Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bouwvakker schrikt van tijdelijk coronaziekenhuis met 4000 bedden

  •  
25-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
excel

© Afbeelding: Google Maps

Bouwvakker Alex Woodside nam het gevaar van het nieuwe coronavirus aanvankelijk niet zo serieus. Tot hij werd gevraagd om te helpen bij het ombouwen van het Londense evenementencomplex ExCeL tot tijdelijk ziekenhuis.
“Ze bereiden zich hier voor op grote aantallen doden”, zegt Woodside in een video die hij maakte in een van de hallen van het enorme complex. Het leger is ingeschakeld om het gebouw dat normaal wordt gebruikt voor beurzen en grote evenementen, zo snel mogelijk om te bouwen.
De ExCeL-hallen moeten uiteindelijk plaats bieden aan vierduizend bedden, allemaal bedoeld voor de behandeling van patiënten met Covid-19. Maandag moeten de eerste vijfhonderd bedden al klaar staan om in gebruik te worden genomen in het tijdelijke ziekenhuis, dat de naam NHS Nightingale heeft meegekregen.
Ook elders in het Verengd Koninkrijk zullen er in de komende weken tijdelijke noodhospitalen verrijzen, schrijft The Guardian. Er zijn tot nu toe 422 Britten aan de ziekte overleden. De problemen zijn het nijpendst in Londen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.