Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze boeren naar Den Haag, omzeilen politieblokkades rond centrum

  •  
17-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Demonstratie boerenactiegroep Farmers Defence Force in Den Haag

© DEN HAAG - Boeren op de Benoordehoutseweg tijdens de actie van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Met de actie, die Code Oranje heet, willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer

Boeren aangesloten bij de extremistische organisatie Farmers Defence Force (FDF) zijn dinsdagochtend opnieuw naar Den Haag gegaan om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Daarbij heeft een aantal de politieblokkades geprobeerd te omzeilen om naar het centrum te rijden. Ook werd er geprobeerd bij het huis van de koning te demonstreren.
Volgens FDF komen er zo’n duizend tractoren naar Den Haag, aangevuld met een onbekend aantal actievoerders dat met de auto komt. De weg naar de Haagse binnenstad is afgesloten met grote legervoertuigen. Tientallen boeren besloten daarop door de middenberm te rijden om alsnog met hun trekkers het centrum in te gaan. Zij zijn tegengehouden door de politie.
Ook wilden de boeren met hun trekkers langs paleis Huis ten Bosch rijden, het woonadres van koning Willem-Alexander en zijn gezin. De boeren beweerden toestemming te hebben gekregen van gemeente en politie. Dit is niet waar. De gemeente heeft de boeren vooraf al duidelijk gemaakt dat demonstreren bij het koninklijk paleis niet is toegestaan.
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (53)

BlackUhuru
BlackUhuru17 nov. 2020 - 19:26

Even over de natuur schade door boeren. Die is in de natura2000 daadwerkelijk aanwezig. Echter is de aangelegde natuur volkomen fake. Nederland is geologisch gezien een delta met veel moeras en sediment afzettingen, modder dus. Daarin groeien soorten die tegen hoge concentraties voedingsstoffen kunnen. De schrale natuurgebieden die natuurmonumenten creëert worden gemaakt door met bulldozers de vruchtbare toplaag te verwijderen zodat de zandlagen aan de oppervlakte komen. Mooie natuur maar niet perse Nederlands. Alle historische zandgronden in Nederland zoals op de Veluwe zijn verder door overbegrazing ontstaan. De bomen op de Veluwe zijn aan gepland omdat de omliggende dorpen last hadden van zandverstuivingen. Er wordt dus met subsidiegeld schrale (overigens zeer mooie) ‘natuur’ gecreëerd die extreem kwetsbaar is en in een deltagebied eigelijk alleen aan duinenrijen en kwelders gebonden is. Deze ‘natuur’ is vervolgens zeer gevoelig voor verzuring en die komt van de boeren. Het komt er de facto op neer dat de verkeerde natuur gemaakt is. Ongetemde rivieren hadden anders de mooie heides en zandverstuivingen overspoeld met modder en veen. Verkeerd beleid en de boeren zijn de klos.

Thuiszitter
Thuiszitter17 nov. 2020 - 17:50

(Foto) Als ik die politieagent zou zijn , beet ik in die vinger of pakte ik de vinger om hem uit mijn gezichtsveld te halen.

1 Reactie
P Haan
P Haan18 nov. 2020 - 6:36

Stoer hoor. Hij vraagt gewoon: trek eens aan mijn vinger? Wel de actualiteit bij houden he :)

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout17 nov. 2020 - 17:25

Met een EU gesubsidieerde traktor oude koeien uit de sloot halen, is dit vertoon niet déjà vu? Mijn sympathie voor drammerig populistisch geboerte zou ietwat kunnen stijgen als het hun zwaar gereedschap thuis liet. Het gedraagt zich thans als een ordinaire motorclub.

harmmeijer
harmmeijer17 nov. 2020 - 16:52

Gevolg van veel te veel stikstof: biodiversiteit naar de kloten. Nog één soort alles overwoekerend onkruid zal er te vinden zijn in Nederland. Vogelsoorten, insecten en zoogdieren in het wild nemen in ijltempo af. Dat is trouwens nu al aan de gang. Dieren in de stallen: miljoenen. Nederland wordt onleefbaar. Maar dat zal de boeren, naast de klimaatontkenners van de PVV en FvD schijnbaar worst zijn.

