Joop

Brexit-minister ontdekt dat Groot-Brittannië een eiland is

  •  
09-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
raab
Hij wist het natuurlijk al, de minister die verantwoordelijk is voor de Brexit in het Britse kabinet, dat wil zeggen hij had op school geleerd dat Groot-Brittannië een eiland is maar hij had zich nooit gerealiseerd wat dat precies betekent.
Nee, dit is geen satire. Dominic Raab verklaarde deze week dat hij nooit eerder begrepen heeft dat er maar één echte verbinding is met het Europese vasteland, Dover-Calais. En hoeveel goederen daar door aangevoerd worden. En hoe belangrijk die zijn voor, tja voor het leven van de Britten. Medicijnen bijvoorbeeld, om maar een greep te doen.
Minister Raab sprak deze week op een technologie-conferentie en maakte zijn gehoor deelgenoot van zijn voortschrijdend inzicht. Tot verbijstering van zo’n beetje iedereen.
Ondertussen heeft spoorwegminister Jo Johnson, de broer van Boris, vrijdag bekendgemaakt dat hij aftreedt omdat hij de Brexit-plannen van Theresa May niet kan steunen aangezien, nou ja omdat ze het land enorm veel schade gaan berokkenen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Jaap12342
Jaap1234210 nov. 2018 - 22:42

Voortschrijdend inzicht! Lijkt me een uitstekende, en volkomen democratische, redden om het Britse volk zich nog een keertje te laten uitspreken over Brexit. Al is het maar uit zorgvuldigheid...

madbako
madbako10 nov. 2018 - 15:04

Hilarisch

Crunchy Frog
Crunchy Frog10 nov. 2018 - 10:54

En dan te bedenken dat de nepdemocratische Brexit-fanclub werkelijk geen gelegenheid voorbij laat gaan om te betogen dat het Britse volk zich vooral niet moet kunnen uitspreken over de plannen van dit soort flapdrollen.

OlavM
OlavM10 nov. 2018 - 9:56

Voortschrijdend inzicht is iets, wat we bij politici niet genoeg kunnen stimuleren en waarderen! :)

Bernie2
Bernie210 nov. 2018 - 6:20

Het is waar. Ik ben dan ook stevig aanhanger van de theorie dat de UK een ooit afgedreven waddeneiland zou zijn. Eigenlijk zou Willem van O. het eiland met een stevige ketting aan zijn koninklijke schuit moeten knopen en weer terug op zijn plek moeten slepen. Elke koning moet immers eenmaal in zijn leven voor fans, vrouw en vaderland een stoere (oorlogs)daad verricht hebben. Dit is zo'n uitgelezen kans. Cheers.

robheus2
robheus210 nov. 2018 - 0:54

Ja, het is ook nog maar pas geleden dat de doggerbank weer overspoelde door het smeltende ijs, toen kon je nog naar Engeland lopen.

msj_meijerink
msj_meijerink9 nov. 2018 - 21:21

Sinds wanneer is het VK een eiland, dat is nieuw voor mij? bliep bliep gargel snok vrot :p :p :p

1 Reactie
johannn2
johannn210 nov. 2018 - 16:48

Great Britain is het enige vaste land. De rest van de wereld bestaat uit eilanden. .

johannn2
johannn29 nov. 2018 - 20:51

Als hij bang is voor al dat water om zich heen, dan kan hij nu nog vrij gemakkelijk emigreren naar het vaste land. .

Ecclesia
Ecclesia9 nov. 2018 - 20:36

Tja, dit krijg je ervan als je 'de elite' uit de politiek haalt, dan eindig je met niet zulke slimme types. Dit zien we in de VS met Trump en zijn cohorten, in VK met de Brexit fanaten die nu zien dat ze het allemaal niet helemaal goed doordacht hadden, dit zagen we in NL bij de LPF na de dood van Fortuyn met het kleutergedrag van die partijleden destijds, bij de PVV waar Geert Wilders de boel bepaalt en omringt wordt door uitsmijters, brievenbuspissers, knokkers, vrouwenmishandelaars, etc. Net als dat je wilt dat een vliegtuig door een elite piloot gevlogen wordt, je bij de tandarts door een elite tandarts geholpen wordt en een elite loodgieter jouw riolering in orde maakt thuis... zo willen we toch eigenlijk stiekem wel 'elite' politici in de politiek. De elite is immers de elite om een reden.

2 Reacties
SpijkerMaarten
SpijkerMaarten10 nov. 2018 - 7:30

Ik weet niet helemaal of je dat een op een kunt vergelijken, of misschien moet je een definitie geven van wat jij onder de 'elite' verstaat. Raab en de Johnsons zijn Oxbridgians en de Johnsons komen uit een familie van politici. De LPF is niet hetzelfde als de Tory's, GB is juist veel elitairder ineen bepaalde betekenis van het woord. En van andere partijen in NL hebben mensen die niet uit de traditionle elite komen hele nette politieke carrieres gehad (Van Nieuwenhoven, Aboutaleb, Arib). Mensen stemmen op piassen die zichzelf profileren als een soort outsiders, maar die zijn soms uber-elitair - Rees Mogg, Fortuyn, Baudet -, soms volks van indruk - Trump, sommige LPF'ers -, soms clownesk: Johnson; en soms zelfs langjarig plucheplakker: Wilders. Maar een groot deel is toneelspel: ze behoren aan alle kanten tot de elite, maar ze profileren zich als outsider.

adriek
adriek10 nov. 2018 - 13:11

Heden ten dage is de elite vooral een groep die meent dat voor hoger management geen kennis van zaken nodig is omdat ze daar adviseurs en onderzoeksbureaus voor hebben. Kennis van zaken buiten het eigen werkveld is al helemaal niet nodig. Wel zijn ze (volgens eigen zeggen) in staat om na een tachtigurige werkweek in het weekend een paar duizend pagina's rapporten te lezen om daar vervolgens op maandagochtend een verstandig oordeel over klaar te hebben. Wat mij betreft lijkt dit een typisch (en zeer veel voorkomend) gevalletje TLDR: men leest de executive summary (zwaar overrated anglicisme), daar staat toch alles in? Helaas komen de ambitieuze adviseurs, in voorbereiding op hun toekomstige promotie, ook niet verder dan diezelfde samenvatting.

Perezoso
Perezoso9 nov. 2018 - 18:31

Waar hebben ze dat oen opgeduikeld?

1 Reactie
johannn2
johannn29 nov. 2018 - 20:32

Perezoso, Waar die anderen ook vandaan komen. .