Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

'Ik - blonde vrouw - voel me niet veilig' 

  •  
01-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
ANP-27419433
Het gebeurt te vaak dat meningsverschillen niet worden opgelost met een gesprek, maar met verbaal geweld, bedreigingen en seksisme
In een late trein tussen Utrecht en Nijmegen zit een groepje aangeschoten jongens dat hoorbaar nageniet van het concert van de Dropkick Murphys. Een leuk gesprek over het concert en andere leuke bandjes volgde. Waarna werd gevraagd naar mijn tijdsbesteding die avond: een politiek debat. Als kandidaat-Kamerlid reis je immers  in deze tijd het hele land door.
Op het moment dat de naam ‘GroenLinks’ viel sloeg de sfeer volledig om en was een normaal gesprek onmogelijk. Want buitenlanders pakken onze huizen af en dat is de schuld van links. De foto van het kleine jongetje dat verdronk in de Middellandse Zee was in scène gezet om linkse partijen tot dienst te zijn. Mannen uit andere landen zijn slappelingen omdat ze vrouw en kinderen achterlaten. Om vervolgens ‘onze’ vrouwen lastig te vallen.
Daar viel weinig tegenin te brengen. Niet omdat het waar is, maar het is moeilijk terugpraten als iedere zin wordt onderbroken door scheldwoorden als ‘GroenLinks-hoer’, en ‘lelijk rotwijf’. Gevolgd door anekdotes. Negeren werkte ook niet. “Wacht maar tot we zo uitstappen. Als we in Nijmegen aankomen staan er jongens die wel weten wat ze met je moeten doen.” Waarna een explicietere omschrijving kwam: “Als ze klaar met je zijn ga je wel PVV stemmen.” In een (nep)telefoontje naar het ontvangstcomité op het station volgde een even gedetailleerde als flatteuze beschrijving: Die lelijke, blonde hoer met de rode jas moesten ze hebben.
Een paar dagen daarvoor schreef onze minister-president een brief, gericht aan alle Nederlanders. Over figuren “die in toenemende mate de stemming aan het bepalen zijn. Die bereid zijn om alles waar we als Nederland zo hard voor hebben gewerkt, omver te gooien”.
Natuurlijk, dit was een incident. Net zoals ik vorig jaar verschillende reacties kreeg op een tweet over vluchtelingen, van mensen die me onder meer “op de keukentafel wilden vernederen”. Het gebeurt te vaak dat meningsverschillen niet worden opgelost met een gesprek, maar met verbaal geweld, bedreigingen en seksisme.

Meer over:

opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (109)

steemar
steemar6 feb. 2017 - 8:22

Een incident gebaseerd op een trend is geen incident.

1 Reactie
Libertain
Libertain6 feb. 2017 - 22:10

Ook een incident gebaseerd op een trein is geen incident?

Lozerech
Lozerech4 feb. 2017 - 21:58

Tsja, dit is het nieuwe rechts, zoals je dat ook dagelijks in de reacties hier langs ziet komen. Totaal onaangepast gedrag, asociaal, trots op de eigen domheid en alles is de schuld van links en buitenlanders. Het gevolg van jarenlang gedoogbeleid van VVD-ers, het leuk maken van sadisme door GeenStijl en de ginnegappende reacties daarop van o.a. politici, de rabiaat rechtse pers van Elsevier, etc.

Martin108
Martin1084 feb. 2017 - 16:33

Het is treurig dat mensen die zeggen op te komen voor de Nederlands normen en waarden zelf vaak 'n ernstig gebrek hebben aan normen en waarden. Klachten over vrouwonvriendelijke religies/culturen worden aangevuld met "daar moet 'n piemel in"...

Bert van Heemst
Bert van Heemst3 feb. 2017 - 13:04

Inderdaad zijn er nu "rechtse mensen" stiekem teleurgesteld in dat het geen moslims waren. Echter mocht dit in de toekomst onverhoopt wel een keer zo zijn, dan zal dit natuurlijk op exact dezelfde wijze op dit forum aan de kaak worden gesteld en veroordeeld. Toch ?

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen3 feb. 2017 - 18:18

Ja, maar ook in die gevallen zonder de afkomst van daders als oorzaak voor gedrag te gebruiken. Toch, Bert?

Bert van Heemst
Bert van Heemst7 feb. 2017 - 11:43

(ex-Cas). @stokkickhuysen: 2+2=5.

Montukba
Montukba3 feb. 2017 - 11:18

Heel leuk dat u subtiel kenbaar wil maken dat u kandidaat-kamerlid bent.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen3 feb. 2017 - 18:19

Het staat onder haar naam?

Mark Kr
Mark Kr2 feb. 2017 - 19:32

Natuurlijk, dit was een incident. Heerlijk om dat te lezen. Alles in Nederland is een incident. Fatsoen? Ja, dat is ook incidenteel. Meningsverschillen? Ja, linkse nederlanders vinden dat ook een incident. Ik ben een kaaskop en word door de veel niet NL-ers als racist neergezet omdat ik een andere mening heb. Ook een incident... Laten we eens stoppen met incidenten en zaken benoemen! Iemand die je niet kent een hoer noemen? Dat is fout en aanpakken die gasten. Jezelf beter voelen omdat je een andere politieke agenda hebt? Dat is fout en aanpakken die gasten. Als immigrant zijnde denken dat je boven de wet staat? Dat is fout en aanpakken die gasten. Mensen die een andere mening niet dulden? DAT IS FOUT EN AANPAKKEN DIE GASTEN!

