Joop

'Boerkinigate' Corsica had niets met boerkini van doen

  •  
18-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
burkini
Dinsdag braken op Corsica rellen uit. Volgens de eerste berichten vanwege onenigheid over een ‘boerkini’. Het was de aanzet tot het verbod op het dragen van de boerkini op Corsica, compleet naar voorbeeld van Cannes waar zo’n verbod eerder al van kracht werd. Maar nu blijkt dat de ruzie niets van doen had met een boerkini, maar dat het om een ordinaire ruzie van de dorpelingen ging. Dat meldt de openbaar aanklager volgens de Franse krant Libération. De politie maakte een reconstructie waaruit nu blijkt dat de gevechten in Sisco zijn uitgebroken omdat toeristen foto’s ongevraagd foto’s van islamitische vrouwen in bedekte badkleding hadden genomen, waarna de ruzie hoog opliep en er zelfs auto’s in vlammen opgingen. Van een boerkini blijkt tot dusver geen sprake.
3711962801_d7cef5ef89_o
Ook zou een familie een deel van het strand hebben ‘geprivatiseerd’, onder meer door een bordje neer te zetten met ‘verboden in te rijden’. Dit zou hebben geleid tot opstootjes waarbij met stenen zou zijn gegooid en zou zijn gescholden. De Franse krant somt drie incidenten op: één met een groep toeristen die al kanoënd even wilde pauzeren op het strand, maar werd weggejaagd. Een tweede woordenwisseling vond plaats met de vader van een jongen die verhaal kwam halen. Hij zou met een honkbalknuppel en een harpoen verjaagd zijn. Uiteindelijk kwam een grote groep dorpelingen op het strand af, met in hun kielzog de Franse politie. Die wist ternauwernood een ware lynchpartij te voorkomen, schrijft La Libération.
Nederland piekert niet over boerkiniverbod In België pleiten de Vlaams nationalisten van de N-VA nu ook voor een boerkiniverbod op de Belgische stranden. In Nederland piekert het kabinet er niet over. Minister Asscher heeft laten weten dat een dergelijk verbod in Nederland niet zal worden ingesteld. Asscher zegt het ongemak wel te begrijp “als mensen op een hele rare manier in het water gaan”, maar van een verbod is geenszins sprake:
“Vrouwen mogen zelf weten hoe ze zich kleden en dus ook of ze wel of niet willen gaan zwemmen in wat voor badkleding.”

Meer over:

wereld, nieuws, islam, boerkini,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (118)

GerritHoltland
GerritHoltland27 aug. 2016 - 18:02

"Er zit niets anders op dat Moslimimmigratie te beperken om erger te voorkomen. Dat had 20 jaar gelden al moeten gebeuren want toen had je het al zien aankomen. Politiek is vooruitzien ." Zijn er in jouw ogen nog andere dingen die we beter niet hadden kunnen doen?

1 Reactie
GerritHoltland
GerritHoltland27 aug. 2016 - 18:05

Sorry, dit is een reactie op Freek (21:33)

peter98
peter9821 aug. 2016 - 11:43

En alweer laten de socialisten van de PvdA die hun mond vol hebben inzake gelijke kansen de vrouw die ongelijk wordt behandeld in de steek.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst20 aug. 2016 - 15:37

Ik vind een boerkini maar een wonderlijke kruising tussen een wetsuit en een jurk. Het lijkt me niet echt handig in het water. Kunnen ze niet gewoon een wetsuit aan of geeft dat weer problemen met zichtbare lichaamsvormen (en dat moeten we niet willen natuurlijk).

Juppé🎗
Juppé🎗20 aug. 2016 - 13:13

Op een heel ander gebied wil ik U ook nog wijzen op de walgelijke vertoning in de eerste kamer toen het wetsvoorstel van Marianne Thieme-verbod onverdoofd slachten- is afgestemd met steun van Groenlinks leden. Er zijn vele voorbeelden.

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗20 aug. 2016 - 13:26

Sorry is aanvullinop Lopez

Mostafa
Mostafa20 aug. 2016 - 9:59

Eerlijk is eerlijk, als het toch graat om het wel of geen gezicht is , geef mij liever een vrouw in " boerkini"" dan een een vierkant- billen in een moderne bikini! Ha ha ha....het is echt geen gezicht...

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗20 aug. 2016 - 12:33

Ja Moustafa maar het gaat er nu net niet om wat U en ik wel of geen gezicht vinden maar hoe een mens zich zelf het lekkerst voelt. En in de tijd van het cubisme waren vierkante billen enorm in...

freeek
freeek19 aug. 2016 - 19:33

Dit toont aan dat de islamhaat meer en meer ook moslimhaat wordt. Dat belooft niet veel goed voor de toekomst want meer aanslagen zullen volgen. Er zit niets anders op dat Moslimimmigratie te beperken om erger te voorkomen. Dat had 20 jaar gelden al moeten gebeuren want toen had je het al zien aankomen. Politiek is vooruitzien . Dat ontbrak aan de politici en ontbreekt nog steeds. Als ze het wel inzien ontbreekt het aan moed om het te zeggen maar vaak is het ook gewoon dommigheid ook bij de zgn deskundigen. De spanningen zullen toenemen.

1 Reactie
Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович19 aug. 2016 - 20:30

Klopt helemaal, de huidige rellen tussen bevolkingsgroepen en aanslagen zijn pas het begin van nog veel meer ellende die nog komt

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович19 aug. 2016 - 16:40

Boerkini is een symptoomdiscussie en niet de echte oorzaak van frictie tussen bevolkingsgroepen. Het gaat hierom spanningen tussen culturen. Migranten zorgen voor diverse problemen, sommige stukken strand zijn toegeëigend door migranten waar de westerse vrouw niet meer kan gaan baden zoals zij wil. Ook worden andere toeristen bedreigd en weg gepest. Het foto-boerkini-insident was een klein vonkje in een spanningsveld dat al een tijd bestaat met rellen tussen diverse culturen tot gevolg. Het is naar mijn mening volledig terecht dat de Corsicanen wetten implementeren om te voorkomen dat het eiland nog verder door de migranten groepen word geclaimd.

1 Reactie
GerritHoltland
GerritHoltland27 aug. 2016 - 18:07

"...sommige stukken strand zijn toegeëigend door migranten waar de westerse vrouw niet meer kan gaan baden zoals zij wil. Ook worden andere toeristen bedreigd en weg gepest." Dan moet de poltie daar op af! En niet haar tijd verdoen met mensen die een bepaald soort kleren aanhebben.

Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 15:39

http://www.groene.nl/artikel/boerkini-zoekt-vrouw Daarentegen anderen beginnen er genuznceerder tegen aan te kijken.

7 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 15:41

Sorry was antwoord op truusbeek.

thunderbird2
thunderbird220 aug. 2016 - 8:47

"Zich nota bene links noemende ‘feministen’ sprongen op de bres voor ‘keuzevrijheid’ om de boerkini te mogen dragen. Of scharrelkippen het vol vuur opnemen voor legbatterijen." Stuk van Terstal slaat de spijker op de kop Zet 'm op links, jullie kunnen het ;-)

Lopez
Lopez20 aug. 2016 - 11:05

Jammer dat Terstall niet zegt wat hij met een burkini-verbod hoopt te bereiken. Aan grote woorden geen gebrek: ‘Een samenleving waarin de seksen onbevreesd naakt in elkaars nabijheid kunnen zijn is, zo wil de formule, een succesvolle samenleving. Met minder seksueel en huiselijk geweld en meer vrouwenrechten.’ Terstall lijkt te denken dat, als je de burkini verbiedt, de islamitische vrouwen die worden onderdrukt ineens vrij zijn en, wie weet, zich op een dag naakt in onze nabijheid zullen vertonen. ‘We ontnemen u de vrijheid om in een burkini op het strand te komen, zodat u vrij bent.’ Wat een plat en paradoxaal geleuter. En dan maar zeuren tegen ‘links’, ‘feministen’ en ‘comfortabelen’ over goedkope solidariteit en ‘intellectuele leegte’. Tsja, over goedkope solidariteit en intellectuele leegte gesproken, Terstall.

Juppé🎗
Juppé🎗20 aug. 2016 - 12:50

Lopez. Wat Terstal in ieder geval wil is dat progressieven zoals feministen weer eens normaal gaan doen. Terwijl iedereen die ook maar een stapje achterbleef in de progressieve ontwikkeling altijd een veeg uit de pan kreeg is er engelengeduld als het met de islam te maken heeft. Iedere terrugtrekkende beweging werd vroeger allert gecountered, nu trapt men applaudiserend in het inslaan van een doodlopende weg met die burkini.

Lopez
Lopez21 aug. 2016 - 8:32

@Juppé Ik heb het sterke vermoeden dat het verschil tussen Terstall en de ‘progressieven’ is dat de laatsten de burkini allesbehalve als een ‘doodlopende weg’ beschouwen. Nog even afgezien van het feit dat volgens de Australische ontwerpster en producente van de burkini ca. 40 procent van de burkini’s door niet-moslima’s wordt gekocht, is er nu eenmaal een categorie moslima’s die aan een burkini het vertrouwen ontleent om naar het strand te gaan, te gaan sporten, enz. - kortom: aan het openbare leven deel te nemen. Vanuit dat perspectief hebben we het dus over toenemende vrijheid, emancipatie en integratie. Ik juich dat zeer toe, en de door u genoemde ‘progressieven/feministen’ vermoedelijk ook. Dat Terstall daar niets van moet hebben maakt hij vrij duidelijk. Met een burkini-verbod zegt hij tegen de betreffende vrouwen: als jullie het recht en de vrijheid willen om naar zee te gaan doe je dat in een badpak of bikini, en anders blijven jullie maar thuis achter de geraniums; ik associeer de burkini namelijk met het islamitisch fundamentalisme dat jullie rechten beknot, en wat jullie ervan vinden doet er niet toe. Zoals Hasna El Maroudi een paar dagen geleden in haar voortreffelijke artikel op Joop terecht opmerkte, hebben lieden als Terstall en de Franse zedenmeesters meer met de fundamentalisten van islamitische huize gemeen dan ze wellicht zelf in de gaten hebben. En je zou toch, als we het over uw ‘progressieve ontwikkeling’ hebben, om te beginnen hopen dat we de tijd waarin overheden voor vrouwen (en alléén voor vrouwen) uitmaken wat zij op het strand wel en niet mogen dragen heel ver achter ons hadden gelaten.

GerritHoltland
GerritHoltland27 aug. 2016 - 18:14

Het stukje van Terstall leest als een trein maar geeft geen enkel argument. Het is zelfs nog niet zo gemakkelijk om te begrijpen wat hij nu wil zeggen (behalve dat de Islam en 'oud links' niet dedugen). Kan er dus helemaal niks mee.

GerritHoltland
GerritHoltland27 aug. 2016 - 18:39

"Terwijl iedereen die ook maar een stapje achterbleef in de progressieve ontwikkeling altijd een veeg uit de pan kreeg is er engelengeduld als het met de islam te maken heeft." Dat engelengeduld met de Islam valt wel mee. Gisteren Lucas Wagemeester gehoord bij de Wereld Draait Door? Hij legde uit hoe de Islam in Turkije honderd jaar lang is gemarginaliseerd. Erdogan EN Gulen zijn daar een antwoord op. Lees de geschiednis van Egypte. Meer dan TIEN keer zijn daar democratische overwinningen van moslim partijen teneit gedaan door westers georeinteerde 'modernisten'. Lees de geschiedenis van Iran. De geheome politie van de Sjah trok de geestelijken letterlijk de kleren van het lijf. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. In een reeks islamitische landen zijn er grote moderniserings initiatieven geweest en ze zijn vrijwel allemaal zijn mislukt omdat ze niet aansloten bij de belevingswereld van de gewone man. De situatie met Erdogan in Turkije is juist in deze zin dramatisch.Decennia lang werd het land gezien als een voorbeeld van hoe je een islamitisch land wel zou kunnen moderniseren.Nu lijkt het dat zelfs 100 jaar interne druk (van elite en leger) niet in staat is om de 'gewone man' te winnen voor het westerse moderniseringsideaal. De lange reeks van marginaliserings processesn heeft er toe geleid dat de slecht opgeleide massa zich terug heeft getrokken op de Islam. Waagmeester legde ook snel en bondig uit dat de islamitische leiders door de blokade om politiek actief te worden, geen ander keus hadden dan met sociale actie mensen aan zich te binden. Dat is niet anders bij de Moslim Broederschap of Hamas. Kortom de Islam is niet met engelengeduld aan gepakt maar actief en diepgaand gemargimaliseerd. Moslims nu nog verder marginaliseren helpt echt niet. P.S. Het boerkini verbod is natuurlijk in strijd met elk elementair mensenrecht. Maar voor ons westerlingen is het een eerste keer dat we het er over hebben. Voor moslims is zo'n verbod echter het zoveelste geval. Het is het zoveelste voorbeeld in een eindeloze reeks van kledings geboden- en verboden uit naam van het westerse vrijheidsideaal.

