Joop

Boze boeren maken snelweg onveilig, politie onmachtig om in te grijpen

  •  
22-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3151 keer bekeken
  •  
ANP-450759098

Grote stoeten boze boeren hebben woensdag op verschillende plekken in het land het verkeer ontregeld door met trekkers over de snelweg te rijden. De boeren zijn op weg naar Stroe voor weer een protest tegen het stikstofbesluit. Ondanks dat de boeren met hun trekkers voor onveilige verkeerssituaties zorgden, greep de politie niet in: ‘We zijn simpelweg niet opgewassen tegen deze machines,’ aldus een politiewoordvoerder tegen de NOS.

Volgens de woordvoerder ziet de politie dat de boeren ‘zich massaal niet aan de afspraken houden’, maar is het ondoenlijk om werkelijk in te grijpen. Op sociale media is te zien hoe de boeren voor levensgevaarlijke situaties zorgen:

Verslaggever Noël van Hooft van Omroep Brabant volgt een groep boeren over de snelweg. Hij laat weten dat er onder automobilisten veel frustratie is: ‘We rijden 15 km per uur, tot woede van andere weggebruikers die via de vluchtstrook inhalen en hun middelvinger opsteken.’

Hoewel het niet de bedoeling was dat de boeren gebruik zouden maken van de snelweg, hebben veel van hen lak gehad aan die boodschap. Volgens de extremistische actiegroep Farmers Defense Force, een van de organisatoren van het protest, is gebruik van de snelweg 'aan de boeren zelf'. 

Volgens Caroline van der Plas (BBB), de politieke tak van de agro-lobby, doen de boeren daarmee niets verkeerd. Ze wordt op Twitter gecorrigeerd door Kamerlid Laura Bromet (GroenLinks):

Hoewel de boeren vooraf aankondigde voor 'een positieve' demonstratie te gaan, blijkt nu dat het voor meerdere Kamerleden niet veilig geacht wordt naar Stroe te gaan. Dat laat ook D66-Kamerlid Tjeerd de Groot weten, die op aanraden van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) niet naar Stroe afreist. 

Dat advies geldt niet alleen voor De Groot, voor meerdere Kamerleden zou er sprake zijn van een onveilige situatie. Woensdagochtend vindt in de Tweede Kamer een besloten overleg plaats met de NCTV over de situatie. 

Meer over:

boze boeren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (68)

Ivan61
Ivan6123 jun. 2022 - 8:26

Dat wordt hete zomer volgens mij. Boze boeren en andere ontevreden groepen gaan steeds vaker demostreren en samenleving schudden en misschien ontwrichten.

1 Reactie
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 jun. 2022 - 11:11

Ja, ze willen die stikstof afbouwen, maar die boeren gaan dat dus niet pikken. Uiteindelijk moeten ze dan echt met politie en/of het leger aankomen. Echt een drama, gaat dit weer worden Ik denk dat 'de samenleving' al heel lang een soort van 'ontwricht' is.

Paul Spijkers
Paul Spijkers22 jun. 2022 - 22:08

Ik snap het niet. Je kan die weg toch gewoon blokkeren, want dan kunnen ze geen kant meer op, en dan bekeuringen uitgeven?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout22 jun. 2022 - 20:04

Als hardwerkende stadsmens moet men er toch niet aan denken vast komen te zitten in een boerenoptocht op de snelweg zonder dat er politie te zien is...

onyxcumulus
onyxcumulus22 jun. 2022 - 15:22

Voor zover bekend beschikt Nerderland nog steeds 16 Leopards 2A6 tanks geleased van de Duitsers. Die dingen staan in principe niets te doen hier. Men wist dat die terroristen op de openbare weg een rotzooi zouden veroorzaken. Die 16 tanks had men eens goed kunnen gebruiken om die terroristische teringleiers gewoon het bos in te schuiven en daarna na met die tanks schietoefeningen te doen op die trekkers. Gebruik je tanks tenminste ook een keer goed en staan ze er niet bij als showmodel

4 Reacties
Andre6
Andre622 jun. 2022 - 19:02

ja hoor, gewoon het leger inzetten tegen je eigen bevolking. Waar hebben we dat toch meer gezien?

