Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Briljant Duits coronaspotje: zo kun je een held worden

  •  
15-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duitsspotje
“Ik geloof dat het in de winter van 2020 was dat iedereen in het land naar ons keek”, haalt een bejaarde man herinneringen op aan het zware gevecht met het coronavirus. “Ik was net 22 geworden toen de tweede golf kwam. Een onzichtbaar gevaar bedreigde alles waarin we geloofden. Plots lag het lot van ons land in onze handen. We verzamelende moed en deden wat er van ons verwacht werd, het enige juiste: niets.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen16 nov. 2020 - 15:42

Lui varken, hij had zoveel meer kunnen doen als bankhangen.

bert schaak
bert schaak16 nov. 2020 - 15:33

Gek, eerst was het met Nederlandse ondertiteling, maar in al hun wijsheid heeft Joop het besloten om het nu in het Engels te doen. Waar is dat voor nodig op een Nederlandse site?

Sam V
Sam V16 nov. 2020 - 11:05

De wijze waarop dit is vormgegeven zet de huidige tijd ook in het juiste perspectief. Je wordt als jongeren niet naar het oorlogsfront gestuurd. Er wordt alleen gevraagd of je iets minder contacten aangaat. Niet leuk, soms lastig inderdaad. Maar besef je dat je het nog steeds zeer goed hebt. Dat je de maatschappij kan helpen. Door niets te doen. Niet door je te laten neerschieten in een onzinnige oorlog, maar in een oorlog met een onzichtbare vijand waar de opoffering minimaal is.

1 Reactie
White Knight
White Knight16 nov. 2020 - 21:44

Hmmm... "Iets minder" is een stevig understatement. Je kunt dit eerder vergelijken met een soort huisarrest. Maar dan zonder dat je daarvoor een misdrijf gepleegd hebt. En er is geen licht aan het einde: de belofte van een vaccin is voorlopig een illusie en de huidige situatie kunnen we tot de zomer wel blijven verwachten. Ik ben zelf die periode al voorbij, maar als jongere zou ik het geen leuke tijd vinden.

prgrssf
prgrssf15 nov. 2020 - 21:58

Laat ik eens een voorzichtige voorspelling doen: De huidige pandemie is niet de enige pandemie in deze eeuw.

Frans Kwakman
Frans Kwakman15 nov. 2020 - 12:56

Fijn dat die duitsers zo mild oordelen over mijn activiteiten.