Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boa's mishandeld, bedreigd en gegijzeld in kroeg die coronaregels overtrad

  •  
27-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
Justitieminister op werkbezoek bij boa’s in Hilversum

© HILVERSUM - Een boa tijdens een werkbezoek van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in Hilversum. De minister sprak met boa's over het handhaven van de noodverordening met betre

Twee toezichthouders van de gemeente Medemblik zijn zaterdagnacht bedreigd, mishandeld en gegijzeld in een café waar de coronaregels niet werden nageleefd. Dat meldt NH Nieuws.
De boa’s constateerden kort na middernacht dat in café de anderhalvemeterregel niet werd nageleefd en dat er binnen werd gerookt en maakten foto’s van de situatie. Daarop werd het tweetal aangesproken door de eigenaar. Dat gesprek liep uit de hand, waarna de boa’s werden bedreigd, mishandeld en tegen hun wil vastgehouden. Bezoekers van het café pakten de controleurs hun telefoon af en verwijderden de foto’s/
Nadat de boa’s wisten weg te komen, schakelden ze de politie in. De eigenaar van het café is aangehouden. De gemeente bereidt stappen voor tegen de kroeg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (35)

Bernie2
Bernie228 sep. 2020 - 6:45

Ik ken de kroeg qua dorpje verderop als gemoedelijk café en zoals ik het ken zijn de regulars bepaald geen uitgewoonde volgetatoeëerde vechtersbazen met kale koppen of pluizige baardjes. In een reactie hieronder legde iemand een link naar de fascistoïde PVV. Ik geloof dat het roomblanke anti-buitenlanders sentiment er tegenwoordig wel meevalt. Wel is het zo dat voordat Volendammers massaal de PVV gingen vereren, in Medemblik massaal op de geblondeerde kopvoddenrukker werd gestemd. Tot grote afschuw van mijn regio. Dit is gewoon een kwestie van ordinair tuig dat, al dan niet bezopen, boa's aanviel en hen gijzelde, mishandelde en met de dood bedreigde. Goed dat ze zijn opgepakt en ik neem aan dat Vrouwe Justitia wel raad met het schorem weet. En die kroegbaas? Ook geen vechtersbaas zo begrijp ik van reacties om me heen: ook voor de rechter wegens het faciliteren van geweld tegen ambtenaren in functie en niet ingreep. Die kroeg? Sluiten en een behandelcentrum voor alcoholisten in zetten.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2020 - 6:59

@ Bernie Jij schrijft: Die kroeg? Sluiten en een behandelcentrum voor alcoholisten in zetten. Waarom? Gewoon de kroegbaas en bezoekers bestraffen. Hoewel je de situatie kent kijk je toch weg van de kern van het probleem. Blijkbaar hebben de kroegbaas en bezoekers lak aan de spelregels in de samenleving en hebben ze er ook geen probleem mee handhavers hard aan te pakken. Het mooie is dat dit roomblanke medelanders zijn. Als dit licht getinten zouden zijn waren de reacties van lui die hier nu de nuance zoeken ongenuanceerd geweest. Het extreem rechtse kwaad valt toch niet uit te roeien en zeker niet in dat soort gesloten gemeenschappen. Er zal ook weinig perspectief zijn voor een tearoom dus de zaak sluiten is geen optie. Maar ervan wegkijken is nooit verstandig.

Bernie2
Bernie228 sep. 2020 - 8:59

Tsja Daan. Ik geloof en/en. Natuurlijk het geboefte aanpakken maar op de keper beschouwd dealt een kroegbaas in (hard)drugs en kan het ter plaatse geconsumeerd worden. Dat is immers wat alcohol feitelijk is. Dat in acht genomen is de verhouding zoek. Medemblik telt veel horecagelegenheden. Gelukkig maar. Voor locals en voor toeristen. Dus is een behandelcentrum voor alcoholisten geen overbodige luxe. Overigens heb ik helemaal niets tegen alcoholgebruik door hen die met deze sociaal geaccepteerde drugs om kunnen gaan. En een beker goede Schotse whiskey lust ik zelf ook graag, op zijn tijd.

DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2020 - 9:31

@ Bernie Jij schrijft: En een beker goede Schotse whiskey lust ik zelf ook graag, op zijn tijd. Mee eens. Het mogen er ook meerdere zijn. Ik ben overigens zelden mensen tegengekomen die van whiskey gingen meppen. Op basis van mijn eigen waarnemingen zeg ik dat dat vooral bier drinkers zijn. Wellicht ligt daar de oplossing. Slechts 15 jaar oude whisky of nog ouder in het café en de bierpomp dicht.

TheBigLebowski
TheBigLebowski27 sep. 2020 - 20:24

Kroeg gaat 2 weken dicht, had wat mij betreft wel tot en met de feestdagen dicht gemogen.

wegmetons
wegmetons27 sep. 2020 - 16:18

Sluiten dat Cafe en iedereen die er binnen was voor de rechter brengen. Hoe haal je het in je hoofd om die mensen te mishandelen en zelfs te gijzelen?

harmmeijer
harmmeijer27 sep. 2020 - 14:50

Als taakstraf voor de egoïstische aso’s: een paar weken helpen in vluchtelingenkamp Moria. Misschien komen ze dan tot enige bezinning. En maar janken dat ze hun land zo missen. Mensen die niet horen willen - en met onze vrijheden en verantwoordelijkheden niet om kunnen gaan - moeten maar voelen.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter27 sep. 2020 - 15:55

Zou jij dat die mensen dat aan willen doen ? , erg genoeg dat ze in zo’n kamp moeten leven diezitten toch niet te wachten op deze aso’s . Kan mij wel betere straffen bedenken .

JanDuine2
JanDuine227 sep. 2020 - 14:18

Sluiten die kroeg en eigenaar en (andere) daders vervolgen voor bedreiging en mishandeling van ambtenaren in functie! Dat wordt "brommen" en geen gejank om verzachtende omstandigheden, zoals Corona-stress of: "sorry, pilsje teveel op! "

MaxMax2
MaxMax227 sep. 2020 - 13:28

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is...

25 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens27 sep. 2020 - 14:35

@ MaxMax Jij schrijft: Alcohol maakt meer kapot dan je lief is… Aangezien er miljoenen mensen zijn die zaterdagnacht alcohol hebben gedronken en geen BOA-s bedreigd hebben en hun telefoons afgepakt kan alcohol nooit de oorzaak zijn. Dan zouden overal telefoons van BOA-s worden afgepakt. Het kan zijn dat de cafébezoekers allen christenen waren, of VVD-ers, of boeren, of PVV-ers of voormalige vissers. Of een combinatie daarvan, waardoor dit soort gedrag ontstaat. Maar alcohol is het dus niet.

Marinus Calamari
Marinus Calamari27 sep. 2020 - 14:44

Als je na het drinken van alcohol niet met je tengels van mensen af kunt blijven en zo, dan moet je geen alcohol drinken. Doe je dat vervolgens toch, dan moet je alcohol niet als excuus gebruiken als het mis gaat. Sowieso zouden meer mensen zich bewust mogen zijn dat alcohol een behoorlijk venijnige hard-drug is, al lijkt onze rechts-christelijke regering meer geneigd tot het aanjagen van morele paniek jegens middelen die in vergelijk redelijk onschuldig zijn.

wegmetons
wegmetons27 sep. 2020 - 16:20

Misschien waren het wel groenlinks stemmers Daan. Waar slaat dit nu weer op?

Hakkepuf
Hakkepuf27 sep. 2020 - 16:20

Ik ken het café en ik ken de eigenaren. Het is een café voor mannen van de gestampte pot. De vrije jongens, in het weekeinde aangevuld met vissermannen. Die laten zich niet zo makkelijk de wet voorschrijven.

LBNB
LBNB27 sep. 2020 - 17:25

@Daanouwens Je wil al meteen een groep aanwijzen om de schuld aan te geven. Je doet hetzelfde als pvvers bij moslims, je wil meteen een groep aanwijzen.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194727 sep. 2020 - 19:23

Er is geen causaal verband aangetoond tussen alcoholgebruik en het bedreigen van BOA's volgens Ouwens want in andere cafe's waar gedronken wordt is dat ook niet gebeurd. Dat klopt voor zover we weten. Speculerend over waarom die BOA's dan wel zijn bedreigd somt O. een aantal mogelijkheden op: Het waren christenen, VVD-ers, boeren of voormalige vissers, want als je die in je cafe hebt worden er BOA's bedreigd. Nu waren er elders duizenden drinkende christenen, VVD-ers en boeren in cafe's elders in het land die geen BOA's hebben bedreigd. Dus ik vraag me af wat die analyse van O. waard is.

