Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bono: 10 ideeën om de wereld te veranderen

  •  
04-01-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
bono_300.jpg
U2 voorman wil ook controle op illegale downloads
Bono, de zanger van U2, presenteert in de Ierse krant Irish Independent tien simpele ideeën om de wereld te veranderen. Noem ze maar simpel
In het kort komen ze hier op neer:
1. Maak van de auto weer een lustobject, net als in de jaren ’40, ’50 en ’60. Maar dan wel graag een groene variant.
2. Bescherm de producten van auteurs. Providers zeggen dat ze niets tegen illegaal downloaden kunnen doen, maar waarom kan China dat wel?
3. Geef iedereen het recht op een gelijke hoeveelheid afval en laat de vervuiler betalen. Rijke mensen kunnen dan rechten ruilen met armen.
4. Richt je meer op preventie van kanker, vooral door onderzoek naar Angiogenese.
5. Teleportatie. Een Oostenrijkse wetenschapper doet onderzoek naar deze vervoersmethode die alle files zou oplossen maar tot nu toe helaas alleen voorkomt in Star Trek.
6. Het Abraham Festival. Niet omdat Bono dit jaar 50 wordt maar omdat een cultureel festival de enige manier is om de impasse in het Midden-Oosten conflict te doorbreken. Een festival waarbij iets met de drie religies uit de streek, jodendom, christendom en islam, wordt gedaan. In Jeruzalem.
7. De omgekeerde pyramide. De wereld is tot nu toe van bovenaf geregeerd, laten we het eens een tijdje van onderaf proberen. Internet maakt dat mogelijk.
8. Vaccins tegen het rotavirus, een belangrijke oorzaak van kindersterfte. Vaccinatie moet verplicht worden in ieder land.
9. Leve de geweldloze revolutie. Ds Martin Luther King is het met Obama gelukt, Gandhi en Oost-europa ook. Nu Noord-Korea en Burma.
10. Nelson Mandela moet het WK openen. Voetbal heeft vrede gebracht in Ivoorkust.
Nog een simpel idee: Voor je reageert is het verstandig om eerst het originele artikel even te lezen. 

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.