4 Reacties
rupsje2
rupsje217 nov. 2020 - 17:40

@Merel. De regering wil dus agrarische bedrijven kopen/onteigenen de betreffende agrariër mag vervolgens niet ergens anders in NL weer beginnen . Dit alles wordt verkocht als zijne een maatregel die het klimaat/milieu ten goede komt ivm de stikstof uitstoot. Maar waar het werkelijk letterlijk om gaat is dat die vrijgekomen uitstoot dus ingezet kan/gaat worden voor de luchtvaart, industrie, woningbouw en noem zo maar op. Dus dit heeft dus werkelijk niets met het klimaat van doen, over ''Nederland wordt onleefbaar'' gesproken. Verder komt U gezien Uw reactie niet of nauwelijks in de natuur, het programma ''vroege vogels'' op de npo is voor U een aanrader (dan hoef je zelf ook niet naar buiten) Overigens ben ik absoluut geen klimaat ontkenner, er gaan echt wel veel dingen fout alleen er gaan ook wel heel veel dingen goed.

Karingin
Karingin17 nov. 2020 - 17:57

De uitstoot van boeren, of eigenlijk van hun dieren, is een stuk schadelijker dan die van andere branches, slaat ook vrij dichtbij neer, dus dat ze bij natuurgebieden worden weggehaald is gewoon logisch. Al is 't natuurlijk geen echte natuur, maar daar gaat 't niet om, zoals Merel zegt is biodiversiteit heel belangrijk voor ons algehele welzijn. Het heeft dus alles met milieu en natuur te maken, en uiteindelijk dus ook met klimaat

rupsje2
rupsje217 nov. 2020 - 18:21

@karingin Goed dat U er over begint. uitstoot uit de industrie of afkomstig van fossiele stoffen is schadelijker dan uitstoot afkomstig van dieren. jaja verdiep U maar eens in de verschillende vormen van stikstof uitstoot. voor een belangrijk deel is de uitstoot afkomstig van dieren circulair, immers het gewas dat een dier eet heeft ook stikstof opgenomen die vervolgens omgezet worden in hoogwaardige producten. https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/11/13/stikstof-en-fosfaat-ruim-onder-nationale-plafond Verder is men op de goede weg om steeds minder uitstoot te berijken. https://www.melkvee.nl/artikel/373116-stikstofuitstoot-reduceren-naar-nul-met-innovatieve-machine/

harmmeijer
harmmeijer18 nov. 2020 - 11:02

“Verder komt U gezien Uw reactie niet of nauwelijks in de natuur, het programma ”vroege vogels” op de npo is voor U een aanrader (dan hoef je zelf ook niet naar buiten)” Kijk en luister ik altijd naar. Het zou niet te best zijn als er niets meer over onze natuur te vertellen valt in ons land. Als dat zo zou zijn, dan zou het er voor ons niet best uitzien. Een voorbeeld hoe het er met de weidevogel de grutto voorstaat: https://www.sovon.nl/nl/actueel/nieuws/weer-duizenden-jonge-gruttos-te-weinig

Ryder
Ryder17 nov. 2020 - 14:53

"Tevreden boeren brengen aubade bij het paleis van de koning." Dat zou pas nieuws zijn. Nee, in werkelijkheid klagen ze onophoudelijk, tegen buren, natuurbeschermers, milieubeschermers, parlementariërs, de regering, de EU en natuurlijk over het weer. Tegelijk vergeet men dat de boerenstand alles te danken heeft aan subsidies, een sterke lobby die bijna alles voor elkaar krijgt en het mogen belasten van de natuur en de maatschappij met mestoverschotten, nitraat in het grondwater, bestrijdingsmiddelen in het milieu, virusziekten, kappen van regenwoud ten behoeve van soja, het vernietigen van biodiversiteit en het verpesten van het landschap. Kortom, ik heb het helemaal gehad met die boerenprotesten.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 15:11

Goed samengevat.

