Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Blote tv-presentatrice schokt Marokko

  •  
19-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
nadia-larguet-femmes-du-maroc-300px.jpg
Nadia Larguet poseert zwanger en naakt in Femmes du Maroc 
Een blote vrouw zorgt voor ophef in Marokko. Tv-presentatrice Nadia Larguet poseert met haar blote zwangere buik op de cover van het feministische tijdschrift Femmes du Maroc. ‘Een schandaal’, aldus de conservatieve krant Attajdid.
Het is in Marokko voor het eerst dat een vrouw zich op deze manier presenteert. Marokkaanse tijdschriften bevatten lingeriereclames, maar een naakte vrouw is nieuw.
Op de foto kopieert Larguet de pose waarmee de zwangere actrice Demi Moore in 1991 op de omslag van het Amerikaanse blad Vanity Fair stond.
nadia-larguet-femmes-du-maroc
Meteen na het verschijnen van Femmes du Maroc veroordeelden de islamistische partij PJD en andere conservatieve bewegingen de foto, schrijft de Volkskrant. Andere tegenstanders van Larguets actie spraken van porno. Waarop hoofdredacteur Ahmed Benchemsi van het opinieweekblad TelQuel schreef:
Degenen die dit beeld pervers vinden, zijn de echte perverselingen, want ze zien seks waar die niet is.”
Volgens Femmes du Maroc is de foto een symbolische actie. Tijdens de bevalling overlijden in Marokko 227 vrouwen op de 100 duizend en die cijfers zijn al jaren hetzelfde. Bovendien sterven veertig op de duizend kinderen.
Het opinieweekblad TelQuel sloeg terug naar de conservatieven met het coverartikel “Het lichaam bij de Arabieren” waarop ook een naakte vrouw te zien is. Dit nummer staat vanaf 20 november online

Meer over:

nieuws, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Jaapdenouden
Jaapdenouden19 nov. 2009 - 8:31

En wat vindt Joop? Opinie!

KeesMaf
KeesMaf19 nov. 2009 - 8:31

Ik vind het dapper. En een prachtige foto bovendien.

olavl
olavl19 nov. 2009 - 8:31

Mooie foto. Hopelijk krijgt ze er geen last mee. Maar haar naam doet vermoeden dat ze dan wel zal uitwijken naar Frankrijk. Overigens heeft Marokko altijd wel wat vrijgevochten elementen gekend. Het lijkt me alleen maar goed dat die meer van zich laten horen/spreken als het domme conservatisme daar zo in opkomst is.

HaBee2
HaBee219 nov. 2009 - 8:31

Vraagje: waar komen toch al die kleine Marokkaantjes vandaan?

BigFoot2
BigFoot219 nov. 2009 - 8:31

De sleutel van de emancipatie van de Islam ligt naar mijn mening bij de islamitische vrouwen. Dit soort acties zijn dus broodnodig. Ook in Nederland zijn het de islamitische vrouwen die de grote stap voorwaarts moeten maken, en gelukkig zie ik om mij heen genoeg sterke islamitische vrouwen die hard aan de weg timmeren. Ik zou alleen graag zien dat ze de nodige steun zouden krijgen en de tijd die nodig is. De emancipatie van de Nederlandse christelijke vrouw is ook niet overnacht gebeurd.