Joop

Boze boeren dreigen met 'grootste demonstratie ooit' in Den Haag op zelfde dag als klimaatactie A12

  •    •  
08-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6714 keer bekeken
  •  
ANP-425247789

De extremistische boerenbeweging Farmers Defence Force (FDF) heeft voor zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" in Den Haag aangekondigd. Dat gebeurde door Mark van den Oever in een videoboodschap. Waar de boze boeren hun actie willen houden, werd er niet bij gezegd. Op dezelfde dag staat een nieuwe grote klimaatactie van Extinction Rebellion gepland op de A12 bij Den Haag.

In de videoboodschap kondigde Van Den Oever aan: "Deze keer niet alleen met de boerenstandpunten, maar met alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij. Van toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem".

Bij de boerenactie zijn volgens FDF extreemrechtse kopstukken te gast, waaronder Geert Wilders, Wybren van Haga en Eva Vlaardingerbroek. 

Greenpeace-directeur Andy Palmen sorteerde eerder deze maand al voor op een dergelijke actie vanuit de boeren, zo vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Bij een bericht over melkveehouders die 'een bom onder het landbouwakkoord' leggen, schreef hij: "Al weken gaat het gerucht dat het landbouwakkoord met veel bombarie vlák voor de verkiezingen wordt opgeblazen. Om zo BBB de electorale wind in de zeilen te geven. Radicale boeren willen helemaal geen oplossing, maar populistisch rechts aan de macht."

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (116)

Rob12342
Rob1234210 feb. 2023 - 15:03

Beetje raar om als aanhef te beginnen met " extremistische boerenbeweging ".. Dat hoor ik niet van ER. De boeren hebben alle recht om te demonstreren als ze het doen conform de regels, net als ER.

2 Reacties
Raoul79
Raoul7910 feb. 2023 - 17:05

Is natuurlijk een beetje flauw maar goed BNNVARA heeft duidelijk een politieke kleur.

Jozias2
Jozias210 feb. 2023 - 23:48

@raoul ON ook.

Ewout Pool
Ewout Pool9 feb. 2023 - 13:56

Boerenslimme actie van de melkveehouders. Ze brengen onze burgemeester in een lastig parket. Niet alleen mag hij geen voorkeur hebben voor de een of andere demonstratie, ze zijn ook nog eens vlak naast elkaar. En als beide niet in overleg treden met de gemeente wordt het helemaal lastig. Overigens moet mij als Hagenees van het hart dat ik er een beetje klaar mee ben dat mijn woonplaats de speeltuin van ontevreden Nederland is. Het aantal demonstraties loopt de spuigaten uit, vorig jaar meer dan 2000! Er wonen hier ook gewoon mensen die niet altijd zitten te wachten om in hun vrijheid beperkt te worden door demonstranten. Wat mij betreft gaat hij over beide groepen met de lange lat (hoewel ik meer voel voor preventief oppakken) en wordt er paal en perk gesteld aan het aantal demonstraties in mijn stad. Tuurlijk mag je demonstreren, maar doe dat wat vaker in Amsterdam, Rotterdam of St. Hilbert.

1 Reactie
Raoul79
Raoul7910 feb. 2023 - 17:10

Moeten ze gewoon de overheid meer over het land verspreiden. Zolang de overheid vooral in Den Haag zit lijkt me het niet gek dat daar ook protesten zijn

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 12:29

Toch wel bijzonder dat juist diegene die vinden dat ze moreel aan de goede kant van het gelijk staan en opkomen voor rechten zoals het demonstratierecht. Die moraliteit gelijk terzijde schuiven als het gaat om rechten voor anderen. Zolang FDF zich aan de wet houd is er niets op tegen dat ze gaan demonstreren op het malieveld. Ik zal er ook gelijk bij zeggen dat zolang XR zich aan de wet houd ze van mij net zo goed mogen demonstreren. Inhoudelijk staan beide partijen voor mij ver weg en zijn ze te extreem in hun opvattingen en oplossingen maar dat maakt voor hun rechten niet uit.

6 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen9 feb. 2023 - 13:52

How bout the demo in Hoorn? Toen was jij bezorgder over een biertje drinken dan het recht op demonstratie?

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 15:12

@stokkickhuysen, het is prima als je gaat demonstreren, alleen is de locatie waar je dat wil doen niet altijd prima. Lijkt me niet zo moeilijk om te begrijpen!

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 16:20

@stock Nee hoor, dan moet je het nog maar eens goed nalezen. Ik heb gezegd dat “het mag” maar “dat het niet leuk is als je daar een biertje zit te drinken en ze staan op een meter afstand te trommelen en mensen uit te jouwen” en daarnaast vroeg ik me af of het niet contraproductief is om zo je punt te maken. Ik heb nergens gezegd dat het recht er niet is, maar als dat recht overlast veroorzaakt hoef je dat niet leuk te vinden toch?

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 feb. 2023 - 14:58

@Jozias Wie zegt dat de boeren niet mogen demonstreren dan? Klassieke stropop? En als je jouw manier van reageren over het algemeen bekijkt, is dit eigenlijk heel vaak zo. Iemand geeft zijn afkeurende mening over iets, en dan kom jij met een 'waarom mag dat niet?' terwijl dat helemaal niet is gezegd. Liefst met een vage 'zij die vinden dat ze moreel aan de goede kant staan'. Welke reageerder heeft onder dit topic gereageerd met een opmerking dat ze vinden dat de boeren niet mogen demonstreren? Ik lees reacties die verwijzen naar het politieoptreden tegen XR demonstranten en aannemen dat op dezelfde manier tegen de boeren gaat worden opgetreden bij overtreding van de wet. Daar zal jij het toch ook mee eens zijn?

