Joop

Boer zoekt vrouw.. die niet al te veel heeft nagedacht

  •  
20-01-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
PINK! biedt ‘Boer zoekt vrouw’ Berber een lidmaatschap aan van vegetariërs datingsite
De romance tussen boer Frank en Berber in het programma ‘Boer zoekt vrouw’ was geen lang leven beschoren. In de boerenkeuken ging het mis toen Frank een verantwoording van Berber vroeg voor haar keuze voor een vegetarische levensstijl. PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, vindt dit de wereld op zijn kop. Het eten van vlees heeft negatieve gevolgen voor dieren, milieu, klimaat en de wereldvoedselverdeling. Als iemand zich moet verantwoorden aan tafel, dan is dat de vleeseter. Daarom biedt PINK! Berber een gratis lidmaatschap aan van Vegadates, de ontmoetingssite voor vegetariërs. Dan hoeft ze in ieder geval niet bang te zijn voor een herhaling van deze rampzalige date!
Toen boer Frank vorige week een maaltijd voor zijn drie vrouwen klaar zou maken, vroeg hij of er dingen waren die zij niet lusten of waar zij allergisch voor waren. Toen Berber daarop antwoordde dat zij vegetariër is en dus geen vlees eet, reageerde Frank in eerste instantie alleen een beetje bot: of Berber het erg vond om het vlees ertussenuit te prikken, want het was toch wel erg ingewikkeld om het vlees in een aparte pan klaar te maken. Weinig galant van Frank, maar Berber nam het voor lief en deed er niet moeilijk over.
Toch vond Frank het nodig om er een punt van te maken. Waarom at Berber geen vlees? Op zich prima, maar dan moest ze er wel goed over nagedacht hebben. Want zodra je niet dezelfde keuzes maakt als de grote massa, heb je je te verantwoorden. Ook al doe je met geen vlees eten niemand kwaad. Sterker nog, een vegetarische levensstijl is goed voor mens, dier en milieu. Want voor jouw maaltijd worden geen dieren gedood. Voor jouw maaltijd worden geen dierziektes gekweekt. Voor jouw maaltijd worden niet extreem veel broeikasgassen en afvalstoffen uitgestoten. Voor jouw maaltijd eis je geen veelvoud aan plantaardige eiwitten en water op. Voor jouw maaltijd lijden geen andere mensen honger. Nee, als iedereen jouw voorbeeld zou volgen, dan zouden er een hoop mondiale problemen opgelost worden.
PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, is daarom van mening dat Berber zich niet had hoeven te verantwoorden voor haar vegetarische levensstijl. Liever zouden wij zien dat de andere tafelgenoten, die vermoedelijk minder nagedacht hebben over de gevolgen van het eten van vlees, zich verantwoorden voor hun keuze om wél vlees te eten.
Voor boer Frank was het in ieder geval duidelijk: Een verstandige dame die haar eigen keuzes maakt, dat vond hij blijkbaar too much to handle. PINK! wenst hem veel geluk met de andere twee dames. En wat Berber betreft: Om herhaling van de rampzalige date in de boerenkeuken te voorkomen, bieden wij jou een gratis lidmaatschap aan van Vegadates , een ontmoetingssite voor vegetariërs en veganisten. Dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je bij een volgende date de stukjes vlees uit je maaltijd moet prikken!

Meer over:

opinie, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (56)

JAWEH
JAWEH20 jan. 2011 - 14:17

Boeren hebben dieren altijd als productiemiddel gezien en streven waarschijnlijk net zo goed naar winstmaximalisatie als andere ondernemers. Uiteraard zijn er ook boeren die vriendelijk voor mens en dier zijn als producent van agrarische produkten.

ErnsTT2
ErnsTT220 jan. 2011 - 14:17

Bekijk het eens van de andere kant, Berber schrijft een brief naar een Geitenfokker... Als vegetarier? Sorry hoor maar als je ziet hoe melk geproduceerd word, wil je daar als Vegetarier toch geen slok meer van drinken, laat staan dat je aan de productie wilt meewerken? Dus om nou te stellen dat de boer dom was, en Berber veel slimmer, vind ik persoonlijk nogal vergezocht, een slimme meid kijkt toch eerst naar wat de Boer *doet* voor ze er naartoe afreist?

Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 14:17

Interessant, als meer mensen kiezen voor vlees en minder voor geen vlees, is dat geen legitimatie om te vragen waarom je geen vlees eet? Volgens mij doet de schrijfster een aanname die gebaseerd is op vooringenomenheid zoals de meeste mensen die "tegen" iets zijn. De dame van "boer zoekt vrouw" had ook kunnen vragen waarom je wel vlees zou eten, dan was er misschien een gesprek ontstaan.

olavl
olavl20 jan. 2011 - 14:17

Lekker belangrijk, Boer zoekt vrouw. Ik heb zolang die serie al loopt er nog geen 5 minuten naar gekeken.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos20 jan. 2011 - 14:17

Vegadates? Gekker moet het niet worden. De versplintering van de wereld neemt angstaanjagende vormen aan.

JoWe62
JoWe6220 jan. 2011 - 14:17

Lijkt mij een vegetarier ook niet echt de meest geschikte wederhelft van een boer. Zeker niet als hij dieren heeft voor de consumptie.

Alexanderr2
Alexanderr220 jan. 2011 - 14:17

Nu was ik het wel grotendeels eens met Frank, op 1 punt na... zijn punt over antibiotica gebruik in de veehouderij. Als er iets de grote opkomst van MRSA te weeg heeft gebracht, of in versnelling heeft gebracht, is het de veehouderij wel.

ReneeO
ReneeO20 jan. 2011 - 14:17

Nare egocentrische boer, die Frank. Als ik Berber was geweest, had ik meteen mijn biezen gepakt. Wat denkt zo'n ventje wel. Leuk initiatief van PINK!

chrisss
chrisss20 jan. 2011 - 14:17

Tja, ik vind dat die boer er inderdaad nogal naast zit. Net zoiets als iedereen op het matje roepen over zijn of haar geloofsovertuiging. Oh wacht, dat mag dan volgens sommigen weer wel. Nee ik denk in dit geval dat het (zoals altijd maar blijft terugkomen) een geval is van nogal ongelijke manieren van denken. Boer ben je om een reden, niet iedereen past daarbij. Maar, zelf zou ik in zijn positie anders reageren, hooguit vragen waarom, maar dan op een positieve en oprecht geïnteresseerde toon. Ik vind het namelijk een bijzondere keuze (die evenzoveel bijzondere mensen maken) en wellicht heeft iemand anders betere inzichten. Lang verhaal kort, ik ben een stadsmens (min of meer) en dus denk ik ook heel anders dan een boer, een zeeman of iets anders wat heel ver buiten mijn normale omgeving licht. Of je er aandacht aan moet besteden en er eventueel boos om moet worden... Dat is eveneens iets wat ik niet echt begrijp.

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 14:17

Boer zoekt vrouw is gewoon één groot sleutelgat-programma met boeren die te lui en te beroerd en te gierig zijn om zelf een wief te zoeken. Walgelijk en vreselijk dom voyeuristisch programma waar 5 miljoen lichtelijk debielen wekelijks naar kijken. Geef mijn portie vlees en dan lekker vet met veel cholesterol maar vooral dierenleed maar aan die enge kortzichtige boer.

2 Reacties
boeie
boeie20 jan. 2011 - 14:17

En bedankt voor deze genuanceerde mening. Het is ook niet echt mijn programma, maar op deze manier zoveel mensen over een kam scheren heeft toch een hoog PVV gehalte.

Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 14:17

Lol:)

Joaquim
Joaquim20 jan. 2011 - 14:17

Lees het onderstaande artikel eens over een gestopte vegetariër op de site van de Guardian: My beef isn't with beef: why I stopped being a vegetarian http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cif-green/2011/jan/19/vegetarian-animal-cruelty-meat Vegetariër zijn zou heel normaal horen te zijn maar de echte problemen zitten niet in het doden van dieren perse. Het probleem is dat we boeren te weinig betalen betalen en ze daardoor dwingen fabrieksmatig met dieren om te gaan. De inhumane behandeling van ons vee is een direct gevolg van ons gebrek aan waardering voor de boer en zijn vak.

