reactie die ik bij nader inzien wel anders had willen verwoorden. In 140 karakters is het soms lastig een juiste toon te vinden.

2 Reacties
sociaaltje
sociaaltje26 feb. 2011 - 16:48

Dat is nog eens een goed excuusje, ben benieuwd wanneer Hero deze gaat gebruiken.

sociaaltje
sociaaltje26 feb. 2011 - 16:48

Van een politicus in de Tweede Kamer mag je toch wel verwachten dat hij even goed nadenkt voordat hij een tweet maakt en de wereld in stuurt. Maar goed dat ligt dan als we jou redenering volgt net even anders. Eerst tweeten dan denken... kan het zijn dat het bij Hero ook zo werkt als hij dingen zegt.......