Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brabantse PVV'ers weigeren mondkapjes te dragen, andere Statenleden vluchten

  •  
18-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Verschillende leden van de Provinciale Staten in Noord-Brabant zijn de vergaderzaal uit gevlucht omdat twee leden van de PVV weigerden een beschermend mondkapje te dragen terwijl ze rondliepen. Er bestonden bij veel politici al twijfels of de vergadering überhaupt fysiek moest plaatsvinden in het Provinciehuis in Den Bosch, gezien de alarmerende situatie rond de omikron-variant.
Commissaris van de Koning Ina Adema verzocht de PVV’ers vrijdagochtend dringend om, zoals afgesproken, een mondkapje te dragen tijdens verplaatsingen door de zaal en het gebouw maar de volgelingen van Geert Wilders weigerden dat, meldt de PZC. Ze liepen demonstratief zonder bescherming tegen het virus tussen de politici door en veroorzaakten daarmee onrust.
",,Ik doe een beroep aan een ieder om een mondkapje te dragen”, sprak Adema hierop met klem. ,,We hebben met elkaar afgesproken dat het aan de griffie wordt gemeld als u om medische redenen geen mondkapje draagt. Dat is niet gebeurd. U vindt het zelf belangrijk om hier fysiek bij elkaar te komen. Het gaat niet alleen om uzelf, maar andere aanwezigen moeten zich ook comfortabel voelen.” Dat was overduidelijk niet het geval, bleek toen SP-fractievoorzitter Maarten Everling het woord kreeg en meldde dat twee van zijn partijgenoten zojuist waren weggelopen. ,,Ze hadden al grote moeite om hiernaartoe te komen in deze situatie. Mensen voelen zich serieus onveilig als hier zonder mondkapjes wordt rondgelopen. Ik doe echt een dringend beroep dat wel te doen. Anders is het voor ons een overweging om niet meer te komen. Dat moeten we niet willen met elkaar.” "
Leden van andere fracties deelden het gevoel van onveiligheid als gevolg van het roekeloze gedrag van de PVV”ers. Het CDA noemde het gedrag van de PVV-fractieleden onacceptabel. De vergadering werd geschorst en de Commissaris dreigde dat de vergadering online voortgezet zou worden als de PVV-leden zich opnieuw niet aan de regels hielden. Dat bleek niet nodig. PVV-voorman Alexander van Hattem noemde de schorsing ‘achterkamertjesobverleg’ en “totaal onnodig”. Waarom de PVV’ers zich niet aan de regels houden is onduidelijk.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (30)

Tom Lucassen
Tom Lucassen19 dec. 2021 - 18:34

Gewoon eruitzetten die rechtse mafklappers.

JanB2
JanB219 dec. 2021 - 1:33

Eruit met die gasten. Geen mondkapje, dan geen toegang tot de zaal. En gelul over "democratie" en "vrijheid" meteen in de kiem smoren. Wie anderen naar het leven staat in zijn wanen heeft geen recht op vrijheid maar hoort feitelijk in een inrichting (hij/zij voldoet immers aan de voorwaarden voor gedwongen opname). Dan is ontzegging van toegang tot de zaal feitelijk nog aan de slappe kant en komen deze idioten dus nog goed weg.

OlavM
OlavM18 dec. 2021 - 23:28

Asociaal en infantiel gedrag van die PVV-ers. Eigenlijk niet verrassend.

19682
1968218 dec. 2021 - 19:18

De vergaderzaal uitgevlucht ?ha ha ha zulke mensen heb je nodig in de oorlog . Maar even serieus, dan doen ze zeker ook geen boodschappen want in de supermarkten lopen er zat zonder mondkapje.

4 Reacties
watcher3
watcher319 dec. 2021 - 0:55

Jij kunt er wel om lachen he? Ik weet genoeg over jouw

vdbemt
vdbemt19 dec. 2021 - 10:50

Sinds het begin van corona maken de boodschappenbezorgdiensten overuren. Het kan dus heel goed zijn dat ze geen boodschappen doen. Het is niet waar jij om lacht dat lachwekkend is. Het is jouw reactie, die lachwekkend is.

19682
1968219 dec. 2021 - 13:01

Vd bent : Ik draag mijn mondkapje je wel ,en ik neem corona serieus ,heb het gehad en voor veel mensen is corona geen grapje maar ik heb een hekel aan massahysterie . En aan mensen die hun angst voor corona verhullen door te zeggen ik doe het voor mijn medemens .Een goede vriendin van mij heft ca 2 jaar geleden een nier weggegeven ,anoniem,dat deed zij voor een medemens . Vaccineren doe je voor jezelf of een qr code . Helden op sokken zijn er al genoeg . Dus wegvluchten omdat iemand geen mondkapje draagt terwijl je naar alle waarschijnlijkheid ook nog ingeënt bent .Ja sorry hoor bij deze mijn excuses maar ik schiet toch weer in de lach .En watcher hijs je broek eens op en recht je rug want zoals je ziet weet ik ook genoeg over jou.

vdbemt
vdbemt19 dec. 2021 - 19:37

@1968. Bijzondere reactie. Ik vind hem zo merkwaardig dat ik daar niet kort op kan reageren. Maar ook zo merkwaardig, dat ik het ook niet uitgebreid ga doen. Amen.