Peterrr3
Peterrr310 feb. 2023 - 17:06

@stokkickhuysen, ik lees toch best wel veel reacties van mensen die heel boos waren toen de politie optrad tegen de XR demonstranten die vonden dat ze een snelweg bezet mochten houden en nu roepen dat die boeren, het liefst preventief, opgepakt moeten worden. Heel bijzonder dat jij die reacties niet tegen bent gekomen en vraagt om de namen. Ik mag hopen dat als die boeren weer in de fout gaan, dat er meteen hard ingegrepen wordt. Demonstreren is een grondrecht, maar dat betekent niet dat je je niet aan de regels hoeft te houden.

Jozias2
Jozias210 feb. 2023 - 17:17

@stock Dat laatste zeg ik toch ook? En als je de reacties van oa oproerkraaier, mg, Norseman en Daan leest enkel en alleen op basis van een keurig aangemelde demonstratie op het koeieveld naast het Malieveld dus niet op de snelweg. Alleen omdat het boeren zijn dan zie je wat ik bedoel.

Snowflake89
Snowflake899 feb. 2023 - 12:18

Allemaal op de trekker met omgekeerde vlag naar Den Haag! Ik wens alle boeren een mooie, succesvolle en vredelievende demonstratie toe.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen11 feb. 2023 - 7:07

En maar afvragen waarom veel mensen denken dat die boeren ‘nog wat achterblijven in de ontwikkeling’

haarklover
haarklover9 feb. 2023 - 12:11

Die boeren hebben een hoop sympathie verspeeld door het storten van afval, brandstichting bij de snelweg en het intimideren van mensen die de boel op wilden ruimen. Nu hopen ze een beetje sympathie terug te kopen door opeens te demonstreren voor mensen die onrechtvaardig behandeld worden: sommige Groningers (onbewoonbare huizen) en de toeslagen-slachtoffers (uit huis geplaatste kinderen bijv.). En natuurlijk willen ze suggereren dat de boeren ook onrechtvaardig behandeld worden, omdat ze misschien een paar koeien weg moeten doen. (Maar als het geld oplevert, verkopen ze hun stikstofrechten gewoon aan Schiphol.)

1 Reactie
Rob12342
Rob1234210 feb. 2023 - 15:05

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:04

Opmerkelijk om te zien hoe sommigen op het ene moment roepen dat demonstreren een grondrecht is, maar als er een groep dat van plan is waar maar weinig sympathie voor is, dan is het ineens anders. Dan moet er ineens wel preventief opgepakt worden, dan moet de politie ineens wel keihard optreden. Dat deze mensen niet doorhebben hoe onnozel en hypocriet hun reacties zijn. Ik heb geen enkele sympathie voor de protesterende boeren en zelfs een afkeer voor die gasten van FDF en hoop ook dat elke boer die met zijn tractor de snelweg op gaat opgepakt wordt. Maar blijf me verbazen dat er zoveel mensen zijn die zo gekleurd reageren en dat zelf maar niet doorhebben.

2 Reacties
itsme3
itsme39 feb. 2023 - 12:59

Ik begrijp uit uw tekst dat u geen enkele sympathie heeft voor extinction rebellion?

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 15:14

@itsme, ik heb vooral geen sympathie voor boeren die zich misdragen met hun tractoren, omdat ze weten dat ze met die voertuigen redelijk onaantastbaar zijn en zich ook zo gedragen. Dat XR demonstreert vind ik prima, alleen niet op een snelweg. Daar moet je gewoon van wegblijven.

Peace ....
Peace ....9 feb. 2023 - 10:02

Slimme tactiek; beide partijen winnen erbij, mooie vorm van democratie en meningsuiting.

onyxcumulus
onyxcumulus9 feb. 2023 - 9:30

Als het dan goed is, slepen de veldwachters net zoveel Boeren en tractoren weg als klimaatactivisten....

3 Reacties
Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 15:15

Als ze een snelweg gaan bezetten, dan hoop ik dat de veldwachters dat gaan doen. Gaan ze gewoon ergens demonstreren waar het toegestaan is, dan zou ik niet weten waarom je fysiek moet ingrijpen!

onyxcumulus
onyxcumulus10 feb. 2023 - 8:56

Peterrr3 Het mag toch duidelijk zijn dat dat in menig geval niet is gedaan vorig jaar....En natuurlijk als de boertjes het gewoon netjes houden is er niets aan de hand

Peterrr3
Peterrr310 feb. 2023 - 14:46

Ik denk dat de politie geleerd heeft van de fouten uit het verleden en nu wel hard ingrijpt als de boeren zich niet aan de regels houden bij hun demonstraties. Bij XR deed de politie dat prima. Dus zou idd raar zijn als ze dat niet doen bij andere demonstraties op plekken die verboden zijn.

Norsemen
Norsemen9 feb. 2023 - 8:44

Ach die boze boeren. Het is dat ze domme, enge en gevaarlijke idioten zijn. Anders zou ik nog wel iets van sympathie voor ze kunnen opbrengen.

Proletarier
Proletarier9 feb. 2023 - 7:46

Kunnen we mooi vergelijken hoe extreem rechtse boeren worden aangepakt tov vredelievende strijders tegen klimaatverandering ... Ik heb zomaar het gevoel dat extreem rechts weer eens met zijden handschoentjes aangepakt gaat worden..

