Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Blunderende Trump keldert in peilingen

  •  
05-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Trumpwhat
Na een schrikbarende opmars lijkt er een voorlopig einde te zijn gekomen aan de triomftocht van Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De zakenman met een stoel van goud heeft een rampzalige week achter de rug, waarin hij de ene blunder na de andere maakte. Tot ontzetting van zo’n beetje zijn hele partij. Het resultaat:  een gigantische daling in de peilingen.
Trump versus dode oorlogsheld Nadat Trump stevig op zijn nummer werd gezet door de ouders van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat, kon hij het niet laten om de ene na de andere beschuldiging aan het rouwende koppel te adresseren. Een strijd met dode oorlogshelden is bij voorbaat verloren in Amerika, waar zelfs de kijkers van Fox nieuws het erover eens waren dat Trump nu echt te ver was gegaan.
Vervolgens weigerde Trump de Republikeinse ‘golden boy’ Paul Ryan te endorsen , met de woorden dat hij ‘not quite there yet was’. Niet toevallig exact de woorden die Ryan eerder had gebruikt om zijn aarzeling voor de endorsement van Trump te verklaren.
Trump versus baby Alsof dat allemaal niet kinderachtig genoeg was vernederde Trump ook nog de moeder van een huilende baby:
Om daarna bij de eerste dip in de peilingen te gillen dat de verkiezingen ‘rigged’ zijn. Wat overigens ook zo is, maar dan voor zwarte kiezers (en daar hoeft Trump niet bepaald op te rekenen).
Wat ook niet hielp is dat Trump mensen die inmiddels openlijk aan zijn geestelijke gezondheid twijfelden nog wat nerveuzer maakte door herhaaldelijk aan hooggeplaatste veiligheidsadviseurs te vragen waarom het raar zou zijn voor een Amerikaanse president om kernwapens in te zetten:
Trump versus de waarheid Donderdag joeg hij die angst nog wat verder aan door op te scheppen over een geheime briefing van de veiligheidsdiensten die hij zou hebben gehad, met beeldmateriaal van een gelduitwisseling met Iran. Die briefing is er nooit geweest, volgens een woordvoerder van het Witte Huis, maar wat Trump beschreef bleken achtergrondbeelden van Fox News te zijn, zo bevestigde zijn campagne. Iets wat hem er niet van weerhield om de leugen daarna nog eens elders te herhalen.
Diezelfde avond kwam daar nog een pijnlijk incident bij, toen Trump op Twitter te grazen werd genomen door een zeer alerte Hillary Clinton. Nadat Trump buiten zijn eigen dochter  geen andere vrouw wist te noemen die hij een rol zou geven in zijn regering, twitterde de Democratische presidentskandidaat ad rem:
Ze verwees daarmee naar de ‘ binders full of women ‘ die de verliezende uitdager van Obama, Mitt Romney in 2012 claimde te hebben. Een uitspraak die onmiddelijk in een succesvolle meme werd omgezet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.