1 Reactie
Marc2406
Marc24064 feb. 2017 - 1:49

Aanpakken die gasten, ja klinkt stoer en de verontwaardiging over het gedrag van die jongens lijkt mij meer dan terecht. De vraag is alleen hoe we dit nu kunnen doen...? Als praten niet meer werkt, en mensen niet naar feiten of zelfs meningen willen luisteren, wat kan je dan nog doen? Ik vrees dat ik daar persoonlijk niet direct een goed antwoord op heb... Het lijkt wel duidelijk het gevolg van haatzaaien van de kant van de PVV t.a.v. buitenlanders en islam in het bijzonder, en een aantal rechtse "nieuws"-kanalen die door bijvoorbeeld filtering van het internet wel heel erg dominant is geworden. Hierdoor is voor die jongens (en te vrezen meer PVV-stemmers) de realiteit vervangen door een alternatieve realiteit die het mogelijk maakt dat wij steeds meer langs elkaar heen leven. Een gevaarlijke ontwikkeling, wat misschien ook wel eens aangepakt zou mogen worden. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, dat is waar, maar het verspreiden van opzichtige leugens zou niet daartoe mogen behoren. Maar dan rijst weer de vraag, hoe kan je realiseren dat iedereen doordrongen is van de feiten i.p.v. de "alternatieve feiten" (ook wel bekend als onzin of leugens) zonder dat we afdwalen richting een censuur? Het enige wat ik kan verzinnen voor die jongens is een wake-up call waarin zij afzonderlijk eindelijk eens geconfronteerd worden met iemand die een compleet andere mening erop nahouden om vervolgens toch proberen via een gesprek te onderzoeken wat nu eigenlijk de realiteit inhoudt? In plaats van onzelf af te zonderen in een (mede door het internet veroorzaakte*) soort politiek correcte informatie bubbel zouden we die isolatie van meningen (en de daarmee gepaarde maatschappelijke polarisatie) moeten doorbreken door verplicht met iemand in gesprek te gaan die compleet andere mening heeft en die dit misschien wel eens zou kunnen onderbouwen met zeg maar feiten... *het ironische van ons huidige "informatie-tijdperk" is dat het steeds meer begint te lijken op een babylonische spraakverwarring waarin de overvloed aan informatie en vooral disinformatie onze realiteitszin en daarmee het vertrouwen aan het wankelen brengt en dat lijkt dus zeer ernstige maatschappelijke gevolgen te hebben...

Harry5
Harry52 feb. 2017 - 16:05

Als een groepje marokkanen of antillianen ongein trapt dan staat dit de volgende dag in alle kranten en is Wilders er als de pinken bij om allemaal hatelijke oneliners te uiten op twitter en (als hij de kans krijgt) op TV aan het adres van marokkanen en moslims. Als een groepje witte racisten geweld uitoefenen dan hoor je opeens niemand, dan zwijgen de kranten en media als het graf en is Wilders niet te vinden. Raar land dat wel.

4 Reacties
John Doe2
John Doe22 feb. 2017 - 18:02

@Harry Ik heb het verhaal niet alleen hier maar ook op andere sites gelezen, maar het uitoefenen van geweld heb ik nergens kunnen vinden. Heb je daar een bron voor? Rare conclusie, dat wel.

badgast
badgast3 feb. 2017 - 8:37

@John Doe: Bedreiging is een geweldsmisdrijf.

Jan Klaasen
Jan Klaasen3 feb. 2017 - 10:33

@badgast: Als u uw huiswerk doet, moet u het wel goed doen: bedreiging valt onder: Titel XVIII. Misdrijven tegen de persoonlijke vrijheid artikel 285 wetboek van strafrecht. Een geweldsmisdrijf valt onder: Titel XX. Mishandeling Ergo: Bedreiging is dus geen geweldsmisdrijf.

badgast
badgast3 feb. 2017 - 14:18

@Jan Klaassen: Die Nickname past je wel. Dus volgens jou is moord geen geweldsmisdrijf? omdat dat ook niet in titel XX staat vervat? Lees artikel 285 eens rustig door. En vraag je af of uitvoering van die handelingen niet al toepassing van geweld is.

rbakels
rbakels2 feb. 2017 - 16:03

Gesprekken met vreemden over politieke onderwerpen zijn links. Ook kunnen politieke onderwerpen beter worden gemeden op verjaarspartijtjes, zelfs in de familie. Want lepe populisten hebben het wel voor elkaar de Nederlandse bevolking te splijten. Verder kan het helpen om een (goed) cursus "omgaan met dronkelappen" te volgen. Te vaak worden ze behandeld als stoute kinderen, met wie je kunt onderhandelen. Dronkelappen echter moet je altijd gelijk en nooit hun zin geven. Als ze al zin hebben in geweld verliezen ze zo hun evenwicht. Lachen! Mensen worden ook rechtser als ze dronken worden. Een vroegere vriend van mij is zwar aan de drank en stuurde mij vooral 's avonds racistische apps. Ik heb nu zijn WhatsApp account en zijn SMS account geblokkeerd. Nou nog ff uitzoeken hoe ik e-mails blokkeer.

2 Reacties
rbakels
rbakels2 feb. 2017 - 16:04

Correctie: "Gesprekken met vreemden over politieke onderwerpen zijn LINK". Bloedlink.

rbakels
rbakels2 feb. 2017 - 16:09

Aangifte? Dat zal niet lukken want 1) de vrijheid van meningsuiting behelst dat je bijna alles mag zeggen, en 2) bedreiging is alleen strafbaar als je iemand bedreigt met zware mishandeling (zodat het slachtoffer voor blijvend letsel moet vrezen). Ik denk dat er hooguit een bekeuring voor ordeverstoring in de trein in zit.

Jan met de Pet2
Jan met de Pet22 feb. 2017 - 15:03

Gister gebeurde me ook zoiets, toen stond ik in de rij voor de bakker en stond er een oude man achter me met een lange witte baard. Ik besteedde geen aandacht aan hem maar hij tikte mij op mijn schouder. Hij zei: "Jij bent er zeker zo eentje die niet weet wattie moet stemmen?" Ik negeerde hem maar hij ging door: "Een zwevertje zeker, gedver. Hoe durf jij hier zo maar bij de bakker te komen?!" En toen trok hij ineens een hooivork uit z'n baard! Hij jaagde me heel het dorp door en maar met dat ding in m'n kont prikken. Nu zit ik in een hutje op de hei dit te typen, want ik kan niet terug naar huis omdat hij daar nog met die puntige stok staat te zwaaien. Pfffff, ben er echt helemaal klaar mee. T'is dan wel mooi weer vandaag maar na een tijdje buiten zitten is het best wel koud.

2 Reacties
rbakels
rbakels2 feb. 2017 - 16:12

Kenmerkend voor de hedendaagse "Wutbürger", die al woedend wordt om een veronderstelling, Want ik neem aan dat Jan met de Pet helemaal niet zweeft. In elk geval heeft hij dat blijkens bovenstaand relaas niet bevestigd.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 feb. 2017 - 18:34

Sinterklaas is vroeg dit jaar.

