Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bos noemt D66 'soms akelig rechts'

  •  
26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
bos_300.jpg

'Wilders en Pechtold maken elkaar groot'

PvdA-leider Wouter Bos noemt D66 in een interview met EenVandaag ‘op een aantal terreinen akelig rechts’. Voor de PvdA beschouwt hij de vervanging van minister Vogelaar door Van der Laan zijn belangrijkste zet van het afgelopen jaar.
Door redactie Joop
In het interview zegt Bos dat de partij het moeilijk heeft omdat de doelstelling, emancipatie van de arbeider, bereikt is. “Nu hebben ze een auto en dan komen wij met de kilometerheffing, nu hebben ze een koophuis en dan beginnen wij over de hypotheekrenteaftrek.”
D66 noemt hij op sommige punten ‘akelig rechts’ omdat de partij volgens hem “keihard wil bezuinigen op sociale zekerheid en ontwikkelingssamenwerking.” De partij van Alexander Pechtold groeit weliswaar maar volgens Bos ontbeert deze een concrete visie.Bos verwoordt het als volgt:
Als je Pechtold vraagt hoe het dan moet met de integratie, antwoordt hij: ‘Ik ben tegen Wilders’.
Gevraagd naar zijn belangrijkste zet van het voorbije jaar noemt hij de vervanging van integratieminister Vogelaar door Van der Laan. “Een helder geluid tegenover Wilders, krachtige maatregelen, geen naïviteit over waar het slecht gaat met de integratie maar wel iedereen een volwaardige plek geven.”
Hij voorspelt dat de partij hoe dan ook gaat verliezen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart omdat er in 2006 een enorme winst is geboekt die niet geëvenaard kan worden. Bos zegt actief campagne te gaan voeren om ervoor te zorgen dat de partij de grootste blijft in zoveel mogelijk plaatsen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.