Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

Borat brengt Trump-adviseur Giuliani in moeilijkheden

  •  
21-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2020-10-21 om 20.05.48
Beelden van Rudy Giuliani liggend op een hotelbed, zijn overhemd losgeknoopt en zijn hand in zijn broek gestoken, terwijl hij een journaliste aankijkt. Het brengt de adviseur en vertrouweling van president Donald Trump mogelijk in een lastig parket. De beelden zijn te zien in de nieuwste Borat-film van Sacha Baron Cohen die aanstaande vrijdag uitkomt.
In de film wordt Giuliani geïnterviewd door actrice Maria Bakalova, die de dochter van Baron Cohens personage Borat speelt. Ze doet zich voor als een journaliste van een ultrarechtse nieuwszender uit Kazakhstan. Na het interview vraagt ze Giuliani mee voor een drankje op haar hotelkamer, die volhangt met verborgen camera’s. Nadat Bakalova Giuliani’s microfoon afdoet, gaat hij op bed liggen en steekt zijn hand in zijn broek. Op dat moment komt Borat de kamer binnenstormen en roept: “Ze is 15. Ze is te oud voor je.”
Hoe de scène er verder ongeveer uitziet, valt af te leiden aan een telefoontje dat Giuliani zelf naar de politie pleegde na het voorval. Dat gebeurde al op 7 juli. Giuliani deed aangifte van een bijzonder geklede man die de kamer binnendrong. Later verduidelijkte hij in een gesprek met de New York Post:
“Er komt een vent binnen met een gekke, laat ik zeggen roze transgender outfit. Het was een roze bikini met kant, met daarboven een doorschijnende top. Het zag er absurd uit. Hij had een baard, blote benen en niet in de verste verte wat ik aantrekkelijk zou noemen.”
Giuliani zei zich later te realiseren dat het om Sacha Baron Cohen ging: “Ik dacht aan alle mensen die hij voor de gek heeft weten te houden en ik voelde me er goed bij dat hij mij niet te pakken heeft gekregen”.
Of dat laatste zo is, valt na het zien van de beelden waarschijnlijk te betwijfelen. Hoewel Giuliani in de verste verte niets strafbaars deed – Bakalova is 24 en Giuliani ging mee op haar uitnodiging – is de vraag hoe Trumps conservatief christelijke achterban op de uitspatting van de getrouwde Giuliani zal reageren. Journalisten van The Guardian hebben geprobeerd contact te leggen met Giuliani, maar die wil geen commentaar geven.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

PVDB2
PVDB222 okt. 2020 - 17:18

Ach, de ultra christelijk conservatieve deel van de achterban van Trump kijkt geen tv of gaat niet naar de bioscoop. Mag niet van God, want poort naar de hel. Verderfelijk; Sodom en Gommora. Dus kan men het ook niet zien. Dat men wel een laptop heeft en internet toegang (voor school, werk) is dat niet natuurlijk. Vaak vergeeft men Trump voor zijn uitspraken en handelingen zoals buitenechtelijke affaires. Want hij is er voor ons. En hecht belang aan Gods woord. En dat is belangrijker. Ook dit zal vergeven worden. Als is het wel mooi om te zien hoe Cohen de mensen zover krijgt dat ze hun ware aard en denkbeelden laten zien. Niet alleen in Borat maar ook in Who is America. Pedofielen detectors en wapen training voor kleuters...

OlavM
OlavM22 okt. 2020 - 13:39

Maria Bakalova: "Grab them by the cock."

JanB2
JanB222 okt. 2020 - 0:27

Oh shit! The saga continues! PS Niet dat het ook maar enige invloed zal hebben trouwens (Eirda heeft gelijk). Dáárvoor zijn de VS al te ver heen.

Greendutch
Greendutch21 okt. 2020 - 23:59

mannen blijven tot op hoge leeftijd dromen dat ze aantrekkelijk zijn voor jonge vrouwen ?

1 Reactie
Starter2
Starter222 okt. 2020 - 7:47

Is dat niet zo dan.............

Sailor2
Sailor221 okt. 2020 - 21:53

Geweldig, wat een bak. Die foto is natuurlijk goud. En nee Trumps harde kern geeft er niks om maar die heb ik niet nodig om eens hartelijk te lachen om de man. Zie een leuke parallel met een hotelkamer in Moskou, een Oranje man en standaard geheime dienst beleid richting machtige figuren. Maar dat is natuurlijk speculatie...

adriek
adriek21 okt. 2020 - 19:52

De aanhang van Trump zal stellen dat G. er niets aan kan doen, hij is er in geluisd door de Linkse media. Iedereen zou toch meegaan met een willekeurige vrouw naar een hotelkamer als er een kansje is dat er seks uit voortkomt?

1 Reactie
Willem Heerema
Willem Heerema21 okt. 2020 - 20:22

Beste Eirda, Je schreef "Iedereen zou toch meegaan met een willekeurige vrouw naar een hotelkamer als er een kansje is dat er seks uit voortkomt?". Volgens u ook als getrouwde man of vrouw bij een "kansje op seks met een willekeurige man of vrouw. Zou u dat doen? en volgens u iedereen?

libertariër2
libertariër221 okt. 2020 - 19:08

Hoezo zou dit een probleem zijn ? Een volwassen man en vrouw gingen samen naar een hotelkamer ?