Paul Spijkers
Paul Spijkers22 jun. 2022 - 22:05

'Terroristen'? Is er een passagiers vliegtuig opgeblazen? George Bush doet ook mee op Joop. Hoewel. Zelf Bush viel zijn eigen medeburgers niet aan.

onyxcumulus
onyxcumulus23 jun. 2022 - 7:38

@Andre6 22 jun. 2022 - 21:02 Inderdaad eerder gezien en daarna was het gewoon over in die landen.

Andre6
Andre623 jun. 2022 - 11:28

onyxcumulus 23 jun. 2022 - 9:38 Net zoals Erdogan, Poetin etc doen, bedoel je? Ook nog een beetje schieten erbij, misschien?

Thuiszitter
Thuiszitter22 jun. 2022 - 15:06

Politie heeft geverbaliseerd dus ze hebben niet toegekeken. Even duizenden tractoren tegenhouden is een onmogelijke zaak.

Ewout Pool
Ewout Pool22 jun. 2022 - 14:41

Iedereen die valt over de trekkers: demonstreren doe je met de machtsmiddelen die je hebt. Als conducteurs protesteren voor hoger loon rijden er geen treinen, als ik als onderwijzer protesteer gaan de scholen dicht, en als Greenpeace protesteert blokkeren ze een energiecentrale. Dat doen ze omdat ze dat kunnen. Het probleem van XR en soortgelijke organisaties is dat ze machteloos zijn. Ze hebben niks behalve hun eigen gelijk. En daarmee heeft nog nooit iemand zijn zin gekregen.

1 Reactie
oxtan
oxtan23 jun. 2022 - 11:37

dan ga je even niet 'boeren', dat doen de andere sectoren. Foute logica.

Jonathan2
Jonathan222 jun. 2022 - 14:28

Gewoon de subsidies aan die terreurmaffia van landvergiftigers stopzetten. Laat hier de markt zijn werk maar doen. Blijft er waarschijnlijk nog zo'n 25% over en de rest kan een baan gaan zoeken waarin hij de maatschappij wel van dienst kan zijn. Zie werkelijk niet in waarom zij meer rechten dan de rest zouden hebben. Voorst graag een onderzoek naar hoe het kan dat wij deze vervuilende bende van tuig van de richel zo lang met onze duurverdiende belastingcenten in het zadel hebben gehouden om hoofdzakelijk de wereldmarkt te verpesten en ons land te vergiftigen. Graag ook een psychiatrisch onderzoek naar wat het met een mens doet als hij lief uitziende diertjes in zulke grote mate dag in-dag uit op vaak vreselijke manieren de dood injaagt. Mogelijk dat hier een verklaring is te vinden voor het volstrekt asociale gedrag van die intimiderende bende.

2 Reacties
PGS
PGS22 jun. 2022 - 18:12

Ga zo maar even een glaasje verse melk drinken die dank zij dat "tuig van de richtel" bijdraagt aan mijn gezondheid.

Andre6
Andre622 jun. 2022 - 19:04

Ga u schamen

Dehnus
Dehnus22 jun. 2022 - 14:03

Onmachtig? Ze WILLEN het gewoon niet. Als dit klimaat activten of een vakbond was geweest hadden ze gewoon waterkanonnen en zelfs zware wapens zoals rubber kogels ingezet. Dit zijn hun vrindjes, en hun vrindjes mogen alles. De politie beschermt de bezittende klassen, dat is wat ze altijd al gedaan hebben. Zelfs sommige klokkenluiders geven dat nu al toe en zeggen ook al dat ze de politie niet meer bellen als ze in de problemen komen. Want die helpen hun toch niet. Hele "leuke" documentaire uit NL was dat :( . "De blauwe familie".

1 Reactie
Jozias2
Jozias222 jun. 2022 - 15:36

@dehnus Kun je een voorbeeld noemen waarbij “rubberen kogels” zijn ingezet tegen klimaat activisten of demonstrerende bonden?

adriek
adriek22 jun. 2022 - 13:36

Zo moeilijk is het toch niet om de kentekens op te schrijven en het CJIB een rekening te laten sturen? Als ik te snel rijd of verkeerd parkeer lukt dat normaal prima.

