Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brieven van Pancho: hoe is het om te corresponderen met iemand op death row?

  •  
29-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
shay
Regelmatig ontvangt Shay Kreuger brieven uit de bajes. Het radiostation FunX, waar zij DJ is, staat namelijk vaak aan in gevangenissen. Sinds een half jaar schrijft ze een van deze gevangenen terug, Pancho is zijn naam. In de driedelige webserie Brieven van Pancho gaat Shay op onderzoek uit en spreekt de mensen die meer ervaring hebben met brieven uit de bajes.
Shay ontmoet de 32-jarige Kim. Zij heeft al meer dan 10 jaar briefcontact met Tony, die op de death row in Amerika gevangen zit. Tony zit 23 uur per dag in zijn cel, terwijl Kim haar leven leidt. Ze is inmiddels getrouwd met Jerome en heeft twee kinderen. Hoe ervaart Tony dit contact met iemand van buiten? Met iemand die wel alles in volledige vrijheid kan doen. Iemand met een toekomst.
Brieven van Pancho is een webserie van VPRO Dorst. Vanaf 28 oktober zie je iedere week een nieuwe aflevering op 3LAB en bij Dorst. Daarnaast zullen de eerste twee afleveringen worden uitgezonden op respectievelijk zondag 30 oktober en zondag 6 november bij 3LAB op NPO3.

Meer over:

kijk nou, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.