Karl Proudhon
Karl Proudhon17 nov. 2020 - 14:51

Weer een boerenoptocht met suffe trekkers om indruk te maken. Hadden ze hun carbidbussen ook mee om in Den Haag wat te knal'n?

rupsje2
rupsje217 nov. 2020 - 12:28

@JoostV52 De Nederlandse agrarische sector presteert op practisch alle gebieden ook op dierenwelzijn zeer goed ten opzichte van de rest van de wereld. 80% export? Er wordt ook veel geïmporteerd, per saldo is het zo ongeveer gelijk.

2 Reacties
rupsje2
rupsje217 nov. 2020 - 13:54

Oeps, foute, dubbele geplaatst.

vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 14:17

"80% export? Er wordt ook veel geïmporteerd, per saldo is het zo ongeveer gelijk." Zullen we dat exporteren en importeren (in ieder geval van gelijksoortige producten bijv. vlees) dan maar eens een keer laten?. Wat dát een transport scheelt. En dus een belasting op het milieu.

snieanders
snieanders17 nov. 2020 - 11:31

En nu niet allemaal weer massaal kijken naar Boer zoekt vrouw.

Bernie2
Bernie217 nov. 2020 - 10:33

Is het testosteron van de terreurboeren weer op? Elke afspraak negerend trekt het tuig van de extremistische FDF recht op haar doel af zodat defensie de zaak met trucks moest blokkeren. Kunnen de onverlaten ditmaal worden opgepakt en via de rechter de cel in?

1 Reactie
Dehnus
Dehnus17 nov. 2020 - 11:32

Nee, want dit zijn de vrindjes van Rechts, FVD, VVD, CDA.. ze zijn dol op deze knokploeg. Zo dol zelfs, dat ze hun eigen minister hebben geslachtofferd aan hun. Serieus, dat ze niet opstapt met "Hey, Moi he! Ga je goed jongens, ga maar lekker met die dreigende klootzakken in gesprek. Ik stap op! Want dreigen mag als je maar bij het juiste groepje hoort!"

JoostV52
JoostV5217 nov. 2020 - 10:32

Als ik het goed heb begrepen gaat meer dan 80% van alle productie naar het buitenland. Vanwege het milieu moeten er allerlei veranderingen in productie komen. Men concurreert zich al jaren kapot, maar geeft liever de supermarkten de schuld. Schaalvergroting is al jaren volgens boeren de oplossing. Met dierenwelzijn neemt men het niet altijd zo nauw. Maar alles moet blijven zoals t was.

6 Reacties
rupsje2
rupsje217 nov. 2020 - 12:27

@JoostV52 De Nederlandse agrarische sector presteert op practisch alle gebieden ook op dierenwelzijn zeer goed ten opzichte van de rest van de wereld. 80% export? Er wordt ook veel geïmporteerd, per saldo is het zo ongeveer gelijk.

badgast
badgast17 nov. 2020 - 14:37

beste rups, geef eens een link naar een instantie zoals CBS waar met harde cijfers blijkt dat we evenveel voedsel importeren als exporteren? Voor wat betreft 2018 zit Jaast een stuk dichter bij de waarheid dan jij. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/03/landbouwexport-ruim-90-miljard-euro-in-2018

badgast
badgast17 nov. 2020 - 14:37

duh. Jaast moet zijn Joost. Hoe ik dat nou weer voor elkaar krijg....

rupsje2
rupsje217 nov. 2020 - 17:24

@badgast. Hier uw link.: https://www.vee-en-gewas.nl/artikel/298774-nederland-heeft-te-weinig-landbouwgrond-om-eigen-bevolking-te-voeden/