Willem D2
Willem D222 jun. 2022 - 12:52

Wat een haat lees ik hier Normaal blokkeert Extinction Rebellion de wegen en nu perfectioneren boze boeren deze actie methode en nu is Leiden in last ….

4 Reacties
Dehnus
Dehnus22 jun. 2022 - 14:20

Ach vent, pleur op. Exctinction rebelion gedraagt zich heel anders en dat weet je donders goed. Prima... maar dan ookniet meer klagen over "Polarisatie! Jullie zijn zo boos". Jullie willen dit, jullie hebben de politie aan je kant... PRIMA, maar mijn vertrouwen in de Nederlandse regering, de rechtse Nederlanders en iedereen met een inkomen van boven 3 keer modaal is weg. Je doet maar lekker. Straks groeit er lekker toch niks meer door de stikstof, behalve bepaalde groene planten die je niet kunt vreten. LACHEN JOH! Kan ik met popcorn wachten of Jezus terugkomt voor de Calvinistische grefos.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout22 jun. 2022 - 14:34

Klets niet. Het politie-optreden tegen Extinction Rebellion is qua intensiteit omgekeerd evenredig aan het optreden tegen het veel grotere geweld van militante boeren wiens uiteindelijke doel gereduceerd kan worden tot meer geld uit de staatskas.

Jozias2
Jozias222 jun. 2022 - 15:40

@dehnus Deze wijze van actievoeren is zeker af te wijzen. Maar wat is nu precies het verschil met de blokkades door ER, de acties op snelwegen door truckers en bijvoorbeeld de acties in België vandaag waar het hele treinverkeer stil wordt gelegd. Uw reactie komt over alsof het doel van de actie van invloed is op uw oordeel over de wijze van actievoeren.

PGS
PGS22 jun. 2022 - 18:18

@ Dehnus Ik kan mijn nog herinneren toen de politie ging demonstreren, zij ook zo langzaam gingen rijden dat er flinke files ontstonden. En de keer dat ik werd getrakteerd op een demonstratie van ER, waardoor ik veel te laat op mijn werk kwam, omdat zij ook het verkeer vertraagde. Kortom: heel veel groepen houden het verkeer op als zij gaan demonstreren. En volgens dit bericht zijn het automobilisten die over de vluchtstrook scheuren. Vast in hun lease-bak op weg naar kantoor.

Armoedegrens
Armoedegrens22 jun. 2022 - 12:26

Het gaat volgens mij bij de boeren om het milieu (dat geen eigen deelministerie meer heeft), niet zo zeer het klimaat. Maar door deze waas van boerenonvrede kunnen de grote co2 vervuilers (Shell) de komende maanden weer rustig door ONS klimaat naar de knoppen helpen. De VVD-Shell (keihard van buiten, leeg van binnen) faciliteert de boerenextremisten, zolang die met keiharde leugens komen over dat voedselprijzen stijgen, etc.etc. We zien hier wederom het favo spelletje "verdeel en heers" van de vvd. Links zou in elk interview deze harde schelp van de vvd-SHELL door moeten tikken en laten zien wat eronder zit. Wat houdt ze toch tegen?

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine22 jun. 2022 - 13:51

@armoede, nou tik eens door dan, kom eens met concrete feiten ipv verdachtmakingen (?)

Armoedegrens
Armoedegrens22 jun. 2022 - 15:43

@a little: tamelijk concreet,me dunkt. We kennen ze. W.b. links: bang voor rechtse 'argumenten' als "hij verdient ook een ton, hij vliegt ook veel,etcetc. Niet bang zijn!

mordicant
mordicant22 jun. 2022 - 11:34

Ik kom net met mijn motor van de A1 en kan je vertellen dat de trekkers 3 rijen dik iedere auto blokkeren en ze schuwen keiharde intimidatie niet.Ssommigen probeerden mij ook met mijn motor tegen te houden, hetgeen natuurlijk niet gelukt is :) Demonstraties en burgerlijke gehoorzaamheid snap ik maar dit begint meer op boerenterrorisme te lijken.