7 Reacties
Norsemen
Norsemen9 feb. 2023 - 8:41

Ben benieuwd inderdaad of deze FDF voorman nu ook preventief van zijn bed wordt gelicht.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk9 feb. 2023 - 8:45

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:05

@Norsemen, zolang die gast (weet zijn naam niet en ook geen zin om het op te zoeken) alleen maar roept dat er gedemonstreerd moet worden en dat wil gaan doen op een locatie waar dat mag, dan is er geen enkele reden om hem preventief op te pakken. Hoe graag jij dat ook zou willen.

itsme3
itsme39 feb. 2023 - 13:00

@Norseman "Ben benieuwd inderdaad of deze FDF voorman nu ook preventief van zijn bed wordt gelicht." Waarschijnlijk niet. FDF is namelijk, in tegenstelling tot ER, netjes met de gemeente in gesprek.

Gerygrr
Gerygrr9 feb. 2023 - 15:08

Norseman, Om boeren uit het bed te lichten, moet je wel erg vroeg opstaan…..

Norsemen
Norsemen10 feb. 2023 - 12:37

@Peterrr3 Ik zou dat heel graag willen inderdaad. Weg met die achterlijke nep terroristen op klompen

Norsemen
Norsemen10 feb. 2023 - 12:38

@Gerygrr Waarschijnlijk hebben ze geeneens een bed. Slapen ze tussen de koeienstront.

Willem D2
Willem D29 feb. 2023 - 7:46

Als de bieren op het malieveld willen demonstreren en daar een vergunning voor krijgen, dan is het tegelijkertijd blokkeren van de A12 bij het malieveld een behoorlijk misdrijf , omdat je dan met een illegale actie een legale demonstratie in de weg zit.

4 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk9 feb. 2023 - 8:46

Willem, dat roept assosiaties op van blokkeerfriezen die een demonstratie wilden blokkeren.

Galois
Galois9 feb. 2023 - 9:25

Lijkt me niet dat dat zo werkt, daar de blokkering al was aangekondigd voor de boerendemonstratie dat was. Als toevallig die dag, ik noem maar iets, een politieachtervolging + spookrijden leidt tot het afzetten van de weg daar in de buurt, wordt die persoon toch berecht voor dat vergrijp en niet nog eens extra omdat daarmee ook de demonstratie in de weg zit?

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:07

Ik vind deze boerenactie een beetje KOZP-gehalte hebben. Ze liften mee op de aandacht die XR heeft gegenereerd met hun acties, zoals KOZP dat ook altijd 'slim' doet met aangekondigde acties. 11 maart en dan ook nog eens in Den Haag is natuurlijk niet toevallig uitgekozen. Dat er 4 dagen later verkiezingen zijn, is achteraf mooi bedacht.

Willem D2
Willem D29 feb. 2023 - 17:24

@Galois, Die actie is dan misschien wel aangekondigd, maar deze actie is daarom nog niet minder illegaal. Geen idee of de boeren een vergunning krijgen, kan me voorstellen dat er in Den Haag niet voldoende politie beschikbaar is en dat het vanwege de openbare veiligheid niet wordt toegestaan, maaaaar als ze dat wel krijgen dan heeft XR toch wel een iets serieuzer probleem(pje) dan de afgelopen keeer.

Ewout Pool
Ewout Pool9 feb. 2023 - 7:05

(Boeren)slimheid valt de melkveehouders niet te ontzeggen. Immers, als we akkoord gaan met de wijze van actievoeren van XR, geldt dit ook voor andere groepen. Onze burgemeester zit hiermee in een lastig parket. Overigens wil ik wel aangeven dat wij als Hagenezen onderhand het een beetje beu zijn om als speeltuin voor ontevreden Nederland te dienen. Het aantal demonstraties loopt de spuigaten uit. Wij hebben ook het recht om niet constant beperkt te worden in onze bewegingsvrijheid omdat iemand het ergens niet mee eens is. Wat mij betreft wordt er hard opgetreden naar beide demonstraties en wordt er paal en perk gesteld aan het aantal demonstraties in Den Haag. Ga lekker naar Amsterdam of St. Hubert.

3 Reacties
Galois
Galois9 feb. 2023 - 9:28

Ik kan me inderdaad voorstellen dat het voor de inwoners van Den Haag op een gegeven moment wel een beetje klaar is. Maar het komt natuurlijk doordat daar zich het centrum van de politiek zich bevindt. Is het een idee om dat dan ook wat meer te verspreiden over het land, bijv. naar Amsterdam en/of St. Hubert?

oproerkraaier
oproerkraaier9 feb. 2023 - 9:30

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

onyxcumulus
onyxcumulus9 feb. 2023 - 9:32

Nah, ik zou opteren voor Persingen.

Déjà vu
Déjà vu9 feb. 2023 - 1:34

De boeren (miljonairs) worden nog steeds gigantisch gesubsidieerd door ons belastingbetalers. Wanneer zij elders op deze wereld straks op het strand liggen te rentenieren, mogen wij hier hun stront opruimen.

Pera71
Pera718 feb. 2023 - 20:14

Tot op heden hadden boeren weinig zin om samen op te trekken met wapperlakken, complotdenkers en Putinaanhangers. Ook de slachtoffers van de aardbevingen in Groningen houden zich verre van bruinrechtse onzin. Het meest waarschijnlijke scenario is dat de demonstratie qua opkomst tegenvalt. Ook is mogelijk dat de boeren veel sympathie mislopen omdat allerlei verwapte idioten zich misdragen. We wachten het rustig af.

1 Reactie
Volrin
Volrin9 feb. 2023 - 5:17

"Tot op heden hadden boeren weinig zin om samen op te trekken met wapperlakken, complotdenkers" Nee hoor dat hebben ze al een paar keer gedaan en er is ook enige overlap tussen de twee groepen.

oproerkraaier
oproerkraaier8 feb. 2023 - 20:09

Die klootzakken ontpoppen zich meer en meer als een terroristische vereniging. Wanneer worden ze voortijdig gearresteerd en krijgen ze een gebiefdverbod? Ook heel smerig dat ze deze datum hebben gekozen.