Karingin
Karingin17 nov. 2020 - 17:50

Staar je niet blind op de geaggregeerde cijfers van 't CBS, daar zit van alles en nog wat bij. Voedsel is relatief een klein aandeel. De sierteelt is de allergrootste sector, maar ook landbouwapparatuur wordt onder agrarisch geschaard, producten uit het buitenland die hier nog een bewerking krijgen, ik meen zelfs producten (en dieren!) die alleen maar doorgevoerd worden. Maar het is natuurlijk wel zo dat juist de voedselproducerende boeren, met name de zuivelboeren, voor de meeste milieuoverlast zorgen

stokkickhuysen
stokkickhuysen17 nov. 2020 - 18:46

@rupsje De link van badgast laat een verschil 25 mijard zien tussen im - en export (hogere export). Dat is niet per saldo gelijk.

NoahAmber
NoahAmber17 nov. 2020 - 10:09

Dat vingertje van die sukkel op de foto! Meteen afbijten.

3 Reacties
snieanders
snieanders17 nov. 2020 - 11:30

Met het vingertje wijzen is links anders aardig goed in.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 12:13

Bij een bepaald geloof staan ze altijd met het vingertje te zwaaien. Dus je hoeft de komende tijd geen honger te lijden Noah.

NoahAmber
NoahAmber17 nov. 2020 - 16:35

@snieanders 17 november 2020 at 12:30 Met het vingertje wijzen is links anders aardig goed in. E.T. is links? Hij wijst met zijn rechtervingertje... @Jerry Bidet 17 november 2020 at 13:13 Bij een bepaald geloof staan ze altijd met het vingertje te zwaaien. Ik doe niet zoveel met religie, het doet mij de broek niet bollen. Maar de gristen zijn had ik vernomen de laatste tijd goed bezig met hun vingertjes. SGP, CU. En daar komt nog bij dat je niet echt weet waar dat vingertje van de gristenen hebben gezeten. Had begrepen dat ze regelmatig in vaute gaatjes roeren.

Abma
Abma17 nov. 2020 - 10:08

En weer dat laffe demonstreren met trekkers.

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 nov. 2020 - 9:14

Daar zijn ze weer en zonder mondkapje en afstand houden! Het begint aardig op een stel drammende kleuters te lijken. Waar heb ik dat meer gehoord?

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 nov. 2020 - 9:15

En altijd weer die wijzende vingers.

Mickeymouse2
Mickeymouse217 nov. 2020 - 11:18

KOZP?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander17 nov. 2020 - 9:12

Boos op van alles en nog wat. Niet voor rede vatbaar. Zijn dit de boeren van de circulaire landbouw?

1 Reactie
vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 10:05

Dat laatste zeker niet. Daar willen zij niet aan.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 8:38

''De boeren zijn woedend op plannen uit Den Haag. De regering wil agrarische bedrijven in de buurt van Natura 2000-gebieden opkopen, zodat de natuur niet steeds verder aftakelt. Als de boeren eenmaal zijn uitgekocht, mogen ze niet meer in Nederland een boerderij beginnen. Juist dat laatste zorgt voor woede onder boeren'' Ik begrijp de boeren volledig, dit neigt naar planeconomie. En daarna het vrijgekomen gebied volbouwen, want dan is het stikstofprobleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Wie denkt de regering voor de gek te houden? Of denken ze dat men achterlijk is, het begint er wel op te lijken.

17 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander17 nov. 2020 - 9:56

In dit kader ook grappig: Het verkiezingsprogramma van de PvdD gelezen: Ergo: landbouwgrond inruilen voor WONINGEN. ipv landbouwgrond behouden, maar omschakelen naar 'natuurlandbouw': Partij vd Dieren?

