Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boris Johnson: We gaan virus binnen 3 maanden verslaan

  •  
19-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
borisjohnson
Boris Johnson, die tijdens de Brexit-campagne beloofde dat uittreding uit de EU ervoor zou zorgen dat er wekelijks 350 miljoen pond beschikbaar zou komen voor de nationale gezondheidszorg NHS, denkt nu dat het Verenigd Koninkrijk binnen twaalf weken het tij kan keren en het coronavirus kan verslaan. Dat zei de Britse premier donderdag tijdens een persconferentie.
Voorwaarde is wel dat de Britten zich houden aan de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd. De Britse autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen om zich te houden aan social distancing-regels, maar lang niet iedereen volgt dat advies op. Het helpt daarbij niet dat cafés en restaurants, anders dan in andere Europese landen, nog gewoon open zijn. Ook de 79-jarige vader van de premier, Stanley Johnson, kondigde twee dagen geleden aan dat hij gewoon naar de pub blijft gaan.
Inmiddels zijn er 144 Britten aan Covid-19 overleden. De ziekte houdt vooral huis in Londen: 40 procent van de overleden patiënten komt uit de hoofdstad.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.