4 Reacties
Kipzonderkop1
Kipzonderkop122 jun. 2022 - 13:10

De boeren willen gevaarlijke acties van lieden die zonder enig verantwoordelijkheidsbesef over de vluchtstrook e.d. inhalen (inhaalwaanzinnigen?) voorkomen Cant.

Karingin
Karingin22 jun. 2022 - 16:58

🤨 misschien moet je je kop weer eens opzoeken Kees, weet je nog waar je hem in 't zand gestoken hebt? Hopelijk is er nog geen trekker overheen gereden

PGS
PGS22 jun. 2022 - 18:20

Ik heb meer begrip voor een boer op een trekker dan een motorijder in het verkeer.

oxtan
oxtan23 jun. 2022 - 11:43

@PGS, voor één boer en één trekker, misschien. Voor een blokkerend stoet van boeren en trekkers, zeker niet. Ik kan me geen demonstratie van motorrijders herinneren.

Paul250371
Paul25037122 jun. 2022 - 11:28

"Ondanks dat de boeren met hun trekkers voor onveilige verkeerssituaties zorgden, greep de politie niet in: ‘We zijn simpelweg niet opgewassen tegen deze machines,’ aldus een politiewoordvoerder tegen de NOS." Het failliet van de rechtstaat.

HaloOfFlies
HaloOfFlies22 jun. 2022 - 11:18

Voor de poorten van Kiev wisten ze wel een vijandige kolonne te stoppen. Wellicht wat Oekraïners invliegen (als Schiphol tenminste open is)? Die weten wel raad met dit soort gajes.

2 Reacties
mordicant
mordicant22 jun. 2022 - 13:20

Of de boeren doorsturen naar oekraine kunnen ze wat Russen wegslepen. Doen ze wat nuttigs.

adriek
adriek22 jun. 2022 - 13:37

Met scherp schieten om demonstranten doen we - gelukkig - niet in Nederland.

EenMening3
EenMening322 jun. 2022 - 11:15

Als je toch iets wilt doen, neem dan een representatief gebied van 40 of 50 km2, sluit alle boerenbedrijven in dat gebied. En meet, over een bepaalde periode, met wel percentage de stikstofdepositie afneemt.

4 Reacties
oxtan
oxtan22 jun. 2022 - 14:03

dat hadden ze 30 jaar geleden moeten doen, maar er is succesvol gelobbyd om het niet te doen. De tijd is voorbij, en als het kabinet zwicht, dan is het alle geloofwaardigheid kwijt.

Karingin
Karingin22 jun. 2022 - 16:52

Nederland is wereldkampioen stikstofmeten, nergens wordt zoveel en zo vaak gemeten als hier. Er bestaat niet zoiets als een "representatief gebied", kleigrond is niet hetzelfde als zandgrond, de kustgebieden kun je niet gelijkstellen aan de Veluwe. Het is een complex probleem, nog complexer gemaakt door het idiote beleid van de afgelopen decennia. De tijd van onderzoeken en creatief boekhouden is echt voorbij nu, zogenaamd innovatieve technieken zoals luchtwassers en aangepast veevoer werken niet of nauwelijks. We hebben ook niet alles zelf in de hand, de natuur heeft geen grenzen, volledige controle is onmogelijk. Het enige dat we kunnen doen is minderen; minder vee, minder industrie, minder verkeer, minder van alles. En ja dat is moeilijk en pijnlijk, maar het moet, en logischerwijs begint dat minderen bij die sector die de meeste schade veroorzaakt. Het is verschrikkelijk dat het op deze manier moet, de klap voor de boeren is nu enorm...maar dat hebben de protesterende boeren toch ook aan zichzelf te danken, je kon het zien aankomen maar ze staken hun kop in het zand, in een gemoedelijk onderonsje met de regeringen van de afgelopen decennia. Als er nu ingegrepen wordt kan de pijn nog wel een beetje verdeeld worden, maar hoe langer je wacht, hoe harder de klap uiteindelijk wordt