1 Reactie
Martijn46
Martijn4620 jan. 2011 - 14:17

Kan zijn. Maar niemand dwingt de vee-industrieel fysiek om op deze schandelijke wijze met dieren om te gaan. Er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Er zijn talloze boeren die hun geweten hebben laten spreken en overgegaan op meer biologische wijze van veeteelt. Het is onzin om het (alleen) op de consument af te wentelen. Die weet vaak niet niet eens welke afschuwelijke omstandigheden er heersen in de stallen en de slachthuizen. Dat wordt namelijk zorgvuldig door de sector uit het zicht gehouden. Hoe dan ook, degenen die zich in deze sector en daarbuiten bezig houden met het uitbuiten van dieren zijn allemaal op hun wijze schuldig. Om met een citaat van Harry Mulisch te eindigen: "Wie het gedaan heeft, heeft het gedaan"!

Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 14:17

Ik geloof niet dat het inlevingsvermogen van boeren erg groot is, trouwens ook niet van die mensen die naar het programma kijken maar dit terzijde. Maar de vrouw in kwestie had ook wel wat slimmer gemogen, ik weet niet wat precies voor soort boer deze botterik is maar de meeste boeren zijn toch een schakel in de handel in vlees. Dus misschien had de vrouw in kwestie een ietsiepietsie na moeten denken, vooraf bedoel ik.

4 Reacties
geejeehaa
geejeehaa20 jan. 2011 - 14:17

"Ik geloof niet dat het inlevingsvermogen van boeren erg groot is" Ik takes one to know one.

janwillem2
janwillem220 jan. 2011 - 14:17

Is dit ook niet allemaal een beetje vooringenomen?

HugoSpanje
HugoSpanje20 jan. 2011 - 14:17

U bent redelijk geinformeerd over een programma waar mensen (snik .. excuses) naar kijken die precies zoals botte boeren weinig inlevingsvermogen (snik ..nogmaal excuses) hebben ..... hahahaha. Wie zei dat je in deze tijd niet kon lachen? Ik ga ook even pinken. .

x.x
x.x20 jan. 2011 - 14:17

Ik geloof niet dat het inlevingsvermogen van NEGERS erg groot is, trouwens ook niet van die mensen die naar het programma kijken maar dit terzijde. ----------------------------------- Zo kennen we de gutmensch weer...

Cogitoergosum7398
Cogitoergosum739820 jan. 2011 - 14:17

ja ja en hier kijken dan 4,5 miljoen "nederlanders"naar. geen wonder dat dit land naar de klote gaat!

1 Reactie
Harmen2
Harmen220 jan. 2011 - 14:17

Ligt dat nou aan het programma, of aan die dame die dat artikel schrijft?

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 14:17

Echte liefde, ja die bestaat, gaat over alle grenzen heen. Bij echte liefde braadt de vegetarier een lekker karbonaadje voor haar niet vegetarische vriend, en zorgt de niet-vegetarier dat hij de beste en lekkerste vegetarische gerechten kan maken voor zijn niet vleesetende vriendin. Deze jongedame heeft nog geen echte liefde ontmoet. Zij wenst slechts binnen haar sekte een partner te vinden. Zij zou een eventuele niet-vegetarische partner ondervragen of zijn schandalige levenshouding. Geloof maakt meer kapot dan je lief is.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT220 jan. 2011 - 14:17

Wat een walgelijk misselijk stukje, het was Berber die aan de schandpaal werd genageld. Eerst kijken, dan pas blaten...

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 14:17

Het gaat wel lekker hier. Het niet geaccepteerde gedrag van één enkele boer wordt meteen op de hele beroepsgroep geprojecteerd. Waar kennen we dat van? Ik heb maar eens op de site van "Boer zoekt vrouw" opgezocht wat deze jongeling van 26 jaar doet. Op leeftijd al een geitenmelkerij van 1500 geiten bestieren, daar moet je geen domme boer voor zijn.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 14:17

Het niet geaccepteerde gedrag van één enkele boer wordt meteen op de hele beroepsgroep geprojecteerd. Waar kennen we dat van? =========================== Waar we dat van kennen ? Laat me eens even diep nadenken, uw partij laat zich gedogen door een beweging die niets anders doet dan het gedrag van een enkeling gebruiken om een totale groep binnen de Nederlandse samenleving dagelijks af te serveren en neer te zetten als niet Nederlands en inferieur aan onze Joods-Christelijke cultuur. Does it ring a bell, somewhere ?

Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 14:17

Als ieder mens zijn stukje vlees zelf zou moeten schieten, dan zouden er veel meer vegetariërs zijn. (Jan van den Braak)

3 Reacties
Don04
Don0420 jan. 2011 - 14:17

"Als ieder mens zijn stukje vlees zelf zou moeten schieten, dan zouden er veel meer vegetariërs zijn. (Jan van den Braak)" Of veel meer Jagers :)

primussucks
primussucks20 jan. 2011 - 14:17

"Vegetarian is an old indian word for lousy hunter" Dit bordje had mijn zus vroeger in de keuken hangen. Ze is vegetarier, en had het bordje in Amerika gekocht. Maar toen iedereen zelf zijn kip nog moest slachten, had je een stuk minder vegetariers. Behalve dan de lousy hunters ;).

Centurion2
Centurion220 jan. 2011 - 14:17

Als ieder mens zijn stukje vlees zelf zou moeten schieten, dan zouden er veel meer vegetariërs zijn. (Jan van den Braak) -------------- Zo is ruilhandel begonnen, juist omdat de één goed is in schieten en de ander goed in koken. Maar dat is op dit linkse forum ook een scheldwoord natuurlijk.

Centurion2
Centurion220 jan. 2011 - 14:17

En dan ben je voorzitter van PINK?! De beste kleur voor een goeie biefstuk! Rozee... Maar deze mevrouw zegt iets wat echt debiel is, namelijk dat het eten van vlees negatieve gevolgen heeft voor dieren. Welke dan? Er zijn dieren die eten. En er zijn dieren die gegeten worden. Dat is bij mensen zo. En in het wild. Denk je dat een antilope een humane dood sterft wanneer een hyena 'm grijpt en bij z'n bil begint op te eten? Onzin. Mensen zijn omnivoren en hebben altijd al vlees gegeten.

2 Reacties
Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben20 jan. 2011 - 14:17

Centurio ... --[ Maar deze mevrouw zegt iets wat echt debiel is, namelijk dat het eten van vlees negatieve gevolgen heeft voor dieren. Welke dan? ]-- Als deze mevrouw (Barbara van Genne) iets zegt wat volgens u debiel is .. hoe zou u hetgeen u hier zegt dan willen classificeren.?

Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben20 jan. 2011 - 14:17

Ik maakte een fout met een gedeelte van mijn post .. excuus en nieuwe poging. @ Centurio ... --[ En dan ben je voorzitter van PINK?! De beste kleur voor een goeie biefstuk! Rozee... ]-- PINK heeft in dit geval niets met de term roze te maken. --[ Maar deze mevrouw zegt iets wat echt debiel is, namelijk dat het eten van vlees negatieve gevolgen heeft voor dieren. Welke dan? ]-- Als deze mevrouw (Barbara van Genne) iets zegt wat volgens u debiel is .. hoe zou u hetgeen u hier zegt dan willen classificeren.? --[ Denk je dat een antilope een humane dood sterft wanneer een hyena 'm grijpt en bij z'n bil begint op te eten? ]-- Gelukkig voor de antilope en de hyena wordt er niet op " humane " wijze gedood ... http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/ruim_twee_keer_zoveel_veefabrieken_in_vijf_jaar/ maar mooi " dierlijk " . Het zou trouwens echt een heel domme hyena zijn als hij bij de bil zou beginnen .. daarom doet hij dat dan ook niet. --[ Onzin. Mensen zijn omnivoren en hebben altijd al vlees gegeten. ]-- Wat onderzoek van uw kant naar de evolutie van de mens zou hier op zijn plaats zijn .. zelden zo een 'Onzin' gelezen.

Pjotrs
Pjotrs20 jan. 2011 - 14:17

Ik zou juist zeggen dat een vegetarische vrouw die een date zoekt met een veeboer niet al teveel heeft nagedacht. Dan zit je qua intelligentie toch zo'n beetje op het niveau van veganist zoekt toreador en kun je niets anders verwachten dan een draai om je oren met je plastic sandaaltjes.

1 Reactie
lisakoers
lisakoers20 jan. 2011 - 14:17

Ik denk dat juist geitenboeren heel blij mogen zijn met vegetariers. Juist hun doelgroep. Vegetariers eten juist vaak geitenkaas. Niet bekend?

fjacobse
fjacobse20 jan. 2011 - 14:17

Terwijl de hele natuur is gebaseerd op het principe 'eten of gegeten worden', beweert mevrouw de betweter dat het eten van vlees natuurlijk onnatuurlijk is.