Harry5
Harry519 aug. 2016 - 15:24

Ik denk dat deze ruzie gewoon kan worden uitgelegd als Xenofobie en racisme aan de kant van de corsicanen die gewoon deze moslim mensen haten. Ik vind dan ook dat deze corsicaanse relschoppers zwaar gestraft zouden moeten worden voor hun wandaden, maar ja dat zal wel weer niet gebeuren.

4 Reacties
Randam Hajile
Randam Hajile19 aug. 2016 - 17:16

Is dat zo? Stel, je verhoogd/verlaagd de standaarden van wat "normaal" is. En men heeft een temperamentvolle cultuur. Is het dan logisch dat dat half blote vrouwen uitgekotst worden (schelden en voor hoer uitmaken enzo)? Wat het antwoord was op een foto nemen van iemand in een boerkini. Er was al veel spanning, dit kunt u de druppel noemen dat de emmer liet overlopen. Wie is hierbij de racist of xenofoob? Een ander voorbeeld. Stel ow religie steld voor dat alle vrouwen bedekt moeten worden (anders worden de mannen geil), vind u het terecht dat half blote vrouwen uitgemaakt worden voor hoeren? (dit lijkt ineens geen xenofobie te zijn of racisme). Men antwoord dan met oog om oog. Wat u verklaard als racisme en xenofobie.

Marri2
Marri219 aug. 2016 - 18:02

Harry Je sarcasme is helder en duidelijk overgekomen. Ik zou het kunnen aanvuen met: " Als straf voor de Corsicanen betrokken bij deze wandaad, stel ik voor verbanning van het eiland en toewijzing van hun huizen en stranden aan deze arme , onschuldige Fransen van Noord Afrikaanse / Marokkaanse afkomst"

Achterberghen2
Achterberghen220 aug. 2016 - 9:09

Man, man Harry. Een immigrant zal in jouw ogen ook nooit iets verkeerd kunnen doen.

Coronarias Redig
Coronarias Redig20 aug. 2016 - 19:16

Marri Harry was bloedserieus. Maar dat besefte je je wellicht al ondertussen.

HughRodham
HughRodham19 aug. 2016 - 15:14

misschien niet getant wil worden

truusbeek2
truusbeek219 aug. 2016 - 14:03

Het dragen van een boerkini is een feministische daad van moslimvrouwen tegen extrimisten aldus hoofdredacteur van AD. Heerlijk dit soort mensen.

1 Reactie
Mostafa
Mostafa19 aug. 2016 - 15:25

En het permanent dragen van zware tassen vol roddels over de buren is niet van deze tijd waar dé vrijheid boven alles staat, toch Truus ?! Of leven we in een tijd waar roddels en meningen door elkaar goed geschud zijn ?

Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 11:27

Ja Suzanne daar moet u misschien het woord "alle" aan toevoegen want ze zijn er best. Die zullen het ook moeten bereiken want naar u en mij wordt zeker niet geluisterd. Toch zal ook de overheid deze situatie aan moeten pakken. We kunnen wel alles afspreken en willen in en land maar als een geloof een legitieme reden is om je er niet aan te houden dan ja wat........

omaoeverloos
omaoeverloos19 aug. 2016 - 10:21

Tja, als je "Asterix in Corsica" gelezen hebt weet je dat met de bevolking daar niet te spotten valt.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 aug. 2016 - 15:49

Me ook vermaakt met genoemd stripboek. Maar toen ik daar enige jaren geleden met tent en rugzak een bergtocht maakte kwam ik er alleen aardige mensen tegen. Nog een dagje naar het strand geweest, uiteraard in bikini. Ook niets aan de hand.

Suzanne van der Leegte
Suzanne van der Leegte19 aug. 2016 - 10:14

“Vrouwen mogen zelf weten hoe ze zich kleden en dus ook of ze wel of niet willen gaan zwemmen in wat voor badkleding.” Zeiden Mohammed, Hassan en Ali dat ook maar! ;-)

1 Reactie
Appi Mohamud
Appi Mohamud19 aug. 2016 - 14:05

Voor mohammed kan ik niet spreken maar 8s het goed als een Mohamud het ook zegt?

Bert Vlierman
Bert Vlierman19 aug. 2016 - 10:06

Om met onze politiek-correcte elite te spreken: sommige mensen vinden het moeilijk om hun emoties onder woorden te brengen. (elitaire duiding van de Piemelrellen in Steenbergen)

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig19 aug. 2016 - 16:03

Goh, dat groepje van pakweg 6 debielen heeft toch maar een flinke indruk gemaakt.

J.Vermeer
J.Vermeer19 aug. 2016 - 9:46

Cynisch gesteld had het bourkiniverbod dus een marokkanenverbod moeten zijn?

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 10:39

Etterbakjes is zuiverder. Je moet iedereen als individu op gedrag aanspreken maar veel mensen blijken dan geen individu te zijn.

Albert Einstein
Albert Einstein19 aug. 2016 - 9:26

Volgens Wiki zijn de Corsicanen Links-Nationalistisch. Zo kan het dus ook! https://nl.wikipedia.org/wiki/Linksnationalisme

[verwijderd]
[verwijderd]19 aug. 2016 - 9:02

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 10:20

Ik vraag wel altijd permissie als mensen het onderwerp van de foto vormen. Als je het Colosseum fotografeert gaat dat niet. Soms stopt er een bus (chinezen japanners) en die gaan je fotograferen als je in je oude kleren en pet op een pastis zit te drinken. OK maar niet mijn style.

geen-mening
geen-mening19 aug. 2016 - 8:47

Was toch al lang algemeen bekend dat het daar niet aan lag maar goed de oorzaak lag wel min of meer in het verlengde daarvan. Mensen die ook beweren dat dit dus aantoont dat een boerkini verbod onzin is en nergens mee te maken heeft hebben wat mij betreft echt een bord voor hun kop. Die boerkini is juist een symbool/ symptoom voor dit soort gebeurtenissen, geeft bepaalde groepen te veel ruimte en ze lopen gewoon over onze waarde en normen heen, ze misbruiken de vrijheden die onze wetgeving iedereen biedt. Tolerantie moet ophouden waar intolerantie begint!

2 Reacties
Harry5
Harry519 aug. 2016 - 15:26

Ja een boerkini is erg bedreigend en moet dus daarom per direct verboden worden!! Waarom kunnen we niet de moslim cultuur omarmen en deze mensen in hun waarde laten? Ik snap er helemaal niks van, gelukkig dat minister Asscher het wel begrijpt, en NIETS voor een boerka en boerkini verbod in Nederland voelt.

