Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Brecht van Hulten volgt Felix Meurders op bij Kassa!

  •  
27-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
brecht_300.jpg
Mr. Kassa! neemt na ruim 20 jaar afscheid van consumentenprogramma
Presentatrice Brecht van Hulten volgt Felix Meurders in 2011 op als presentator van het VARA consumentenprogramma ‘Kassa’. Dit maakten beide presentatoren zaterdag bekend in de live uitzending van het programma. Brecht van Hulten is daarmee vanaf 8 januari iedere zaterdag om 18.55 uur te zien op Nederland 1.
Persbericht Vara: 
Brecht van Hulten start per 8 januari in haar nieuwe functie. Felix Meurders, die het programma sinds het begin in 1989 heeft gepresenteerd, neemt afscheid tijdens de laatste uitzending van 2010, op 18 december. Hij gaat zich vanaf dan volledig toeleggen op het maken van radio. Hij is dagelijks te horen in het Radio 1 programma ‘DeGids.fm’ en presenteert daarnaast al geruime tijd iedere zaterdag tussen twaalf en twee ‘Spijkers met Koppen’ op Radio 2.
De verwachtingen zijn hoog, bij zowel Van Hulten zelf als bij de VARA. ‘Kassa’ is een programma met een lange traditie en trekt wekelijks een miljoenenpubliek. “Consumentenzaken blijven onverminderd actueel en ik ben blij me daarvoor te kunnen inzetten. ‘Kassa’ heeft bovendien alles in zich wat ik leuk vind: het is live, het zit vol journalistieke interviews, maar er mag ook gelachen worden. En vanzelfsprekend is het voor mij als oud-Spijkers met Koppen-redacteur een grote eer om zo’n kanjer als Felix Meurders op te volgen!”, aldus Van Hulten.
Het vinden van de juiste persoon om Felix Meurders op te volgen was moeilijk. “Felix Meurders vervangen, in een programma dat al 21 jaar een succes is, is nogal een klus. Brecht gaat die uitdaging vol enthousiasme aan. Dat maakt het extra bijzonder om ‘Kassa’ met haar voort te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat ‘Kassa’ met Brecht even vertrouwd zal aanvoelen als met Felix,” licht Renzo Veenstra, eindredacteur van ‘Kassa’, de keuze toe.
Over Brecht van Hulten
Brecht van Hulten presenteerde al eerder ‘Volgende Vraag’ en de finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival voor de VARA. Zij werkte ook aan het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’. Haar televisiedoorbraak beleefde zij bij het NOS Jeugdjournaal. Later presenteerde ze het tv-programma ‘Goedemorgen Nederland’. Daarna keerde zij terug naar de NOS waar zij het NOS-Journaal en grote live -evenementen voor NOS Actueel heeft gepresenteerd. Tot voor kort was zij regelmatig te zien als presentatrice bij het RTL nieuwsprogramma ‘EditieNL’.

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

shepu
shepu27 nov. 2010 - 20:42

Komt vast goed.

Klaas2
Klaas227 nov. 2010 - 20:42

Gefeliciteerd, Brecht, ik hoop dat je het met veel plezier doet, en net zo goed als Felix Meurders.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos27 nov. 2010 - 20:42

Maar waarom moeten we daar eigenlijk iets van vinden? Non-topic.