15 Reacties
Jozias2
Jozias28 feb. 2023 - 21:07

@oproerkraaier Wat doen ze hier nu precies verkeerd? Wie is er nog meer voortijdig gearresteerd. Bij XR zijn ze gearresteerd nadat ze een strafbaar feit hadden gepleegd in de ogen van het om. En er zijn in Den Haag 1700 demonstraties per jaar. Dus meerdere per dag moet kunnen. Daarnaast is het voor iedereen relevant om te demonstreren in het weekend voor de verkiezingen. De volgende dag tijdens de CPC zou lastiger zijn. Maar u roept altijd heel hard over het demonstratie recht en dat aanmelden niet hoeft. Nu blijkt dat I helemaal niet opkomt voor (grond)rechten. Kennelijk alleen rechten voor dat deel van de mensen die uw standpunten delen. Dat zijn geen grond rechten.

Zandb
Zandb9 feb. 2023 - 7:03

oproerkraaier Kijk, blijkbaar is de enige manier voor dit soort boeren om 'Blut und Boden aanhangers' aan de macht te helpen. Het is maar te hopen dat iedereen dat doorziet. Ik weet niet of uw bijdrage daar wel aan bijdraagt. Over het algemeen is het niet zo slim om terreur met terreur tegen te gaan.

Tuck'R
Tuck'R9 feb. 2023 - 7:40

Ik dacht nog wel dat jij fan was van Extinction Rebellion

MG1968-2
MG1968-29 feb. 2023 - 9:35

@Oproerkraaier "Ook heel smerig dat ze deze datum hebben gekozen. " Die is bewust gekozen om de kans op een clash, rellen en onrust te vergroten. Extreem rechts heeft baat bij burgeroorlog. @Jozias Je demonstratierecht wordt hier ingezet als middel om geweld op te roepen. Maar het was natuurlijk te verwachten dat je formeel-rechtelijke argumenten ging gebruiken om ook dat gebruik 'moreel' te legitimeren.

oproerkraaier
oproerkraaier9 feb. 2023 - 10:38

Jozias: wat u doet heet zeeleeuwen. https://sargasso.nl/een-nuttig-werkwoord-zeeleeuwen/ U bent er een meester in. Maar ik ga er niet in mee.

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:10

Grappig dat demonstreren volgens oproerkraaier ineens geen grondrecht meer voor iedereen is...

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 feb. 2023 - 11:31

@Jozias Ik kan me nog jouw reactie herinneren over een demostratie in Hoorn. En dan iemand anders verwijten dat het doel van de demonstratie zijn / haar standpunt over die demonstratie bepaalt?

oproerkraaier
oproerkraaier9 feb. 2023 - 12:14

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 12:23

@mg Hoezo oproepen tot geweld? Dat is iets wat u er bij verzint.

MG1968-2
MG1968-29 feb. 2023 - 12:54

@Jozias "Hoezo oproepen tot geweld?" Het demonstratierecht wordt ingezet als middel om geweld op te roepen. Vraagjes: a) Hoe groot acht jij de kans als ER en extreemrechts op dezelfde dag in vrijwel dezelfde geografische ruimte vertoeven dat het tot rellen, confrontaties en andere oproer komt. b) Hoe groot acht jij de kans dat bij het bepalen van de datum de 'boeren' gedacht hebben laten we maar niet die dag in den-haag prikken want dat geeft welhaast niet te vermijden geweld. c) Hoe groot acht jij de kans dat bij het bepalen van de datum de 'boeren' gedacht hebben: laten we dezelfde dag en plaats kiezen als ER want dan het geweld niet te vermijden en dient ons doel? Wat denk je zelf @Jozias. Het gaat nu ook niet meer om de Boeren. Dit is een nauwelijks verholen oproep aan bruin om de laarzen in het vet te zetten over de rug van sommige boeren heen. Alhoewel een deel ervan ook zelf die laarzen klaar heeft staan. Als degene die hier deze 'grootste demonstratie ooit' deze datum en deze plaats uitkiezen is dit een oproep tot geweld. Weliswaar zonder dat zo uit te spreken maar impliciet het gevolg dus keuze. Je kunt best zeggen: formeel is het geen oproep tot geweld -en er zullen zelfs 'oproepen' gedaan worden dit achterwege te laten- maar feit is dat als FdV deze niet wenst deze niet zo overduidelijk de kat op het spek bindt. Hou je zelf niet voor de gek. Geweld is (één van) doel(en) en in het belang van de organisatoren.

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 16:25

@mg Bij de boerenprotesten in 2019 waren er ook tegendemonstraties zonder geweld vanuit de kant van de boeren. Dus dat dit een automatisme zou zijn is complete onzin. Is er volgens u nu wel of niet een recht om te demonstreren?

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 16:28

@stock Ik zou het nog even goed teruglezen want je mist een en ander. Ik heb juist gezegd dat ook die demo in hoorn mag. Maar mogen en waarderen zijn twee verschillende dingen. Toen ik in de file stond vanwege boerenprotesten vind ik dat net zo min leuk.

