Joop

Boris Johnson stapt per direct op als parlementslid na disciplinaire maatregel wegens bedrog

  •  
09-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
728 keer bekeken
  •  
ANP-465528306

Boris Johnson, de voormalige conservatieve premier die het land in het Brexit-drama stortte, stapt per direct op als parlementslid. Reden is een strafmaatregel, waaronder een schorsing voor minstens 10 dagen. Johnson kreeg de straf opgelegd nadat opnieuw was gebleken dat hij als premier tegen het parlement heeft gelogen in het zogeheten partygate-schandaal. Dat kwam er op neer dat Johnson en zijn staf feestje hielden terwijl het land onder zware lockdownregels was gesteld en burgers niet eens afscheid mochten nemen van hun stervende familieleden.

Het vertrek van Johnson betekent dat er voor zijn zetel nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven voor zijn district Uxbridge and South Ruislip in het westen van Londen. Net voordat hij zijn aftreden bekendmaakte, deelde Johnson nog adelijke titels en onderscheidingen uit aan medewerkers die bij het schandaal betrokken waren. 

"Ik word gedwongen te vertrekken door een klein handjevol mensen, zonder bewijs om hun beweringen te onderbouwen, en zelfs zonder goedkeuring van leden van de conservatieve partij, laat staan van het bredere electoraat," zegt hij een korte verklaring. Hij zat sinds 2001 in het parlement. Johnson haalde ook hard uit naar premier Sunak die zakt in de peilingen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

oproerkraaier
oproerkraaier10 jun. 2023 - 21:39

brexit: https://www.gelderlander.nl/buitenland/britse-supermarkten-wantrouwen-verarmde-klanten-kaas-spek-paracetamol-en-oploskoffie-beveiligd~ac9c4e9d/

Volrin
Volrin10 jun. 2023 - 7:07

""Ik word gedwongen te vertrekken door een klein handjevol mensen, zonder bewijs om hun beweringen te onderbouwen, en zelfs zonder goedkeuring van leden van de conservatieve partij, laat staan van het bredere electoraat," Hoe hebben ze dat dan voor elkaar gekregen Boris?

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman9 jun. 2023 - 21:17

Hij doet een Trumpje.

oproerkraaier
oproerkraaier9 jun. 2023 - 21:03

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/briljante-video-toont-de-leugens-waarmee-britten-tot-brexit-verleid-werden