Joop

Bolsonaro laat in laatste maand extra groot deel Amazonewoud vernietigen

  •    •  
07-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1103 keer bekeken
  •  
ontbossingbrazilie

In december 2022 verdween er 2,5 keer zoveel bos in het Braziliaanse deel van het Amazonegebied als in dezelfde periode een jaar eerder. Uit satellietbeelden van het observatieprogramma DETER blijkt dat er in de laatste maand van het presidentschap van de rechts-radicale Jair Bolsonaro 218,4 vierkante kilometer bos is vernietigd.

Het Amazonewoud speelt een belangrijke rol in het tegengaan van de klimaatcrisis, maar klimaatontkenner Bolsonaro gaf de afgelopen jaren ruim baan aan partijen die het bos kappen en platbranden. Hij schrapte tal van maatregelen om het milieu te beschermen.

Op 1 januari is Bolsonaro opgevolgd door de linkse Lula. Die heeft beloofd dat hij meer zal doen om het waardevolle natuurgebied te beschermen.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Nicolay2
Nicolay27 jan. 2023 - 12:19

Helaas zijn mensen als Lula in deze tijd hun leven niet zeker, terwijl het eigenlijk andersom had moeten zijn zodat Bolsonaro en veel ander extreem rechts tuig o/a Trump en Poetin hun leven niet zeker zijn.

Greendutch
Greendutch7 jan. 2023 - 11:05

Mag een vrouw dromen? Ik kan bij het lezen hiervan niet ontkomen aan bepaalde beelden in mijn hoofd -die ik toelaat als verwerkingsproces omdat ik weet daarna weer mezelf te zijn- waarin ik zie dat hij onderdrukt wordt terwijl zijn ego, zijn mannelijkheid, zijn trots, zijn kracht, zijn eigenwaan, zijn arrogantie hem afgenomen worden. de beelden in mijn hoofd waren plastisch -ik zag iets langzaam afdraaien- maar ik heb díe beschrijving gedeleted en vervangen door bovenstaande woorden. omdat uit zijn gedrag blijkt wat ’n klein miserabel dom kind hij eigenlijk is net als ALLE conservatieve mannekes die hún onzekerheden op anderen projecteren door anderen te pesten, kleineren of uitschelden. zo dit moest er even uit om snel te vergeten en mijn vertrouwen in de natuur - hier met hulp van Lula- weer te ervaren. laten we proosten op eindelijk (zonder de l*l van ’n Jair) weer herstel van respect.

Palipka
Palipka7 jan. 2023 - 10:06

Tja zolang ongeveer de helft van de wereldbevolking gelooft in dit soort leiders steven we af op de apocalyps. De aarde zal het een zorg zijn. Extinctie van de homo sapiens zou wel eens een zegen kunnen betekenen voor moeder aarde.