BlackUhuru
BlackUhuru17 nov. 2020 - 9:58

Je hebt gelijk Jerry, maar door ze ‘extremistisch’ te noemen hoeft er niet meer naar ze geluisterd te worden. Immers is het slecht praten met extremisten. Vervolgens kunnen we verder studeren op de kloof tussen politiek en samenleving en hoe de polarisering in de samenleving te stoppen en peinzen over hoe het toch zover heeft kunnen komen.

vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 10:11

"dit neigt naar planeconomie". Dat IS planeconomie. En zelfs in nog veel te beperkte mate. Want hoe je het wendt of keert, het boerenbedrijf in NL heeft een heel groot aandeel in het stikstofprobleem. EN in de verarming van de natuur. Het moet anders. Het kán anders. Dat laten o.a. Vroege Vogels en Yvonne Jaspers met haar programma zien. Je moet alleen die stap willen maken. (Deze boeren willen niet). En het zou goed zijn als de regering daarbij hielp.

Marinus Calamari
Marinus Calamari17 nov. 2020 - 10:12

Ruimtelijke ordening heeft he-le-maal geen flikker te maken met een "planeconomie". Maar goed, iemand die beweerd dat de 30% Nederland die vrijgemaakt zou worden, volgebouwd zal worden, heeft geen kaas gegeten van R.O. in N.L. Met minder dan 1% heb je de woningnood en zo al opgelost en met de overige 29+% kun je dus leuke en/of nuttige dingengaan doen. weet je trouwens wat wel veel meer richting socialisme en communisme gaat? Eisen dat de overheid je baan garandeert door je niet-levensvatbare bedrijf met subsidies overeind te houden. Knokploegsgewijs rellen op je uitkeringstrekker past wat minder in dit plaatje, maar FDF-boeren zijn alleen sociaal voor zichzelf.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 10:23

@vdbemt In jouw 'roze-bril' wereld kan het misschien anders. De realiteit is wat genuanceerder. Nederlandse boeren zijn een van de schoonste ter wereld, met de beste kwaliteit. Nederland kent geen echte natuur, alleen wat door de mens gecreëerd is. (Moerasland, weet je nog?) Nu heeft mw Schouten besloten dat boerderijen die langs Natura-gebieden onteigend mogen worden. Let wel, gecreëerde natura gebieden. Aangezien eerdere maatregelen niet tot het uiteindelijke doel leiden, is deze waanzin maar verzonnen. Mensen die een boerenbedrijf al generaties lang in bezit hebben, raken dit zo kwijt. Bedenk hierbij, dit geldt voor alle boeren. Dus ook diegene die in jouw visie op de goede weg zitten. Wat gaan we nu krijgen? Boeren trekken naar het oosten van Europa, waar geen goede regelgeving is. Veel slechter voor het milieu. De kwaliteit gaat afnemen, want minder controle. We zijn niet meer zelfvoorzienend en de producten zullen in verhouding duurder worden. Vrijgekomen land worden bebouwd, want hé, het woningtekort en asielproblematiek moet opgelost worden. En dit is totaal niet slecht voor het milieu, want mensen leven nu eenmaal klimaatneutraal. En hoe meer mensen, hoe beter voor het milieu. Zoiets?

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 10:41

@Marinus Wat een onzin betoog, kan er niks anders van maken. Dat je wat leuke termen kent, wil niet zeggen dat je daar de materie begrijpt. Ik laat het daar maar bij.

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2020 - 10:55

@ Jerry Bidet Jij schrijft: Als de boeren eenmaal zijn uitgekocht, mogen ze niet meer in Nederland een boerderij beginnen. Juist dat laatste zorgt voor woede onder boeren” Dat laat ook zien dat het idioten zijn. Vanuit het belastinggeld worden zij ruimschoots schadeloos gesteld om hun bedrijf te beëindigen met als doel de uitstoot te beperken en dan verwachten zij dat ze een nieuw bedrijf kunnen beginnen dat de hele investering van de samenleving ongedaan maakt. Denken deze boeren dat men achterlijk is, het begint er wel op te lijken.

