Joop

Boeren en Blokkeerfriezen boos over expositie vrijheid van meningsuiting

  •  
01-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
HOCKEY-ROTTERDAM-STREAKER

© 2008-06-21 00:00:00 ROTTERDAM - De Vegan-Streaker rende zaterdag tijdens de Champions Trophy hockeywedstrijd Nederland-Spanje over het veld om actie te voeren tegen varkensflats. ANP PHOTO FR

Een expositie over de vrijheid van meningsuiting in het Fries Verzetsmuseum stuit boze boeren tegen de borst. Ook de Blokkeerfriezen , die in 2017 al lieten zien dat ze weinig op hebben met grondrechten, zouden zich bezinnen op een actie tegen het museum. Het zint de boeren en de Blokkeerfriezen niet dat de Vegan Streaker Peter Janssen in het museum mag vertellen over zijn idealen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.
Janssen verwierf in 2008 nationale bekendheid door alleen gekleed in zijn onderbroek het programma van Paul de Leeuw te verstoren. Ook was de Vegan Streaker present bij verscheidene sportevenementen en Jumping Amsterdam. In 2010 werd Janssen veroordeeld tot een gevangenis- en taakstraf omdat hij betrokken was bij een nertsenbevrijdingsactie.
Volgens de boze boeren zou het Fries Verzetsmuseum Janssen geen podium mogen bieden. Zij “voelen dit als een dolkstoot in hun rug”, verklaart Caroline van der Plas, oprichtster van de BoerBurgerBeweging, tegenover de Leeuwarder Courant. Dat het museum een maatschappelijk debat wil voeren en laat zien dat sommige vrijheden en grondrechten kunnen botsen, gaat er bij Van der Plas niet in.
",Janssen strijdt dan misschien voor de vrijheid van dieren, maar hij wil boeren de vrijheid afnemen om boer te zijn.’’ Van der Plas noemt Janssen een ‘dierenextremist’. ,,Hij zorgt voor veel leed bij boeren.’’ (…) Volgens Van der Plas is er maar een oplossing en dat is: Peter Janssen moet weg uit het Verzetsmuseum."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (66)

Erwin Schenk
Erwin Schenk2 feb. 2020 - 17:49

Ach ja, mevrouw van der Plas. De vrijwillige buikspreekpop van de grootindustriele agri-lobby. Onderdeel van een gewelddadig, onderdrukkend en immoreel systeem.

Klaas Punt
Klaas Punt2 feb. 2020 - 14:53

Maar de gewone Friezen, zij die niet mee gedaan hebben aan de demonstratie bij Dokkum en de gewone agrariers, zij de gewoon hun beroep uitoefenen, zijn die allemaal tegen die expositie? Lijkt mij niet. De meesten zullen hun schouders ophalen. Vraag mij trouwens af wat ze met die vreemdeling op de foto hebben gedaan.

Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 14:01

Effe serieus..., zou het niet een goed idee zijn om veel vaker (ex-)delinquenten aan het woord te laten? Dat zou best wel eens heel leerzaam kunnen zijn.

2 Reacties
Jorah
Jorah2 feb. 2020 - 16:37

Criminaliteit verheerlijken zoals bij College Tour met als speciale gast Holleeder? Nee dank je vriendelijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 feb. 2020 - 8:38

Jorah Er is hier iets vreemds aan de hand wat betreft Jansen en 'vrije' meningsuiting en wettelijke begrenzing op uitoefening daarvan... Ik neem niet aan dat Jansen in wezen geen strafbare feiten pleegt m.b.t. zijn manier van het beoefenen van zijn meningsuiting, zijn activisme, die op die manier gebezigd feitelijk niet valt onder 'recht op' de vrije meningsuiting als zodanig omdat die wettelijk begrensd is... Dus pleit hij hier nu wel degelijk voor onwettige manieren. Niet dat Katootje daar tegen is denk ik.

Pindaklaas
Pindaklaas2 feb. 2020 - 11:08

Peter is gewoon een HELD. Punt!