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 19:15

@oproerkraaier Ik stel toch niet alleen maar vragen. U bent selectief in uw verontwaardiging en standpunten. Ik geef mijn standpunten daartegenin en onderbouw deze met argumenten. Dat u afhaakt komt denk ik eerder omdat u wordt geconfronteerd met uw eigen selectieve en zwakke argumentatie.

oproerkraaier
oproerkraaier9 feb. 2023 - 22:08

Jozias: "Wat doen ze hier nu precies verkeerd?" Typische walrussenvraag: Lees en reageer op de bijdrages van MG in deze discussie. Die FDF terroristen willen een clash en dat is er verkeerd. Heel erg typisch U, uw strategie om discussies te vermoorden, af te leiden. MGM heeft het bijzonder goed geformuleerd. Ik ben benieuwd of u daar nog op in gaat. "Dat u afhaakt komt denk ik eerder omdat u wordt geconfronteerd met uw eigen selectieve en zwakke argumentatie. " Nee dat heeft alles te maken met het feit dat u aan het "walrussen" bent. Het is klip en klaar waarom deze fascisten op die datum gaat demonstreren. Ze hopen op geweld. Ik noem het schoften en smeerlappen, en fascistisch tuig. Op uw volgende vraag ga ik denk ik geen antwoord geven, praten met advocaten van de duivel is een moeras wat ik niet in wil gaan.

Jozias2
Jozias210 feb. 2023 - 23:55

@oproerkraaier Mijn reactie heb ik hierboven gegeven. Volgens mij wordt er nergens opgeroepen tot geweld en elke suggestie dat het doel een confrontatie is is een projectie van uw kant. Bij de vorige boeren protesten waren er ook tegen demonstranten. Maar volgens uw logica moet een demonstratie van antifa worden verboden als pegida aan het demonstreren is?

vdbemt
vdbemt8 feb. 2023 - 19:14

Het lijkt me volstrekt logisch dat deze heren een thuisbezoek van de politie krijgen.

6 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut8 feb. 2023 - 20:50

Als ik vragen mag, waarom is dat logisch?

Zandb
Zandb9 feb. 2023 - 7:04

vdbemt Waarom? Omdat klimaatprotestanten ook ten onrechte bezoek krijgen? Als dat zo is, dan vind dat wel een heel onlogische gedachtegang.

Proletarier
Proletarier9 feb. 2023 - 7:47

@Zandb In een rechtstaat is het gebruikelijk dat iedereen op dezelfde manier behandeld word. Dus inderdaad wat jij zegt omdat klimaatdemonstranten ook bezoek van de politie kregen. Wat snap je daar niet aan ?

Galois
Galois9 feb. 2023 - 9:36

@proletarier Als je vindt dat zo'n thuisbezoek verkeerd is, is het onlogisch om, onder het mom van 'iedereen gelijk', het op bredere schaal uit te gaan voeren. Het enige wat je daarmee bereikt is dat je dat soort politieacties normaliseert.

Zandb
Zandb9 feb. 2023 - 10:21

Porletarier Maar over welk misdrijf hebben we het hier dan, als het om de boeren gaat? Je mag toch zeker wel plannen hebben om te demonstreren op het Malieveld?

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:12

En ook Vd Bemt laat zien hoe hypocriet hij is. Het ene moment roepen dat demonstreren een grondrecht is en op het andere moment roepen dat demonstranten preventief opgepakt moeten worden.... tja...

Gentleman
Gentleman8 feb. 2023 - 18:37

Hoogste tijd om Mark van den Oever preventief op te pakken.

5 Reacties
Jozias2
Jozias28 feb. 2023 - 21:00

@gentleman Er is niemand preventief opgepakt. En waar roept hij precies op tot een strafbaar feit.

Zandb
Zandb9 feb. 2023 - 7:05

Gentleman Is dat niet precies waar hij op uit is? Dat zou wel een enorme blijk van een dubbele moraal zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens9 feb. 2023 - 10:10

@ Jozias2 Jij schrijft: En waar roept hij precies op tot een strafbaar feit. Daar. De extremistische boerenbeweging Farmers Defence Force (FDF) heeft voor zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" in Den Haag aangekondigd.

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:14

@DaanOuwens, sinds wanneer mag je niet meer oproepen voor een demonstratie? Jij bent er ook eentje die bij de ene demonstratie vindt dat het een grondrecht is en bij de andere niet? Als die gast dingen gaat roepen die strafbaar zijn, dan moeten ze hem uiteraard daar zo snel mogelijk voor oppakken. Dat lijkt me logisch. Maar dat heeft hij nog niet gedaan.

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 12:24

@Daan Hij roept op tot een demonstratie. Waar is dat strafbare feit dan?

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2023 - 18:14

Als ze hun tractoren maar thuis laten.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe8 feb. 2023 - 21:51

een boer zonder tractor is geen boer!

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:15

En sowieso wegblijven van de snelwegen als het gaat om demonstreren.

TiVivibi
TiVivibi9 feb. 2023 - 23:02

Ze komen op hun trekker.

stokkickhuysen
stokkickhuysen10 feb. 2023 - 14:38

Uh Oh, De minimum snelheid op de snelweg is 60km per uur. Als er inderdaad sprake van is dat ze met zijn allen met de trekker komen, dan is sprake van het aanzetten tot een strafbaar feit, en dat is dan middels het vergrijp opruiing zelf een strafbaar feit.

Willem van der Decken
Willem van der Decken8 feb. 2023 - 18:14

Wacht, het demonstratierecht is toch absoluut? Voor iedereen? Demonstraties hoef je niet aan te melden, want grondrecht, en mag, als je wil, gewoon op een snelweg. Burgerlijke ongehoorzaamheid is toegestaan, zelfs gewenst, want ‘vind ik nodig, crisis enzo’. Daarom is het malieveld ook not-done, want daar maak je geen indruk op de politiek en media. Extremistische activisten en politici mogen mee komen doen. Alle steun welkom, want ‘de tijd dringt’. Toch? Of is dat alleen voor bepaalde activisten?

1 Reactie
Zandb
Zandb9 feb. 2023 - 7:07

Willem Onze wetten zijn bedoeld voor wie er gebruik van willen maken. Helaas kan dat niet anders, dan dat er ook misbruik van gemaakt kan worden. U hebt volkomen gelijk en dus ook weer niet.

