Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Braziliaanse president wil dat Spanje fascisme bij voetbalwedstrijden aanpakt nadat Vinícius opnieuw mikpunt wordt van racisme

  •  
22-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1346 keer bekeken
  •  
vinicius

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zijn steun uitgesproken voor Vinícius Júnior die bij Real Madrid speelt. De aanvaller was dit weekend in het duel met Valencia het doelwit van racistische spreekkoren. Ook maakten racisten op de tribune apengeluiden. De wedstrijd werd om die reden stilgelegd. Na de hervatting sloeg de vlam alsnog in de pan. De spelers en supporters van Valencia hadden het op Vinícius voorzien, schrijft HLN. De Real-speler kreeg een rode kaart: hij reageerde met een slag nadat hij bij zijn nek was vastgepakt.

Lula verklaarde tijdens een bijeenkomst van de G7 dat hij hoopt dat de wereldvoetbalbond FIFA en de Spaanse La Liga “maatregelen nemen om te voorkomen dat het fascisme en racisme de sport overnemen”. De oproep was niet zonder reden. Javier Tebas, de baas van La Liga, leek de schuld voor de problemen in een tweet neer te leggen bij Vinícius. Hij verweet de speler dat hij niet was langsgekomen bij een bijeenkomst over racisme.

“In plaats van racisten te bekritiseren, verschijnt de Liga-voorzitter nogmaals op sociale media om mij aan te vallen. Daarmee kies je hun kant”, reageerde Vinícius. Op Instagram schrijft de sterspeler dat racisme “normaal is in La Liga. De competitie vindt het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het zelfs aan. De competitie die ooit van Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi was, is vandaag van de racist.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.