Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze Schotten verjagen Conservatieve minister bij opening voedselbank

  •  
24-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
protest_300_06.jpg
Politicus ziet geen verband tussen toename voedselbanken en draconische bezuinigingen
Boze burgers reageerden woedend op de komst van David Mundell, minister voor Schotse Zaken en MP voor de Conservatieven. ‘Schaam je riepen’ ze naar de bewindsman toen hij in het Schotse Dumfries een nieuwe voedselbank kwam openen.
Mundell, het enige Conservatieve parlementslid dat in Schotland werd gekozen, haalde eerder de woede van veel Schotten op zijn nek door te verklaren dat er geen enkel verband is tussen de opkomst van voedselbanken en de zware bezuinigingen van zijn kabinet op uitkeringen en sociale voorzieningen. Dergelijke ontkenning is inmiddels een rechts handelsmerk aan het worden. Mundell beweerde ook nog tegenover de media dat voedselbanken ‘gepolitiseerd’ worden.
De stichting die de voedselbanken draaiende houdt zag het aantal aanvragen stijgen van 129.000 tot 913.000 in 2013. In 2014 werden meer dan 1 miljoen noodrantsoenen voor drie dagen verstrekt. “Wij zijn het enige olierijkdom ter wereld waar de bevolking is aangewezen op voedselbanken”, verklaarde een van de 200 demonstranten in de Daily Mirror.
Mundell werd ontzet door vier agenten die de boze burgers tot kalmte maanden. Hij weigerde de media of demonstranten te woord te staan.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.