Joop

Boeren maken indruk

  •  
14-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Wilma3
Wilma315 okt. 2019 - 11:35

De titel “ Boeren maken indruk” Ja ze maken inderdaad een hele negatieve indruk. Mijn man kon onverrichter zake uit Groningen huiswaarts keren. Weg opdracht!! Met dank aan de boeren. Naar mijn idee denken de boeren dat Nederland + al het subsidie geld uit Europa voor hen is. De overheid moet betrouwbaarder worden, de boeren moeten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en daardoor wordt het inkrimpen mogelijk. Inkrimpen in overleg en op een menselijke wijze zodat dit voor de boeren te doen. is.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin16 okt. 2019 - 3:10

Maak je borst maar nat! Vandaag gaan ze gewoon doorrrrr!

Libertain
Libertain15 okt. 2019 - 5:53

(“ Boeren maken indruk”) Indien bovenstaande zin zou kloppen, wat ik zelf niet geloof, zou dan de mogelijke conclusie getrokken kunnen worden dat bijvoorbeeld milieu-activisten hun komende protestmarsen op traktoren moet gaan uitvoeren om indruk te kunnen maken. Mede omdat de Nederlandse overheid zeer duidelijk bepaalde selectiviteit in het optreden laat zien.

DaanOuwens
DaanOuwens14 okt. 2019 - 21:37

Mooi filmpje. Laat inderdaad goed zien hoe misplaatst het protest is.

harmmeijer
harmmeijer14 okt. 2019 - 21:17

Net echt! ???? Geweldige Lucky TV

vdbemt
vdbemt14 okt. 2019 - 19:51

Ja. Maar geen goede. Ze zijn alleen maar met zichzelf bezig. Niet met het (stikstof)probleem dat er bestaat. Daar willen ze helemaal niets voor doen. Dat overigens volgens wetenschappers van Universiteit Wageningen nog erger is dan Remkes al heeft aangegeven.

2 Reacties
Me, Myself and I
Me, Myself and I15 okt. 2019 - 5:39

Juist dit soort domme opmerkingen zorgen ervoor dat boeren steeds minder vriendelijk worden. Nederlandse boeren zijn de meest innovatieve en doen niets anders dan flexibel werken en elke keer weer investeren in een beter klimaat. Het is prima als je kritiek hebt, maar dan moet het wel waar zijn. Btw De Universiteit Wageningen zit op het Campina Campus, U weet wel met al die fabrieken e.d. die zouden de oorzaken van de problemen zeker niet richting de fabrieken laten wijzen.

EmC2
EmC215 okt. 2019 - 6:08

Gaat erom dat provincie andere regels invoeren dan regering in Den Haag.

Brent Dysta
Brent Dysta14 okt. 2019 - 19:38

De vele tractoren maken indruk. De boeren beschikken hiermee over een machts- en intimidatiemiddel waar zelfs de overheid voor terug moet deinzen. Dat is heel bedenkelijk. Niets voor niets zijn er nauwelijks of geen aanhoudingen, boetes e.d. wat ze ook flikken. Dat in schril contrast met andere actievoerders als klimaatactivisten. Ze veroorzaken enorme problemen voor klimaat en milieu. Angstige bestuurders gaan makkelijk om. Dat geeft weinig vertrouwen voor de burger. En dan te bedenken dat de boeren en hun systeem via lobby werkelijk overal aan tafel zitten en invloed uitoefenen. Ze winnen nu wellicht een paar slagen, maar gaan de oorlog verliezen, ten gunste van duurzame landbouw en veeteelt.

3 Reacties
MountEverest
MountEverest14 okt. 2019 - 20:37

Zolang ze geen huizen opblazen of benzinestations in brand steken, valt het nog wel mee.

MountEverest
MountEverest14 okt. 2019 - 20:41

Maar alle gekheid op een stokje, de meeste mensen hebben wel bewondering voor de boeren die zich niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden. Liever rechtop sterven, dan op je knieën leven. Groningen is natuurlijk niet acceptabel.

Folkert2
Folkert214 okt. 2019 - 21:28

Er zijn wel degelijk aanhoudingen, Den Haag dacht ik een stuk of 5, en in Groningen nu ook al een paar die zich hebben misdragen. Die kerel die de hekken in Groningen omver reed is in ieder geval al geïdentificeerd dus zal straks ook wel bezoek krijgen van Oom agent. Maar schijnbaar mag het demonstratierecht van anderen ingeperkt worden als men het er niet mee eens is. Dit gaat zowel voor links als rechts op. Dat blijkt maar weer...