Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brexit op de lange baan

  •  
14-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brexit theresa may
Europa is voorlopig nog niet van het Verenigd Koninkrijk af. Naar alle waarschijnlijkheid zal het daadwerkelijke vertrek pas eind 2019 plaatsvinden, omdat verschillende Britse overheidsinistanties nog niet klaar zijn voor de start van de onderhandelingen.
Theresa May, de Britse premier, heeft weliswaar eerder al aangegeven artikel 50 (waarmee een maximaal twee jaar durende termijn voor de uittredingsonderhandelingen in gang wordt gezet) pas begin 2017 te zullen inroepen, maar diverse ministers zouden aan topfiguren uit de Britse financiële sector verklaard hebben dat er in werkelijkheid langer zal worden gewacht. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.
De twee nieuwe departementen die verantwoordelijk zijn voor de Brexit en internationale handel zouden veel meer tijd nodig hebben voor het voorbereiden van de onderhandelingen. Een bron uit het hart van de Britse financiële wereld, the City, verklaart in The Sunday Times:
"Ministers denken er nu aan om de start uit te stellen tot najaar 2017. Ze beschikken nog niet over de nodige infrastructuur voor de mensen die ze willen werven. Ze zeggen dat ze zelfs nog niet weten welke vragen er gesteld moeten worden bij de onderhandelingen met Europa."
Daarnaast spelen de komende presidentsverkiezingen in Frankrijk (23 april en 7 mei 2017), de parlementsverkiezingen in Duitsland (september 2017) en de Tweede Kamerverkiezingen (15 maart 2017) in Nederland een rol. Zo verklaart een andere bron: “Je kan geen onderhandelingen voeren als je niet weet met wie je moet onderhandelen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.