Thuiszitter
Thuiszitter18 dec. 2021 - 17:24

Thuiswerken lijkt mij nog beter

PVDB2
PVDB218 dec. 2021 - 17:04

Veel mensen zijn de maatregelen beu of houden zich er minder aan. Ze zien het clubje rond Boris Johnson of die van het feestje van Amalia. Ze zien Baudet elke week weer mensen en aandacht weet te trekken. Het hoger beroep is puur voor de aandacht. Daar ziet de PVV ook kansen om de wat dom-rechtsere deel van Nederland weer de trakteren of de volgende populistische praat. Agema kan in een talkshow niet rekenen en gaat er van uit dat de volgers dat niet nagaan of klakkeloos geloven. Ze komt met onderzoeken dat (degelijke) mondkapjes wel degelijk beschermen. Frappant is dan om te zien dat Geert eigen marionetten, ik bedoel mensen, hiertegen in gaan en geen mondkapjes willen dragen. Ophef, aandacht. Ook ik ken ze die weigeren mondkapjes te dragen of te laten vaccineren. Komt niet alleen bij Baudet en consorten voor. De vluchtelingenstorm is al een tijdje een matig briesje en kan niet meer gecultiveerd worden tot politiek zieltjes winnen en bangmakerij, vaak overdreven en is en was niet altijd feitelijk en inhoudelijk juist. Polenmeldpunt werkt niet meer. Dat moet je iets anders bedenken. De zorg en de corona maatregelen. Als je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen en altijd aan de zijkant wil blijven staan, dan kan je alles zeggen. Je hoef het niet waar te maken. Alleen er op te passen dat dit een keer moet. Daarom steeds radicaler worden en de aandacht en publiciteit houden. Dan leef je nog, ook in de hoofden de kiezer.

Cam Millo
Cam Millo18 dec. 2021 - 16:55

Waarom de PVV’ers zich niet aan de regels houden is onduidelijk. Vanwege dit artikel in deze media en andere media.

Erik20
Erik2018 dec. 2021 - 14:35

Denk dat het wel duidelijk is waarom ze dit hebben gedaan. Dit soort berichten doen het goed bij de achterban. Die zien het als "verzet."

1 Reactie
watcher3
watcher319 dec. 2021 - 0:56

yep, klootzakken zijn het.

Raarmaarwaar2
Raarmaarwaar218 dec. 2021 - 14:32

Het is te hopen dat Rutte vanavond nog eens goed uitlegt aan het volk waar mondkapjes verplicht zijn. En of de regels daarvoor uitgebreid worden. Het mag niet zo zijn dat types die ander gaan verplichten mondkapjes te dragen of op zijn kop te gaan staan waar dat helemaal niet hoeft (en blijkbaar dus ook niet nodig is) volgens Rutte.

badgast
badgast18 dec. 2021 - 14:04

We moeten gewoon stoppen met acties van de PVV zendtijd te geven. Want alle acties van hen lijken ingegeven door het adagium "Het maakt niet uit hoe ze over je spreken, als ze middag over je spreken". En als de eenvoudigste manier om dat voor elkaar te krijgen het op tafel gooien van een dode kat is, dan doen ze dat. Onacceptabel en asociaal gedrag zin prima manieren (lees: effectief) om in het nieuws te komen en te blijven.

pahan
pahan18 dec. 2021 - 11:16

Goeie actie van de voorzitter. Zouden meer mensen moeten doen. Gewoon alles afblazen als er een paar van die types rondlopen die niet in staat of bereid zijn een mondmasker correct te dragen. De Action zou snel dicht zijn als dat mee gedaan werd.

frankie48
frankie4818 dec. 2021 - 11:08

Thuiswerken of vanuit huis werken is toch het advies van onze overheid!

Flix
Flix18 dec. 2021 - 10:59

Je hebt groot gelijk Sonic . Maar waarom zou je verhuizen voor dat soort dat idd. vindt dat de regels die ze zelf mede opstellen niet voor hun zelf gelden .

5 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout18 dec. 2021 - 11:59

Vrije meningsuiting exclusief voor rechtse elementen? Dacht van niet. Reden om hier te blijven.

