Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Blunder? Nee, een waarheidsmomentje voor Romney

  •  
18-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RTEmagicC_BoekFransVerhagen.jpg
Het geeft fantastisch aan wat de kloof is tussen lui als Romney en zelfs de achterban van zijn eigen Republikeinse partij
In 2008 maakte Barack Obama, off the record, een onverstandige opmerking over God, guns en haat, oftewel de ingrediënten van het rurale leven in Amerika waarmee hij helemaal geen band had. Hij zei het in Pennsylvania om te proberen te verklaren waarom deze mensen zich steeds maar waar door Republikeinen lieten bedriegen.
Nu is het tijd voor een Chardonnay moment voor Romney. Er was geen twijfel aan dat Obama meende wat hij zei (en als je de volledige quote leest, dan was het nog niet zo’n slechte analyse), net zomin als er reden is aan te nemen dat Romney niet honderd procent meent dat alle Democratische kiezers, echt, alle, aan de tiet van de overheid liggen, geen inkomensbelasting betalen en, samengevat, losers zijn die voor de natuurlijk geheel op eigen kracht opgestane Romney onbereikbaar zijn.
Het is een mooi verhaal omdat het fantastisch aangeeft wat de kloof is tussen lui als Romney en zelfs de achterban van zijn eigen Republikeinse partij. Het kost enige moeite om het na Bob Dole en John McCain te zeggen, maar zelden hebben de Republikeinen zichzelf opgezadeld met een slechtere kandidaat. Bush was rijk maar volks, Reagan was rijk maar wist waar hij vandaag kwam, Romney is rijk en denkt dat de rest van de wereld dat ook zou zijn als ze maar meer waren zoals hij.
Niet de politieke stupiditeit is onthullend maar de achterliggende wereld van deze Republikeinen, wonend in hun omheinde huizen/wijken, nauwelijks belasting betalend over hun miljoenen-inkomen, is dat. Hier spreken cynische machtsbeluste lui die net doen alsof zij het recht hebben om de samenleving in te richten zodat die hen ten goede komt.
Dit stuk is overgenomen van de website van Frans Verhagen: Amerika.nl
Het laatste boek van Frans Verhagen is: Van George Washington tot Barack Obama, alle presidenten van Amerika

Meer over:

opinie, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

FransLenaen
FransLenaen18 sep. 2012 - 12:13

Hier wordt toch e.a.a. uit het verband gerukt. Vooropgesteld: de opmerking van Romney was dom, alleen al omdat hij kon weten dat het tegen hem gebruikt zou worden. Maar Romney als een malloot afschilderen is ook nogal kort door de bocht. Hij is cum laude afgestudeerd op Harvard, heeft een zeer succesvolle carriere in het zakenleven gehad, heeft de OS 2002 georganiseerd en was gourverneur van Massachussetts. Dan ben je toch echt niet de eerste beste koekenbakker die stupide is.

3 Reacties
Michiel Online
Michiel Online18 sep. 2012 - 12:13

Bush was de "village idiot" van Harvard, Romney misschien ook?

jonh16144
jonh1614418 sep. 2012 - 12:13

Met genoeg geld zijn zelfs hele naties te koop...

toshiba
toshiba18 sep. 2012 - 12:13

Intelligentie zegt niets over het empatisch vermogen van een persoon. Zeker niet van een politiek leider om zich in te leven in de verschillende lagen van de maatschappij.

rgeurtsen
rgeurtsen18 sep. 2012 - 12:13

Mooie vergelijking met het Pennsylvania moment van Obama, van dezelfde orde. Het is jammer dat een hopeloos falende Obama toch de betere kandidaat is. Nu vier jaar wachten op Hillary?

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer18 sep. 2012 - 12:13

"Het is jammer dat een hopeloos falende Obama toch de betere kandidaat is. Nu vier jaar wachten op Hillary? " En waarom denk je dat Obama faalde Rob?

FransLenaen
FransLenaen18 sep. 2012 - 12:13

Ik vond dat Obama helemaal niet gefaald heeft. Alleen al het feit dat hij een ziektekostenverzekering erdoor heeft gekregen, is een prestatie van formaat. tel daarbij eclatante buitenlandse successen als: de dood van Bin Laden, de interventie in Libie en de terugtrekking uit Irak en het is evident dat Obama bepaald niet mislukt is. Akkoord: hij krijgt de economie nog niet erg aan de praat, maar dat was geen enkele president gelukt.

seniorg
seniorg18 sep. 2012 - 12:13

De Republikeinen hebben, terwijl ze met genoegen de economie, het herstel, de welvaart veronachtzaamden, niets anders gedaan dan 4 jaar lang saboteren. Dat is geen politiek voeren, maar tactiek van de verschroeide aarde.

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2012 - 12:13

En diezelfde cynische, psychopatische, weerzinwekkende hufters storten vandaag of morgen de hele wereld in een oorlog om hun zieltogende vermeende wereldheerschappij nog enigszins te rekken: http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/europa/china-stapt-van-de-dollar-af-voor-oliehandel/

1 Reactie
jonh16144
jonh1614418 sep. 2012 - 12:13

Is dat niet wat we allemaal willen? Non?