Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Wat ons in een wurggreep houdt

Francisco van Jole over het verband tussen de energiecrisis en de debatcultuur in de Tweede Kamer
Joop

Boerenonzekerheid

  •  
08-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
210906-1500pixels-Onteigening

Meer over:

cartoon, boeren, kijk nou,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

adamgmail
adamgmail9 sep. 2021 - 14:08

Er zijn genoeg boeren in Nederland die wel willen stoppen omdat hun bedrijf niet meer rendabel is of er is geen opvolging. Benader die mensen en heeft ze een vervroegd pensioen. Het vrijgekomen grond kan worden gebruikt voor woningbouw en industrie net als dat met andere opgekochte landbouwgrond nu al gebeurd, voorbeeld is het Achterhoek bij de grens met Duitsland ('s-Heerenberg-Emmerich) waar op voormalig landbouwgrond XXL opslagbedrijven komen, of Twente waar op voormalig landbouwgrond prachtige landhuizen worden gebouwd (omgeving Hengelo en Enschede). Het kan dus wel, maar er moet wel wil zijn.

ton14024
ton140249 sep. 2021 - 8:21

Caroline staat goed in de peilingen dus die kan (nu eindelijk) wel een potje breken.

Freddy2
Freddy29 sep. 2021 - 5:50

Wat er nu gaat gebeuren is dat kleine boertjes met een lage uitstoot, maar ook laag inkomen zich wel laten uitkopen voor veel geld, maar de grote boeren die doen dat niet. We zijn straks dus 14 miljard kwijt en merken er niets van, kamervragen komen weer, sorry wordt gezegd en door....

1 Reactie
LaBou
LaBou 9 sep. 2021 - 10:43

Een paar is al genoeg: https://www.groene.nl/artikel/waar-kalkoenen-klokken-zwijgen-de-hijskranen

rvb2
rvb28 sep. 2021 - 16:39

van afpakken zal sowieso geen sprake zijn, alle bedrijven zullen gecompenseerd worden.

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 sep. 2021 - 17:14

ja daar ben je blij mee

rupsje2
rupsje28 sep. 2021 - 17:15

Ja natuurlijk wel, wel bij onteigening welleswaar krijg je dan een vergoeding ja maar dan wel met de eis dat je nooit geen boer meer mag worden. Pure diefstal is het N-Korea is er niets bij. Stel je eens voor, en dat is gewoon het zelfde, dat diezelfde overheid dat gaat zeggen tegen mensen met een verwarmd zwembad, meer dan 1 auto en wat te denken van huisdieren en ga zo maar door. Allemaal overbodige luxe dat veel uitstoot veroorzaakt.

LHTJ
LHTJ9 sep. 2021 - 8:43

@rvb Nou, dan vindt jij het vast prima als de overheid je uit je huis zet en je ontslag bij je werkgever forceert. Dat je daarna in een totaal andere omgeving met totaal ander werk helemaal opnieuw je leven kunt gaan opbouwen lijkt me geen probleem, want je wordt wel netjes gecompenseerd. Niet voor alle emotionele schade of de marktwaarde maar gewoon minimaal binnen de krappe marge die echt moet van de wet en geen cent meer, maar goed dat lijkt me logisch.