Sonic2
Sonic218 dec. 2021 - 12:44

Als ik zie( ook op deze site) wat voor mensen er schuil gaan achter PVV aanhangers dan weet ik niet of ik me in dit land nog senang voel. Ik weet dat het virus ook over andere landen is verspreid. Maar ik vind dat wij in dit land hier mee achterop lopen. Ik hou veel van mijn FvD stemmende broer. Dus dat is het probleem niet. Nederland is Nederland alleen niet meer als dit soort partijen het voor het zeggen hebben. Het is mijn land dan niet meer. Niet het land waarin ik ben opgegroeid. Het is nu in de comment sectie nog relatief divers, maar als ik hier in de minderheid zou zijn dan ben ik ook op deze site weg. En eigenlijk op alle politieke sites. Mijn mening wordt dan voor mijn persoonlijk gevaarlijk. Ik snap de mensen in Amerika die naar Canada wilde verhuizen in de periode dat Trump daar president was. Ik herken het. En begrijp het. En zou niet anders geredeneerd hebben. Niet elke PVV'er of FvD'er is een slecht mens. Die nuance wil ik maken, maar we gaan een land krijgen wat ik niet aan mijn kinderen of kleinkinderen zou willen doorgeven. Ik heb geen bestaansrecht meer in Nederland als PVV of FvD aan de macht komen. Al is het een vlucht en een capitulatie. Al ben ik iets meer optimistisch in die zin als voor Corona. Zeker bij mensen met sympathie voor Baudet zie je eindelijk een omkering in dat sentiment. En dat stemt ietwat hoopvol.

vdbemt
vdbemt18 dec. 2021 - 14:55

@Hannes "Vrije meningsuiting exclusief voor rechtse elementen". Daar is geen sprake van. Iedereen, ook rechtse elementen, mag van alles vinden over onze regels en wetten. Ze mogen ze belachelijk, absurd, ikweetnietwat vinden. Ze moeten zich er alleen wel aan houden. Regels en wetten gelden voor iedereen, ongeacht mening

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout18 dec. 2021 - 15:37

Er moet ook verzet zijn tegen guurrechts, ik laat me niet wegjagen door fascho's

Norsemen
Norsemen18 dec. 2021 - 16:03

@sonic “ Ik heb geen bestaansrecht meer in Nederland als PVV of FvD aan de macht komen.” Niet iedereen heeft van WOII geleerd, maar wel zoveel mensen dat je hier niet bang voor hoeft te zijn.

mordicant
mordicant18 dec. 2021 - 10:58

Niet iedere antivaxxer is pvv-er maar de meeste pvv-ers zijn wel antivaxxer (+antimasker/antimaatregel/antialles). Niet sociale dwarsbongels.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen18 dec. 2021 - 16:04

Je bedoelt niet iedereen die dom is stemt PVV, maar wel iedereen die PVV stemt is dom.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 dec. 2021 - 10:32

Nou als de pvv er zo over denkt dan hoeft die beveiliging voor Wilders natuurlijk ook niet

1 Reactie
Uw Psychiator
Uw Psychiator18 dec. 2021 - 17:11

@ Griezel (11:32u) - wordt Geert Wilders nog steeds beveiligd? Door hoeveel lijfwachten dan? En wat kost dat allemaal? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er nog radicale islam-terroristen of anders wel zeer verwarde mannen (ie raar in de kop zijn en alleen over rotte eieren, mislukte taarten, en hondedrollen beschikken) bestaan, die ook maar iéts in deze man zien; iets, dat zo imponerend en gevaarlijk is, dat al deze leden beweegt tot snode plannen en acties tegen meneer Wilders. Ik zie hem als een rariteit, een toekomstige voetnoot in de geschiedenis, iemand die hooguit nog door crowdfunding als wassen beeld bij Mme.Tussaud geplaatst zal kunnen voortleven. (Totdat een hoogbejaard voormalig anti-Wilders-activist een aansteker bij dat beeld houdt.)

Sonic2
Sonic218 dec. 2021 - 10:22

Wat zei Wilders ook alweer? Regels zijn regels. Behalve als je PVV'er zelf bent dan mag je alles. Haha. Het wordt een beetje tragikomisch als het niet zo ernstig was geweest. Enfin. Er zitten hier nog een aantal mensen die dit nog verdedigen( hoe beschamend). Dus ik ben wel weer benieuwd naar hun verweer. Dat wordt inmiddels een onmogelijke taak. En misschien is dat wat dit land wel verdiend. Met zoveel rode loper uit rollers voor dit soort partijen. Zoveel mensen die dit kennelijk "willen". Misschien moeten we echt als land helemaal kapot. En moet er echt kennelijk niets meer overeind staan. Ik emigreer als dit soort partijen aan de macht komen. Zal vanuit Spanje of Italie mijn stem wel doorgeven. Ik hoef niet in dit land meer te wonen als dit soort partijen de macht hebben. Wat zijn we als land toch gigantisch afgezakt tot aan het afvoerputje dat dit soort partijen soort van "mainstream" zijn. Mensonterend.

2 Reacties
Rechtvznraap
Rechtvznraap18 dec. 2021 - 12:19

Haha inderdaad. Links lullen, rechts vullen. Het is maar hoe je het bekijkt.

Thuiszitter
Thuiszitter18 dec. 2021 - 14:15

Sonic - ik heb in Spanje gewoond dat is nog vele malen erger dan hier , zou dat niet doen hoor of je moet corruptie niet al te erg vinden. Italië nog erger.