Joop

Bolsonaro kopieerde een kunstje

  •    •  
09-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
548 keer bekeken
  •  
Untitled_Artwork
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

RoepToeter
RoepToeter9 jan. 2023 - 15:24

''Bolsonaro kopieerde een kunstje'' En Da Silva niet minder. En het resultaat is dus dat bij een demonstratie die je lang van te voren ziet aankomen de demonstranten niet simpel (kunnen) worden tegengehouden door de politie. Om het simpele feit dat ze totaal niet voorbereid lijken te zijn. Wat een amateurisme, je zou haast denken dat er opzet in spel is. Zowel in Washington als in Brasilia.

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer10 jan. 2023 - 0:17

@RoepToeter: Klets niet zo met je "da Silva niet minder". Het is duidelijk dat deze criminele bestorming al gedurende maanden tevoren is gepland. Helemaal gekopieerd van de bestorming van het Capitool twee jaar geleden. Bolsonaro is een bewonderaar van Trump. En aanhang van Trump (zoals Steve Bannon) hebben meegedaan aan het ophitsen van het rechtse deel van de Braziliaanse bevolking. Het lijdt geen enkele twijfel dat zowel Trump als Bolsonaro -die naar Trumps thuisbasis in Florida is gevlucht en nu z.g. van de prins geen kwaad weet- mede verantwoordelijk zijn voor deze wandaden en dienovereenkomstig vervolgd dienen te worden. En Lula? Die is op politieke gronden vervolgd en vrijgesproken door het Braziliaanse hooggerechtshof.

RoepToeter
RoepToeter10 jan. 2023 - 9:03

Helemaal met je eens Olav dat de demonstraties in Washington en Brasilia die je lang van te voren zag aankomen een overeenkomst hebben. Te weten, dat machthebbers zich (al dan niet met opzet) NIET hebben voorbereid om die demonstraties in het gareel te kunnen houden. Door bijvoorbeeld zoals gebruikelijk bij grote demonstraties voldoende politie e.d. achter de hand te houden om in te kunnen grijpen mocht de zaak escaleren. Stel je voor dat in Den Haag een grote demonstratie tegen het rechtse Rutte4 wordt aangekondigd van het Malieveld richting Binnenhof. En dat Rutte4/kamervoorzitter D66 Bergkamp c.s. geen maatregelen laten treffen om in geval dat nodig mocht zijn te voorkomen dat malloten proberen het parlement binnen te dringen. Hoe denken we dan daar over? Overigens zal dat binnendringen van parlement e.d. niet zo simpel gaan in Nederland. Nadat Fortuyn is gedemoniseerd en vermoord heeft PvdA Kok c.s. de nodige maatregelen getroffen om niet het risico te lopen door een woedende meute gelyncht te worden.

Eric Minnens
Eric Minnens9 jan. 2023 - 12:11

Bolsonaro had veel eerder zijn haar à la Trump moeten laten groeien. Had Lula geen schijn van kans gehad... (Eh... o nee, toch maar niet...*) * Bedankt Jean Gouders, dat je hem nu pas -onbedoeld- -na de verkiezingen- op dat idee brengt...

oproerkraaier
oproerkraaier9 jan. 2023 - 11:59

Rechtse monsters!

1 Reactie
Kapitein_Haddoque
Kapitein_Haddoque9 jan. 2023 - 20:34

Wel een beetje demoniserend en dehumaniserend taalgebruik jegens je andersdenkende medemens, vind je ook niet?