Buzzer
Buzzer2 feb. 2017 - 14:51

Hopelijk zijn er getuigen.

de kromme
de kromme2 feb. 2017 - 14:28

Dit kan nooit wat met de PVV te maken hebben, want PVV is vrede.

1 Reactie
rbakels
rbakels2 feb. 2017 - 16:13

Nee, Partij Voor de Vrijheid

Ansie2
Ansie22 feb. 2017 - 13:00

Goh wat beangstigend voor je. Verschrikkelijk verhaal. Ik neem aan dat je direct aangifte hebt gedaan bij de politie? Die zullen zeker wel kunnen bevestigen dat jouw verhaal niet toevallig weer het nieuwste fake-news verhaaltje is. Sterkte, met het een, of het ander.

trottle
trottle2 feb. 2017 - 12:44

De Dropkick Murphy's zijn anders een behoorlijk linkse band! Raar verhaal dus.

3 Reacties
Visje3
Visje32 feb. 2017 - 15:02

Echt waar?? Dus ik moet eerst checken of de mening over zeg als voorbeeld de stand van zaken met betrekking tot kernenergie aan Miles Davis, John Coletrane en Frank Sinatra het zelfde is al de mijne voor ik een CD van deze mannen op mag zetten?? Raar verhaal.

Mark Huysman
Mark Huysman2 feb. 2017 - 17:43

Ja maar ze hebben wel vaker last van extreem-rechtse ‘fans’. Hieronder heb ik een link geplaatst naar een incident met een fascist bij een van hun optredens.

trottle
trottle3 feb. 2017 - 9:34

@Visje. Je mag ook gewoon toegeven dat je naar Hazes of Meeuwis luistert hoor ;). En nee, je hoeft zeker niet het stemgedrag van je favoriete artiesten te controleren, en de meesten laten hun politieke voorkeur sowieso wijselijk in het midden. Maar ik neem aan dat je niet voor je lol gaat luisteren naar Neo-Nazi bands of naar vreselijk conservatieve Christelijke EO muziek als je er zelf hele andere denkbeelden op na houdt. Ik ken zelf de Dropkick Murphy's eigenlijk nauwelijks en ik weet al dat ze stevig in de linkse hoek zitten en zelfs redelijk activistisch zijn met sommige zaken. Lijkt me dus gewoon geen gezellig uitje voor deze lui.

Poging Zoveel
Poging Zoveel2 feb. 2017 - 12:35

Zoals elke politicus altijd zegt, ben je slachtoffer, doe aangifte! Ik neem aan dat je dit inmiddels al gedaan hebt. Er zijn zoveel camera's in de trein en op de perrons, dat het een koud kunstje moet zijn om dit tuig op te kunnen sporen. Hou je ons op de hoogte van het verdere verloop? Wat tuig moet zo snel mogelijk van de straat af.

1 Reactie
FlaviusBelisarius
FlaviusBelisarius2 feb. 2017 - 15:07

Inderdaad. Als dit een misdrijf is - want dat is bedreiging - dan hoort iemand die vertrouwen heeft in de politie en de rechtspraak in Nederland daar aangifte van te doen.

Libertain
Libertain2 feb. 2017 - 9:24

Beste Lisa, verschrikkelijk dat je zoiets je zou overkomen. Kan ik me voorstellen het schrikbaren gevoel van onveiligheid dat je in de aanwezigheid van dergelijke hooligans en vandalen krijgt. Ze brengen je wezen in direct gevaar, gezien allerlei criminele opmerkingen dat ze maken. Deze soort mensen vernietigen dagelijks en gestaag de Nederlandse cultuur en tolerantie tot op een niveau waar haast niets meer ervan overgebleven is. Het zou mogelijk in dei situatie geholpen hebben indien jij je fijne observatievermogen had gebruikt om vast te kunnen stellen of iemand tussen de blanke supremacisten mogelijk net iets gekleurd was en bijvoorbeeld een sandwich deed eten. Op dergelijke moment mag je de conducteur op de hoogte stellen en tevens opeisen dat hij de politie oproept. Voor het eten van sandwiches komen ze met tientallen arrestatieteams tegelijkertijd. Voor neonazi geweld doen ze lekker de andere kant op kijken. Dit is onze land tegenwoordig.

Jiji Fukuyama
Jiji Fukuyama2 feb. 2017 - 8:40

God, wat zullen veel witte mannen met teleurstelling dit stuk hebben gelezen. "Blonde vrouw die zich niet veilig voelt! Yes! Lekker weer stereotypes van de allochtonen die blonde vrouwen lastigvallen bevestigd zien worden!" Blijkt het over kaaskoppen te gaan. Shit! Dan maar heel hard schreeuwen dat je het niet gelooft!

2 Reacties
Jhonathan
Jhonathan2 feb. 2017 - 10:58

@ Jiji Fukuyama 2 februari 2017 at 09:40, > "Dan maar heel hard schreeuwen dat je het niet gelooft!" Maar dat is toch hetzelfde als zeggen dat je het gelooft en schreeuwen dat het dus waar moet zijn?

nieko47
nieko472 feb. 2017 - 13:44

Ik geloof direct dat er zulke idioten zijn. Net als er idioten met een kleurtje zijn. Wat zullen er veel Joop lezers zijn die hun beeld bevestigd zien dat PVV stemmers achterlijk volk zijn.

Frank Straathoff
Frank Straathoff2 feb. 2017 - 8:04

Ik geloof het niet.

9 Reacties
SpijkerMaarten
SpijkerMaarten2 feb. 2017 - 9:44

Dat was te verwachten.

Peter Smit2
Peter Smit22 feb. 2017 - 10:02

LOL

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 feb. 2017 - 14:57

[Ik geloof het niet. ] Diagnose; Cognitieve dissonantie.

FlaviusBelisarius
FlaviusBelisarius2 feb. 2017 - 15:12

@Jansen & Jansen: Het is geen 'cognitieve dissonantie'. Als we met dure woorden gaan spreken, dan heet dit 'patroonherkenning'. Na het referendum in het Verenigd Koninkrijk en de verkiezingsoverwinning van Trump in de Verenigde Staten zijn er tientallen 'incidenten' gemeld, maar er is nooit bewijs voor gevonden en in ongeveer de helft van de gevallen heeft de melder inmiddels toegegeven het te hebben verzonnen. Een gevalletje massahysterie, dus.

de kromme
de kromme2 feb. 2017 - 15:30

Ik ook niet!

de Haas
de Haas2 feb. 2017 - 16:22

Croisetje?