DaanOuwens
DaanOuwens22 jun. 2022 - 19:47

@ EenMening3 Jij schrijft: En meet, over een bepaalde periode, met wel percentage de stikstofdepositie afneemt. Waarom? Vermoedelijk is dat verschil nihil. De stikstof die op de wadden eilanden neerslaat is afkomstig van de lokale boeren, maar die in Friesland, de langsvarende grote schepen, de industrie in Noord Holland en Friesland en zo nog een reeks andere bronnen. De enige oplossing is in de volle breedte minder uitstoot met als zwaartepunt rondom de belangrijkste natuurgebieden maar dat alleen lost niets op. Het domste dat je kan doen is in de idiote denkwereld van de boeren stappen die denken dat hun uitstoot hun erf niet verlaat en dat de landsgrenzen de uitstoot tegenhouden. Het feit is dat de Nederlandse boeren veruit de grootste rotzooi aanrichten. En dus daarom aangepakt moeten worden. En daarna ook de industrie, het wegverkeer, de scheepvaart en de vliegtuigen. Maar dat heeft slechts zin als eerst de grootste vervuilers aangepakt worden. Domme suggestie van je dus.

Wie o Wie
Wie o Wie23 jun. 2022 - 7:51

Daan, jij schrijft; “ Waarom? Vermoedelijk is dat verschil nihil”. Wat een lulkoek. Ik citeer even “ De daling in stikstofdepositie over de periode 1990 tot 2018 is het gevolg van lagere emissies van zowel stikstofoxiden als van ammoniak (zie Grootschalige luchtverontreiniging de "National Emission Ceilings": emissies, 1990 - 2020). De emissie van stikstofoxiden in Nederland daalde sinds 1990 met 64%.”

EenMening3
EenMening322 jun. 2022 - 11:14

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Kipzonderkop1
Kipzonderkop122 jun. 2022 - 10:01

''Boze boeren maken snelweg onveilig'' Hoezo? Een slakkengangetje van 30 km per uur is helemaal niet onveilig. Allemaal netjes achter elkaar, niet inhalen etc. Mogelijk heb je ook automobilisten die gefrustreerd raken omdat ze in hun Tesla met subsidie op milieu/klimaatverziekende kolenstroom van D66 Jette c.s. spotgoedkoop meer vaart willen maken. Liefst boven de maximaal toegestane snelheid van 100km/uur. Levensgevaarlijk toeren uithalen. Elke dag weer met de nodige slachtoffers.

omaoeverloos
omaoeverloos22 jun. 2022 - 9:55

Beetje dom om te denken dat boeren vanuit het hele land met hun trekker via achterafweggetjes naar Stroe zouden kunnen reizen. Dat had het land pas echt goed platgelegd. Beter was het geweest om het pretverkeer op de snelwegen een dagje te verbieden, zodat de trekkers er een dagje rustig en zonder overlast te veroorzaken gebruik van hadden kunnen maken.

vdbemt
vdbemt22 jun. 2022 - 9:48

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Norsemen
Norsemen22 jun. 2022 - 9:20

De afkeer van gewone mensen wordt op deze manier zo groot, dat het straks echt geen mens meer interesseert wat er met die boeren gebeurt. Nu nog even doorbijten dus, maar straks zijn we van ze verlost.

Peace ....
Peace ....22 jun. 2022 - 9:08

Eens per jaar moet mogelijk zijn vlgs mij. Onmacht was er ook bij schiphol, bij de NS, bij de dagelijkse files, AZC's, warmtepompen, groningenbeving, etcetc. Belangrijk te melden is dat de hete aardappel doorgeschoven is naar de ''pruttelende provincies'' .. praten doet het kabinet goed maar als er wat te doen valt is men aan het mobielappen.