Marri2
Marri219 aug. 2016 - 18:16

@Harry: " waarom kunnen we de moslimcultuur niet omarmen....? Nou, Harry dat doet de Nederlandse Overheid al decennia lang! Maar het lijkt erop alsof juist dat omarmen, moslims knuffelen , pamperen en eindeloos veel thee drinken, juist de problemen heeft laten ontstaan en groter heeft laten worden dan nodig was geweest Met als belangrijkste slachtoffer de moslimgemeenschap zelf Integreren, grenzen stellen, eigen verantwoordelijkheid laten nemen ( ook voor wangedrag van mensen uit de eigen gemeenschap) hulp bij opvoeding etc : dat zijn zaken waar de moslimgemeenschap meer mee gebast is op lange termijn Want in geloof ook in het goede van de mens, maar doms moet je wat langer zoeken en er werk van maken Wat in ieder geval niet helpt is wegkijken , goedpraten, nuanceren etc

truusbeek2
truusbeek219 aug. 2016 - 7:12

Dus als een stel moslims een stukje Nederlands strand toeeigend en alle anderen daar indien nodig met geweld verwijderen dan is er geen probleem. Mooi!

1 Reactie
Coronarias Redig
Coronarias Redig19 aug. 2016 - 16:06

Ik twijfelde eigenlijk wat te maken van bovenstaande tekst (het artikel)maar blijkbaar haal jij dit eruit. Ik vind de informatie wat verwarrend, eerlijk gezegd.

Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 6:56

Het is weer typische Nederlandse links rechts discussie geworden. Links blij dat het geen Burkini was dus er hoeft niets gedaan te worden. Rechts blij dat het toch iets met de islam te maken geeft en dus zie je wel. Straks nog Zandb die komt vertellen dat islam geen rechtspersoon is en dus nergens schuldig aan is en dat iedere democratische meerderheidsbeslissing een onderdrukking van een minderheid is en dus niet mag. Intussen worden nog steeds jonge vrouwen als demonstratief religieus instrument ingezet om de verdraagzaamheid van de franse bevolking uit te hollen.

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 7:07

Ingezet is uiteraard euphemistisch bedoeld want het is een tritesse. Ik ga overigens naar strandje. In onze blote kont...heeft daar niemand last van. Goed voir de D3 v

BasVV
BasVV19 aug. 2016 - 1:07

Wat dom van die Marokkanen. Corsicanen zijn een "heet" volk. Snel geagiteerd. Heeft ook alles te maken met de strijd tussen de Fransen en de Italianen. De keren dat ik er was, prachtig eiland trouwens, ging het er wel eens vaker mis tussen de een en ander. Tot zelfs opgeblazen villa's aan toe. Niet slim van die Marokkanen om dan delen van een strand op te gaan eisen. Duidelijk een inschattingsfout. Maar het geeft wel aan dat de zuiderlingen niet meer over zich heen laten lopen en hun eigen land (strand) terug eisen. Of het nu over de boerkinies gaat is niet eens interessant. Dit is gewoon een machtsstrijd. En de Fransen, en of Italiaans gezinde Fransen, zijn de houding van de Marokkanen blijkbaar gewoon meer dan zat.

1 Reactie
Anonymousje
Anonymousje19 aug. 2016 - 13:01

Alsof Marokkanen niet heet gebakerd zijn... Maar ze lopen een keer de verkeerde tegen het lijf. Dat was nu het geval!

OlavM
OlavM18 aug. 2016 - 22:10

Hieruit blijkt eens te meer hoe onzinnig een "boerkini-verbod" op zich is. Het is een soort symboolgedoe, een overspannen reactie op overspannen acties van sommige niet-moslims. In dit concrete geval gaat het dus om niet meer dan het uit de hand lopen van een kennelijk al langer bestaande gespannen verhouding met een familie van Noord-Afrikaanse herkomst.

1 Reactie
TotCo Ring
TotCo Ring19 aug. 2016 - 12:32

of je reageert niet overspannen op een normale reactie zoals een foto nemen van een overspannen provocatie.

kapitanlaipose
kapitanlaipose18 aug. 2016 - 21:27

Het ging dus niet om de boerkini maar ondertussen is er wel een boerkini verbod in de maak. Niemand die het er over heeft dat het boerkini verbod dan maar terug gedraaid moet worden. Het is belangrijker om te wijzen dat een moslim familie aan het herrie schoppen want dat bevestigd ons beeld van good-for-nothing-moslims.

4 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet219 aug. 2016 - 10:37

In dit geval is dat inderdaad belangrijker, Laipose. Want dat is namelijk waar het om ging. Of heb je liever dat we dit soort verhalen maar doodzwijgen? Nooit iets lelijks mogen zeggen over bepaalde bevolkingsgroepen, hoe lomp en asociaal ze ook doen? Serieus? Is dat echt wat je wilt? Schijt aan de waarheid en alles in het teken van propaganda?

kapitanlaipose
kapitanlaipose20 aug. 2016 - 8:33

@Molly Sweet Blijkbaar vind je een ruzie tussen een paar families belangrijker dan nationale wetgeving waarin vrouwen een kledingvoorschrift krijgen. Dat vrouwen niet zelf meer mogen bepalen wat ze aantrekken als badkleding vind jij blijkbaar niet belangrijk genoeg ten opzicht van een paar lokale ruzies. Het wordt wederom duidelijk waar jij je prioriteiten hebt liggen. Het begint al met jouw behoefte om iets lelijks te zeggen over bepaalde bevolkingsgroepen. Ik probeer mensen als individu te beoordelen zonder het meteen naar hele bevolkingsgroepen te trekken. Ik wil het niet hebben over De Corsicanen hebben of over De Marokkanen, De Noord Afrikanen etc. Jouw kapitalisitische neo liberale waarheid is gelukkig niet mijn waarheid. Over propaganda gesproken die jij voor zoete koek inslikt.