12 Reacties
libertariër2
libertariër221 okt. 2020 - 19:20

Ik lees veel haat richting Giuliani overal, ook bij andere topics. Vergeet niet mensen dat dit niet een of andere halve zool is maar de persoon die persoonlijk het einde van de italiaanse mafia in New York heeft verzorgd.

adriek
adriek21 okt. 2020 - 19:50

@libertarier: ben je tot het eind van het artikel gekomen? Je reactie geeft de indruk van niet. "Of dat laatste zo is, valt na het zien van de beelden waarschijnlijk te betwijfelen. Hoewel Giuliani in de verste verte niets strafbaars deed – Bakalova is 24 en Giuliani ging mee op haar uitnodiging – is de vraag hoe Trumps conservatief christelijke achterban op de uitspatting van de getrouwde Giuliani zal reageren."

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde21 okt. 2020 - 20:13

Giuliani is in de loop der jaren heel wat zool en respect kwijtgeraakt. Fox kreeg het Biden verhaal als eerste aangeboden maar wilde er niet aan. Daarom kreeg de andere dochter van het moederbedrijf van Fox, de NYP, het verhaal, zodat Fox een journalistiek excuus had om het verhaal te verslaan zonder de wet te overtreden. Maar zelfs binnen de NYP was niemand blij met Giulliani's illegaal verkregen verhaal. De gehele redactie wees plaatsing af en de man die het moest schrijven wilde beslist zijn naam er niet onder hebben. Toen Fox Giuliani vroeg of hij dacht dat het verhaal een Russisch luchtje had, antwoordde hij dat er 50% kans was dat dat inderdaad zo was. Nu staat hij zelf onder verdenking van de FBI voor samenzwering.

libertariër2
libertariër221 okt. 2020 - 20:19

@Eirda Jawel hoor, ik trek het nut van het artikel in twijfel. Door dit te zeggen hoop ik dat mensen de nieuwswaardigheid van dit "nieuws" kunnen uitleggen. Aan jou reactie te zien heb jij daar ook geen antwoord op.

JanB2
JanB222 okt. 2020 - 0:30

"Vergeet niet mensen dat dit niet een of andere halve zool is maar de persoon die persoonlijk het einde van de italiaanse mafia in New York heeft verzorgd" En verder zo gek als een deur is. Veel hoef je er dus niet voor te kunnen. Zal me trouwens niks verbazen als de mafia uiteindelijk het laatste lacht in deze. Voor tuig zijn de VS immers het land van onbegrensde mogelijkheden (zie Trump).

Joe Speedboot
Joe Speedboot22 okt. 2020 - 6:04

'Een volwassen man en vrouw gingen samen naar een hotelkamer ?' Tuurlijk joh. Na afloop van het interview, even naar de hotelkamer met de journaliste. Iets met professionaliteit.. Zou de media wel eens willen horen als Rutte zoiets deed. 'dat dit niet een of andere halve zool is maar de persoon die persoonlijk het einde van de italiaanse mafia in New York heeft verzorgd.' En daarom is hij boven alle kritiek verheven...? Giuliani is niet bepaald in zijn eerste leugen gestikt.

Marinus Calamari
Marinus Calamari22 okt. 2020 - 8:23

Nee libertarier, zoals het artikel aangeeft, heeft hij (waarschijnlijk) niets strafbaars gedaan. En misschien ook niets ethisch laakbaars, als blijkt dat hij en zijn vrouw een open relatie hebben waardoor Rudy als een pik zonder kop zijn lul achterna kan lopen en er onvoorwaardelijk op los mag neuken. Overigens is niet duidelijk of de actrice toegestemd had met seks, en in voorkomend geval is bij voorbaat met je lul gaan spelen dan beargumenteerbaar seksueel overschrijdend gedrag. Vermoedt dat dat, iig op papier, wel weer strafbaar is in de USA. En sterke leiders met een "tough on crime" platform en onorthodoxe (lees: illegale) methodes zijn meer een ding voor het rechtsvolk hier. Linksmensen zijn daar eerder wat huiverig voor, associaties met pop-rechts en fascisme en dat soort dingen.

Geesteman
Geesteman22 okt. 2020 - 8:58

@Joe Speedboot. [Zou de media wel eens willen horen als Rutte zoiets deed.] Er zou een zucht van opluchting door het land gaan. Hèhè eindelijk.

libertariër2
libertariër222 okt. 2020 - 11:32

@joe Zou het Rutte wel gunnen om eindelijk ontmaagd te worden. Hij is ook niet boven kritiek verheven maar bedoel meer te zeggen dat hij vast wel redelijk intelligent zal zijn. @martin "illegaal verkregen" zoiets als een geheime informant die vertrouwelijke documenten van Trump zijn inkomstenbelasting overdraagt aan de kranten ?

Joe Speedboot
Joe Speedboot22 okt. 2020 - 16:57

'dat hij vast wel redelijk intelligent zal zijn.' Dat was Dominque Strauss Kahn ook..

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde23 okt. 2020 - 12:18

libertarier: ja, illegaal, de man had stiekem een kopie van de harde schijf gemaakt maar de FBI daarover niet ingelicht.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 okt. 2020 - 19:47

[ Dat was Dominque Strauss Kahn ook ..] en toch liep het niet echt goed af.

Ryan2
Ryan221 okt. 2020 - 18:59

Ach, grappig dat Giuliani nu een koekje van eigen deeg krijgt. Hij is ook met modder aan het smijten naar de zoon van Biden. Wordt zo wel een vieze smeerboel daar in Amerika.

1 Reactie
JanB2
JanB222 okt. 2020 - 0:28

Worden?

Willem Heerema
Willem Heerema21 okt. 2020 - 18:29

Wederom een prachtige stunt van Sacha Baron Cohen, die overigens veel stof kan doen opwaaien. We wachten in spanning af.