Greendutch
Greendutch22 jun. 2022 - 9:00

ALLMAAL EEN BEKEURING VAN 2500 EURO EN DAT GELD VERDELEN ONDER politieagenten die ook al 2 jaar tijdens de pandemie hebben gewerkt. de boeren maken het geheel nóg ondemocratischer als het al was want zij willen bepalen welke politici wel/niet aanwezig mogen zijn en dat in een vrij land waar tractoren op de snelweg verboden zijn. dit toont meteen hun idiotie aan. zij willen niet eens luisteren naar wijze mensen die uit kunnen leggen 'waarom' dingen ‘hoe’ en ‘wanneer’ anders moeten, maar ja als je idioot bent dan wil je dat niet horen, net als kleine kinderen duwen ze hun oren dicht. zij vinden nog steeds, na 40 jaar dat het bekend is dat er veel mis is met natuur en milieu waardoor klimaatverandering ontstaat, dat zij slachtoffer zijn maar de boeren leven onder een steen. zij hebben ook mogelijkheden om zich te informeren en sommigen doen dat en schakelen vrijwillig over op biologisch en/of kringloop.] dat zij levensgevaarlijke situaties veroorzaken maakt het nog dwingender dat ze bekeurd en/of gearresteerd worden, op de bon voor minimaal 2500euro want als ik mijn auto buiten een vak parkeer in een verkeersluwe straat kost me dat 100euro terwijl er geen enkel gevaar is. meten naar maat, de politie is niet opgewassen (dus bedreigd?) tegen enorme tractoren. het leger? ME? tractoren in beslag nemen ? hoe is het mogelijk dat er nog mensen zijn die loyaal zijn t.o. de boeren?

4 Reacties
gravin2
gravin222 jun. 2022 - 9:33

Ik weet niet hoe hoog de boete is voor het rijden met een trekker op de snelweg, maar ik vind ook dat er bekeurd dient te worden, gelukkig hebben die dingen tegenwoordig een kenteken toch?

Kuifje3
Kuifje322 jun. 2022 - 10:52

@Green: Lekker genoten van je ontbijtje vanochtend? Wacht maar af wat er gebeurt als ons (ja: ONS) boerenbedrijf is weggepest uit ons land. Wakker worden! De boeren kunnen wel wat meer steun gebruiken voordat het te laat is.

oxtan
oxtan22 jun. 2022 - 13:39

@Kuifje3, de stikstof plannen gelden niet voor alle boeren, het gaan om de intensieve veehouderij in de buurt van natuur gebieden. Je kan prima ontbijten, lunchen en eten zonder de producten van intensieve veehouders aan te raken.

adriek
adriek22 jun. 2022 - 13:40

@Kuifje3 natuurlijk moet er voldoende ruimte blijven om te boeren. Maar de discussie die nu eindelijk eens gevoerd moet worden is: hoeveel, en tegen welke prijs. Je moet niet doen of ineens alle boerenbedrijven gedwongen moeten sluiten zonder enig perspectief. Een deel zal moeten sluiten en/of verhuizen en ik neem aan dat daar een nette vergoeding tegenover zal staan.

ZonderNaam2
ZonderNaam222 jun. 2022 - 8:47

Ik kan me best voorstellen dat de politie hier niet op berekend is, maar we hebben toch ook nog een leger dat wel materieel heeft om een paar tractors aan de kant te schuiven indien nodig? En dit protest was al van te voren aangekondigd...

7 Reacties
Hann63
Hann6322 jun. 2022 - 10:49

Gelukkig is dat weg bezuinigt en inzetten tegen je eigen bevolking? Is dit een linkse site???

onyxcumulus
onyxcumulus22 jun. 2022 - 15:26

Hann63 Het is toegestaan om tegen de volksvijanden van de staat het leger in te zetten. Het kan en mag dus gewoon

Jozias2
Jozias222 jun. 2022 - 15:43

@hann Je hebt de pantserwagens van de marechaussee. Dit is een politie organisatie en kan binnen de politiewet prima worden ingezet. Overigens zijn eerder ook vrachtwagens van defensie ingezet bij de demo op het Malieveld. Is dus op zich best mogelijk.

Karingin
Karingin22 jun. 2022 - 16:14

Het leger mag terecht niet tegen de eigen bevolking worden ingezet. Je kunt er inderdaad weinig tegen doen, ze hebben het recht om te demonstreren, ook als dat hinderlijk gebeurt. Wel zouden degenen die schade aanrichten of mensen in gevaar brengen, strafrechtelijk vervolgd moeten worden en daar mag best een flinke straf op staan - de schade die kan worden aangericht met een tractor is gigantisch, ook als het per ongeluk gebeurt. Ze nemen bewust een risico door met een potentieel zeer zwaar wapen de weg op te gaan, als er dan iets of iemand onbedoeld overreden wordt of zo, dan kun je dat niet afdoen als een ongelukje

PGS
PGS22 jun. 2022 - 18:21

Ik ben maar wat blij dat het recht om te demonstreren een groot goed is. Iets wat door een rechter is bepaald.