MaxMax2
MaxMax227 sep. 2020 - 19:37

@Daan 'Aangezien er miljoenen mensen zijn die zaterdagnacht alcohol hebben gedronken en geen BOA-s bedreigd hebben en hun telefoons afgepakt kan alcohol nooit de oorzaak zijn. Dan zouden overal telefoons van BOA-s worden afgepakt.' Dat is een logica van niks, en dat weet je zelf ook. 'Het kan zijn dat de cafébezoekers allen christenen waren, of VVD-ers, of boeren, of PVV-ers of voormalige vissers.' Na het lezen van deze zin kan ik alleen maar concluderen dat Daan in een bijzonder klein wereldje leeft.

MaxMax2
MaxMax227 sep. 2020 - 19:40

@Marinus 'Als je na het drinken van alcohol niet met je tengels van mensen af kunt blijven en zo, dan moet je geen alcohol drinken. Doe je dat vervolgens toch, dan moet je alcohol niet als excuus gebruiken als het mis gaat. ' Eens eens dat mag nooit een excuus zijn. 'al lijkt onze rechts-christelijke regering meer geneigd tot het aanjagen van morele paniek jegens middelen die in vergelijk redelijk onschuldig zijn.' Je vergeet dat er achter de productie en verkoop van drugs heel veel leed zit.

LBNB
LBNB27 sep. 2020 - 19:57

@FransAkkermans Ik hoorde dat het buitenlanders waren? *sarcasm off *

TheBigLebowski
TheBigLebowski27 sep. 2020 - 20:26

Tuurlijk speelt alcohol mee, dat verlaagt de grenzen.

Tante Truus
Tante Truus27 sep. 2020 - 21:23

Volgens Daan gebruiken alleen rechtse mensen geweld....toch Daan? #Antifa

2e kans
2e kans27 sep. 2020 - 21:46

Daan, Vervang VVD'ers eens door marokanen.. Het trieste is dat jij zelf niet door hebt dat jij een enorme racist bent. En kom niet aan met slap gezeur dat VVD'ers geen ras zijn, of dat boeren dat niet zijn. De manier waarop jij groepen tegenover elkaar opzet is ziek.

DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2020 - 6:50

@ wegmetons Jij schrijft: Misschien waren het wel groenlinks stemmers Daan. Waar slaat dit nu weer op Dat is nogal onwaarschijnlijk. Zie de tekst hieronder: Het is een café voor mannen van de gestampte pot. De vrije jongens, in het weekeinde aangevuld met vissermannen. @ FransAkkermans1947 Jij schrijft: Dus ik vraag me af wat die analyse van O. waard is. Veel blijkbaar, gezien deze zin hier boven: Het is een café voor mannen van de gestampte pot. De vrije jongens, in het weekeinde aangevuld met vissermannen. @ Hakkepuf Dank voor je bijdrage.

DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2020 - 9:28

@ Tante Truus Jij schrijft: Volgens Daan gebruiken alleen rechtse mensen geweld….toch Daan? #Antifa Nee dom geweld is typisch rechts. Antifa is soms een gewelddadige club maar het geweld is gericht tegen personen of organisaties die zij als fascistisch zien. Niet tegen willekeurige burgers. Maar ik begrijp dat jij gezien het feit dat het café onderdak biedt aan jouw geestverwanten geen problemen hebt met hun handelen. @ 2e kans Jij schrijft: Vervang VVD’ers eens door marokanen.. Dat kan niet. Dat zijn volgens jou allemaal geradicaliseerde moslims. Die drinken dus niet. En je schrijft: Het trieste is dat jij zelf niet door hebt dat jij een enorme racist bent. Dat kan inderdaad niet. VVD-ers zijn geen ras en boeren ook niet. Je kan mij moeilijk verwijten dat ik vind dat rechtse argumenten ook tegen rechtse mensen gebruikt mogen worden. Dat is exact wat ik ook doe nu. Ik reageer op dezelfde wijze als de manier waarop jij en anderen hier zouden reageren als het Marokkanen waren geweest in een shisha lounge. Gezien je reactie komt de boodschap helder over. Dat is mooi.