Molly Sweet2
Molly Sweet220 aug. 2016 - 11:04

Laipose: je kunt nou wel proberen mij woorden en bedoelingen in de mond te leggen, maar helaas, die vlieger gaat niet op. Jij probeert hier de klassieke omkering van: vogels hebben vleugels dus elk beest met vleugels is een vogel. Zo werkt dat niet. Laipose, heb je nog argumenten, of kom je weer eens niet verder dan bewust niet willen snappen wat een ander schrijft, en met enthousiasme beschuldigen? Want uitgaande van jouw theorie kan ik dan zeggen: niks aan de hand met mijn stelling, jij hebt gewoon behoefte om lelijke dingen te zeggen over mensen die het niet met jou eens zijn. Schijnbaar is iets lelijks over anderen zeggen alleen maar een behoefte - anderen doen nooit werkelijk lelijke dingen. Mensen zeggen dat alleen maar, vanuit een of andere behoefte. Jouw prioriteiten zijn ook overduidelijk, Kapitan. Want ik heb namelijk helemaal geen behoefte om lelijke dingen te zeggen over bepaalde bevolkingsgroepen, ben je mal. Waarom zou ik die behoefte hebben? Wat heb ik daar aan? Maar ik kijk ook niet weg als er lelijke dingen gebeuren, als mensen lelijke dingen doen. En aangezien dit een vrij land is, mag ik mijn mening uiten - al vind jij van niet. En jij probeert mensen als individu te beoordelen? Lol, je bent echt grappig. Ik zie jou weinig anders doen hier dan generaliseren en schelden. Oh, en wat is een kapitalistische neo-liberale waarheid? Het duizelde me gewoon bij die kreet. Geen idee wat dat betekent, maar het is duidelijk dat jij die waarheid kent en hem afkeurt. Kun je mij ook eens vertellen wat die waarheid is? Want ik geloof niet zo in waarheden. Maar goed, eigenlijk moet je blij zijn met mijn reactie: het gaf jou de gelegenheid je negativiteit weer eens te spuien. Lekker toch?

kapitanlaipose
kapitanlaipose20 aug. 2016 - 13:20

@Molly Sweet Een heel verhaal maar wederom weinig inhoudelijk. Jammer Nogmaals: Blijkbaar vind je een ruzie tussen een aantal families (dorpelingen) belangrijker dan een dwingend kledingvoorschrift voor vrouwen. Je richt je liever op Marokkanen want de betreffende familie staat representatief voor alle Marokkanen (Noord Afrikanen). Hoe geschift moet je wel niet zijn om conclusies te trekken over een hele bevolkingsgroep op basis van asociale gedragingen een Noord Afrikaanse familie in Corsica. Je hebt misschien niet de behoefte om bevolkingsgroepen te beledigen maar dat is wel je primaire reactie. Je ziet eerst bevolkingsgroepen en dan pas individuen. Bij mij werkt het andersom. Ik zie eerst individuen en dan pas bevolkingsgroepen. Ik kan er niets anders van maken dan dat het lijkt dat je een obsessie hebt voor moslims en Marokkanen. Het gaat je zo aan het hart dat je het zelfs belangrijker vindt dat een dwingend kledingvoorschrift voor uitsluitend vrouwen. Niet eens een bedekkend kledingvoorschrift maar eentje waar vrouwen gedwongen worden om zich uit te kleden. Gelukkig mag jij lelijke dingen zeggen over bevolkingsgroepen. Dat kan je in ieder geval bij jouw waarheid blijven

CharlesdeValois
CharlesdeValois18 aug. 2016 - 21:24

De onafhankelijkheidstrijd om los te komen van het vaste land om zo baas in eigen huis te zijn komt op deze manier in een ander perspectief te staan als men datgene gewoon opeist waar je bent.

SvenHoek
SvenHoek18 aug. 2016 - 20:41

Wellicht handig om te vermelden dat deze groep eerder een valse brandmelding heeft gemaakt en toen de brandweer bewust heeft aangevallen.

Bram Emanuel
Bram Emanuel18 aug. 2016 - 17:59

"‘Boerkinigate’ Corsica had niets met boerkini van doen" Nee, het had te maken met een groep moslims die niet wilden dat anderen hen zagen baden, waar ze dan met geweld op toezagen. Pfff, dat is een geruststelling.

1 Reactie
BasVV
BasVV19 aug. 2016 - 1:27

Dat kun je bij Corsicanen beter niet doen. Maar het is wel de aanleiding om een en ander aan banden te leggen. En dat vind ik wel een goede zaak. Er zijn grenzen aan wat moslims in het westen wel en niet mogen. Net zoals er grenzen zijn aan wat westerse mensen in het MO mogen. Zo zit de wereld in elkaar.

Machielse932
Machielse93218 aug. 2016 - 16:55

Op andere media wordt toch het verhaal gerept over uiterst vervelend en conflicterend gedrag van Marokkaanse jongeren (Marokkaanse-Fransen / whatever) waarvan enkele ook bekend bij de politie. De bekende veelplegers zoals we die ook in Nederland hebben en waar ook altijd conflicten uit ontstaan. Verschil mer Corsicanen en Nederlanders is dat de eerstgenoemde terugslaat waar de Nederlander toch bijna altijd passief blijft. Op die manier is er al snel een matpartij met de nodige agressie.

12 Reacties
rbakels
rbakels18 aug. 2016 - 17:50

Kwam Napoleon niet ook vsm Corsica?

Bram Emanuel
Bram Emanuel18 aug. 2016 - 18:00

Nederlanders passief? Niet als je in dezelfde soort kleinere gemeenschappen In Nederland kijkt.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen18 aug. 2016 - 18:44

Welke media? Graag een linkje.

Jasperien
Jasperien19 aug. 2016 - 4:49

@ Alfred Blokhuizen: hier is het linkje naar het artikel: http://www.liberation.fr/france/2016/08/17/sisco-dans-cette-affaire-il-n-y-a-pas-des-horribles-radicalises-contre-de-mechants-racistes_1473054

truusbeek2
truusbeek219 aug. 2016 - 7:19

Las vanmorgen in Stentor AD een column van een vrouw van BNer dat boerkini de vrijheid en emancipatie van de islamtische vrouw bevorderd. Zo gaan wij in Nederland er mee om. Ergste is dat deze mensen waarschijnlijk ook nog geloven wat ze schrijven. Trouwens maatregel Canne stond los van Corsica. Daar ziet de burgemeester de boerkini als een statement en een belediging naar de slachtoffers en nabestaanden en daarbij is niet meegenomen de statement naar moslimvrouwen die in normale kleding/badkleding naar het strand gaan.

Gammana
Gammana19 aug. 2016 - 7:36

@Alfred Blokhuizen Het barst er van, 1 van de vele: http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/08/geen-boerkini-op-corsica-maar-wel-territoriale-marokkanen-343189/

intersectioneelmasculist
intersectioneelmasculist19 aug. 2016 - 7:41

@blokhuizen http://www.liberation.fr/france/2016/08/17/sisco-dans-cette-affaire-il-n-y-a-pas-des-horribles-radicalises-contre-de-mechants-racistes_1473054

Achterberghen2
Achterberghen219 aug. 2016 - 8:48

Niet te veel linkjes. Anders gaat zijn wereldbeeld er aan.