Mark Huysman
Mark Huysman2 feb. 2017 - 17:46

@Straathof en @de kromme: beargumenteren jullie nog dat ongeloof? Zo’n opmerking is anders compleet zinloos, dat begrijpen jullie toch wel?

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 feb. 2017 - 18:37

Ik geloof niet dat je het niet gelooft.

badgast
badgast3 feb. 2017 - 8:40

wegkijker!

Sonic2
Sonic21 feb. 2017 - 22:12

Dat zijn PVV'ers inderdaad. Onvoorstelbaar seksistisch. Heel erg veel vooroordelen. 0,0 respect voor andersdenkenden. Alle PVV'ers die ik ken in mijn echte leven zijn ook zo. Je kunt het woord poes niet zeggen of ze maken daar grappen over. Het woord "worst" kan ook al niet. En altijd hetzelfde cynisme en hetzelfde sarcasme. En nooit luisteren naar links. Nooit eerlijk benoemen dat links ook tegen verkrachting, geweld is. Maar dan voor alle mannen. En niet alleen moslim mannen. Met PVV'ers valt onmogelijk om te gaan. Ik heb er 1 in mijn vriendengroep gehad en er is gewoon niet mee samen te leven. Je kon niet hem hem naast homo's zitten. Met allochtonen lukt het ook niet. Ook dan kunnen ze zich niet beheersen. Het bovenstaande verhaal klinkt me dus heel geloofwaardig in de oren. En naar dit soort volk moeten we van Wierd Duk en andere engerds dus luisteren. Dit soort agressief, plat, oppervlakkig volk. IK heb het vijf jaar naar die mensen geluisterd en ik ben het beu. In de woorden van Geert: Genoeg is genoeg. Laat ze in hun eigen sop gaar koken. Als je geen respect kan opbrengen voor andere partijen, voor andere mening is het gewoon een enkeltje oppositie. Nu is het ondemocratisch dat ze worden buitengesloten( de PVV sluit zichzelf uit), maar als het over de SP of Groenlinks gaat is het goed dat ze worden uitgesloten. Ik hoop dat de VVD en het CDA eindelijk eens een echte forse streep gaan zetten. Eindelijk eens een rode lijn aangeven.

11 Reacties
Spare Rib
Spare Rib2 feb. 2017 - 11:03

Wat een onsamenhangende reactie om op basis van 1 PPV vriend alle PVV' ers over één kam te scheren.

Sonic2
Sonic22 feb. 2017 - 12:05

Dat maakt u ervan. De politiek volg ik al 20 jaar intensief. Vanaf 2002 zelfs zeer intensief. Ik lees niet alleen Joop, maar ook Dagelijkse Standaard, Geenstijl, Elsevier. Ik krijg Tweets binnen. Niet dat ik er per dag uren mee bezig ben, maar ik ben een nieuws junkie. Je ziet een patroon bij bepaalde kiezer en een bepaalde aanhang. Je ziet reacties van reaguurders voor bij komen. Je ziet en leest hoe ze denken over GL en D66( landverraders). Je ziet en leest het onvoorstelbare seksisme. Het is ook gebruikelijk bij de PVV aanhang om zich op te dringen op en bij andere sites. Dat zie je bijvoorbeeld op deze site.En sarcasme en cynisme zijn favoriete PVV stijlvormen. En de voortdurende slachtoffer rol. Ik herken Lisa Westerveld haar verhaal. Ik herken het patroon. Ik zie het werkelijk overal terug. Of je nu naar de ingezonden brieven kijkt. Of je nu naar Geenstijl kijkt. Of je nu naar je boze oom op een verjaardag luistert. PVV'ers zijn allemaal net even anders, maar toch erg hetzelfde. Zoals je ook gewoon D66'ers, VVD'ers, PvdA"ers herkent aan bepaalde eigenschappen en karakter trekken. Ik heb dat patroon beschreven en volgens mij is daar helemaal niets verkeerd aan. De reacties op Lisa Westerveld is geheel volgens het PVV patroon. Wellicht zijn deze jongens wat radicaal, maar bij PVV aanhangers werkt Groenlinks als een rode lap op een stier. Algemeen bekend toch. Net als Pechtold.

geen-mening
geen-mening2 feb. 2017 - 12:48

Over "PVV'ers" praten alsof zij een homogene groep zijn is net zo stompzinnig als alle moslims terroristen noemen en daar heb je ook gelijk de kern van het probleem, zowel "links" als "de PVV'ers" doen beide precies wat ze de ander verwijten en hebben het schijnbaar niet in de gaten of vinden dat zij recht hebben om zich zo te gedragen maar de ander niet.

Josef K
Josef K2 feb. 2017 - 12:59

Dat heet dus mensen beoordelen op basis van vooroordelen.

trottle
trottle2 feb. 2017 - 13:06

Lees je eigen reactie nog eens terug a.u.b. En vervang dan bijvoorbeeld eens PVV-er door een willekeurige religie, etniciteit o.i.d. En ga dan eens heel hard nadenken over wat je hier zegt. Het zou me trouwens weinig verbazen als hier iemand zit te trollen.

nieko47
nieko472 feb. 2017 - 13:50

En naar dit soort volk moeten we van Wierd Duk en andere engerds dus luisteren. Dit soort agressief, plat, oppervlakkig volk. Wake up call!. Een groot deel van het volk bestaat uit platte oppervlakkige figuren. En die hebben als ze boven de 18 zijn stemrecht. Je hoeft er niet naar te luisteren, hoewel je er soms niet onder uit komt. Maar hun stem mogen ze gebruiken. En ach, dan stemmen ze op PVV? So what? Stel dat Geert de grootste wordt en moet regeren. Eens zien wat hij dan waar maakt.