Marinus Calamari
Marinus Calamari28 sep. 2020 - 9:50

"Je vergeet dat er achter de productie en verkoop van drugs heel veel leed zit." Dat leed is een direct gevolg van het hersenloze drugsbeleid wat onze rechtschristelijke regering voorstaat. De criminalisering van drugs maakt de problemen voor zowel de gebruiker als de samenleving groter, heeft geen merkbare invloed op drugsmisbruik en speelt de georganiseerde misdaad in de kaart. Oh, en het kost de samenleving bakken vol met geld.

LBNB
LBNB28 sep. 2020 - 10:23

@Daanouwens [Dat kan inderdaad niet. VVD-ers zijn geen ras en boeren ook niet. Je kan mij moeilijk verwijten dat ik vind dat rechtse argumenten ook tegen rechtse mensen gebruikt mogen worden. Dat is exact wat ik ook doe nu. Ik reageer op dezelfde wijze als de manier waarop jij en anderen hier zouden reageren als het Marokkanen waren geweest in een shisha loung] Marokkanen zijn ook geen ras. Het gaat om het feit dat jij meteen in groepen denkt, kennelijk vind jij het heel belangrijk om meteen de politieke voorkeur van deze mensen te benoemen/achterhalen. Je doet een hoop aannames en dan ben je ook nog zo slap om met een 'zij doen het ook' argument te komen.

2e kans
2e kans28 sep. 2020 - 10:27

Daan O. Je begint nog te liegen ook. Of laat mij zien waar ik zeg dat alle marokanen geradicaliseerde moslims zijn. Vervang VVD'ers dan maar door homo's of laaggeletterden. Jij zet mensen tegen elkaar op en wilt het vervolgens anderen in de schoenen schuiven.

Marinus Calamari
Marinus Calamari28 sep. 2020 - 10:44

"Het is een café voor mannen van de gestampte pot. De vrije jongens, in het weekeinde aangevuld met vissermannen. Die laten zich niet zo makkelijk de wet voorschrijven." N.a.v. het artikel lijkt het me eerder asociaal achterbuurtafval met losse handjes dat niet begrijpt dat hun vrijheid ophoudt waar die van een ander begint.

DaanOuwens
DaanOuwens28 sep. 2020 - 12:20

@ LBNB Jij schrijft: Het gaat om het feit dat jij meteen in groepen denkt, kennelijk vind jij het heel belangrijk om meteen de politieke voorkeur van deze mensen te benoemen/achterhalen. Dat klopt. Feit is dat velen denken in wij en zij, zeker de mensen met rechtse en extreem rechtse opvattingen. Ik vind het prettig om mensen die dat doen ook gelijk op dezelfde manier te behandelen. En je schrijft: dan ben je ook nog zo slap om met een ‘zij doen het ook’ argument te komen. Dat soort verwijten kan jij mij pas maken als jij zelf kan laten zien dat jij vergelijkbare rechtse reacties op deze site van kritiek hebt voorzien. Voorlopig ga ik er maar vanuit dat je dat nog nooit hebt gedaan. Dus is deze opmerking van jou ook weinig relevant. @ 2e kans Jij schrijft: Je begint nog te liegen ook. Ik lieg niet. En je weet zelf wel wat je schrijft. Ik ga in jouw rommel geen toepasselijk zinnetje zoeken. En je schrijft: Jij zet mensen tegen elkaar op en wilt het vervolgens anderen in de schoenen schuiven. Jij kiest zelf je eigen extreem rechtse positie. Ik benoem slechts waar jij staat.

2e kans
2e kans28 sep. 2020 - 14:45

Daan O. Grappig, jij bent nu ineens voor omgekeerde bewijslast? Jij roept iets belachelijks, en dan moet ik bewijzen dat ik geen racist ben? Bijzonder dat je niet reageert op VVD'ers vervangen door homo's of welke groep Nedelanders dan ook. Omdat je weet dat je daar door de mand valt. Maar fijne dag nog in je eigen bubbel????