rvb2
rvb217 nov. 2020 - 12:03

@Jerry Bidet: de nederlandse boeren zijn inderdaad (voor boeren) zeer schoon, en nergens zijn de boeren zo productief per hectare. Probleem is dat het er gewoon te veel zijn, waardoor de vervuiling te groot wordt. Alsof we 80% van ons land vol hebben staan met tata steel (het voormalige hoogovens is ook wereldwijd toonaangevend in efficientie). De stikstofvervuiling zorgt voor een overschot aan voedingsstoffen, waardoor het beetje natuur wat we hebben en van levensbelang is kapot gaat. We zullen dus op een of andere manier moeten zorgen dat er minder geboerd wordt in Nederland, want anders kunnen we de stikstofvervuiling niet aan. En die stikstofvervuiling is juist niet wereldwijd, die blijft in de omgeving.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 12:05

@Daan En met dat geld moeten ze bank afbetalen. Wie er nu achterlijk? Zij of jij? Daarnaast, minder geld gerelateerd, is het voor vele gewoon een levenswijze. Die moet je niet op kantoor of in de fabriek neerzetten. Maar zoveel inlevingsvermogen is aan jou niet besteed, kun je niks aan doen.

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2020 - 12:48

@ Jerry Bidet Jij schrijft: Wie er nu achterlijk? Zij of jij? Zij. Want als het zo is dat zij na de uitkoopregeling slechts de bank kunnen aflossen hebben ze nogal slecht geboerd. Volgens eigen zeggen een laag inkomen en geen vermogen na het verkopen van het bedrijf. Dan ben je een waardeloze en achterlijke ondernemer. En vervolgens boos zijn dat de samenleving je verbiedt om deze achterlijke vorm van ondernemerschap nog eens te herhalen. En je schrijft: , is het voor vele gewoon een levenswijze. Die moet je niet op kantoor of in de fabriek neerzetten. Inderdaad en overal veranderen mensen hun manier van leven. Werklozen omdat hun inkomen eist dat ze anders leven. Werknemers uit de horeca die nu gaan helpen in de zorg. Moslims die met hun geloof moeten leven in een samenleving waar andere normen gelden. Overal in Nederland verandert het dagelijks leven van mensen. Die boeren zijn de enige groep die vanwege die verandering anderen lastig vallen, willen dat anderen hun rekening betalen, de natuur grootschalig verzieken en niet het voedsel willen leveren waar de samenleving om vraagt. En dat is de groep waarvoor jij sympathie opeist. Hypocrieter kan niet. Inderdaad dat inlevingsvermogen heb ik niet.

Jerry Bidet
Jerry Bidet17 nov. 2020 - 14:27

@Daan Dat jij ze achterlijk vindt, geldt niet alleen voor de boeren maar volgens mij iedereen die het niet met jouw zienswijze eens is, vind ik niet zo verwonderlijk. Maar aangezien je toch overal kaas van gegeten hebt, weet je dus ook dat de boeren aanpassing na aanpassing heeft moeten doen omdat het beleid steeds veranderd. En raad eens.....daarvoor moesten ze nieuwe lening aangaan bij de bank. De rest kan je zelf wel invullen.

vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 14:33

@Jerry Bidet. "Nederlandse boeren zijn een van de schoonste ter wereld, met de beste kwaliteit." Typisch Nederlands om jezelf weer de beste te vinden. Maar qua techniek en efficiency doen ze het goed, ja. Het is wat rvb zegt: het zijn er simpelweg te veel. Door hun omvang hebben ze toch, valt niet te ontkennen, het grootste aandeel in het stikstofprobleem. Plus hun invloed op de flora (verschraling) en fauna (soortensterfte). Om het maar niet op de negatieve invloed op het waterbeheer te hebben. "Nederland kent geen echte natuur, alleen wat door de mens gecreëerd is." Is dat niet een extra reden om daar maar eens een keer zuinig op te zijn? Heeft dat wat de mens gecreëerd heeft geen enkele waarde omdat ze het zelf gecreëerd heeft? Beetje vreemd. Het is maar goed dat de mens dat zelf gecreëerd heeft, anders was het stikstofprobleem nog vele malen groter geweest.

vdbemt
vdbemt17 nov. 2020 - 15:17

@Jerry Bidet. "....dat de boeren aanpassing na aanpassing heeft moeten doen omdat het beleid steeds veranderd. " Dat is ook wel mijn beeld. Een boerenbedrijf runnen is de boeren de afgelopen, behoorlijk wat jaren, flink lastig gemaakt. Dat verandert niets aan het feit dat zij, met zovelen, een groot aandeel hebben in het stikstofprobleem.