2 Reacties
Martijn46
Martijn4620 jan. 2011 - 14:17

Eten en gegeten worden. Door wie is die wetmatigheid uitgevonden? Slechts roofdieren eten andere dieren en moeten dat ook doen om zelf te kunnen overleven. Een foutje in de schepping ;-) Het eten van vlees is met goede argumenten als 'onnatuurlijk' aan te merken. Immers de mens is niet afhankelijk van vlees voor zijn voeding. de mens eet vlees voor zijn plezier is daarvoor bereid in dit land vijfhonderd miljoen dieren per jaar op te offeren. De mens heeft, als enige(?) diersoort, de mogelijkheid de gevolgen van zijn handelen en nalaten te overzien en te analyseren, ethische afwegingen te maken, bij zijn geweten te rade gaan. Het beschikken over die eigenschappen brengt echte ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Verantwoordelijkheid t.o.v. al het andere leven dat op deze planeet voorkomt. En juist in het nakomen van die verantwoordelijkheid laat de mens het volledig afweten. We hebben van de wereld en de natuur een grabbelton gemaakt waar iedereen maar naar hartenlust meent uit te mogen halen wat hem goed uitkomt. Dieren worden tot productiefactor gedegradeerd, waarbij hun belangen en behoeften volledig ondergeschikt worden gemaakt aan de grillen van de mens. Halve werelddelen worden ontbost en tot woestijnen getransformeerd, fossiele energievoorraden worden in een mum van tijd opgesoupeerd, zeeën worden zodanig leegegevist en vergiftigd dat zo rond 2050 er waarschijnlijk geen leven meer in aanwezig zal zijn, landbouwgewassen worden letterlijk ondergedompeld in insecticiden waardoor mensen en andere dieren ziek worden en kunnen overlijden. Het aantal bijen waarvan het voortbestaan van acuut belang is voor de mensheid is dramatisch geminimaliseerd. Dieren zitten zo vol antibiotica dat veel ziektekiemen er volledig resistent tegen geworden zijn. Eten en gegeten geworden? Als je b.v. paling eet kun je evengoed een kwikthermometer consumeren. Het is meer een kwestie van 'eten en vergiftigd worden'!

hoallo
hoallo20 jan. 2011 - 14:17

In zekere zin is iemand verkrachten ook heel natuurlijk. De man krijgt een erectie en wil gemeenschap. Het is ook heel natuurlijk om (ondanks erectie) niet over te gaan tot verkrachting en ook is het dus ook heel natuurlijk om geen vlees te (willen) eten. Zo kun je van alles wel zeggen dat het natuurlijk of onnatuurlijk is. Hangt maar net van je definitie van natuur en natuurlijk af.