Machielse932
Machielse93219 aug. 2016 - 10:27

@Frits Jansen Klopt, zijn echte naam was eigenlijk di Buonaparte en niet Bonaparte. @Bram Emanuel Afgelopen jaar zijn er in Moermansk Rusland zo een 50 'vluchtelingen' (migranten) het ziekenhuis in geslagen nadat ze vrouwen aanrandden tijdens het uitgaan. Ze waren eerder uitgezet door Noorwegen en dachten waarschijnlijk dat ze in Keulen waren. Zelfs in de provinciën zie ik zoiets niet gebeuren. In Rusland en Corsica wel. @Truusbeek Volgens mij kan de boerkini zowel bevrijdend als het tegenovergestelde. Al zegt het meer iets over de positie waarin die vrouwen überhaupt zitten. @Achterberghen De man zijn wereldbeeld zit zo vastgeroest dat krijg je zelfs met accuzuur niet meer los.

peterh2
peterh219 aug. 2016 - 10:46

Bij Albert moet ik toch steeds aan deze man denken: http://m.trouw.nl/tr/m/nl/4492/Nederland/article/detail/4292501/2016/05/01/De-eenzame-communist-van-Heiloo.dhtml ?

DeKist
DeKist19 aug. 2016 - 12:24

Nou Alfred, je hebt gekregen waar je om gevraagd hebt. Linkjes, bewijs, wat is je reactie hierop of duiken we weer eens weg als je met feiten geconfronteerd wordt?

Coronarias Redig
Coronarias Redig20 aug. 2016 - 19:20

Peter Bedankt voor dat erg mooie artikel over die communist! Ik vermoed dat je Alfred bedoelde en niet Albert?

van der laak
van der laak18 aug. 2016 - 16:47

Dus als ik het goed begrijp ging het over een deel van een marokaanse familie die een deel van het strand hadden ingepikt voor zichzelf? Deze gasten waren bekenden van de corsicaanse politie, en hadden al voor meer narigheid gezorgd. Tja je mag geen eigen rechter spelen, maar het elastiekje kan wel eens knappen, heb ik wel eens ergens gelezen.

7 Reacties
Casparus2
Casparus218 aug. 2016 - 18:11

Maar het had niets te maken met de burkini. Lijkt op kuilen gravende Duitsers die een stuk strand claimen,ook ergerlijk.

van der laak
van der laak19 aug. 2016 - 3:05

Casparus 18 augustus 2016 at 20:11 Maar het had niets te maken met de burkini. Lijkt op kuilen gravende Duitsers die een stuk strand claimen,ook ergerlijk. Domlinkse praat!

Gammana
Gammana19 aug. 2016 - 7:37

@Casparus Appels en peren, Duitsers die een stukje strand claimen doen dat niet dmv intimidatie en geweld.

Casparus2
Casparus219 aug. 2016 - 8:44

@Gammana. Bent u zeker nooit in Zandvoort geweest. Enige decennia geleden, waren de kloppartijen, met de kuilen gravende, strand claimende oosterburen 'schering en inslag' Maar dom rechts heeft geen benul van het verleden.

Gammana
Gammana19 aug. 2016 - 9:49

@Casparus Nou ik ben vaak genoeg op Zandvoort geweest en wat u zegt is absoluut niet waar, bent u zelf wel eens op Zandvoort geweest? Die enkele decennia waren dat er 7 à 8? Dan kan het misschien wel kloppen, verder is schelden een teken van zwakte.

Molly Sweet2
Molly Sweet219 aug. 2016 - 10:30

'Maar dom rechts heeft geen benul van het verleden.' Het blijven mooie uitspraken, dit soort 'beschuldigingen' - temeer omdat ze alles zeggen over de schrijver. En verder zeggen ze niks. Kom toch eens met werkelijke argumenten, als linksmens zijnde. Want als dit alles is dat links te melden heeft, snap ik waarom steeds minder mensen links stemmen. Wat een kleutergedrag zeg.

C1953
C195319 aug. 2016 - 11:50

Casparus, je haalt het verleden door elkaar ....... Geeft niet hoor, een mens kan ook niet alles onthouden, maar het klinkt wel een beetje dom.

karel doorman
karel doorman18 aug. 2016 - 16:32

Een bekende marokaanse familie die al lange tijd voor problemen zorgde, is de oorzaak. Dan vind ik de rellen ineens in een ander daglicht komen te staan.

[verwijderd]
[verwijderd]18 aug. 2016 - 16:10

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
adriek
adriek18 aug. 2016 - 17:40

Heeft u de rest van het artikel gelezen, of alleen het deel dat in uw straatje past? Het ging over Marrokanen, waarschijnlijk moslims, dus er blijft genoeg voer voor rechts-racistisch geneuzel, maar de bedekte vrouwen waren niet de aanleiding doch slechts de spreekwoordelijke lont in het kruitvat.

D'Holbach
D'Holbach18 aug. 2016 - 15:49

Wow, het was geen boerkini maar: "De politie maakte een reconstructie waaruit nu blijkt dat de gevechten in Sisco zijn uitgebroken omdat toeristen foto’s ongevraagd foto’s van islamitische vrouwen in bedekte badkleding hadden genomen, waarna de ruzie hoog opliep en er zelfs auto’s in vlammen opgingen. Van een boerkini blijkt tot dusver geen sprake" maakt het werkelijk zoveel verschil hoe je die badkleding noemt? Het ging erom dat toeristen foto's maakten van dt rare gedoe om je te bedekken aan het strand als symbool van je geloof en dat de korte lontjes zichzelf weer eens aanstaken.

8 Reacties
Mostafa
Mostafa18 aug. 2016 - 18:29

Heb je nooit zwemmende Nonnen gezien ? tik op Google '' Heb je ooit zwemende Nonnen gezien'', dan zie je dat '' Boerkini' alle kanten kan oplopen, van Joodse orthodoxe vrouwen, christelijke orthodoxe vrouwen tot en met moslimse orthodoxe vrouwen. Veel plezier bij het kijken!

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen18 aug. 2016 - 18:48

Shit hè, dat uw hele tirade in een andere draad volledig onderuit gaat? Dan maar zo draaien dat het toch de schuld is van een vrouw in bedekkende zwemkleding. Wel heel doorzichtig.

Paddy3
Paddy318 aug. 2016 - 22:40

@Mostafa, als ik zwemmende nonnen zou zien, zou ik daar ook foto's van maken. Ik geloof niet dat er dan een massale rel uit zou breken.

