Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boris Johnson en Rishi Sunak beboet voor illegale lockdownfeestjes

  •  
12-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
364 keer bekeken
  •  
ANP-445995518

De Britse premier Boris Johnson en zijn minister van Financiën Rishi Sunak krigen een boete voor het overtreden van de Covid-maatregelen tijdens de lockdown. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Johnson en zijn directe medewerkers hebben zich schuldig gemaakt aan feestjes in de ambtswoning van de premier terwijl de rest van Groot-Brittannië gedwongen thuis zat. Het is voor het eerst in de Britse geschiedenis dat een zittende premier schuldig wordt bevonden aan een wetsovertreding. 

Een woordvoerder van het kabinet laat weten: “De premier en de minister van Financiën hebben vandaag bericht ontvangen dat de politie van Londen van plan is boetes uit te vaardigen. We hebben nog geen verdere details, maar we zullen u opnieuw informeren wanneer we dat hebben.”

Voor Sunak, die vaak genoemd wordt als opvolger van Johnson als premier, zijn het roerige tijden. Hij ligt momenteel ook onder vuur vanwege belastingontduiking door zijn vrouw, die officieel niet in het Verenigd Koninkrijk woont en daardoor jaarlijks miljoenen aan belastingen niet afdraagt. Zijn echtgenote, Akshata Murty, is de dochter van een van de rijkste zakenmannen van India. Over de dividenden van haar aandelen in Infosys, het technologiebedrijf van haar vader, droeg ze om die reden tot nu toe niets af. Afgelopen weekend liet ze weten dit nu alsnog te doen. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.