DaanOuwens
DaanOuwens22 jun. 2022 - 19:38

@ Hann63 Jij schrijft: inzetten tegen je eigen bevolking? Is dit een linkse site??? Over welke eigen bevolking heb jij het? Ik begrijp van de boeren zelf dat de Boerenrepubliek in oorlog is met de rest van Nederland. De boeren zijn dus sowieso niet de eigen bevolking. De vraag of het leger ingezet moet worden is volstrekt logisch en legitiem. Maar het is verstandiger eerst maar eens de leiders op te pakken en te vervolgen voor hun terreur. Anders krijgt dit tuig het idee dat ze alles kunnen maken.

Jozias2
Jozias223 jun. 2022 - 13:01

@karin Hoe kom je op het idee dat defensie niet ingezet mag worden tegen de eigen bevolking? Defensie heeft ook civiele taken waaronder het leveren van bijstand aan de politie. Gebeurt al jaren dus als de politie defensie nodig heeft kunnen ze gewoon ingezet worden.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert22 jun. 2022 - 8:42

Twee observaties - de karretjes op de rechter weg, komend van de kant van Stroe, rijden zo vredig naar hun bestemming. Zomer 2022. Het weer werkt mee. Aan de linkerzijde op de foto is het heel anders. Een militante tractorbrigade rukt op, gestadig maar krachtig. Ik denk aan Sovjet-tijden; maar deze kolonne is niet op weg om onze onderdrukkers te feliciteren met hun nieuwe Vijfjarenplan. Stroe zal aldus de geschiedenis ingaan. Gaat dit ook historische televisie worden? Een Nederlands equivalent van de Val van de Berlijnse Muur? Wie zal het zeggen? Goed, nog even afgezien van de intenties van deze hyperboeren: ik kan lachen om de spreuken die de rechter trekker vooraan presenteert. Die zijn waar.

Ranonkel2
Ranonkel222 jun. 2022 - 8:39

Het blokkeren van wegen lijkt er een beetje bij te horen tijdens demonstraties. Gelukkig zitten de boeren niet vast geplakt en komt het verkeer nog steeds vooruit, mischien niet in het nornale tempo maar aangezien het voortbestaan van de Nederlandse boer op het spel staat lijkt me dat wel het minste van alles dat er nu speelt. Wat mij betreft gaan de boeren een aantal weken door!

1 Reactie
oxtan
oxtan22 jun. 2022 - 13:53

nee, dat mag niet, en dat gebeurt meestal ook niet. Als het wél gebeurt treedt de politie meestal snel in, vaak hardhandig (zie beelden van woondemonstraties op de Erasmusbrug, Rotterdam). Het voortbestaan van sommige intensieve veehouders staat misschien op het spel. Van 'de' Nederlandse boer? Zeker niet. Gelukkig moeten trekkers binnenkort een nummerbord, en dit zal hopelijk de laatste keer zijn dat ze zoiets doen zonder een passende straf.

Panthera
Panthera22 jun. 2022 - 8:34

Ik hoor of lees nergens welk stikstofeffecten die ongeremde bevolkingsgroei in ons landje precies aan het veroorzaken is, en of de boeren daar nu de rekening voor aan het betalen zijn!

11 Reacties
r v b
r v b22 jun. 2022 - 9:12

de boeren betalen geen rekeningen, wij betalen de rekeningen van de boeren met enorme subsidies.

rosarosa
rosarosa22 jun. 2022 - 9:16

Dan heeft u niet goed opgelet. Huishoudens zijn maar verantwoordelijk voor 6,4% van de stikstof uitstoot, de landbouw voor 45%. Dus groei van het aantal huishoudens zal niet gauw de uitstoot van landbouw evenaren. voor een diagram https://www.duurzaamwaddinxveen.nl/8-startversie/92-stikstofcrisis-wat-kan-waddinxveen-doen

Norsemen
Norsemen22 jun. 2022 - 9:23

Alleen stoppen met het boer zijn is niet genoeg, ze moeten ook nog Nederland uit om de bevolkingsgroei te remmen?