Karingin
Karingin8 feb. 2023 - 18:14

Ik las in het AD dat andere boerenorganisaties niet staan te springen, omdat die wél om de tafel zitten met de regering. Maar als ze het verhaal breder trekken naar zo'n beetje alle "crises" (tussen haakjes omdat het nou bepaald geen onverwachte gebeurtenissen zijn), dan zou de opkomst toch nog best groot kunnen worden. Wel met minder trekkers dan

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:16

Het zou goed zijn dat de boeren die wat meer weldenkend zijn dan die gasten van FDF zich uitspreken tegen deze demonstratie.

Geert Hommel
Geert Hommel8 feb. 2023 - 17:56

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout8 feb. 2023 - 17:44

We gaan zien waar qua slagkracht en knuppelbereidheid OM & ME hun prioriteiten gaan leggen: tegen vreedzaam op de weg gelegen betogers voor een betere Umwelt? Óf eindelijk eens adequaat optreden tegen agressief geboerte, hoog gezeten op duur trektorgoed betaald door de EU-contribuant, zich onaantastbaar wanend. Het wordt een test voor de democratie. Overigens is dat boerenvolk toch al ruimschoots tegemoet gekomen op alle gedicteerde punten? Wat zeurt het dan nog? Eist het nog meer gemeenschapsgelden?

3 Reacties
Oproerschreeuwer
Oproerschreeuwer8 feb. 2023 - 19:25

Ja want als ik ergens niet mee eens ben ga ik ook op de weg liggen.... En qua subsidies zal het xr gepeupel niet veel onderdoen. Uitkeringen, kinderbijslag, zorgtoeslag, huurtoeslag en de subsidie voor het o.v. niet te vergeten

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout8 feb. 2023 - 21:46

Wat een belachelijke en minderwaardige reactie, en nog wel met een op jijbakse wijze geleende naam ook. Het guurrechts rassemblement roert zich wederom getergd zoals we het dagelijks kennen, sinds het deze site voor vrije denkers spasmodisch schuimbekkend heeft overrompeld, omdat het geen begrip voor gezond redenerende mensen kan en wil ópbrengen.

Volrin
Volrin9 feb. 2023 - 5:18

" En qua subsidies zal het xr gepeupel niet veel onderdoen. Uitkeringen, kinderbijslag, zorgtoeslag, huurtoeslag en de subsidie voor het o.v. niet te vergeten " Zolang u uw onderbuikgevoelens maar kan ventileren, of niet dan?

Rob12342
Rob123428 feb. 2023 - 16:13

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Wir sind Pabst
Wir sind Pabst8 feb. 2023 - 16:13

Hoe meer er tegen BBB door rabiaat links wordt aangeschopt, hoe meer ik de neiging heb daar in maart op te gaan stemmen.

16 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens8 feb. 2023 - 17:18

@ Wir sind Pabst Jij schrijft: door rabiaat links wordt aangeschopt Als Greenpeace en Extinction Rebellion volgens jou rabiaat links zijn dat positioneer jij jezelf aan de extreem rechtse kant van het politieke spectrum. Dan is een stem op BBB inderdaad logisch.

itsme3
itsme38 feb. 2023 - 17:22

@DaanOuwens Extionction Rebellion is juist het schoolvoorbeeld van rabiaat links. Zelfs de naam straalt agressie uit.

LaBou
LaBou 8 feb. 2023 - 17:28

Alsof je dat al niet langer van plan was.

Volrin
Volrin8 feb. 2023 - 17:42

Stel je voor dat je op een partij stemt omdat je het eens bent met hun standpunten ....

JoepJos
JoepJos8 feb. 2023 - 17:54

Ben heel erg benieuwd waarom.

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2023 - 18:09

De enige verwijzing naar BBB staat in de volgende zin: 'Bij een bericht over melkveehouders die 'een bom onder het landbouwakkoord' leggen, schreef hij (Andy palmen, directeur van Greenpeace): "Al weken gaat het gerucht dat het landbouwakkoord met veel bombarie vlák voor de verkiezingen wordt opgeblazen. Om zo BBB de electorale wind in de zeilen te geven. Radicale boeren willen helemaal geen oplossing, maar populistisch rechts aan de macht."' Als je een term als 'rabiaat links' gebruikt naar aanleiding hiervan dan denk ik dat je stem nooit naar iets dat ook maar naar links neigt zou gaan.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 18:53

Pabst, nou dat getuigt van karakter. Flinke vent hoor.

DaanOuwens
DaanOuwens8 feb. 2023 - 19:38

@ itsme3 Jij schrijft: Extionction Rebellion is juist het schoolvoorbeeld van rabiaat links. In opstand komen tegen uitsterving? En dat straalt volgens jou agressie uit? Waarom dan? Waar zit die agressie dan precies in? In het in opstand komen? Of in het uitsterven? Jij zou liever zien bevordering van het uitsterven van de menselijke soort? En dan is het niet agressief? En FDF ook niet agressief? Dit soort teksten brengt mij altijd weer tot de conclusie dat de Nederlander niet bestaat. Er leven hier miljoenen mensen langs elkaar heen zonder dat er enige basale waarden gedeeld worden. En vaak is dat maar beter ook.

oproerkraaier
oproerkraaier8 feb. 2023 - 19:38

itsme: de naam itsme dan rabiaat rechts.

oproerkraaier
oproerkraaier8 feb. 2023 - 19:42

Dan zou ik je aanraden om dit eens te lezen : https://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-cynische-leugens-van-caroline-van-der-plas.html

Zandb
Zandb9 feb. 2023 - 7:20

Wir Vooral doen, als u zo dom van uw recht op deelname aan de democratie gebruik wil maken. Hier gaat hier om een groep boeren die graag de basis vormt voor een Blut und Boden land: Win-win.

