Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jongetjes bouwen geweldige boomhut, gemeente sloopt zonder waarschuwing

  •  
29-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
589 keer bekeken
  •  
8063794509_5eb88ec581_z
In de gemeenste Oud-Beijerland had een groep kinderen van acht een grote boomhut gebouwd samen met hun ouders. De kinderen beleefden de grootste lol en volgens een aantal ouders ‘zorgde het voor harmonie in de wijk’. Maar de gemeente had daar geen boodschap aan en heeft de boomhut zonder mededeling of waarschuwing volledig gesloopt.
De ouders in de buurt balen er erg van. Zo zeggen moeders Irene Grootenboer en Kim Bremer in het AD: ‘Steeds meer kinderen van andere leeftijden kwamen erbij. Er werden vriendschappen gesmeed en veel gelachen. En de vaders klusten in het weekend ook mee. Dat is nu allemaal weg.’
Het is een opvallende keuze van de gemeente, omdat er juist vaak geroepen wordt om gelegenheden waar buurtbewoners bij elkaar komen en er recent nog een hele campagne door het land hing met de oproep om ‘jongens weer jongens te laten zijn’.
Wethouder Piet van Leenen heeft dan ook gezegd dat hij baalt van de rigoureuze sloop van de boomhut. Volgens hem was de veiligheid van de kinderen in het geding omdat er wat spijkers en schroeven uit de boom staken. ‘Maar slopen zonder mededeling aan de jongens is niet de goede beslissing geweest. Dit had nooit zo mogen gebeuren.’ Volgens Van Leenen heeft de buitendienst die de boomhut sloopte wel ‘naar eer en geweten’ gehandeld, maar was het naar zijn mening wel wat streng.
Van Leenen vind dat er aan de kinderen een alternatief geboden moet worden, zoals bijvoorbeeld een andere plaats waar ze wel hutten kunnen bouwen. ‘We willen juist dat kinderen bewegen en kunnen spelen. Zelf ben ik ook wel eens uit een boomhut gevallen en daar ben ik groot van geworden. We gaan volgende week in gesprek om iets in de wijk te realiseren.’
cc-foto:  Bas Boerman

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.