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2020 - 9:07

@ 2e kans Jij schrijft: Grappig, jij bent nu ineens voor omgekeerde bewijslast? Jij roept iets belachelijks, en dan moet ik bewijzen dat ik geen racist ben? Je bent langzaam van begrip. Ik hoef niet te bewijzen dat je racist bent dat blijkt uit je teksten. Jij hebt ze zelf geschreven dus jij weet ook wat je schrijft. En je schrijft: Bijzonder dat je niet reageert op VVD’ers vervangen door homo’s of welke groep Nedelanders dan ook. Waarom zou ik? Ik heb niets tegen homo's maar wel tegen VVD-ers. VVD-ers kiezen er voor om VVD te stemmen en daarmee anderen schade toe te brengen. Homo's doen anderen geen vlieg kwijt. Dat je dit soort flauwekul opschrijft laat zien hoe jij jezelf wentelt in je slachtofferrol.

2e kans
2e kans29 sep. 2020 - 10:06

Daan O. Je wilt niet bewijzen dat ik een racist ben? Omdat je het niet kunt. Je kunt geen tekst vinden die afkomstig is van mij die jouw bewering onderschrijft. Tip, klik op mijn naam en je ziet al mijn reacties. Jij wilt VVD'ers niet vervangen door homo's omdat VVD'ERS ervoor kiezen om anderen kwaad te doen en homo's geen vlieg kwaad doen... Jij snapt er niks van he? Je hebt geen benul van wat je zegt. Hiermee bevestig je mijn punt. Jij hebt een hekel aan VVD'ers en scheert ze allemaal over één kam. Je zet ze allemaal in de daderrol, net als boeren, PVV'ers en voormalige vissers. Daarmee discrimineer jij een volledige groep. Zie ook de reactie van Frans of MaxMax.

DaanOuwens
DaanOuwens29 sep. 2020 - 17:12

@ 2e kans Jij schrijft: Jij hebt een hekel aan VVD’ers en scheert ze allemaal over één kam. Natuurlijk doe ik dat. VVD-ers stemmen VDD bijvoorbeeld om 130 te mogen rijden. Dat brengt anderen schade toe. Dus mag je VVD-ers over 1 kam scheren. Dat heeft met racisme of discriminatie niets te maken. Dat is mensen aanspreken op de keuzes die ze maken. Huidskleur of seksuele geaardheid zijn geen keuzes. Jij begrijpt niet eens wat racisme of discriminatie is. Jij schrijft: Omdat je het niet kunt. Je kunt geen tekst vinden die afkomstig is van mij die jouw bewering onderschrijft. Jij kent je eigen teksten. En je eigen opvattingen. Ik ga geen teksten zoeken van mensen die ze zelf geschreven hebben om iets te bewijzen dat ze zelf ook weten. Je schrijft extreem rechtse racistische teksten. En ik doe geen moeite om door die modder te gaan zoeken naar de meest extremistische regels.

2e kans
2e kans29 sep. 2020 - 19:34

Daan, Natuurlijk doe ik dat. VVD-ers stemmen VDD bijvoorbeeld om 130 te mogen rijden. Dat brengt anderen schade toe. Dus mag je VVD-ers over 1 kam scheren. Hier kan ik niet eens serieus op reageren. Je vindt het blijkbaar lekker om dom vanuit je onderbuik onzin te roepen en mensen vals te beschuldigen, zonder bewijs. Succes verder????

DaanOuwens
DaanOuwens30 sep. 2020 - 16:44

@ 2e kans Jij schrijft: Hier kan ik niet eens serieus op reageren. Dat ligt dat toch echt aan jou. Het verhogen van de max snelheid was een belangrijk agendapunt van het VVD-verkiezingsprogramma. Ondanks dat een hogere snelheid tot meer verkeersdoden leidt en meer milieuverontreiniging. Die gevolgen waren glashelder. Kortom de VVD-kiezer koos doelbewust voor het schaden van andere burgers. Exact wat ik de VVD-kiezers verweet. Dat het jou niet uitkomt om daarop te reageren komt meer voort uit het feit dat je niets te melden hebt als weerwoord dan uit het feit dat deze bewering voorkomt uit mijn onderbuik. Er is immers een prima onderbouwing voor.