Martijn46
Martijn4620 jan. 2011 - 14:17

Ik heb de uitzending niet gezien, zoals ik geen enkele uitzending over dit stompzinnige onderwerp heb gezien en ga zien. Ik moet dus afgaan op wat ik van derden hierover heb gehoord en gelezen. Het is in feite de wereld op zijn kop zetten door een vegetariër te vragen naar zijn/haar motivatie om geen dode dieren (meer) te consumeren. Het niet meer willen eten van vlees en vis is een bewuste keuze, iets wat je van de meeste vleeseters niet kunt zeggen. Ik zelf heb zo'n vier jaar geleden de gehaktbal, kipfilet, kibbeling etc. definitief vaarwel gezegd. Na ruim zestig jaar een fervent vleeseter te zijn geweest was voor mij het moment aangebroken niet langer meer medeverantwoordelijk te willen zijn voor de massavernietiging van hoogontwikkeld leven, de verpesting van de atmosfeer, het in stand houden van het wereldvoedselprobleem, de teloorgang van de biodiversiteit, het opsouperen van de drinkwatervoorraden, kortom tot het onleefbaar maken van de aarde. Er is in feite geen enkele noodzaak aanwezig om vlees onderdeel te laten zijn van de dagelijkse voeding. De mens mag door velen als omnivoor worden beschouwd - je kán vlees eten en dus móet je vlees eten - diezelfde mens heeft verreweg de meeste kenmerken van een herbivoor. Alles wat aan onmisbare voedingstoffen in vlees zit kan ook uit plantaardige of zuivelproducten worden verkregen. Het eten van vlees is dus niets meer of minder dan het bevredigen van de lekkere trek van mensen. Gebeurde vroeger het mesten en doden van vee op een kleinschalige wijze en hadden de betrokken dieren voor hun meestal nog wel een acceptabel leven, thans is de industriële wijze waarop dieren louter als productiefactoren worden gebruikt oorzaak van een kort en lamlendig bestaan van levende wezens die dichter bij ons staan dan velen beseffen. De weerstand tegen de vee-industrie neemt hand over hand toe en steeds meer mensen verminderen hun vleesconsumptie of gaan over op biologisch vlees. en doen ze het niet uit mededogen met onze mededieren dan wel uit eigen belang, gezien het feit dat een vegetarisch eetpatroon gezonder wordt geacht dan een vleeshoudend. Ergens hierboven werd gesteld dat het naïef van Berber zou zijn geweest om als vegetariër onvoorbereid te gaan eten bij een boer. Dat kan zo zijn. Ook ik maak nog wel eens mee dat ik bij vrienden ga eten en dan tomatensoep met ballen krijg geserveerd, waarbij mij dan gevraagd de balletjes er maar uit te vissen....................... Mijn reactie daarop was dat wanneer men niet bereid is om mijn keuze geen vlees meer te eten op z'n minst te respecteren ik voortaan niet meer op uitnodigingen voor etentjes zal ingaan. Kwaad of niet, het interesseert me niet. Om af te ronden, of je het eens bent of niet met iemands keus om geen vlees te eten, toon in ieder geval respect voor iemand die bewust en op basis van mededogen en respect geen levende wezens meer voor zich wil laten doden.

3 Reacties
Pjotrs
Pjotrs20 jan. 2011 - 14:17

"Het niet meer willen eten van vlees en vis is een bewuste keuze, iets wat je van de meeste vleeseters niet kunt zeggen. [...] toon in ieder geval respect" Waarschijnlijk krijg je je eigen disrespect terug in je gezicht. Wat kan wederkerigheid toch mooi zijn!

hoallo
hoallo20 jan. 2011 - 14:17

Martijn van Meekeren, Ik ga ook meestal niet in op uitnodigingen voor het bijwonen van diners waarvan ik weet dat men er vlees gaat zitten eten, zoals "gewone mensen" ook niet ingaan op een uitnodiging om mee te eten met een kannibalenstam. Het is voor mij een onsmakelijk gezicht om te zien hoe mensen de organen en het spierweefsel naarbinnen werken. Ongeacht of deze van dieren of mensen (mensen zijn ook dieren) afkomstig zijn, omdat ik (1) het verschil niet zie en (2) het in principe hetzelfde soort materiaal is. Dit heeft helemaal niet veel met bewuste keuzes of principes te maken. Gewoon zeggen dat je niet van lijkeneterij houdt werkt het best om onder allerlei uitnodigingen uit te komen.

jpps240
jpps24020 jan. 2011 - 14:17

U doet mij een beetje denken aan de man, die na een lang en vruchtbaar huwelijksleven weduwnaar geworden, zich bij de katholieke kerk aanmeldt en vervolgens monnik wordt, omdat hij niet langer wil meewerken aan overvolking. Maar uw bedoelingen zijn zonder twijfel goed.

hoallo
hoallo20 jan. 2011 - 14:17

@Joaquim Campesino, Je schrijft: "Vegetariër zijn zou heel normaal horen te zijn maar de echte problemen zitten niet in het doden van dieren perse." Hoe kun je zo stellig beweren dat er in het doden van dieren geen probleem zit?

1 Reactie
Centurion2
Centurion220 jan. 2011 - 14:17

Waarom zit er wel een probleem in het doden van dieren dan? Daar zijn ze toch voor, om gegeten te worden? Waarom denk je dat er vleeseters op de aarde zijn? Beschaafde mensen doden de dieren die ze eten pijnloos. Daar is niets mis mee.

Don04
Don0420 jan. 2011 - 14:17

Boer zoekt vrouw ( lees vlees ) dus geen vegetariër !

1 Reactie
ReneeO
ReneeO20 jan. 2011 - 14:17

LOL!

Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben20 jan. 2011 - 14:17

Centurio Veritas ... ... [- PINK is Engels voor roze. Ik interpreteer het zoals ik dat wens. Het interesseert me niet hoe die mevrouw van PINK het bedoelt. -] Als het u niet interesseert hoe Barbara van Genne c.q. PINK de term bedoelt .. dan verklaart dat uw rare 'Rozee' reactie. [- Ik ben trouwens ook niet geinteresseerd in het dieet van de homo erectus. Zolang de moderne mens wapens maakt, eten ze al vlees. Klaar. -] Zoals ik u eerder al antwoordde .. niet Barbara schrijft zoals u dat noemt 'Onzin', maar u. Maar ja .. met desinteresse ... ... [- Waarom zit er een probleem in het doden van dieren dan? Daar zijn ze toch voor, om gegeten te worden? Waarom denk je dat er vleeseters op de aarde zijn? -] [- Waarom zou het eten van vlees door mensen, slecht zijn voor prooidieren, dan gegeten worden in het wild? Leg eens uit. -] Ook hier heb ik al een willekeurig voorbeeld gegeven .. heel dichtbij hier op Joop : http://www.joop.nl/groen/detail/artikel/ruim_twee_keer_zoveel_veefabrieken_in_vijf_jaar/ Lees het en u zal zien dat niet Barbara 'Debielige' dingen zegt .. maar wederom u. Voor iemand die geen interesse heeft in wat er bedoeld wordt .. en ook niet in de antwoorden die hij krijgt, stelt u trouwens wel veel vragen. Vraagje van mij aan u : [- Beschaafde mensen doden de dieren die ze eten pijnloos. Daar is niets mis mee. -] Wat is volgens u beschaafd.? Kun je pijnloos doden.? En .. proberen wij überhaupt wel om "beschaafd" en/of "pijnloos" te doden.? zie de informatie over Veefabrieken.!

1 Reactie
Centurion2
Centurion220 jan. 2011 - 14:17

Je maakt er wel werk van. Gaan we nog een keer. Mijn opmerking over PINK sloeg op mijn voorkeur voor de kleur van mijn biefstuk: "roze"... PINK dus (flauw grapske tussendoor, moet kenne) Door dat artikel mee te sturen maak je er trouwens wel een iets andere discussie van. Ik vind namelijk dat er te veel mensen zijn. Mensen eten nou eenmaal óók vlees, naast hun doperwten en patat. Wat is er dan verkeerd? Dat we als soort óók vlees eten, óf dat we gewoon met teveel zijn, waardoor die industrie nodig is? Ik denk het laatste. Dat mensen vlees eten is niets mis mee. De hoeveelheid die we nodig hebben? Misschien. De stallen als landschapsvervuiling bestempelen is een mening. Dat kunnen mensen van de, bij links zo geliefde, windmolens ook vinden. Het is lastig om te zeggen of het doden van dieren pijnloos is, omdat ik het zelf niet kan ervaren. Het blijft dus makkelijk praten maar het wordt algemeen verondersteld dat dieren in moderne slachthuizen nauwelijks tot niet lijden bij het gedood worden. Afgezien van dat Halal slachten, uiteraard. Maar ik had het ook over modern. We moeten oppassen dat we de wereld niet met té humane ogen willen bekijken. De wereld is immers een keiharde plek. Draai de rollen op NGC eens om naar mensen en je hebt je reinste snuff-movie.

Joeri2
Joeri220 jan. 2011 - 14:17

"...Voor boer Frank was het in ieder geval duidelijk: Een verstandige dame die haar eigen keuzes maakt..." Een "verstandige dame" die aan boer zoekt vrouw meedoet vindt ik toch echt te ver gaan. Het label "media geile sloerie" past daar net zo goed op. En hoezo verantwoording? De boer wil weten waarom zij geen vlees eet. Is dat dan zo moeilijk te beantwoorden als vegetarier? Komt dat misschien omdat het als omnivoor (kijk maar naar je gebit) je als een vegetarier te gedragen onnatuurlijk is? Je kunt nog zoveel rationele redenen bedenken als je wil, de biologie spreekt voor zichzelf, de boer heeft gelijk.