D'Holbach
D'Holbach18 aug. 2016 - 23:24

@blokhuizen, welke tirade gaat onderuit? Verder draai ik hier niets, ik citeer uit dit artikel, daarin valt te lezen dat het niet om de boerkini gaat maar om een andere vorm van bedekte badkleding. Het feit blijft da een stelletje relimacho's het niet kunnen hebben dat iemand "hun" vrouwen ziet. U kunt wel proberen vliegen af te vangen maar dan moet er wel een vlieg zijn en zoals meestal bij u is die er niet.

Piet de Geus
Piet de Geus19 aug. 2016 - 2:56

"Heb je nooit zwemmende Nonnen gezien ?" Zwemmen is geen kunst. Dat begint bij het over water lopen. En het eindigt bij vliegen, wat ik ook nog nooit iemand in een boerkini heb zien doen. "tik op Google" Tik daar vooral 'vliegende non'. Veel plezier bij het kijken!

truusbeek2
truusbeek219 aug. 2016 - 7:21

tja Mostafa dan moet je op google fot's bekijken van ver verleden.

Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 8:52

Ja Piet prachtig was dat. Dan ken je waarschijnlijk ook de non in de race-eend uit de films van Louis de Funès. Daar was ik op mij 14e verliefd op. Niet te vergeten Don Camillo en het communisme.

Molly Sweet2
Molly Sweet219 aug. 2016 - 10:35

Alfred, ik dacht dat jij het laatst nog over fatsoenlijk communiceren en zo had? Niet trappen, niet persoonlijk worden, ik zal straks je artikeltje nog eens zoeken. Vind je zelf dat dit fatsoenlijk is? Komt-ie: 'Shit hè, dat uw hele tirade in een andere draad volledig onderuit gaat?' Serieus, past dat echt in wat je allemaal van anderen vroeg in je artikel over netjes discussieren en communiceren? Ken je het woord 'hypocriet'?

JanMer2
JanMer218 aug. 2016 - 15:43

"De politie maakte een reconstructie waaruit nu blijkt dat de gevechten in Sisco zijn uitgebroken omdat toeristen foto’s ongevraagd foto’s van islamitische vrouwen in bedekte badkleding hadden genomen" Dit artikel is onvolledig, want de politie heeft hierbij vermeld dat dit EEN van de mogelijke scenario's is. De toeristen zeggen namelijk gewoon foto's van de omgeving te hebben gemaakt.

6 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud18 aug. 2016 - 16:39

Vind jij dan normaal dat een aantal mannen foto's van je vrouw en dochters staan te maken? Daarbij maakt het volgens mij geen moer uit wat ze dragen. Wat ik wel vreemd vind is dat een stuk openbaar strand geprivatiseerd word.

JanMer2
JanMer218 aug. 2016 - 17:55

@Appi Ik heb er niet zo veel problemen mee als mensen spelen met mijn privé. In het openbaar kun je gefotografeerd worden, dat lijkt me vrij normaal.

Nagus
Nagus18 aug. 2016 - 18:22

@Appi Mohamud: dat is nu eenmaal menselijk gedrag. Toeristen willen nu eenmaal met aparte plaatjes thuiskomen. Als ze in een clownspak hadden gelopen waren er ook foto's gemaakt. Verder moeten het wel Nederlandse Marokkanen zijn geweest die het stuk strand voor zichzelf hebben gereserveerd. Ik heb altijd begrepen dat alleen Nederlanders dat doen. (lol)

shi Inta
shi Inta18 aug. 2016 - 19:56

@ appi Vreemd nee hoor. We eigenen ons een strand toe. Wij bepalen wat daar gebeurt. Ja dat dan mensen het daar niet mee eens zijn. Ging hier toch om de boerkini. Nu het verhaal een andere wending neemt lult Mohamud ook maar weer eens een andere richting op, het ligt nu aan het fotograferen. Is die mensen vrij om foto's te nemen dat daar dan net een boerkini dame opstaat is dan jammer. Of gaan we meten met 2 maten zijn is wel vrij om een boerkini te dragen. Maar toeristen zijn niet vrij om foto's te nemen?

Appi Mohamud
Appi Mohamud18 aug. 2016 - 23:25

Nagus. Ik heb niks mee te maken wat voor platjes mensen mee thuis willen komen, en als ze het zo graag foto's van me vrouw op het strand willen hebben kunnen ze netjes om vragen, en ik zij het al het maakt me geen moer uit wat ze op dat moment dragen. shi. Inta. Denk niet dat je me kent. We hebben hier niet over de boerkini of boerka maar over een misvatting wat in het nieuws groot was gebracht dankzij die boerkini verbod. Daar heden we een ander topic voor en kan je daar lezen wat ik van vind.

Andy Capp
Andy Capp19 aug. 2016 - 0:42

Appi Mohamud schrijft: "Vind jij dan normaal dat een aantal mannen foto’s van je vrouw en dochters staan te maken?" Als jij mijn vrouw en mijn dochter zou kennen, dan zou je dat ook normaal vinden, net als ik.

TotCo Ring
TotCo Ring18 aug. 2016 - 15:36

"Maar nu blijkt dat de ruzie niets van doen had met een boerkini, maar dat het om een ordinaire ruzie van de dorpelingen ging." "waaruit nu blijkt dat de gevechten in Sisco zijn uitgebroken omdat toeristen foto’s ongevraagd foto’s van islamitische vrouwen in bedekte badkleding hadden genomen" Pour le procureur, les membres de la famille d’origine maghrébine sont à l’origine des incidents ayant fait cinq blessés légers. Ils auraient tenté de «privatiser la plage» tout au long de la journée, notamment en installant un panneau «interdiction de circuler» sur le petit bout d’asphalte surplombant la crique. Plusieurs heurts – insultes, jet de galets – avec des locaux ou des gens de passage se seraient succédés dans l’après-midi. Un couple de touristes aurait ainsi été contraint de quitter la crique, tout comme des enfants venus y faire une pause en canoë. Un touriste prenant des photos de la baie (ou bien d’une femme voilée, selon la version de la famille) aurait mis le feu aux poudres, avant qu’une bande de jeunes du village ne s’en mêle. Volgens mij staat daar gewoon dat de bewuste Marokaanse familie de hele dag al voor problemen zorgden. En nadat iemand foto's aan het maken was van of de omgeving, of een gesluierde vrouw(op het strand bij 35 graden, lijkt mij niet ongewoon) sloeg de vlam in de pan.