Dickmans
Dickmans2 feb. 2017 - 14:08

Klinkt erg generaliserend, kan me voostellen dat andersdenkenden dezelfde mening hadden omgekeerd en zelf geen vriendschap wilden. Ik denk dat een minderheid van de PVV stemmers is zoals jij ze beschrijft.

klaasvaker
klaasvaker2 feb. 2017 - 14:14

Beetje bizarre reactie. Je zegt dat PVV'ers heel erg vol vooroordelen zitten en nul respect hebben voor andersdenkenden om letterlijk 2 zinnen later alle PVV'ers over een kam te scheren en dat er niet mee om valt te gaan. Vervolgens maak je het nog bonter en gaat stellen dat politieke kleur en karakter trekken samenhangen. Als iemand dat op basis van ras doet, iets wat genetisch gezien toch meer verwantschap op moet leveren dan politieke kleur ben je een grote racist. Jij generaliseert in ieder geval gruwelijk.

de kromme
de kromme2 feb. 2017 - 15:32

Sonic 2 februari 2017 at 13:05 U moet wel een trol zijn. Ik heb veel van u reacties gelezen, en u doet u voor alsof u de wijsheid in pacht heeft, maar generaliseert er lustig op los. alles op rechts is dom en gevaarlijk. Schei toch uit!

tuxnoob
tuxnoob2 feb. 2017 - 15:44

Je mag PVV-ers niet over een kam scheren, dat recht is alleen voorbehouden aan PVV-ers, net als dat iedereen z'n bek moet houden omdat PVV-ers vrijheid van meningsuiting hebben.

Marc2406
Marc24064 feb. 2017 - 2:03

Dus als er met dit soort mensen simpelweg niet te praten valt, dan is een cordon sanitair dus op zijn minst de beste weg? Helaas hebben we dan nog steeds te maken met een bepaalde giftige Twitter-account en een MSM die nu net aan dit account verslaafd is... Andere optie is zoiets als de PVV simpelweg verbieden omdat deze "beweging" de grondwet overtreden op basis van discriminatie (wat toch wel evident lijkt). En en passant mag GW plaatsnemen op de bank van een therapeut (in plaats van een tweede kamerbankje waar hij duidelijk niet thuishoort) om hem eindelijk eens de kans te geven te dealen met zijn voortetterende jeugdtrauma (hij werd de neger van Venlo genoemd) die wel eens aan de basis kan liggen van zijn rascistische fixatie en zeker de oorzaak lijkt van zijn geblondeerde kapsel. Ik denk dat het moment dat Geert Wilders zijn indonesische roots kan accepteren wel eens het moment zal zijn dat hij met een gezondere blik naar de wereld kijkt. Maar zeker weten doe ik dat niet natuurlijk, misschien is Wilders wel een verloren zaak...

Arend Wortel
Arend Wortel1 feb. 2017 - 19:29

Bah, wat een idioten. Erg intimiderend, zoiets. Ik kan me best voorstellen dat je zoiets een tijdje met je meedraagt. Rutte doelde in zijn brief ongetwijfeld op dit soort figuren, die de boel aan het verzieken zijn. GL is niet helemaal mijn partij, maar ik wens je oprecht veel succes op 15 maart, al was het alleen maar om deze kansloze types flink op hun neus te laten kijken.

2 Reacties
Pouwel Van de Siepkamp
Pouwel Van de Siepkamp1 feb. 2017 - 22:18

Ik denk niet dat rutte dit soort jongens bedoelde. Hij had het over mensen van niet Nederlandse afkomst die in VVD taal op moeten pleuren als het ze hier niet bevalt

Poging Zoveel
Poging Zoveel2 feb. 2017 - 7:37

Pouwel, Rutte (en meer partijen) hebben gelijk als ze zeggen dat mensen die hier naartoe komen om vervolgens te protesteren tegen de manier van leven hier, beter weg kunnen blijven of terug kunnen gaan. De mensen die hier zijn zullen allemaal, allochtoon en autochtoon, water bij de wijn moeten doen om een leefbare samenleving te creeëren. Dat betekend dus actief meedoen en niet in het kleine kliekje blijven hangen, of dat nu je stamkroeg is of je koffiehuis.

Popiejopie3
Popiejopie31 feb. 2017 - 18:47

Triest en laf. Geweld in vervoer, thuis en op straat onder de bedwelming van een exponent van onze 'superieure' joods-christelijke cultuur.

1 Reactie
Arend Wortel
Arend Wortel1 feb. 2017 - 19:29

Ik begrijp niet wat die joods-christelijke cultuur ermee te maken heeft. Hufters zijn hufters.

CasSander Crescent
CasSander Crescent1 feb. 2017 - 18:29

Wat een misselijkmakend, ziek stel jongens.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach1 feb. 2017 - 18:15

>Probleem is dat links het eigen gelijk als waarheid ziet, immer. Het probleem is eerder dat jij niet wilt inzien dat dit racistisch en intimiderend gedrag is en er voor kiest om dit om te buigen naar een 'links probleem'. Verder is het zo dat juist PPV-ers alleen hun eigen 'gelijk' zien. > Dat dit soort debieliteit van bepaalde reizigers wordt aangedragen tbv het eigen gelijk is absurd. Lekker makkelijk afgeven (als waarschijnlijk hoog opgeleid en welbespraakt kamerlid in spe) op dit soort mensen, ook al is het wellicht onzin wat ze zeggen. Dit heeft niets met hoog- of laagopgeleid te maken maar met sociaal of asociaal. Verder verval je in de bekende bagatelliseringsmodus, die vaak wordt gebruikt om racistisch gedrag te depolitiserenen, in dit geval dus te reduceren tot 'debiliteit'.

Erik20
Erik201 feb. 2017 - 17:46

Altijd zo ironisch dat één van hun argumenten vaak is dat "buitenlanders" geen respect voor vrouwen hebben... Een vervelende ervaring maar er zijn in Nederland helaas vrij veel mensen die zo denken, kijk maar eens bij de reacties van Telegraaf artikelen.

Mark Huysman
Mark Huysman1 feb. 2017 - 17:20

Misschien aardig om dit incident ook aan de Dropkick Murphys via Facebook of Twitter mee te delen. Volgens mij is de band behoorlijk links en pro-vluchtelingen. Staat me bij dat ze wel eens persoonlijk rechtsradicalen van het podium hebben geslagen.

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer1 feb. 2017 - 20:21

Wat deden die rechtse lui dan op het podium?

