Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bono speecht voor Europese conservatieven

  •  
07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Bono_U2005com_300.jpg
Wat kan die goed zingen hè…
De kandidaat-voorzitter voor het Europese Parlement namens de Europese Volkspartij (EVP) wordt Jean-Claude Juncker. Maar dat is je waarschijnlijk ontgaan, omdat alle aandacht uitging naar de Bono van U2. Deze zanger was namelijk donderdag aanwezig bij het congres van de EVP.
Maar weet deed Bono daar eigenlijk? Is hij een EVP’er? Waarom loopt de popster van de jaren negentig rond op het congres van deze conservatieve fractie. Een congres waar de tegenkandidaat van de liberalen, Guy verhofstadt en de socialisten, Martin Schulz wordt gekozen.
Op verzoek van Enda Kenny, de Ierse premier, kwam de zanger een speech geven. Hij was toch in de buurt, de leden van EVP kwamen in zijn thuishaven, Dublin, bijeen. Nu zul je misschien verwachten dat Bono lovende woorden heeft over de Europese Unie of de situatie van Oekraïne onder de aandacht brengt. Misschien in het uiterste geval een goed woordje overheeft voor Afrika. Niets is minder waard. Kijk naar deze prachtige lofzang over het grootste land ter wereld….. Ierland.
Foto-cc: U2005.com

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.