Joop

Bonaire volledig over op duurzame energie

  •    •  
21-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_2cca59c50d.jpg.jpg
in 2015 alleen nog groene energie
Met het opleveren van een groot windmolenpark zal volgend jaar al in de helft van de energiebehoefte op duurzame wijze kunnen worden voldaan.
Het is de bedoeling dat dat in 2015 voor de volledige energiehuishouding geldt, aldus de Telegraaf.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

HugoSpanje
HugoSpanje21 dec. 2009 - 12:31

De toeristische sector op Bonaire (lees: de investeringen uit drugskapitaal) heeft het voor elkaar. Zomaar even een verantwoord donkergroen milieubeleid uit de lavabodem getoverd. En belangrijk de windmolenaangedreven airco is nu plaatselijk boven het eco-bed opgehangen en het raam van de slaapkamer kun je open laten voor de noodzakelijke bloedhete frisse lucht. Voorwaar ik zeg u, Macamba cullum berde .... de volgende morgen wel even de spookkrabben, kakkerlakken en muskieten uit uw neusgaten verwijderen. De discussie over hoeveel energie het maken van een liter drinkwater op de Antillen kost komt later wel. Maar even goed een helder signaal hoe wij het straks na de zondvloed in Nederland moeten gaan doen. Het traject Apeldoorn, Drente en Limburg moet straks toch ook met een enkele volle accu te behappen zijn. Tenzij u Den Haag met een bootje wilt bezoeken, dan heeft u wel een paar een reserveaccu's nodig.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette21 dec. 2009 - 12:31

HOERA voor dit goede nieuws op de valreep van 2009!

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje21 dec. 2009 - 12:31

Beter de huid nog niet te verkopen voor de beer geschoten is.

ahoogeveen
ahoogeveen21 dec. 2009 - 12:31

Het klinkt mooi maar het zal voor een groot deel betaald worden van onze belastingcenten .Kunnen wij daar ,als gewonen burgers, ook van profiteren? Of is dat alleen voor de ELITE die daar al een tweede huis hebben ?

1 Reactie
denmol
denmol21 dec. 2009 - 12:31

Altijd maar weer \"onze\" belastingcenten benadrukken vooral als het gaat om initiatieven met betrekking tot rijksdelen over zee waarvan de inwonders toch als allochtonen beschouwd worden lijkt op een eenzijdige en bekrompen visie die ook nog eens niet klopt. Zo wordt een groep ten onrechte gestigmatiseerd als belastingprofiteurs of denkt u dat er alleen maar vertegenwoordigers van de Nederlandse elite die zich een tweede huis kunnen veroorloven wonen ?