Mark Huysman
Mark Huysman1 feb. 2017 - 21:28

Ik heb het even voor je opgezocht: http://www.thepier.org/dropkick-murphys-drop-kick-racism-on-stage/

Appi Mohamud
Appi Mohamud1 feb. 2017 - 16:51

"Dat die kerels daar hun vrouwen achterlaten doen ze niet vrijwillig, maar ik zou er niet aan moeten denken eerst zelf te gaan. Bovendien kan je er ook voor kiezen te vechten voor je land." Dat ze geen keus hebben is al bewezen. Als de mannen boven de 10 jaar daar blijven worden ze of gedood of met dwang getekuteerd door een van de terroristen. Als je kiest voor je land te strijden, moet je wel weten bij welke groep je je moet aansluiten. Zelfstandig de wapens pakken betekent je dood en je gezin. Dat de oorlog uitbrak in somalie kwamen eerst de vrouwen en kinderen naar europa en dan de mannen. Maar dat was een waare burger oorlog. Dit is een waarvan de meerendeel uit het buiteland komt en geen enkel banden hebben in die landen waar ze strijden. Mocht je je aansluiten bij de regering troepen. Zijn je gezinsleden niet veilig voor al die spionen die dan graag wraak willen nemen voor hun kamaraden. Dat zie je met de zoweelste bomaanslag bedoelt voor een persoon die meerdere ontschuldigen nog de dood in stuurt, plus dat het westen je dan aanziet als een vijhandelijke strijder en weer consequentie heeft voor de asiel aanvraag van je gezin mocht je ze het land uitkrijgen. Nog los van de gevaarlijke tocht dat menig kinderen en vrouwen niet overleven. Uit overleving standpunt heeft een gezin meer kans van overleven als eerst de mannen vertrekken en dan de vrouwen en kinderen volgen op een veilig manier.

Haastig
Haastig1 feb. 2017 - 16:35

Heb je aangifte gedaan?

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen1 feb. 2017 - 22:59

wat heeft dat er mee te maken?

Haastig
Haastig2 feb. 2017 - 22:21

stokkickhuysen 1 februari 2017 at 23:59 "wat heeft dat er mee te maken?" Het lijkt mij verstandig aangifte te doen als je bedreigd wordt.

menage
menage1 feb. 2017 - 16:35

Ja hoor, het is weer haar schuld dat ze voor hoer uitgescholden wordt. Meningen zijn een ding, maar iemand kapotschelden is geen mening. Want dat ze borsten heeft heeft verder geen reet met het onderwerp te maken.

Josef K
Josef K1 feb. 2017 - 16:22

Nou hiermee is dan maar weer mooi het bewijs geleverd! Die kunnen ze in hun zak steken!

Hjs2
Hjs21 feb. 2017 - 16:17

Triest verhaal. Een groep jongens/mannen die flink lopen doen tegen tegen 1 ander,min dit geval ook nog een vrouw. Waren er geen andere mensen in de wagon? Deden die niks? Verder, maar die conclusie zul je zelf ook wel trekken, zulke discusie,s mijden in zo een situatie. Het hoeft maar een x mis te gaan. Kies voor jezelf, mijdt zulke risico,s. Zijn er overigens geen camera,s die dit registreren?

itsme3
itsme31 feb. 2017 - 16:17

"Bovendien kan je er ook voor kiezen te vechten voor je land." U bedoelt dat u wilt dat de oorlog nog langer gaat duren en dat er nog meer doden gaan vallen? Het wordt juist tijd dat de mensen daar besluiten te stoppen met vechten.

1 Reactie
itsme3
itsme31 feb. 2017 - 16:18

Was foor "Pietersen 1 februari 2017 at 14:59"

Walt2
Walt21 feb. 2017 - 16:12

Een zeer vervelende ervaring, lijkt me. Bedreigend en beangstigend. Een groep aangeschoten jongens waar geen nromaal gesprek mee te voeren is, natuurlijk. Die kramen allerlei onzin uit. Het feit dat deze jongeren zich zo absurd uiten en gedragen zegt wel iets over de onvrede die er heerst bij velen in het land. Ongenuanceerd, temeer door dronkenschap, maar waarschijnlijk gevoed door de toenemende onvrede over het wegkijken door de politiek. Op het moment dat je als Groen linkse politicus probeert hiermee een zinvolle discussie te houden, ben je kansloos. Je kunt hierover schrijven op Joop, maar daar bereik je weinig mee. Aangifte doen van bedreiging en hopen dat de politie er iets mee doet. Ja, velen voelen zich niet veilig meer in Nederland als ze alleen reizen ' s avonds. Sad, but true.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer1 feb. 2017 - 20:24

Die jongeren hebben geen eigen verantwoordelijkheid?? Ze gedragen zich zo omdat anderen in hun ogen iets verkeerd doen?

de Haas
de Haas1 feb. 2017 - 16:06

Incident? Ik toch geloof dat een te groot deel van de jongeren, naast in mindere mate ook oudere generaties als hun opvoeders, waar het om waarden, normen, en vooral de vrijheid van andermans meningsuiting gaat en tolerantie t.a.v. andere voorkeuren, overtuigingen, sexe, en geaardheid, steeds meer structureel grensoverschrijdend gedrag vertoont, al helemaal in groepsverband wanneer de noodzaak van moed niet nodig is t.a.v. boze reacties van mensen die je zo kwalijk bejegent. En dat velen van hen ervoor o.i.v. alcohol of andere drugs moeten staan om zich er steeds meer structureel dan incidenteel schuldig aan te maken is in veel gevallen ook al niet zo. Dat wordt gestaafd met dit recente met feiten gestaafde nieuws: http://www.ed.nl/algemeen/binnenland/1-op-9-leraren-vermijdt-gevoelige-onderwerpen-in-de-klas-1.6871613

Martijn Tonies
Martijn Tonies1 feb. 2017 - 16:05

Van de Dropkick Murphys hebben deze mensen ook weinig begrepen.

5 Reacties
menage
menage1 feb. 2017 - 16:35

+1

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus2 feb. 2017 - 7:03

> "Van de Dropkick Murphys hebben deze mensen ook weinig begrepen." Oh ja - je mag natuurlijk alleen die muziek leuk vinden als je de "juiste" mening hebt. Lijkt me toch zo vermoeiend om Links te zijn. man oh man...