Proletarier
Proletarier9 feb. 2023 - 7:54

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk9 feb. 2023 - 8:54

"Dit soort teksten brengt mij altijd weer tot de conclusie dat de Nederlander niet bestaat. Er leven hier miljoenen mensen langs elkaar heen zonder dat er enige basale waarden gedeeld worden. En vaak is dat maar beter ook. " Er is inderdaad een verschil van inzicht tussen groepen in de Nederlandse samenleving. Dat betekent dus ook dat we moeten accepteren dat men niet voor iedereen kan spreken als het om actievoeren gaat. Geen algemeen belang maar groepsbelang dus.

DaanOuwens
DaanOuwens9 feb. 2023 - 10:12

@ IkHebAltijdGelijk Jij schrijft: Dat betekent dus ook dat we moeten accepteren dat men niet voor iedereen kan spreken als het om actievoeren gaat. Geen algemeen belang maar groepsbelang dus. Dat is helemaal correct, vandaar ook dat de oproep van deze boeren extremisten nergens op slaat.

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:17

@WsP Dat is dan zonde van je stem...

omaoeverloos
omaoeverloos9 feb. 2023 - 13:26

"In opstand komen tegen uitsterving?" De wereldbevolking is dit jaar alweer gegroeid met 7,2 miljoen mensen tot ruim 8 miljard. Het wil dus nog niet zo lukken met dat uitsterven.

MG1968-2
MG1968-28 feb. 2023 - 16:08

Kan het niet anders zien dan (verder) aansturen op burgeroorlog. Het gaat hier ook niet meer om het landbouwaccoord maar om klein (extreem) rechts aan de macht te krijgen.

1 Reactie
Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 11:20

Ik zie het vooral als domheid van een groepje die niet voor elkaar krijgt wat het wil voor elkaar krijgen. Of zijn ze links en rechts al knokploegen e.d. aan het formeren, want dan moeten we idd uitkijken...

Farmer3.0
Farmer3.08 feb. 2023 - 15:54

Kunnen beide groeperingen na afloop samen een hapje en drankje doen.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier9 feb. 2023 - 1:59

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

korheiden
korheiden8 feb. 2023 - 15:20

Uit recent onderzoek van het RIVM blijkt de stikstofneerslag vanuit boerderijen zich te beperken tot ca. 500 meter afstand. Dat zal de boeren zeker extra motivatie geven voor deze demonstratie. Het wordt druk in Den Haag. Op zondag nog de jaarlijkse City-Pier-Cityloop....

2 Reacties
Volrin
Volrin8 feb. 2023 - 17:49

"Uit recent onderzoek van het RIVM blijkt de stikstofneerslag vanuit boerderijen zich te beperken tot ca. 500 meter afstand." Bronvermelding? Ik zie namelijk alleen pro-boeren sites die bewering maken en op de site van het RIVM kom ik alleen de uitspraak tegen dat 5% van de ammoniak binnen 500 meter neerdaalt: https://www.rivm.nl/stikstof/vragen-en-antwoorden-over-stikstof-en-ammoniak De brief van de minister, waar boerenbuisness naar verwijst bevat enkel een grafiek die maar tot 500 meter meet. Daarin staat dus niet hoeveel er neerdaalt voorbij die 500 meter. Dat betekend niet dat dat 0 is.

Raoul79
Raoul7910 feb. 2023 - 16:35

Ik zie de boeren vakbladen dit ook niet claimen. Wel wordt er in bijvoorbeeld boeren business gezegd dat het vanaf 500 meter niet meer toegerekend kan worden aan individuele bronnen. Wat ik begrijp is dit zo omdat de absolute waardes te klein worden

Adaestuo
Adaestuo8 feb. 2023 - 15:19

Het kan me niet verbazen, boeren waren ook tijdens de tweede wereldoorlog overtuigd fout.

3 Reacties
Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 12:48

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Gerygrr
Gerygrr9 feb. 2023 - 15:15

Sinds wanneer waren de boeren fout? Die stelling is nooit in zijn algemeenheid te verdedigen. Juist op het platteland bij boeren zaten veel Joden ondergedoken.

Peterrr3
Peterrr39 feb. 2023 - 15:20

@Adaestuo, ik vind dit nogal een beschuldiging. Kun je die ook onderbouwen?

JasDon
JasDon8 feb. 2023 - 15:12

Als ER zelf geen demonstratie aanmeldt bij de gemeente en FDF & co. wel, dan heeft ER ook niet echt te klagen?

Volrin
Volrin8 feb. 2023 - 15:08

"In de videoboodschap kondigde Van Den Oever aan: "Deze keer niet alleen met de boerenstandpunten, maar met alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij. Van toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem"." Zodat jullie daar op mee kunnen liften en net kunnen doen alsof alle problemen hetzelfde zijn?

Volrin
Volrin8 feb. 2023 - 15:07

Kunnen we mooi zien hoe consequent en niet onderscheidend, de politie optreed.

11 Reacties
Jozias2
Jozias28 feb. 2023 - 16:48

@volrin Waar zou de politie tegen op moeten treden? Er wordt toch alleen een demonstratie aangekondigd? Volgens mij mag dat. Als XR wil demonstreren mag dat ook. Ze moeten gewoon beiden met de bus of trein komen en niet de boel blokkeren.