2 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud18 aug. 2016 - 17:05

Los van de asociaal gedrag van de familie wat zeker bestraft miet worden, is het nooit slim om foto's van badgasten op strand te nemen als ze geen bekenden zijn. Uit ervaring van me jeugd is er op elke strand wel een viespeuk te vinden die geilheid ondervind van al die schaarsgeklede dames en meisjes. Als ze onder de 18 zijn kan je zelf voor de rechter wegens kinderporno.

jandebakker
jandebakker18 aug. 2016 - 18:58

@Appi Mohamud: In het artikel dat Totco Ring aanhaalt staat dat de betreffende toeristen foto's maakte van de baai. (Een bewering die met die digitale camera's van tegenwoordig vrij eenvoudig te controleren is) Daarnaast waren de dames schijnbaar alles behalve schaarsgekleed dus lijkt het mij überhaupt zeer stug dat het hier om een geile viespeuk zou gaan ;).

DikTrom2
DikTrom218 aug. 2016 - 15:29

Ook het bovenstaande stuk berust niet op de waarheid. De ruzie op Corsica is ontstaan omdat een groep Noord-Afrikanen een eigen stukje strand hadden geannexeerd. Andere gasten waren hier niet welkom, dit werd kenbaar gemaakt middels het gooien van stenen en flessen. Op de betreffende dag hadden toeristen met canoes aangemeerd op het strand, en ook zij werden bekogeld met stenen. Men wilde foto's maken van de daders, waarop de daders volledig door het lint gingen. Hierbij werd één van de toeristen door de groep jongeren gemolesteerd. De dorpelingen kregen hier lucht van, daarop hebben zij rigoureus ingegrepen. De spanningen tussen de locale bevolking en de Noord-Afrikanen bestonden overigens al langer. De verklaring komt overigens van de officier van justitie. Hij stelt dat leden van de familie Maghreb de oorzaak zijn van de rellen, door het privatiseren van stukken strand. Hij noemt de reactie van de dorpelingen verder wel ongepast. http://www.liberation.fr/france/2016/08/17/sisco-dans-cette-affaire-il-n-y-a-pas-des-horribles-radicalises-contre-de-mechants-racistes_1473054

9 Reacties
karel doorman
karel doorman18 aug. 2016 - 16:34

Hmm dus toch!

Appi Mohamud
Appi Mohamud18 aug. 2016 - 17:10

De dorpelingen kregen hier lucht van, daarop hebben zij rigoureus ingegrepen.  De spanningen tussen de locale bevolking en de Noord-Afrikanen bestonden overigens al langer.  ik weet het niet maar uit jouw bron haal ik uit dat het "Noord-africaanse familie ook een locale dorpsbewoners zijn. This geen familie wat uit het verte komt zoals je hier sugereren. This een tokky (mijn excuses aan de familie Tokky) familie die al langer voor problemen zorgt. Wat mij walgt was dat alle kranten meteen de kans grepen om het te vertalen naar alle moslims.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen18 aug. 2016 - 18:54

Dus toch niet een boerkini. Dus vrouwen die dat kledingstuk dragen moeten dus lijden door een stel leugens. Fijne burgemeesters, die hun maatregelen afkondigen op basis van leugens. Wat zou dat doen met de vrouwen die het aangaat?

DikTrom2
DikTrom218 aug. 2016 - 23:07

Beste Appi, Ik weet niet waarom mensen altijd zo krampachtig willen geloven dat mensen die zich niet aanpassen zo graag de inheemse nationaliteit aan willen nemen. De familie zet zichzelf buiten de samenleving, en het gewelddadig annexeren van een eigen strand is daar een exemplarisch voorbeeld van.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten19 aug. 2016 - 7:34

"Dus vrouwen die dat kledingstuk dragen moeten dus lijden door een stel leugens." @ Blokhuizen: Nee Alfred, we vouwen lijden onder de onderdrukking van hun mannen, opgelegd door een perfide religie en nergens anders onder.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten19 aug. 2016 - 7:36

Deze vrouwen lijden dus

Appi Mohamud
Appi Mohamud19 aug. 2016 - 11:30

De familie zet zichzelf buiten de samenleving, en het gewelddadig annexeren van een eigen strand is daar een exemplarisch voorbeeld van. Volgens sommigen is het hartstikke normaal voor Nederlanders om een stukje strand af te bakenen, dus ik denk dat ze zowel geïntegreerd en het nationaliteit aangenomen hebben. En trouwens wie ben jij om hun nationaliteit te ontkennen al hebben ze voorouders die ergens anders vandaan komen.

DikTrom2
DikTrom219 aug. 2016 - 14:21

@Appi, Appi, laten wij beiden nou niet doen alsof we het verschil echt niet kan maken tussen het privatiseren van een stuk strand door middel van het plaatsen van eigen verbodsborden en het gewelddadig afdwingen van deze verboden, of het gewoon neerleggen van een handdoek op een openbaar strand. Wanneer jij dit verschil niet kan maken, geef jij precies aan wat hier het probleem is, en onderscheid jij je wat mij betreft niet van de aanstichters van deze rel.

Appi Mohamud
Appi Mohamud19 aug. 2016 - 17:08

Dick trom. Nee sorry ik zie geen verschil in geprivatiseerd en geprivatiseerd. Of je het nou met handdoeken doet of met borden is voor mij ee pot nat. Dat stuk grond wat je opeist is van iedereen. Ik zal je persoonlijke veld niet betreden maar en je handdoek laten liggen maar eis niet van mij dat ik der naast geen parasol mag zetten.

Nick Ros
Nick Ros18 aug. 2016 - 15:27

Prima. Maar dan ook geen aparte privileges zoals zwem- en sporturen, etc.. -1- wet en regel voor iedereen.

4 Reacties
Acid Prune
Acid Prune18 aug. 2016 - 16:04

inderdaad bejaardenzwemmen per direkt afschaffen !!

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2016 - 21:41

Pruim iedereen die niet op tijd doodgaat wordt oud. Dus bejaardenzwemmen is een privilege dat aan alle overlevenden kan wordentoegekend en daarmee geen privilege. Zoek iets anders om af te schaffen.

Juppé🎗
Juppé🎗19 aug. 2016 - 8:40

Er moet zo weinig mogelijk onderscheid worden gemaakt. Met zwemmen lijkt me iig politiek en religie geen reden. Man vrouw lijkt me ook onzin. Mannen (if vrouwen) met losse handjes....zwembadverbod. Standaardkleding. Dat heb je hier ook ...bikini of combi zonder onzin. Slip voor mannen. Mensen die anders willen moeten zich maar aanpassen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud20 aug. 2016 - 23:37

Dus bejaardenzwemmen is een privilege dat aan alle overlevenden kan wordentoegekend en daarmee geen privilege.  ????? Ik kijk verbaasd dat je enig begrijpbaar zin kon for men in je hoofd toen je dit opschreef.