Martijn Tonies
Martijn Tonies2 feb. 2017 - 8:40

Nou Gluteus, de Dropkick Murphys is een anti-racistische band die zich keer op keer hard maken voor immigranten, mede vanwege hun eigen achtergrond. Natuurlijk mag iedereen de muziek leuk vinden. Maar dit zijn wel de feiten.

Paul250371
Paul2503712 feb. 2017 - 12:54

Gluteus Maximus "Oh ja – je mag natuurlijk alleen die muziek leuk vinden als je de “juiste” mening hebt. Lijkt me toch zo vermoeiend om Links te zijn. man oh man" Uw reactie slaat kant noch wal. Het lijkt mij zo fijn om domrechts te zijn en maar te lopen blaten en haten en je nooit druk te maken of wat je zegt wel klopt want Geert zegt het. .

FlaviusBelisarius
FlaviusBelisarius2 feb. 2017 - 15:19

@Gluteus Maximus: Tot ik een jaar of achttien was, had ik ook extreemlinkse opvattingen. Ik vond het beangstigend als iemand die 'rechts' (dus niet pro-EU, pro-immigratie, pro-islam, pro-verzorgingsstaat) was, dezelfde dingen leuk vond als ik of een goed punt maakte over iets niet-politieks. Ik was, net als mijn vrienden, voortdurend bezig met een 'puurheidsstrijd'. Wat ben ik blij dat ik dat niet meer doe. Mijn muzieksmaak is niet sterk veranderd, mijn smaak in kleding, kunst en architectuur ook niet en op een paar extremisten die op links zijn blijven steken na heb ik nog steeds dezelfde vrienden. Maar ik ben niet meer bezig met het ideologisch zuiveren van subculturen.

bob b.
bob b.1 feb. 2017 - 16:02

Ik neem aan dat het goed afliep en de jongens hun grap zeer geslaagd vonden. Beschaving kun je leren maar dat geldt helaas niet voor alle PVV stemmers. Toen ik Ruttes tekst voor het eerst las dacht ik echt dat hij het over deze mensen had. De asocialen. Zelden een passender beschrijving van de PVV aanhang gezien. Ik vond het al heel wat dat hij eerst Wilders uitsloot om vervolgens zijn aanhang voor Tokkie uit te maken. Way to go, dacht ik nog. Die Rutte is zo gek nog niet. Helaas lag het iets anders. Jammer. Want als er een groep in Nederland is die weigert zich aan te passen dan zijn het PVV stemmers. Als er een groep is die een werkelijke bedreiging voor dit land is zijn zij het. En helemaal nu, nu ze zich groot en sterk voelen. Kijk voor wat ons en onze gekleurde medeburgers te wachten staat eens naar de beelden van Engeland na de Brexit toen het openbaar vervoer onveilig werd gemaakt door jonge aanhangers van Puke It. Het was Intimidatie en provocatie tegen iedereen met een kleurtje of wie commentaar op ze leverde. En toch wordt van ons verwacht redelijk te blijven en hen als slachtoffers zien. Van misleidende politici of de globalisering. Wij moeten wijzer zijn. Maar wat heb je aan die wijsheid als je ergens wakker wordt met je tanden door je lip of met gescheurde kleren? En wat hebben deze etterbakkies nu te vertellen over globalisering? Ze weten net als de ergste 'slachtoffers' van globalisering niet eens wat het is. Ze wauwelen elkaar gewoon na in de veronderstelling serieus te worden genomen. Helaas, niemand neemt PVV stemmers echt serieus. Ik zie daarom meer in de raad die Rutte ze gaf, pak je boeltje en ga een ander lastig vallen.

3 Reacties
menage
menage1 feb. 2017 - 16:42

Probleem van ver rechts, bek vol van de meninguiting, tot je iemand met een andere mening zijn bek opentrekt of gebruik maakt van je democratisch grondrecht om te protesteren, dan ben je een terrorist en moet je je bek houden. Het liefst ook zo ongenuanceerd mogelijk, want dat is dan weer wel meningsuiting, iemand kapotschelden en bokito worden. Ik kan er ook niks aan doen dat veel rechts liever voetbal kijkt met een zak chips. En klagen dat het allemaal kut is.

Peter Smit2
Peter Smit22 feb. 2017 - 10:10

@menage was iedereen maar net zo genuanceerd en beschaafd als u, inderdaad

Dickmans
Dickmans2 feb. 2017 - 13:56

Bob, je kijkt ook niet verder dan je neus lang is, want de meeste dingen zijn ook te zeggen over mensen die aan de extreem linkse kant zitten. Dit soort zaken zou niet moeten gebeuren, maar is niet specifiek PVV. Heb zelf al angstwekkende sitauaties gezien waarbij een PVV'er wel even opgevoed zou worden door een aantal linkse broeders. Het probleem is dat de laatste jaren de regering zijn bevolking heeft laten zakken, ongeacht of ze links of rechts of centrum zijn. Zowel VVD als PvdA heeft in de ogen van de kiezers een wanprestatie geleverd. De andere partijen hebben bovendien de regering met teveel zaken laten wegkomen, ik noem een MH17, alles waar van der Steur bij betrokken was, het referendum, asielbeleid en ga zo maar door. Ook D66, Groen Links en SP hebben laten zien dat ze geen tanden hebben en het gevecht niet aandurven uit angst dat PVV aan de macht zou komen. Op dit vluchtgedrag worden de huidige partijen afgerekend en daar ligt de winst van de PVV.

DaanOuwens
DaanOuwens1 feb. 2017 - 15:06

Ik denk dat dit voorval een mooi voorbeeld is van het gedrag en de opvattingen van een deel van de samenleving. Dit is de PVV aanhang in normale doen. Het publiceren van deze tekst laat daarvan een tweede aspect zien. Terwijl ik dit schrijf is dit onderwerp nog maagdelijk. Straks staat het vol met teksten waarin mensen beweren dat dit een onwaar verhaal is, dat ze het zelfs heeft verzonnen, dat het haar eigen schuld is of dat het eigenlijk best meeviel. Die jongens waren eigenlijk vast niet zo vervelend. In de discussie in de kamer voor het weigeringsbeleid van de Amerikaanse president Trump heeft minister Koenders uitgelegd wat de opvatting van het kabinet was. Tijdens die discussie kwam Wilders ook even naar voren om iets te zeggen. Het werd een tirade tegen Koenders, het kabinet en het parlement. Allemaal ongeschikt, hij zou het zelf ook zo doen. Eigenlijk vind ik dat op dat moment Wilders onder dwang met gepast geweld de kamer uitgezet had moeten worden. Koenders gaf prima weerwoord, maar eigenlijk was het niet goed, juist door dat te doen maakte hij duidelijk dat het hufter gedrag van Wilders normaal was en werd geaccepteerd. Dat snappen deze PVV-ers ook. Hufterig gedrag is normaal en geaccepteerd.