Volrin
Volrin8 feb. 2023 - 17:43

@Jozias "@volrin Waar zou de politie tegen op moeten treden?" Tegen illegale acties/wetsovertredingen. "Er wordt toch alleen een demonstratie aangekondigd? Volgens mij mag dat. Als XR wil demonstreren mag dat ook. " De geschiedenis leert dat FDF niet op een wettelijke manier kan en/of wil demonstreren. "Ze moeten gewoon beiden met de bus of trein komen en niet de boel blokkeren. " Eens, maar dat is niet hoe ze zich de afgelopen jaren hebben gedragen.

Jozias2
Jozias28 feb. 2023 - 18:41

@volrin Eens maar dat is ook bij XR het geval. En laten we nu even naar de feiten kijken; - FDF roept op tot demonstratie en heeft deze aangemeld. Zolang ze zich daarbij aan de wet houden is dat dus prima. -XR roept op tot een blokkade van een snelweg en beperkt daarmee het democratische recht op demonstratie van FDF aangezien de Utrechtse baan de belangrijkste route is om op het Malieveld te komen. Doel van de demonstratie doet niet ter zake, hoogstens bij het besluit of iemand wil deelnemen of niet.

Martin van der Linde
Martin van der Linde8 feb. 2023 - 18:57

Je zet ER op alle toegangswegen rond Den Haag neer, zodat de boeren niet verder kunnen. Daar krijgen ze vega snacks die helpen om het testosteron gehalte van de boeren naar beneden te brengen en misschien, heel misschien wordt het toch nog gezellig.

DaanOuwens
DaanOuwens8 feb. 2023 - 19:41

@ Jozias2 Jij schrijft; Ze moeten gewoon beiden met de bus of trein komen en niet de boel blokkeren. Hoe aannemelijk is het denk je zelf dat die boeren met de trein komen? Op een schaal van 1 tot 10?

Jozias2
Jozias28 feb. 2023 - 20:22

@daan Bij de vorige boeren protesten op het Malieveld was het erg druk in de trein. Niet elke boer heeft een traktor of is bereid daarmee naar Den Haag te rijden. Natuurlijk vallen de trakteren meer op maar om er dan maar vanuit te gaan dat elke boer alleen maar op de traktor rijdt is wat vooringenomen.

Volrin
Volrin9 feb. 2023 - 5:21

@Jozias "@volrin Eens maar dat is ook bij XR het geval." Heb ik ook nergens ontkent. " En laten we nu even naar de feiten kijken; " Let's. "- FDF roept op tot demonstratie en heeft deze aangemeld. Zolang ze zich daarbij aan de wet houden is dat dus prima." FDF heeft ook een geschiedenis aan feiten dat ze zich niet aan de wet houden dus is er gegronde reden om aan te nemen dat ze dat ook deze keer niet zullen doen.

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 9:01

@volrin Eens, dus ik kan mij voorstellen dat de politie zich voorbereid op een scenario dat ze weer met tractors komen. Dat hebben ze de voorgaande keren ook gedaan door de hele binnenstad met hulp van defensie af te zetten. Maar dat is geen reden om bij voorbaat op te treden.

Volrin
Volrin9 feb. 2023 - 13:28

@Jozias U bent denk ik in de war met wie u in discussie bent. Ik heb het helemaal niet over vooraf ingrijpen.

Jozias2
Jozias29 feb. 2023 - 20:58

@volrin U heeft het bij voorbaat over politie optreden. Ik zeg dat dergelijke opmerkingen voorbarig zijn aangezien er nog geen enkele indicatie is van een strafbaar feit. U geeft daarbij aan als toelichting : “De geschiedenis leert dat FDF niet op een wettelijke manier kan en/of wil demonstreren.“ En “FDF heeft ook een geschiedenis aan feiten dat ze zich niet aan de wet houden dus is er gegronde reden om aan te nemen dat ze dat ook deze keer niet zullen doen.“ Dat is volgens mij een vooringenomen houding.

Volrin
Volrin11 feb. 2023 - 11:03

"U heeft het bij voorbaat over politie optreden. " Ik heb het er over dat ALS de wet wordt overtreden, de politie consequent moet optreden. Nergens heb ik gesteld dat ze preventief moeten optreden. "Ik zeg dat dergelijke opmerkingen voorbarig zijn aangezien er nog geen enkele indicatie is van een strafbaar feit. " Maar die zijn er wel. Ik heb het al meerdere keren genoemd: In het verleden heeft de FDF meerdere malen laten zien niet bereid te zijn zich aan de wet te houden. Dus er is wel degelijk gegronde reden om er rekening mee te houden dat dit ditmaal ook het geval zal zijn. Nogmaals, dat betekend niet dat de politie preventief moet optreden, maar wel er op voorbereid moet zijn in te grijpen als er iets gebeurd. "U geeft daarbij aan als toelichting : “De geschiedenis leert dat FDF niet op een wettelijke manier kan en/of wil demonstreren.“ Omdat u blijft ontkennen dat er redenen zijn om te verwachten dat FDF zich niet aan de wet zal houden. "Dat is volgens mij een vooringenomen houding. " Nee, dat is een redelijk verwachting op basis van geconstateerde feiten.

GeenProbleem
GeenProbleem8 feb. 2023 - 14:57

Opzouten van die weg, ga lekker op het Malieveld staan.

3 Reacties
Jozias2
Jozias28 feb. 2023 - 16:49

@geenprobleem Er staat dat de locatie nog niet bekend is. Wel geven ze aan dat er een podium komt. Waarom zou het op de weg zijn?

Polarisario
Polarisario8 feb. 2023 - 17:06

Zeg je dat nou tegen XR zodat de boeren er via de A12 naartoe kunnen komen?

itsme3
itsme38 feb. 2023 - 17:27

@Polarisario "Zeg je dat nou tegen XR zodat de boeren er via de A12 naartoe kunnen komen?" Dat zou lachen worden. Kijken hoe snel die lijm van XR oplost als de tractoren er aan komen.