1 Reactie
Martijn46
Martijn4620 jan. 2011 - 14:17

[..]Komt dat misschien omdat het als omnivoor (kijk maar naar je gebit) je als een vegetarier te gedragen onnatuurlijk is?[..] Juist het gebit van de mens bestempelt hem tot een overwegende herbivoor! Bovendien is het zo dat er op de wereld tientallen miljoenen vegetariërs bestaan, mede uit oogpunt van religie/levensovertuiging. Zouden die allemaal 'onnatuurlijk' leven?

WilliamP
WilliamP20 jan. 2011 - 14:17

Pas geleden op de BBC een wetenschappelijk onderzoek dat toch duidelijk aantoonde dat vegetariers ongezonder zijn dan vleeseters. De uitslag was zo schokkend dat een aantal vegetariers toch besloot om vlees te gaan eten. In die zin hebben vegetariers dus inderdaad wat uit te leggen mbt de grotere aanslag op onze gezondheidszorg. Onderzoek was goed opgezet door een universiteit, waarbij vleeseters vegetarisch werden en vice versa. Lichaamswaarden werden objectief gemeten gekoppeld aan meer subjectieve waarden als gevoel en kracht. Uitslag was meer dan duidelijk, al na een zeer korte tijd. Advies was om minimaal drie a vier keer in de week een flink stuk vlees te eten.

2 Reacties
Peterman
Peterman20 jan. 2011 - 14:17

william, hoe heette die doc., of beter nog heb je een link ?

hnspjotr
hnspjotr20 jan. 2011 - 14:17

http://www.bmj.com/content/334/7587/245.full.pdf welles/nietes

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2011 - 14:17

Zojuist was er bij P&W een man die een zeer belangrijke media prijs had gewonnen. Hij was de baas (en verzinner ?) van een programma dat ik persoonlijk niet ken (iets met zangers die graag een CD willen maken geloof ik), maar dat gigantische kijkcijfers had gescoord. Wat blijkt ? Er is een programma dat nóg véél hogere kijkcijfers had gescoord. Er hadden geloof ik 18 miljoen mensen naar gekeken. Zelfs de winnaar van de zéér belangrijke media prijs was verbijsterd. Hij wist niet dat er überhaupt zoveel kijkeres bestonden in Nederland. (ik ook niet) Het programma met die nóg grotere super, mega, giga kijkcijfers was klaarblijkelijk en inderdaad het programma waarin boeren op zoek waren naar boerinnen. De winnaar van de zéér belangrijke mediaprijs was echter niet teleurgesteld en had absoluut geen plannen om zich van kant te gaan maken. Hij was blij. Maar ik dan ? Ik ben duidelijk zo wereldvreemd, om niet te zeggen asociaal, dat ik het voorelkaar heb gekregen om geen enkele episode van beider giga successen te zien ! Hoe moet ik nu verder ?

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil20 jan. 2011 - 14:17

Hoe moet ik nu verder ? ============ Begin maar eens om vast te stellen dat kijkcijfers niets zeggen over de kwalitatieve inhoud van een programma, juist niet zou ik zeggen. Meestal is het hoe meer kijkers hoe beroerder het programma. Iedere keer als ik weer een lijstje langs zie komen van de kijkcijfer top tien dan is het enige programma wat ik ook bekijk het NOS-journaal. Maar ik moet eerlijk ook zeggen dat ik nooit naar de commerciële zenders kijk omdat ik niet lastig gevallen wil worden door de commerciële terreur, dus mocht er een programma in de kijkcijfer top tien staan van een commerciële omroep dan zie ik dat programma sowieso al niet.

Centurion2
Centurion220 jan. 2011 - 14:17

Wat ik altijd zo typisch vind op joop.nl is dat de opinie hier ten aanzien van mainstream programma's, zoals BzV of TVOH, altijd erg laatdunkend is. Men voelt zich verheven boven dit soort televisie, en natuurlijk het publiek dat daar naar kijkt. Echter, in andere topics worden vooral gelijkheid, gelijkwaardigheid en respect voor andersdenkenden gepredikt... Typisch he..

1 Reactie
Florian2
Florian220 jan. 2011 - 14:17

Lekker belerend en spottend ondertoontje inderdaad! :-) Pink! heeft blijkbaar (aldus Joop!) het morele gelijk aan hun kant en het is verboten hen tegen te spreken. Iedereen is gelijk maar sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen....