Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boze boeren dreigen met 'grootste demonstratie ooit' in Den Haag op zelfde dag als klimaatactie A12

  •  
08-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6978 keer bekeken
  •  
ANP-425247789

De extremistische boerenbeweging Farmers Defence Force (FDF) heeft voor zaterdag 11 maart "de grootste demo aller tijden" in Den Haag aangekondigd. Dat gebeurde door Mark van den Oever in een videoboodschap. Waar de boze boeren hun actie willen houden, werd er niet bij gezegd. Op dezelfde dag staat een nieuwe grote klimaatactie van Extinction Rebellion gepland op de A12 bij Den Haag.

In de videoboodschap kondigde Van Den Oever aan: "Deze keer niet alleen met de boerenstandpunten, maar met alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij. Van toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem".

Bij de boerenactie zijn volgens FDF extreemrechtse kopstukken te gast, waaronder Geert Wilders, Wybren van Haga en Eva Vlaardingerbroek. 

Greenpeace-directeur Andy Palmen sorteerde eerder deze maand al voor op een dergelijke actie vanuit de boeren, zo vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Bij een bericht over melkveehouders die 'een bom onder het landbouwakkoord' leggen, schreef hij: "Al weken gaat het gerucht dat het landbouwakkoord met veel bombarie vlák voor de verkiezingen wordt opgeblazen. Om zo BBB de electorale wind in de zeilen te geven. Radicale boeren willen helemaal geen oplossing, maar populistisch rechts aan de macht."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.