4 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer1 feb. 2017 - 20:28

Ik ben het helemaal met je eens. Grenzen zijn eigenlijk al lang overschreden.

F Gielen
F Gielen2 feb. 2017 - 14:56

Vol ongeloof volg ik bovenstaande en onderstaande reacties. Het valt mij op dat mensen die schijnbaar op de PVV stemmen door iedereen hier als asociaal worden gekenmerkt. Ik weet niet op welke basis dit alles is gelegd maar dat dit vooroordelen zijn van de linkse medemens is wel heel erg duidelijk. De wat rechts georiënteerde medemensen zeggen tenminste welke problemen er zich momenteel voor doen in Nederland terwijl de links georiënteerde medemensen alleen maar wegkijken en problemen niet durven te benoemen. Ik kan mij goed voorstellen dat mensen de neus vol hebben van de (groen)linkse medemensen omdat er helemaal niets wordt gedaan om bijvoorbeeld de veiligheid in Nederland te herstellen. Riante belasting betalen mag wel natuurlijk om met name de linkse hobbies te bekostigen. Man man wat een armoede.

Peter Smit2
Peter Smit23 feb. 2017 - 10:04

Dus DaanOuwens vindt dat een gekozen volksvertegenwoordiger met gepas geweld het parlement uitgezet moet worden, omdat hij communiceert op een manier die hem niet aanstaat. Beter dan u het hier doet heer Ouwens kan het totalitaire gedrag van de linksmens niet aangetoond worden.

Marc2406
Marc24064 feb. 2017 - 2:09

@Peter Smit: Alleen al het feit dat je bedient van de term "linksmens" en en passant linkt aan "totalitair gedrag" geeft aan hoe verward en angstig jouw "alternatieve realiteit" wel niet moet zijn.

Phil2
Phil21 feb. 2017 - 14:53

Mondigheid van de onnadenkende meute. Je zou er maar les aan moeten geven. Ze zouden maar je buren zijn. Zie daar de opgave.

Tom Meijer
Tom Meijer1 feb. 2017 - 14:40

O maar dat waren allemaal verklede moslims. Die doen dat soort dingen altijd.

noMan2
noMan21 feb. 2017 - 14:33

Yep, I know, witte (jonge) mannen zijn het ergst; de grootste racisten en seksisten. Verkrachting en aanranding zijn alleen verkrachting en aanranding als de dader lichtgetint tot donkerbruin is, anders valt aanranding onder compliment en verkrachting onder misverstand, is het allemaal een grote grap en moeten vrouwen er niet zo over "zeuren". En dit soort dreigementen, tja, daar vraag je toch zelf om als je als vrouw in Nederland een eigen mening hebt: op je plek hoer!, zeker als het over deze onderwerpen gaat. Helaas zijn ook veel linkse mannen net zo seksistisch als rechts racistisch is, alleen hebben ze het zelf niet door. Dat zijn de ergsten!

4 Reacties
menage
menage1 feb. 2017 - 16:37

Deze mannen waren nu niet echt links, maar goed, u hebt gelijk, je hebt overal idioten.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz1 feb. 2017 - 17:39

Eigenlijk zijn alle mannen slecht. Wil je maar zeggen?

Cube2
Cube21 feb. 2017 - 20:55

"Yep, I know, witte (jonge) mannen zijn het ergst; de grootste racisten en seksisten." Nogal een racistische én seksistische opmerking toch?

Visje3
Visje32 feb. 2017 - 15:07

brrrrr dit is wel een hele enge, maar goed. Het moet kunnen. Ieder zijn mening. Maar ik zou, als witte (zelfs blonde mét blauwe ogen, ai) man die best linkse denkbeelden heeft, dan wel willen weten waar deze ongefundeerde beschuldiging vandaan komt. Lijkt me wel zo fijn om te weten waarom ik zo genoemd wordt.... tot die tijd neem ik uw mening maar met een korreltje (wit) zout van zo maar iemand die vooral roept zonder enig verstand van zaken. Want ik ken u niet, voorzover ik weet. Dus kent u mij ook niet, en kunt u dus niet zo maar over mij oordelen.

NicoSchouten
NicoSchouten1 feb. 2017 - 14:07

Wat een intellectuele lafaards dat ze geen serieus gesprek aandurfden.

menage
menage1 feb. 2017 - 14:05

Lijkt me geen "meningsverschil" maar een dronken stel idioten. Maar goed, het is natuurlijk bizar dat je zo aansproken bent, maar dat ze focussen op wat je bent en uiterlijk is natuurlijk de makkelijkste manier. Een mannelijke Groenlinkser was misschien wel op zijn bek geslagen of uitgemaakt voor slappe lul, etc.

Saskia de Bruijn
Saskia de Bruijn1 feb. 2017 - 13:59

Maar het is de schuld van de Islam.

Okke2
Okke21 feb. 2017 - 13:45

Tips to Mastering Conversation With New People: avoid: R.eligion A.bortion P.olitics E.conomics

2 Reacties
Haastig
Haastig1 feb. 2017 - 16:32

Okke 1 februari 2017 at 14:45 Vroeger kon je nog veilig over het weer praten, maar dat valt nu ook snel onder P. E. of R.

Paul250371
Paul2503712 feb. 2017 - 13:07

Klopt. Helaas, het gesprek begon ook leuk en over muziek maar de racistische / fascistische / xenofobe PVV gedeelte weet elk gesprek weer op de Islam of schuld van links te trekken. Maakt niet uit of het in de trein is, een verjaardag. Maakt niet uit, domme nazi's komen in elk gesprek weer met hun stokpaardjes. Dood en doodmoe van dat soort nare gasten.