DaanOuwens
DaanOuwens17 nov. 2020 - 15:52

@ Jerry Bidet Jij schrijft: Dat jij ze achterlijk vindt, geldt niet alleen voor de boeren maar volgens mij iedereen die het niet met jouw zienswijze eens is .... Het woord achterlijk komt helemaal uit jouw koker. Jij hebt het in deze context eerst gebruikt in je eerste tekstje. Ik heb het afgestoft en hergebruikt. Verder heb ik inderdaad de neiging om in klare taal de kwaliteit van de bijdrage van mensen te duiden. In dit geval komt de kwalificatie bij jou vandaan. En je schrijft: .. weet je dus ook dat de boeren aanpassing na aanpassing heeft moeten doen omdat het beleid steeds veranderd. En raad eens…..daarvoor moesten ze nieuwe lening aangaan bij de bank. Zeker en de boer heeft keer op keer opnieuw voor de keuze gestaan ga ik nog een nieuwe lening aan? En heeft daar zelf toe besloten. Daarnaast wordt ieder bedrijf keer op keer geconfronteerd met veranderende regelgeving. Landbouwgif blijkt bijvoorbeeld namelijk schadelijk voor de bevolking. Als het aan de boeren lag hadden ze gewoon al het drinkwater vergiftigd. https://www.ad.nl/politiek/landbouwgif-bedreigt-drinkwater~ac95160f/ Een van de vele probleempjes die boeren veroorzaken. Dan zijn we nu in de situatie dat deze landbouwhufters op kosten van de gemeenschap geen nieuwe lening bij de bank hoeven af te sluiten. En omdat ze na het uitkopen hun schulden kunnen afbetalen, protesteren ze nu, want ze willen na het uitkopen opnieuw het milieu verkloten. In plaats van gewoon op een minder schadelijke manier hun geld te verdienen. En jij bent dat nu al een groot aantal reacties aan het verdedigen. Misschien is achterlijk wel een heel toepasselijk woord.

Marinus Calamari
Marinus Calamari17 nov. 2020 - 16:46

@Jerry U laat het daarbij, zegt u, maar u heeft eigenlijk niet veel meer gezegd dan dat u mij stukje onzin vindt, zonder uit te leggen wat er zo onzinnig aan is.

Karingin
Karingin17 nov. 2020 - 17:41

Jerry herhaalt eindeloos dezelfde argumenten die vrij makkelijk te weerleggen zijn, maar hij heeft geen zin zich écht in de materie te verdiepen. Hoe 't echt zit met de natuur in NL, wat de EU-regels zijn, de uitzonderingen die onze boeren daarop vrijwel altijd hebben gekregen, grootschalige fraudegevallen óndanks ruimere quota, het gegoochel met cijfers in het algemeen, de grootte van de agrarische branche - waarvan iedereen heeft 't in zijn hoofd gekregen dat die de op 1 na grootste van de wereld is, en daarom denkt dat wij de halve wereld voeden...nou dat valt vies tegen hoor (de grootste sector, de zuivelindustrie, produceert wel een hele 5% van de wereldhandel), en met de verhuizing van al die boeren naar 't Oostblok zal 't echt wel meevallen. Ik kan vast nog wel even doorgaan als ik in mijn research duik, maar dit even of the top off my head. Je hoeft natuurlijk niet zo diep in de materie te duiken, maar dan is 't echt beter als je niet zo hoog van de reaguurtoren blaast

Karingin
Karingin17 nov. 2020 - 17:51

Aanvulling: zuivel is 't grootst wat voedsel betreft, de allergrootste is de sierteelt. Laten we daar nou vrij goed zonder kunnen