Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brand breekt uit in vluchtelingencentra Nieuwegein en Haarlem

  •  
20-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-03-20-om-15.40.20
In een opvangcentrum voor vluchtelingen in Nieuwegein is zondagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. Het betreft een voormalig woonzorgcentrum dat sinds november doet als asielzoekerscentrum. Niemand raakte gewond. Dat meldt RTV Utrecht.
De brand heeft voornamelijk in de opslagruimte gewoed, maar ook de keuken van het pand heeft schade opgelopen. Alle 140 bewoners van het pand konden op tijd worden geëvacueerd. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, zo meldde de brandweer.
Haarlem Ook in een voormalig verpleeghuis in Haarlem is zondag brand ontstaan. Dat pand zal vanaf volgende maand aan zo’n 450 asielzoekers onderdak bieden voor een periode van maximaal een jaar. De brand werd zondagochtend ontdekt. Het gebouw wordt nu door de politie bewaakt.
Bij beide branden is officieel nog onduidelijk wat de oorzaak is, in Haarlem wordt wel vermoed dat het om brandstichting gaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.