Vraag me niet waarom, maar ik heb de grootste argwaan. Terwijl de huidige ultrarechtse regering allerlei vingers aflikt en de ene megastal na de andere faciliteert om zo ook qua voedsel allesbehalve duurzaam te regeren, blijven sommige bobo's hoopvol om tegen 2020 alleen nog maar duurzaam dus biovlees in de schappen te hebben. Ik geloof er niks van. Onder PVC zet de trend zich door om varkens, pluimvee en vee verder te ontdieren en juist te industrialiseren.
De duurzaamheid va het vlees is vooral afhankelijk van het veevoer dat de beesten eten. Als dat soja uit de Amazone is, dan is het vlees niet duurzaam. Dit papier is een lege huls als er niet in staat dat het vee met Europese eiwitbronnen, zoals lupine, wordt gevoed. Minder antibiotica is natuurlijk ook mooi maar niet het belangrijkste. Duurzaamheid betekent tegenwoordig veel te weinig. Lokaal geproduceerd is een beter criteria.
"Zo wil de Brabantse Milieufederatie weten hoe de commissie een duurzame intensieve veehouderij in Brabant wil stimuleren." dat is de vraag die ze aan zichzelf moeten stellen. --> http://www.brabantsemilieufederatie.nl/bmf "De BMF komt met inspirerende voorstellen en organiseert projecten die laten zien hoe een duurzame samenleving in beeld kan komen." kom nou niet aanzetten met de vraag hoe de commissie het wil stimuleren als je zegt zelf met voorstellen te komen. beste brabantse milieufederatie: wat zijn jouw voorstellen geweest en hoe komt het dat je de vraag aan de commissie stelt? had je dat niet al lang zelf moeten weten hoe het zou moeten? als je zelf met voorstellen komt neem ik aan dat je beschikt over documentatie waarbij dingen zijn vastgelopen. dan gooi je dat soort dingen toch gewoon gelijk op tafel, open en bloot? of hebben jullie wat te verbergen?
Quote: 6700 vleesvarkers, 240.000 vleeskuikens of 1700 vleeskalveren 1. Deze hoeveelheden dieren kun je nooit tegelijkertijd houden zonder een enorme hoeveelheid antibiotica=> teveel dieren in een kleine ruimte = enorme kans op ontstaan en overdracht van ziektes 2. Vleeskuiken, vleesvarkens en vleeskalveren kunnen alleen zo veel vlees groeien met behulp van extra toediende hormonen. Beide zijn ZEER ongezond bij consumptie door mensen en ERG bedreigend voor de gezondheid van mensen. Dus dit kan NIET duurzaam zijn. Wat een kortzichtige domheid. Het LTO voorop. Die zouden namelijk beter moeten weten, het gehalte Uni Wageningen is er zeer hoog. Weet ik uit eigen ervaring.
Wat een bizarre contradictio in terminis; "Een diervriendelijk stukje vlees" het is om te gillen, als het niet zo triest was!
Wat moet ik daar nou onder verstaan, duurzaam vlees. Moet ik langer kauwen???