Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boeren weten zich geen houding te geven

  •  
06-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1771 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Toussaint de la Serna
Toussaint de la Serna7 okt. 2022 - 9:12

Als boeren uitgekocht worden, staat niet de voedselvoorziening in Nederland op het spel, maar vooral hun portemonnee, aangezien ze voor ongeveer 90% exporteren. En hang die vlag maar weer zoals het hoort, want we hebben de boodschap nu wel begrepen. TX

Leovana
Leovana7 okt. 2022 - 6:34

Er is de afgelopen decennia te veel gezwalkt. Deze beweging was vooral in het "voordeel" van de boeren, waardoor er nu hard moet worden ingegrepen. We hadden vroeger dus zachte heelmeesters en zitten nu met de stinkende wonden. Er zijn ook diverse partijen die daar financieel veel garen bij gesponnen hebben. Ze hebben boter op hun hoofd. Als ze de wetenschap ook maar een beetje serieus genomen hadden ,dan wisten ze dat de route van de afgelopen decennia verre van duurzaam waren. Het korte termijn financieel gewin leek veel belangrijker.

Herr Vorragend
Herr Vorragend6 okt. 2022 - 17:27

De twee belangrijkste conclusies in het rapport van Remkes: Aan de doeleinden voor stikstofreductie kan niet getornd worden. De Randstedelijke arrogantie en neerbuigendheid, richting platteland in het algemeen en de boeren in het bijzonder, helpen niet echt om deze doelen te bereiken. Ik beschouw beide als zeer evident.

Jan37
Jan376 okt. 2022 - 11:58

Ik zou het als boer zijnde niet doen . Wat dhr Klaver al zei, het is gewoon hetzelfde, der moeten heel veel boeren weg, om huizen te bouwen

Greendutch
Greendutch6 okt. 2022 - 10:52

GRAAG