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 10:21

Jammer dat men op rechts niet het verschil wil zien tussen burgerlijke ongehoorzaamheid uit eigen belang, angst en haat en de burgerlijke ongehoorzaamheid en actie die verder gaat dan het eigen belang en. De laatste scherpt de democratie. Ook in Nederland moeten politici nog wel eens wakker worden geschud tenslotte. Dat blijkt weer uit de zoveelste varkensmishandelingsaffaire. Anders wordt het een papieren werkelijkheid waarin bij misstanden weg wordt gekeken. Dus ja verzet is van alle tijden en kan zich op vele fronten afspelen. De blokkeerders zetten in op cencuur(als het hen uitkomt).https://www.lc.nl/friesland/Boeren-boos-over-dierenactivist-in-Fries-Verzetsmuseum-25301331.html

13 Reacties
Jorah
Jorah2 feb. 2020 - 13:17

Zowel links als rechts activisme heeft zich gewoon aan de wet te houden. Als ze een wet willen veranderen hebben ze daartoe democratische middelen. Willen ze misstanden aan de kaak stellen dan hebben ze daarvoor ook genoeg legale middelen. Het ene foute goedpraten en het andere foute veroordelen zorgt enkel voor meer polarisatie.

MountEverest
MountEverest2 feb. 2020 - 13:41

@Sjoerd Overal zijn groepen mensen die voor hun eigen belang opkomen. Daarom hebben we CAO- onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers en leerkrachten die staken voor een beter salaris en een lagere werkdruk. En dus ook de boeren die voor hun eigen belangen opkomen. "De laatste scherpt de democratie. " De democratie is niet gebaat bij mensen met extreme ideeën maar moet het hebben van de middenpartijen die in continu overleg met elkaar naar compromissen streven en kleine stapjes vooruit maken. Dus als je volgend jaar gaat stemmen, stem op een middenpartij.

Max6
Max62 feb. 2020 - 14:14

Ok... dus acties tegen een traditie als stierenvechten gaan verder dan het eigen belang... en acties voor een traditie als zwarte piet zijn uit eigen belang, angst en haat Volgens mij bekijken te veel mensen dit soort zaken door hun eigen gekleurde bril.

Kaas2
Kaas22 feb. 2020 - 16:08

Sjoerd bonnema, Ik zou het in brand steken van een tegen een woonhuis geparkeerd busje geen burgerlijke ongehoorzaamheid noemen. Vooral niet als er mensen in dat huis aanwezig zijn....

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 16:52

@Johra, MountEverest,Max Ja in de WOII hielden veel overheidsdiensten, op enkele individuele uitzonderingen na, zich ook keurig aan de wet. Wat meer burgerlijke ongehoorzaamheid had kunnen voorkomen dat heel veel Joden,contractbrekers en verzetsmensen via werkkampen daarna Westerbork, Vught en andere kampen niet in Auswitz waren terecht gekomen. Maar het brave rechtsmidden gooit hier als vanouds de zaken weer aardig doorelkaar (het bekende argumentloze 'extreemrechts is even erg als radicaal links')- ten einde braaf op dezelfde voet door te kunnen gaan. Nou we zien wat er van komt. 'De ene fout goedpraten met de andere fout?' Waar slaat dat op? 'Ok… dus acties tegen een traditie als stierenvechten gaan verder dan het eigen belang… en acties voor een traditie als zwarte piet zijn uit eigen belang, angst en haat(?) Antwoord: Ja.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 16:55

@Kaas, Bos of wie dan ook. 'Ik zou het in brand steken van een tegen een woonhuis geparkeerd busje geen burgerlijke ongehoorzaamheid noemen. Vooral niet als er mensen in dat huis aanwezig zijn…. ' Waar beweer ik dat? Ach, ik ben al heel wat rechtsmidden gesnoef gewend.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19472 feb. 2020 - 19:03