Kuifje3
Kuifje322 jun. 2022 - 10:56

De boeren betalen vooral de rekening voor dom beleid inzake die verzonnen natuurgebieden en absurde stikstofnormen die in geen enkel ander land gehanteerd worden. Uiteindelijk betalen we zelf als volk de rekening als al ons voedsel uit het buitenland moet komen. Geloof maar dat het er niet beter, schoner, duurzamer of goedkoper op zal gaan worden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jun. 2022 - 11:41

Ze hebben anders veel opvolgers.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin22 jun. 2022 - 11:59

Ooit een kwaliteitskrant ingekeken? https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/21/hoe-stikstof-in-de-natuur-kwam-en-teruggedrongen-moet-worden-a4134206

DaanOuwens
DaanOuwens22 jun. 2022 - 12:09

@ Panthera Jij schrijft: Ik hoor of lees nergens welk stikstofeffecten die ongeremde bevolkingsgroei in ons landje precies aan het veroorzaken is Normale media hoeven niet op afroep de informatiebehoefte van de extreem rechtse Nederlander te bevredigen. Daar is ON voor. Maar als zij er niet aan toe komen. Zo'n 61 % komt van de boeren. 8% tot 10% van woningen. Dus die ongeremde bevolkingsgroei draagt minder bij dan de boeren. Minder boeren zou indirect ook minder bevolkingsgroei kunnen opleveren als vluchtelingen in het land van herkomst hun eigen voedsel kunnen verbouwen zonder dat Nederlandse boeren hun productie daar dumpen. Dan blijven die vluchtelingen hier weg. Het zou ook goed zijn als die boeren kleinere gezinnen zouden hebben. Voor die bevolkingsgroei.

Panthera
Panthera22 jun. 2022 - 13:12

Beste Raymond, In die kwaliteitskrant staat dat er in een periode van 8 jaar 900.000 woningen moeten worden bijgebouwd. Maar volgens mij wordt daar een huidige woningtekort en de 900.000 woningen in de toekomst zonder de jaarlijkse bevolkingsgroei domweg opgevoerd als een oplossing.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin22 jun. 2022 - 14:55

Panthera, ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt, misschien kan je het voor me verduidelijken.

Karingin
Karingin22 jun. 2022 - 15:40

Die 900.000 is een voorspelling, en staat erbij hoe ze dat getal berekend hebben? Waarschijnlijk niet, en daarom zegt het nix. Maar het betekent in elk geval niet dat er ook 900.000 mensen bij komen. Het zal je niet ontgaan zijn dat bijv. jongeren langer thuis (moeten blijven) wonen, dat ouderen niet door kunnen stromen naar kleinere en/of aangepaste woningen, dat arbeidsmigranten met z'n 10en opgepropt worden in veredelde bezemkasten, dat investeerders vastgoed leeg laten staan omdat ze alleen geïnteresseerd zijn in waardestijging, dat huisjesmelkers woekerprijzen (kunnen) vragen en daar vaak niet eens belasting over hoeven betalen, enzovoort. Het probleem met de woningmarkt zit hem vooral in het aantal betaalbare woningen, het idiote belastingstelsel en het domrechtse beleid van de afgelopen jaren in het algemeen

oxtan
oxtan23 jun. 2022 - 7:23

@Kuifje3, hetzelfde leugen herhalen gaat het niet op een magische wijze waar maken. De stikstofnormen zijn een EU richtlijn, de links zijn al vaker gedeeld. Ons eten komt vaak ook uit het buitenland. We zullen misschien wat minder vlees en kaas exporteren, maar zeker niet minder gaan eten als we dat willen (ook al is minder vlees eten gezonder). Vlees is te goedkoop, en dat is zeker niet in het belang van de veehouders die te weining aan verdienen. Het belang van de meeste veehouders is om minder vee te houden, ook economisch.