Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boegbeeld Piratenpartij, Ancilla van de Leest, nu ook lijsttrekker

  •  
26-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
553 keer bekeken
  •  
ancillaflickr
Ancilla van de Leest (30) wordt de nieuwe lijsttrekker van de Piratenpartij, dat heeft de partij zojuist bekend gemaakt. Tijdens een speciale ledenvergadering in Amsterdam werd de privacy-activist en Joop-opiniemaker zondag met een overweldigende meerderheid van de stemmen verkozen.
Van de Leest zit al jaren bij de Piratenpartij en maakte zich eerder al sterk voor Bits of Freedom. Daarnaast is zij bekend als presentatrice, voormalig model en van televisie-optredens in onder meer De Slimste Mens en Expeditie Robinson. Van de Leest:
"Ik ben heel trots op het vertrouwen dat ik met deze uitverkiezing heb gekregen van de leden. De maatschappelijke veranderingen waar de Piratenpartij zich al 10 jaar mee bezig houdt, zijn nu opeens zeer urgent geworden. Zelfs in Den Haag. Het is nu aan mij om een brede beweging een gezicht te geven. We gaan met alle Piraten samen zorgen dat burgerrechten ook gewaarborgd blijven in de digitale samenleving."
De Piratenpartij bereidt zich deze zomer voor op wat haar ‘grootste verkiezingscampagne ooit’ moet worden en hoopt bij de komende Tweede Kamerverkiezingen – net als de Piraten in IJsland, waar de partij nu aan kop gaat in de peilingen – een breed publiek aan te kunnen spreken. Speerpunten in de campagne zijn democratische vernieuwing, privacy en burgerrechten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.