"Ja in de WOII hielden veel overheidsdiensten, op enkele individuele uitzonderingen na, zich ook keurig aan de wet." De instructie (uit 1937 ) luidde om op je post te blijven bij een bezetting. Die oproep werd nog eens herhaald door De Geer na de Duitse inval in mei 1940. En de Hoge Raad was ook geen goed rolmodel. Bij die individuele uitzonderingen waar u het over heeft waren velen die zich die tot het rechtse en christelijke volksdeel bekenden.Waaronder de latere minister-president Louis Beel. Er valt overigens wel wat af te dingen op uw stelling dat meer burgerlijke ongehoorzaamheid meer Joden het leven had gered.

Max6
Max62 feb. 2020 - 19:20

@Sjoerd Ik herhaal ;-) Volgens mij bekijken te veel mensen dit soort zaken door hun eigen gekleurde bril.

Jorah
Jorah2 feb. 2020 - 20:15

Sjoers, je haalt nu WOII erbij. Erg fraai hoor. Met hetzelfde gemak ga je dus terrorisme ook goedkeuren mocht het ervan komen. Daarnaast stel je de Nederlandse overheid en wetten gelijk met Nazi Duitsland. Werkelijk, hoe krijg je het uit je strot.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander3 feb. 2020 - 9:05

@Jorah Ik geloof dat je er niet veel van begrijpt/ wil begrijpen.Niet voor niets heeft de regering pas na 75 Jaar zijn excuses aangeboden t.a.v Auschwitz. En zoals gebruikelijk lees je weer wat je wilt lezen.Welke kleur heeft jou troebele bril? Misschien komt het door je ongeleide boosheid. Ik stel nergens wetten van de Nederlandse overheid gelijk aan die van de Nazi Duitsland. Dat maak jij ervan. Het is juist onder Nederlandse wetgeving gebeurd dat voor de oorlog de Joden hier niet welkom waren en dat later Nederlandse overheidsdiensten te weinig hebben gedaan om te voorkomen dat Joden, contractbrekers en verzetsmensen naar werkkampen en later naar Auschwitz werden gestuurd. Een paar overheidsmensen, studenten en leden uit het verzet hielden zich niet aan de wetten en regels en probeerden zo nog Joden vooral ook kinderen te redden.Dat noem ik noodzakelijke burgerlijke ongehoorzaamheid, niet uit eigen belang. En ja kennelijk komt dat bij mensen die wat langer nadenken en een roodmontuurtje hebben volgens jou uit een strot. Ik ben wat gewend.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander3 feb. 2020 - 9:15

Eindstation en beginstation.Voor de reaguurders. https://frieschdagblad.nl/2020/2/2/eindstation-en-beginstation?utm_source=selligent&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=&utm_term=Article%20link&harvest_he=e7c4561ba54a201c8112125218c538db46b6f25ee180f5cc0d0b5fe651fd6bec

Jorah
Jorah3 feb. 2020 - 17:48

Sjoerd, maar je over mij niet druk, ik begrijp je prima. Maak je over je eigen extremistische denkbeelden maar druk. Daar hebben we veel meer aan.

WimpyH
WimpyH4 feb. 2020 - 11:16

"Het ene foute goedpraten en het andere foute veroordelen zorgt enkel voor meer polarisatie." De bekende blinde vlek. "Hoewel alle politieke partijen deze [extrmistische] acties afkeuren, is er voor de splinters aan de linkerzijde doorgaans een blinde vlek. Bij de politiek en in de media. Dat heeft mogelijk te maken met hun agenda: mensenrechten, milieuvervuiling, dierenleed, vluchtelingen, antifascisme en anti-neoliberalisme." https://www.groene.nl/artikel/extremisme-is-altijd-verwerpelijk

WimpyH
WimpyH2 feb. 2020 - 9:53

Precies dat Kaas. Maar links heeft zo zijn eigen spelregels. En dus beland een onderwerp als dit al snel op Joop. "Oh bepaalde Friezen vinden activist met strafblad niet ok, dat zetten we op Joop want activisme is ok" Uiteraard kun je reacties verwachten met eigen linkse spelregels zoals: "wat heeft zijn strafblad te maken met de boodschappen die hij overbrengt?" > Het maakt dus niet uit hoe of wat je doet maar om de boodschap. Regels zijn er tenslotte om overtreden te worden. Grappig is dat als bepaalde Friezen dit doen (zie reactie onder) is het ineens niet links ok. "Hebben de blokkeerfriezen ook niet allemaal een strafblad?" > Ikzelf: "wat heeft het strafblad te maken met de boodschappen die zij overbrengen?" Boeren en blokkeerFriezen reageren op basis van vrijheid van meningsuiting.

5 Reacties
Koning3
Koning32 feb. 2020 - 11:51

Nee hoor, ze reageren op basis van ontzeggen van vrije meningsuiting en op basis van vrijheid om te gaan waar je wil. Ze blokkeren immers wegen en hinderen mensen om te demonstreren. Zowel boeren als blokkeerfriezen hebben geen flauw idee van de kernwaarden van vrijheid.

madbako
madbako2 feb. 2020 - 11:55

@WimpyH 2 februari 2020 at 10:53 Precies dat Kaas. Maar links heeft zo zijn eigen spelregels. En dus beland een onderwerp als dit al snel op Joop Even voor de goede orde en waarheidsbevinding. Deze tentoonstelling is niet georganiseerd door Janssen. Die was/is slechts een passant die langs kwam. Dus Kaas ouwehoert gewoon en jij papagaait het na. Denk zelf eens na sukkel.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 17:02

@Ikzelf Wen er maar een beetje aan. Leuk hoe een verdraaiing of slecht lezen (of moedwillig slecht lezen)klakkeloos wordt ovegenomen door sommige lieden waarna er een kompleet andere discussie ontstaat. Het schijnt nu dat ik het in de fik zetten van een busje vlakbij een woonhuis goedkeur? Ik zucht met je mee.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 17:03

@Ikzelf Nou goedkeur? Het wordt gesuggereerd. Leuke Baudet taktiek.

WimpyH
WimpyH4 feb. 2020 - 9:17

In vrijheid provocerend tussen ouders en kinderen willen staan met versterkt geluid is ok. Zie linkse spelregels. Dat de blokkeerFriezen de KOZP activisten hebben tegengehouden was op dat moment het beste voor iedereen. Niet voor niets werd de demonstratie alsnog afgeblazen omdat de politie de veiligheid niet kon garanderen mede omdat de linkse tolerante burgemeester van destijds voor hen een mooi plekje langs de route van de intocht had gereserveerd. Dit is vragen om problemen. Net als demonstranten een plek geven tegenover een moskee. "ze reageren op basis van ontzeggen van vrije meningsuiting en op basis van vrijheid om te gaan waar je wil." Maar als mensen met een vergunning tegenover een moskee willen demonstreren zijn "we" ineens tegen provocatie. Als deze mensen door tegendemonstranten geblokkeerd worden (zei den Haag) en ze hun vrijheid van meningsuiting wordt ontzegt en men niet "op basis van vrijheid om te gaan waar je wil" dan zien we ineens weer de linkse spelregels. Dan hoor je linkse partijen ineens roepen "Waarom daar en niet ergens anders"? Bij beide gevallen zeg ik "ga ergens anders staan met je activisme". Links niet. Dat blijkt keer op keer. Als KOZP wordt belaagd hoor je links (NOS zend het uit). Maar als Sint en ZP-en worden belaagd op straat hoor je ze niet (NOS zend het niet uit). "Even voor de goede orde" en (linkse) "waarheidsbevinding" en dan eindigen met "sukkel"? Zegt genoeg over je. Blijkbaar mag je mensen hier ook uitschelden?

FransAkkermans1947
FransAkkermans19472 feb. 2020 - 8:51

Als je vindt dat zich in de veehouderij een holocaust voltrekt ben je in een verzetsmuseum natuurlijk wel op je plaats.

1 Reactie
Jorah
Jorah2 feb. 2020 - 13:18

Of in een inrichting. In ieder geval kan een bezoekje langs de psycholoog geen kwaad.

Markzelluf
Markzelluf2 feb. 2020 - 8:29

‘And never the twain shall meet’. Misschien moet iedereen die dagelijks een heel linkse of heel rechtse mening spuit, zich eens afvragen of hij of zij bijdraagt aan het probleem of de oplossing.

2 Reacties
Katootje2
Katootje22 feb. 2020 - 13:47

Je bedoelt toch niet de problemen van de gevestigde orde, waar de gevestigde orde niets aan doet?

MountEverest
MountEverest2 feb. 2020 - 14:40

@Katootje De beste stuurlui staan zoals gewoonlijks aan wal, maar mogelijk heb jij wel een doortimmerd plan om de samenleving zo in richten dat deze rechtvaardiger en beter wordt.

Frits Jansen
Frits Jansen2 feb. 2020 - 5:50

Het museum lijkt volledig geslaagd in zijn opzet discussie los te maken!

OlavM
OlavM2 feb. 2020 - 0:15

Tja, wat de boer niet kent, vreet hij niet. Hier in overdrachtelijke zin. Peter Janssen, de Vegan Streaker, is heel populair in Spanje. En terecht. Hij heeft daar gewaagde acties gevoerd tegen het stierenvechten.

Karingin
Karingin1 feb. 2020 - 22:40

Allemachtig, je druk maken over een expositie in een museum, je zal maar om aandacht verlegen zitten. Ik ben wel heel benieuwd wat de blokkeerfriezen hier voor belang bij hebben. Gewoon de pest in dat iemand een mening verkondigt die ze niet zint? En wat gaan ze eraan doen? Samen met de boeren de deur van het museum kapot rammen?

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 feb. 2020 - 1:02

Er zullen wel varkensboeren/-friezen tussen zitten stel ik me zo voor.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 10:12

En de blokkeerhorden( blokkeerboeren en blokkeerfriezen) willen ook niet echt praten.https://www.lc.nl/friesland/Boeren-boos-over-dierenactivist-in-Fries-Verzetsmuseum-25301331.html

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 11:07

Karingin, Allemachtig. En dan een artikel op Joop plaatsen en wij allen maar reageren.????

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 feb. 2020 - 8:43

De blokkeerfriezen ik weet niet of ze slim genoeg zijn maar feitelijk hebben zij ook een onwettelijk middel gebruikt om hun recht op vrije meningsuiting te verzilveren en dat mocht niet terwijl Janssen er voor mag komen pleiten als zodanig. Maar het zal wel minder subtiel liggen vrees ik.

Jan Man
Jan Man1 feb. 2020 - 21:46

Toont meteen aan dat vrijheid van meningsuiting nog steeds niet altijd vanzelfsprekend is. Die boeren en blokkeerders kunnen nog veel leren van deze expositie.

Kaas2
Kaas21 feb. 2020 - 19:20

Het is de vraag of je een dierenextremist die meerdere malen veroordeeld is voor inbraak een podium moet geven in een museum. Gezien zijn strafblad lijkt het me niet bepaald een fris type....

8 Reacties
Kaas2
Kaas21 feb. 2020 - 20:14

Ikzelf, Dat onder andere inbraak en brandstichting prima is als je het vanuit een overtuiging doet lijkt me niet bepaald een boodschap die je wil overbrengen. Zeker niet bij een expositie over vrijheid.

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 21:16

Hebben de blokkeerfriezen ook niet allemaal een strafblad? En die krijgen wel regelmatig een podium.

Jorah
Jorah2 feb. 2020 - 8:49

Lunwau, Wanneer hebben de blokkeerfriezen een podium gekregen in het Fries Verzetsmuseum?

Buitenstaander
Buitenstaander2 feb. 2020 - 10:43

@Ikzelf Ach dat gaat de maatstaf worden: Je mag een strafblad hebben van hier tot daar., zolang je booschap maar goed valt bij bepaalde mensen. Heet dat niet indirect faciliteren van criminaliteit?

Buitenstaander
Buitenstaander2 feb. 2020 - 10:49

@Ikzelf Oh, omdat Janssen de expositie niet zelf heeft ingericht, maar er overigens wel een podium krijgt, is het ineens prima. Wonderlijk toch hoe sommige mensen, meestal links, alles in een vierkante bocht kunnen kletsen, zolang de boodschap ze maar aanstaat. Dat zien we toch ook altijd met het vernielen van hokken, boerderijen binnendringen, dat dient het doel dus goed. Maar o wee als iemand op rechts iets uithaalt, o dan hebben we het ineens over recht en wetten etc.

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 11:04

@ikzelf, Jij vindt het dan ook geen probleem als de boeren of blokkeerfriezen in het museum een plek hadden gekregen?

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 15:10

@ikzelf, Je geeft half antwoord op mijn vraag. Dank. Maar deze kerel mag over zijn idealen vertellen. Dat is dus meer dan een foto aan de muur zoals jij ten onrechte benoemt. “ waarom stelt u toch zulke onzinnige overbodige vragen”. Omdat dat nodig is bij jou reacties.

Henk Tuinman
Henk Tuinman2 feb. 2020 - 17:05

@ikzelf Citaat uit de LC: Janssen is een van de elf ‘gewone Friezen’ die op de kleine expositie mogen vertellen over hoe vrij zij zich anno 2020 voelen om zichzelf te zijn en hun idealen uit te dragen. De tentoonstelling bestaat uit elf audioportretten, gemaakt door Sjoerd Litjens en Sippy Tigchelaar, met fotografie van Kees Muizelaar en Marieke Kijk in de Vegte Dus hoezo alleen een foto en geen uiting. Zelfs na 4 keer heb jij het nog niet door dat het verder gaat dan alleen een foto. Kennelijk ben jij beter in spelling dan in begrijpend lezen.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof1 feb. 2020 - 18:50

Ook dit laat weer zien dat extremen menen dat rechten enkel voor hen en plichten enkel voor de ander gelden.

2 Reacties
Kaas2
Kaas21 feb. 2020 - 19:27

Als je meerdere malen veroordeeld bent voor onder andere inbraak zoals de heer Jansen behoor je idd tot de groep extremen.

Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 21:18

Ik zie in het artikel maar 1 veroordeling staan. Dit in tegenstelling tot een aantal blokkeerfriezen, die al een eerdere veroordeling hadden.

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye1 feb. 2020 - 18:30

Een streaker is volledig naakt, deze man niet dus is geen streaker.

2 Reacties
OlavM
OlavM2 feb. 2020 - 0:17

Lekker belangrijk.

Klaas Punt
Klaas Punt2 feb. 2020 - 10:01

OlavM - het hele stukje straalt toch belangrijkheid uit!

Norsemen
Norsemen1 feb. 2020 - 18:01

Die blokkeerfriezen en boeren denken puur in eigen belang. Dat mag natuurlijk maar het trieste is dat dit volk denkt dat door gebruik te maken van bepaalde rechten ze ook opkomen voor deze rechten. Het tegenovergestelde is het geval.

1 Reactie
Luneau
Luneau1 feb. 2020 - 21:19

De blokkeerfriezen zijn juist het voorbeeld van andere mensen hun grondrechten ontnemen, dat was dan ook het doel van hun blokkeeractie.

Paul250371
Paul2503711 feb. 2020 - 17:37

"Janssen strijdt dan misschien voor de vrijheid van dieren, maar hij wil boeren de vrijheid afnemen om boer te zijn.’’ Van der Plas noemt Janssen een ‘dierenextremist’. ,,Hij zorgt voor veel leed bij boeren.’’ Niet meer van deze wereld.

madbako
madbako1 feb. 2020 - 16:34

Mafketels

MountEverest
MountEverest1 feb. 2020 - 16:28

De boeren moeten opkomen voor hun belangen en hun bedrijf naar eigen inzichten runnen binnen de grenzen van de wet. Als iemand meent hun bedrijf te moeten bezetten, kunnen ze gepaste maatregelen nemen om die persoon te (laten) verwijderen. Voor de rest moeten ze zich niet gek laten maken door allerlei (linkse) activisten. Modegrillen gaan voorbij maar de boer ploegt voort.

1 Reactie
Becausky
Becausky2 feb. 2020 - 3:37

@MountEverest "De boeren moeten opkomen voor hun belangen" betekent: En mogen daarbij schijten waar het ze blieft "Als iemand meent hun bedrijf te moeten bezetten, kunnen ze gepaste maatregelen nemen" betekent : Zelf mogen ze het hele land bezetten , en waag het niet om maatregelen tegen ze nemen, want we trekken gewoon nog een kratje open hoor op de trekkertjes zonder kenteken "Voor de rest moeten ze zich niet gek laten maken door allerlei (linkse) activisten" betekent : wij blieven geen lui met een IQ groter dan hun schoenmaat ( maat 48 is goed genoeg ) "Modegrillen gaan voorbij maar de boer ploegt voort" betekent: De Graafschap is eigenlijk de beste club ter wereld ( jammer dat die linkse voetbalclubs het steeds verpesten )

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde1 feb. 2020 - 16:07

Wanneer gaat Nederland weer eens normaal doen?

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 feb. 2020 - 7:42

Iedereen heeft nu eenmaal een andere perceptie van wat 'normaal' is.

Gi Raf
Gi Raf1 feb. 2020 - 16:02

Prima natuurlijk dat het Fries verzetsmuseum laat zien waar ze staan met het verlenen van een podium aan de veroordeelde dierenactivist Janssen. Dat het Fries verzet in WO2 helemaal niks voorstelde, net als in de rest van Nederland, kan niet genoeg voor het voetlicht gebracht. En dat wat er aan verzet was na WO2 zich ook nog eens direct of indirect te buiten ging aan oorlogsmisdaden in Nederlands Indië al helemaal niet. Dat er weinig veranderd is sinds WO2 maakt het verzetsmuseum prima duidelijk door slechts 1 partij aan het woord te laten.

1 Reactie
DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 feb. 2020 - 10:10

Nou, ...helemaal niks? Te weinig zo als overal misschien. Dat is misschien een goede les voor de toekomst. Degene die er vanaf het begin in het verzet zaten of zich als ant-nazi ( Teake Schuilenga bijvoorbeeld, hier vlak achter mijn huis gefusilleerd) opstelden waren in ieder geval niet de meelopers die zich nu bij (democratisch gekozen)extreemrechts zouden aansluiten. Ook komen er bij het verzetsmuseum meer dan 1 partij aan het woord. Het is een divers gezelschap. En degene, wat boeren en blokkeerfriezen, die niks van democratie snappen willen er niet over praten. Dus ja die bewering klopt niet. Maar ik ben wat draaien en verdraaien gewend. En in hoeverre je van verzet in Nederlands-Indië kan spreken is nog maar de vraag.Politionele acties is wat anders dan verzet. https://www.lc.nl/friesland/Boeren-boos-over-dierenactivist-in-Fries-Verzetsmuseum-25301331.html

ton14024
ton140241 feb. 2020 - 15:59

Dit laat weer duidelijk zien waar deze boeren en blokkeerfriezen pal voor staan, namelijk niet voor algemene vrijheden, maar alleen hun eigen hachje.

Zwerfstein
Zwerfstein1 feb. 2020 - 15:41

'met mijn trekker sta ik boven de wet en mag ik doen wat ik wil', aldus boer Tjibbe Friesema