Joop

Bono speecht voor Europese conservatieven

  •    •  
07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Bono_U2005com_300.jpg
Wat kan die goed zingen hè…
De kandidaat-voorzitter voor het Europese Parlement namens de Europese Volkspartij (EVP) wordt Jean-Claude Juncker. Maar dat is je waarschijnlijk ontgaan, omdat alle aandacht uitging naar de Bono van U2. Deze zanger was namelijk donderdag aanwezig bij het congres van de EVP.
Maar weet deed Bono daar eigenlijk? Is hij een EVP’er? Waarom loopt de popster van de jaren negentig rond op het congres van deze conservatieve fractie. Een congres waar de tegenkandidaat van de liberalen, Guy verhofstadt en de socialisten, Martin Schulz wordt gekozen.
Op verzoek van Enda Kenny, de Ierse premier, kwam de zanger een speech geven. Hij was toch in de buurt, de leden van EVP kwamen in zijn thuishaven, Dublin, bijeen. Nu zul je misschien verwachten dat Bono lovende woorden heeft over de Europese Unie of de situatie van Oekraïne onder de aandacht brengt. Misschien in het uiterste geval een goed woordje overheeft voor Afrika. Niets is minder waard. Kijk naar deze prachtige lofzang over het grootste land ter wereld….. Ierland.
Foto-cc: U2005.com

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Jantje68
Jantje687 mrt. 2014 - 17:10

Bono zou toch alle honger in de wereld oplossen? Daar heft hij toch een contract voor gesloten? Zoo jammer. Laat artiesten zich toch eens bij hun vak houden en zich nergens anders mee bemoeien, zo tenenkrommend, gaat altijd fout.

JoopSchouten2014
JoopSchouten20147 mrt. 2014 - 17:10

Wat zij Bono tussen de regels door @Anja, @Raven en @Frank? ; )