Joop

Brandhaard India

  •  
27-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online854sm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

EenMening
EenMening27 apr. 2021 - 18:51

"Die realiteit, dat men daar zo denkt, gaat er hier moeilijk in. Iedereen kijkt naar India door een westerse bril." In India schijnt het normaal te zijn dat als iemand op de stoep voor je huis sterft, er niet van je verwacht dat je actief ingrijpt, je mag hem of haar alleen niet wegsturen. Onze "problemen" behoren dan ook meestal tot de categorie "first world problems".

1 Reactie
EenMening
EenMening27 apr. 2021 - 18:51

reactie op @X

X4
X427 apr. 2021 - 17:46

India heeft een kaste-systeem. Zolang als India en het Hindoeïsme bestaan gaan er gewoon mensen dood op straat. Dat is volkomen geaccepteerd en in lijn met geloof. Een slecht leven nu is het gevolg van daden in het vorige leven. Eigen schuld, straf, karma. Die realiteit, dat men daar zo denkt, gaat er hier moeilijk in. Iedereen kijkt naar India door een westerse bril. Wordt wakker. De hoogste kasten in India zorgen goed voor zich zelf. En of anderen dood gaan van de honger of aan corona interesseert ze weinig. Dat is al eeuwen zo. Slechts vanwege de internationale gemeenschap probeert premier Modi de schijn op te houden. Maar de regering van India is extreem nalatig. Kwaadaardig zelfs. Wel satelieten lanceren maar geen basismaterialen, bv zuurstof, aanschaffen voor de medische zorg. Er gaat geen enkele menslievendheid van uit. Mooier dan dat is het niet.

2 Reacties
DuRoiSoleil1
DuRoiSoleil127 apr. 2021 - 20:46

Nu doe je het zelf ook. India door een westerse bril bekijken

X4
X430 apr. 2021 - 18:00

Daar heb je gelijk in DuRoiSoleil1. Maar mijn bril is in ieder geval niet roze. De machthebbers in India zijn van een kwaadaardig soort.

EenMening
EenMening27 apr. 2021 - 17:28

Volgens CNN is het aantal COVID-19 gevallen in India velen malen hoger dan de gemelde 17,6 miljoen gevallen. Het werkelijk aantal kan wel eens 30 keer hoger zijn en meer dan een half miljard bedragen! https://edition.cnn.com/2021/04/27/india/india-covid-underreporting-intl-hnk-dst/index.html Cijfers van niet-Westerse regeringen zijn vaak hoogst onbetrouwbaar.

1 Reactie
LHTJ
LHTJ28 apr. 2021 - 11:08

dan zou bijna het halve land inmiddels gestorven zijn. Ik denk ook dat de cijfers die gerapporteerd zijn alles behalve volledig zijn. De absolute aantallen van 300.000.000 per dag doen ons schrikken maar als je het afzet tegen de bevolkingsaantallen dan loopt India niet uit de pas. Sterker nog per miljoen inwoners zijn de gepubliceerde aantallen de helft van NL op dit moment, dus al zou het 2x zoveel zijn dan is er qua verspreiding niet veel meer aan de hand dan in west Europa, zeker gezien het feit dan men daar veel minder de basismaatregelen hanteert, de zorg een stuk belabberder is en men een andere hygiëne standaard kent. Kortom, de angst van de Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant is weggeëbd dus tijd voor een nieuw schrikbeeld.