Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bomaanslagen op moskee en congrescentrum in Duitsland

  •  
27-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-27-om-12.13.18
In het Duitse Dresden zijn maandagnacht aanslagen gepleegd op een moskee en een congrescentrum. Vooralsnog onbekende daders legden een bom neer die ook afging. Dat er bij de aanslag geen gewonden zijn gevallen, is volgens de politie een wonder.
De eerste bomaanslag werd gepleegd op de Fatih Camiine-moskee in Dresden, waar de imam op dat moment met zijn twee zoons aanwezig was. Een half uur later ging een tweede bom af bij het internationale congrescentrum in de stad. De politie gaat ervan uit dat de aanslagplegers afkomstig zijn uit extreemrechtse hoek. Uit voorzorg worden alle moskeeën in de stad extra beveiligd.
Maandag 3 oktober is het 26 jaar geleden dat Oost- en West-Duitsland weer samengevoegd werden, op die dag vindt dan de viering van de Dag van de Duitse Eenheid plaats. Volgens de hoogste politiebaas in Dresden is er een verband tussen de aanslag en die viering.
Bron: Zeit  / Beeld: screenshot YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.