Joop

#BOOS legt Ahold over de knie wegens uitbuiten personeel

  •    •  
28-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
269 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-06-28 om 18.02.17
Jesse werkte bij supermarkt Plus. Daar kreeg hij betaald in schaal A, terwijl hij werk deed met de functies uit schaal B. Oftewel: Jesse kreeg te weinig salaris voor de taken die hij uitvoerde. Dat kan niet en dus schakelde hij het programma #BOOS in en schoot Tim Hofman hem te hulp. Dat viel niet in goede aarde bij de supermarktleiding, maar het leidde wel tot Kamervragen van PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk over het uitbuiten van jongeren met een baan bij de supermarkt in plaats van gewoon de cao na te leven.
Eind goed, al goed? Nee.
Tim gaat samen met Jesse langs een drietal grote supermarkten met een modelcontract dat het onmogelijk maken om de cao-afspraken verkeerd te interpreteren. Ervan uitgaand dat al die jongeren die in een te lage schaal betaald krijgen te weinig verdienen omdat de supermarkt een eerlijk foutje maakt, natuurlijk. Alleen wat blijkt nu: Albert Heijn heeft de eerdere uitzending van #BOOS ook gezien en heeft de medewerkers verteld dat Tim de supermarkt cao helemaal verkeerd uitlegt. Wanneer Tim verhaal gaat halen, gaat het met het verhaal van de Ahold-woordvoeder helemaal mis.
Abonneren op het YouTube-kanaal van #BOOS kan hier
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Hiltermann
Hiltermann29 jun. 2018 - 7:24

" Tim gaat samen met Jesse langs een drietal grote supermarkten met een modelcontract dat het onmogelijk maken " " Het midden-, en kleinbedrijf moeten mensen jarenlang opleiden ........" Ik reageer niet inhoudelijk maar verbaas mij opnieuw over de slordigheid waarmee Nederlanders met de Nederlandse taal om gaan. Is het echt zo moeilijk bij een enkelvoud onderwerp de juiste werkwoordvorm te kiezen?

1 Reactie
Ecclesia
Ecclesia29 jun. 2018 - 9:02

Nou ja, los daarvan... 'proofreading' hoort ook te gebeuren, gebeurt steeds minder tegenwoordig (zelfs grote internationale sites doen het vaak niet meer). Bezuinigingen? Overvloed aan nieuws artikelen en te weinig man in dienst? Combinatie? Vroeger had je nog een eindredacteur die alles netjes las, nadat een collega van de schrijver het al even doorgenomen had. Drie paar ogen zien meer dan één paar.

Quibus2
Quibus228 jun. 2018 - 21:56

Heerlijk fact-free gedaas van de grote kruidenier die op de kleintjes let (en ze uitknijpt). Daarnaast schijnen zelfs(!) Polen de werkdruk bij distributiecentra van AH onredelijk hoog te vinden. Het heeft er toch op zijn minst alle schijn van dat er iets structureel iets mis is bij het managmeent van dit bedrijf. Een soort ABN-AMRO, ook al is de hele sector tamelijk fout, maar er is er echt eentje de foutste van allemaal. Dat AH dat (b)lijkt te zijn in een bedrijfstak waarin ook de Lidl opereert, is dan wel weer een prestatie). (Wat gegeven de stuitende zelfvoldaanheid (waar de VVD nog jaloers op zou kunnen zijn) in al haar reclames en andere mediauitingen, nauwelijks tot verbazing zou moeten strekken).

richarrd
richarrd28 jun. 2018 - 20:23

Er zou natuurlijk helemaal geen sprake moeten zijn van een schaal A en een schaal B. Het midden-, en kleinbedrijf moeten mensen jarenlang opleiden bijvoorbeeld als loodgieter en dienen gewoon iedereen volgens de CAO te betalen. Iemand "opleiden" tot kassamedewerker dat is relatief heel eenvoudig en het is absoluut niet nodig om de mensen een lager loon te geven om de "opleiding" te kunnen bekostigen.