Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bouwplannen Westoever beangstigen Midden Oosten-kwartet

  •  
16-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Westbank.jpg
Doorgang huizenbouw op de Westoever blaast Vredesproces op
Het Midden Oosten-kwartet heeft zijn ‘uiterste bezorgdheid’ uitgesproken over de uitbreiding van Joodse nederzettingen op de Westbank. De Israëlische regering keurde onlangs de bouw van 277 woningen bij Ariël op de Westbank goed. Vorige week werd het plan om vierduizend appartementen te bouwen in Oost Jeruzalem goedgekeurd.
Het Vredesproces dat al op een dieptepunt zit, dreigt nu te worden opgeblazen. De Verenigde Staten, Rusland, de Europese Unie en de Verenigde Naties zijn bang dat de situatie uit de hand gaat lopen. De Palestijnse Autoriteit is furieus. De vier machtsblokken kondigden aan ‘unilaterale acties’ van zowel Israel als de Palestijnen te veroordelen.
In de verklaring schreef het kwartet: “het kwartet is uiterst bezorgd over de Israëlische aankondigingen om door te gaan met de bouw van nieuwe woningen bij de nederzetting in Ariel en Oost-Jeruzalem”.
Israel zit met een nijpend woningtekort en moet vanwege de economische behoefte drastische beginnen met huizen bouwen. De beslissing om dat juist op Palestijns grondgebied te doen irriteert de Palestijnse Autoriteit. De PA liet weten dat nu des te meer urgentie is voor het stichten van de Palestijnse staat. Minister van Defensie Ehud Barak zou de restanten van het vredesproces wil opblazen meent de PA.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.